NBA Bubble Play-in/Playoffs/Finals

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

GOAT
Kontakt:

Re: NBA Bubble Play-in/Playoffs/Finals

Post Postao/la GOAT » 14 sep 2020, 14:51

Clutch je napisao/la:
14 sep 2020, 14:48
TheChief je napisao/la:
14 sep 2020, 14:39
bombaysaphire je napisao/la:
14 sep 2020, 14:35
G6 izvukao Allen , i G7 se nije igrao ...
Nije Ray izvukao G6 nego seriju. Nakon onakvog raspleta u sestoj nije bilo nikakve sanse da SAS dobije seriju.
Vjerovatno su ih zato rasuli u G7..oh wait.

James odigrao jednu od najboljih utakmica karijere i prelomio u zadnjim sekundama utakmice.
nije on tad ni pratio nba

23

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 14 sep 2020, 14:51

I jos jedna stvar nikada nisam sporio koliko ostatak momcadi je bitan,niti bio u fazonu kako nesto LeBron moze sam,jer ne moze,ne moze niko uostalom.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 14 sep 2020, 14:53

Epidaurus je napisao/la:
14 sep 2020, 14:46
KD u svakom trenutku moze doci do suta preko bilo kojeg defanzivca u historiji lige. Od njega bas i nema neke odbrane, ovisis samo hoce li pogadjati ili ne.
nije isto kad se na tebi rotiraju Rodman i Pipen , i kad te cuva bilo ko drugi. Nije ni blizu isto. Pogotov za KD-a koji i nije bas najstabilniji igrac psiholoski.

ista stvar bi zadesila i Karija.. rotacije Dzordana i Harpera - ne zelis to ni u snu.
Jednostavno ti Bullsi nisu imali slabu tacku koju mozes eksploatisati. Mozda da izrotiras da Toni Kukoc preuzme nesto u odbrani, a opet covjek sa 2.10 nije bio tolika rupa u odbrani. Dok bi ovi u svakom napadu targetovali Karija sa 3-4 igraca.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

LlullSergio
Kontakt:

Post Postao/la LlullSergio » 14 sep 2020, 14:53

Kakav je to glup narativ, 2 suta donijeli 2 titule. Ko da je ubacio 100 poena pa donio titulu.

I kao da nije bilo potrebno dobiti ostale 3 utakmice za pobjede u serijama. Kad se prica vec o sutu Irvinga onda je posteno i spomenuti blokadu na Iggyu napad prije. De malo realnosti...

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 14 sep 2020, 14:54

L-Train je napisao/la:
14 sep 2020, 14:49
Pa to i jest problem led te jbo,sto se izbrise gumicom sve ono sto je radio u tim serijama,a bio je ubjedljivo najbolji igrac u obje,cuj u game 7 nisu imali nikakvu sansu a utakmica do samog kraja bila otvorena i LeBron je rijesio,u game 6 je pogodio trojku koja je ih je ostavila u utakmicu,niko ne moze reci da oba suta nisu bila epska (Kyriee,Ray),dobili su sav moguci kredit za te suteve,al to ajmo da se pravimo da ne postoje utakmice prije tih suteva i poslije tih suteva.
Ne moze se sve izbrisati niti bi to bilo posteno, ali dosadne su konstantne price da je uvijek neko drugi kriv. Fuli sut u G6, protiv GSa Kyrie uzme loptu u zadnjoj minuti i rijesi utakmicu. Naravno da ce mu se zasluge minimizirati.

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 14 sep 2020, 14:56

LlullSergio je napisao/la:
14 sep 2020, 14:53
Kakav je to glup narativ, 2 suta donijeli 2 titule. Ko da je ubacio 100 poena pa donio titulu.

I kao da nije bilo potrebno dobiti ostale 3 utakmice za pobjede u serijama. Kad se prica vec o sutu Irvinga onda je posteno i spomenuti blokadu na Iggyu napad prije. De malo realnosti...
Kyrie mu uzeo loptu u zadnjoj minuti sedme utakmice. Dovoljno.

LlullSergio
Kontakt:

Post Postao/la LlullSergio » 14 sep 2020, 14:57

TheChief je napisao/la:
14 sep 2020, 14:56
LlullSergio je napisao/la:

Kyrie mu uzeo loptu u zadnjoj minuti sedme utakmice. Dovoljno.
Poprilicno si dosadan i naporan. I to ne samo na ovoj temi. Dovoljno.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 14 sep 2020, 15:00

Epidaurus je napisao/la:
KD u svakom trenutku moze doci do suta preko bilo kojeg defanzivca u historiji lige. Od njega bas i nema neke odbrane, ovisis samo hoce li pogadjati ili ne.
I to je netacna naracija.Da, istina je da moze sutirati preko bilo koga, ali ako si mu dovoljno blizu i napadas dribling, kako su Kawhi i Pippen sposobni to raditi, itekako ce se osjetiti na sutu.

Da nije tako, onda bi imao makar jedan prsten sa OKCem.Nije sve sje.bavao ni Westbrook kako se voli predstaviti, niti je bio ovako uzasan suter kao zadnjih par sezona.Imao je odlican midrange plus je ekipa imala sve za uspjeh.Od atletike, talenta, AS igraca, odbrambenih specijalista pa nadalje.

Zadnju sezonu prije odlaska u GS, KD u POu sutirao 43% iz igre i samo 28% za 3 poena.Posljedica dobro poznate "tvoj red-moj red" taktike u OKCu.

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 14 sep 2020, 15:00

Pa kao sto je prica da je on kriv za Dallas,tako ce se reci da su Wade i Bosh krivi za SAS,sto se tice Cavsa kasnije,uzeli su titulu i poslije toga vise nisu mogli parirati GSWu sa Durantom,ja tu neam u koga uprijeti prstom,sta su krivi sto nisu dovoljno dobri?,jedino sam isticao Lovea u serijama protiv GSWa jer je u svakoj bio sramotan s obzirom na svoju reputaciju,ovo Smith situacija sto se desila,pa ok zajebo je al relano i da su dobili tu utakmicu opet bi izgubili seriju.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 14 sep 2020, 15:01

Epidaurus je napisao/la:
Ti to sad opet i ponovo objasnjavas ljudima za koje je prije 5 godina Russ le cigle bio bolji igrac od KDa. Seratori na forumu su popljuvali svakog ko je dosao blizu Lakersa ili GSW-a. Nema tog Pippena koji je mogao cuvati prime Duranta kad se ovaj razigra i kad ga ide sut, nema tog igraca, nije se nikad rodio.
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 14 sep 2020, 15:05

ultrasstyle_tz je napisao/la:
Epidaurus je napisao/la:
nije isto kad se na tebi rotiraju Rodman i Pipen , i kad te cuva bilo ko drugi. Nije ni blizu isto. Pogotov za KD-a koji i nije bas najstabilniji igrac psiholoski.

ista stvar bi zadesila i Karija.. rotacije Dzordana i Harpera - ne zelis to ni u snu.
Jednostavno ti Bullsi nisu imali slabu tacku koju mozes eksploatisati. Mozda da izrotiras da Toni Kukoc preuzme nesto u odbrani, a opet covjek sa 2.10 nije bio tolika rupa u odbrani. Dok bi ovi u svakom napadu targetovali Karija sa 3-4 igraca.
CHI tada nije imao toliko slabu tacku defanzivno u tom nekom small ballu, ali itekako bi se mogli eksploatisati Harper i Rodman ofanzivno.Vise pomaganja na Jordanu, Pippenu, Kukocu....Problem je sto ja znam zasigurno da nikakva udvajanja ne bi pomogla na Jordanu, ako nema ko da zastiti obruc.Jordan je vjerovatno najbolji igrac ikada kad je napad na obruc u pitanju.Najbolji centri ove igre to nisu uspjevali, a ne da to moze neko od 2m uz sav respekt Greenu.

Nemanja86
Kontakt:

Post Postao/la Nemanja86 » 14 sep 2020, 15:11

NEZALAGANJE je napisao/la:
14 sep 2020, 13:21

Sve si fino napisao, samo nekoliko ispravki....

Prvo, SA 1995. nije bio "nebitan" tim, vec ekipa sa najboljim rekordom u ligi (62-20).

Drugo, Rodman nije bio na ivici da ispadne iz lige.Naprotiv, tad je (1995.) odradio skakacki i scorerski svoj najbolji PO ikada sa 9p(54% sut iz igre) i skoro 15skokova u prosjeku.
Njega je iz SA potjerao Pop zbog stvari van terena, a koje nikako nisu mogle pod ruku sa religioznim Robinsonom.

moja greška, pisao sam iz "svježe glave", nisam radio fact check na guglu. Pad Spursa koji koji mi je bio na umu je naišao kasnije, što im je i donijelo Duncana. Vjerovatno sam još pod utiskom "Last dancea" gdje u epizodi o Rodmanu manje više na vijest o njegovom dolasku u Bullse svi ostaju začuđeni.

Ali mislim da mi ostaje poenta, u XX vijeku nije bilo stvaranja supertimova na način kako to sad gledamo. Ako pogledamo recimo Rodmana, Harpera i Kukoča, oni su svaki na svoj način bili "ulovi", to nisu bila pojačanja od kojih ti ispada jezik iz usta.

Ali s druge strane, kada se dva dokazana igrača koji su bili MVP ili lite MVP u različitim timovima, udruže u jedan tim, i to daleko prije svojih 30. rođendana, to je nešto što pravi zemljotres u ligi i značajno mijenja balans snaga

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 14 sep 2020, 15:12

ultrasstyle_tz je napisao/la:
Epidaurus je napisao/la:

Stepha ne moze cuvati jedan igrac to je valjda jasno ko dan
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 14 sep 2020, 15:19

Dodje u Miami - od igraca koji su tu prije bili ostanu samo Wade i Chalmers
Cleveland - ostanu Irving i Tristan
Lakersi - Kuzma i KCP

Gdje god dodje ostavi 2 igraca, a dovede 5-6 novih.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 14 sep 2020, 15:21

14 sep 2020, 15:00
Epidaurus je napisao/la:
I to je netacna naracija.Da, istina je da moze sutirati preko bilo koga, ali ako si mu dovoljno blizu i napadas dribling, kako su Kawhi i Pippen sposobni to raditi, itekako ce se osjetiti na sutu.

Da nije tako, onda bi imao makar jedan prsten sa OKCem.Nije sve sje.bavao ni Westbrook kako se voli predstaviti, niti je bio ovako uzasan suter kao zadnjih par sezona.Imao je odlican midrange plus je ekipa imala sve za uspjeh.Od atletike, talenta, AS igraca, odbrambenih specijalista pa nadalje.

Zadnju sezonu prije odlaska u GS, KD u POu sutirao 43% iz igre i samo 28% za 3 poena.Posljedica dobro poznate "tvoj red-moj red" taktike u OKCu.
Sjecam se vrlo dobro serije protiv Spursa i Kawhija u tom zadnjem OKC Playoffu. Lik je sutao preko njega kad i kako pozeli. Od KDa nema odbrane i nema tog Pippena koji bi KDa sprijecio da uzima suteve koje zeli. Jos kad je u GSW dobio sistem i rolu egzekutora na kojem ne smijes pomagati jer su okolo Steph i Klay, vidjeli smo neke historijske scorerske performanse.

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 14 sep 2020, 15:22

Stani malo sinoć pišemo o Denveru i Nikoli Jokiću i odjednom je rasprava o LeBronu i Majamiju ?!?!

Ima svaštara , treba tamo pisati ...

Da se mi uhvatimo teme i play-offa , Jokić govori da je pritisak na Klipama , a da su oni opušteni u smislu niko od njih nije ni očekivao da će igrati G7 ...
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 14 sep 2020, 15:24

Nemanja86 je napisao/la:
14 sep 2020, 15:11

Prvo, SA 1995. nije bio "nebitan" tim, vec ekipa sa najboljim rekordom u ligi (62-20).

Drugo, Rodman nije bio na ivici da ispadne iz lige.Naprotiv, tad je (1995.) odradio skakacki i scorerski svoj najbolji PO ikada sa 9p(54% sut iz igre) i skoro 15skokova u prosjeku.
Njega je iz SA potjerao Pop zbog stvari van terena, a koje nikako nisu mogle pod ruku sa religioznim Robinsonom.

moja greška, pisao sam iz "svježe glave", nisam radio fact check na guglu. Pad Spursa koji koji mi je bio na umu je naišao kasnije, što im je i donijelo Duncana. Vjerovatno sam još pod utiskom "Last dancea" gdje u epizodi o Rodmanu manje više na vijest o njegovom dolasku u Bullse svi ostaju začuđeni.

Ali mislim da mi ostaje poenta, u XX vijeku nije bilo stvaranja supertimova na način kako to sad gledamo. Ako pogledamo recimo Rodmana, Harpera i Kukoča, oni su svaki na svoj način bili "ulovi", to nisu bila pojačanja od kojih ti ispada jezik iz usta.

Ali s druge strane, kada se dva dokazana igrača koji su bili MVP ili lite MVP u različitim timovima, udruže u jedan tim, i to daleko prije svojih 30. rođendana, to je nešto što pravi zemljotres u ligi i značajno mijenja balans snaga
Pad na koji si mislio je uslijedio godinu dana kasnije nakon operacije kicme Robinsona, te problema sa zdravljem Elliotta i povreda jos nekih igraca. ;)

Upravu si za stvaranje supertimova.Prije se nije ni moglo, a top igraci nisu ni zeljeli stvarati supertimove.Ili si radio odlican skauting i bio dobar u procjeni nekog talenta van NBA ili si radio super draft.To je bilo to.

Takodje, meni nije stvaranje supertima ni ono sto je BOS uradio 2008.Ljudi su uradili trejd, dakle povukli odlicne FO poteze i dali nesto i zauzvrat da se to kreira.I to je majstorluk.Pa makar tako nekog i "prevario".

Tek poslije toga dolazi odluka Jamesa, pa onda KDa.Da se razumijemo, nisu ni oni uradili nista pogresno gledajuci ispravnost njihovih odluka u smislu SC pravila, ali gledano cisto sa takmicarske strane- itekako pi.ckast potez da bi se doslo do titule.

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 14 sep 2020, 15:42

14 sep 2020, 15:24
Nemanja86 je napisao/la:
14 sep 2020, 15:11

Pad na koji si mislio je uslijedio godinu dana kasnije nakon operacije kicme Robinsona, te problema sa zdravljem Elliotta i povreda jos nekih igraca. ;)

Upravu si za stvaranje supertimova.Prije se nije ni moglo, a top igraci nisu ni zeljeli stvarati supertimove.Ili si radio odlican skauting i bio dobar u procjeni nekog talenta van NBA ili si radio super draft.To je bilo to.

Takodje, meni nije stvaranje supertima ni ono sto je BOS uradio 2008.Ljudi su uradili trejd, dakle povukli odlicne FO poteze i dali nesto i zauzvrat da se to kreira.I to je majstorluk.Pa makar tako nekog i "prevario".

Tek poslije toga dolazi odluka Jamesa, pa onda KDa.Da se razumijemo, nisu ni oni uradili nista pogresno gledajuci ispravnost njihovih odluka u smislu SC pravila, ali gledano cisto sa takmicarske strane- itekako pi.ckast potez da bi se doslo do titule.

Sve je ok dok nema ovoga :

Pa ovoga :

I na kraju smeće od čovjeka :

To je pichkasto buraz ;)
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 14 sep 2020, 15:47

Epidaurus je napisao/la:
14 sep 2020, 15:21
Epidaurus je napisao/la:

Sjecam se vrlo dobro serije protiv Spursa i Kawhija u tom zadnjem OKC Playoffu. Lik je sutao preko njega kad i kako pozeli. Od KDa nema odbrane i nema tog Pippena koji bi KDa sprijecio da uzima suteve koje zeli. Jos kad je u GSW dobio sistem i rolu egzekutora na kojem ne smijes pomagati jer su okolo Steph i Klay, vidjeli smo neke historijske scorerske performanse.
Kad se vec tako dobro sjecas te zadnje serije OKCa i Spursa, kako onda objasnjavas cinjenicu da je KD koji je sutirao "kad i kako pozeli preko njega" (sto i ne sporim, ali sporim ucinkovitost kad je dobar defanzivac poput Kawhia blizu) imao "samo" 47% suta iz igre i 33% za 3p u toj seriji za 26p u prosjeku.Poredjenja radi, tog RSa je imao 32p u prosjeku (najvise u jednoj sezoni) na preko 50% suta iz igre i 39% za trojku. Dakle, jasno se vidi da ga je dobar defanzivac spustio i to za ozbiljan broj poena i poprilicne procente suta i to u POu gdje najbolji obicno imaju jos i bolje brojke nego li tokom RSa. Primjera radi, Kawhi redovno u POu sutira preko 50% iz igre.

@bombay To je PO.To se oduvijek radilo i radice se.Prljavih pojedinaca ce uvijek biti.Nikakve analogije sa SVJESNIM stvaranjem supertimova. ;)

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 14 sep 2020, 15:59

14 sep 2020, 15:47
Epidaurus je napisao/la:
14 sep 2020, 15:21

Kad se vec tako dobro sjecas te zadnje serije OKCa i Spursa, kako onda objasnjavas cinjenicu da je KD koji je sutirao "kad i kako pozeli preko njega" (sto i ne sporim, ali sporim ucinkovitost kad je dobar defanzivac poput Kawhia blizu) imao "samo" 47% suta iz igre i 33% za 3p u toj seriji za 26p u prosjeku.Poredjenja radi, tog RSa je imao 32p u prosjeku (najvise u jednoj sezoni) na preko 50% suta iz igre i 39% za trojku. Dakle, jasno se vidi da ga je dobar defanzivac spustio i to za ozbiljan broj poena i poprilicne procente suta i to u POu gdje najbolji obicno imaju jos i bolje brojke nego li tokom RSa. Primjera radi, Kawhi redovno u POu sutira preko 50% iz igre.

@bombay To je PO.To se oduvijek radilo i radice se.Prljavih pojedinaca ce uvijek biti.Nikakve analogije sa SVJESNIM stvaranjem supertimova. ;)
Imao je 28.5 poena na 50% iz igre. Trica ga nije isla, al nije ga isla citav taj PO. U G4 i G6 je ukopao Spurse sa 41 odnosno 37 poena.

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.