Trening FK Tuzla City 15.01.2019.
.................................................................
......................................................
BUDI I TI TUZLA CITY
.................................................................................
- Lijlep,sunčan dan na Tušnju .Temperatura u plusu.Kud i kamo razlika u odnosu na jučerašnji dan.
Fotosi Mire Petrovića prikazuju dio treninga za jačanje nožnih i trbušnih mišića.Osim ovog dugo se radilo sa ulaskom u šesnesterac sa desne strane (na golu pod tribinom)i traženje slobodnog igrača.U ovoj fazi ušestvovali su svi igrači na oba gola.Nažalost,tužno je izgledao ovaj pokušaj lake završnice iz plukontre ili akcije.NA SJEVERNOM GOLU OD NEKIH 15-20 POKUŠAJA ,MOŽDA JE DVA PUTA POGOĐEN SVOJ IGRAČ ,SVI DRUGI POKUŠAJI SU IŠLI U NOGE "PROTIVNIČKIH" .AKCIJA JE KRETALA SA CENTRA PA RAZMJENA PAR PASOVA I ONDA NA DESNO KRILO STIM DA JEDAN IGRAČ ODVUČE PROTIVNIKA UNUTRA I U POTPUNOSTI OTVORI PUT DESNOM KRILU.KRILO NA ŽALOST NIJE DIZALO OČI DA VIDI RASPORED SVOJIH I PROTIVNIČKIH IGRAČA ,NEGO NAPAMET LOPTU U ŠESNESTERAC LI PETERAC SVE U NOGE "PROTIVNIČKE" ODBRANE I U RUKE GOLMANA.NISU SE NI NAPADAČE TRUDILI DA SE IZVUKU NA OSAMU ,NEGO SU STIHIJSKI ULAZILI U ŠESNESTERAC DOBRO POKRIVENI.
-Niti jednom Starčević nije zaustavio situaciju i pokušao probuditi otsutne igrače! Jer on je vodio ovu grupu prema sjevernom golu a onu drugu M. Dedić.Osim toga primijetno je i upadno da se igrači malo ,gotovo nikako ne kreću u mjeri u kojoj je to potrebno.Oni igraju štafetno, predaju loptu i ostanu ukopani da posmatraju daljnji razvoj akcije.Starčević je za divno čudo kao ukopan to sve posmatrao sa centra terena.Niti jednom nije došao iza gola i pokušao sugerisati šta valja a šta ne valja i koji konkretno bilo pojedinac ili više njih zaje....O "zaleđivanju" već sam spominjao, niti pomena.Poželim Gerumove,Ćirine ili Husrefove ili Vojvodine galame i psovke.Ne znam da li On ne umije ili neće ili misli da je pokupio već svu pamet kad je fudbalska igra u pitanju.Dva čovjeka, jedan neovisno od drugog su mi danas izgovorili istu rečenicu:"Slabo se kreću igrači, djeluju nezainteresovano i nema zaustavljanja vježbe i reakcije trenera".
- Treće što sam primijetio da su radili onako ošamućen od današnjeg indolentnog ponašanja i trenera i igača je šutanje, jedan po jedan, sa nekih 20 metara.Radilo se plasiranjem lopti a ne punim šutevima.Loše i zabrinjavajuće.Bilo je raje na treningu ,Mersed Kovačević,Samir Muratović,predsjednik Husić.Zatim su pristigli Gradačanlije da gledaju svoju Zvijezdu protiv Slobode.Došloje i Slobodaša .Stvorio se lijep štimung , dobra atmosfera ,malo smo ćaskali i "podbadali" jedni druge.
- Nisam optimista.Imamo solidne igrače ,momke koji znaju poigrati lopte. ali, sve je to nekako pod ručnom.Dakle nastavlja se praksa od ljeta prošle godine.Ne kažem, fali nam igrač tipa Ordagića .Mada mislim daje Husić završio sa pojačanjima.Vidim trener daje intervjue i najavljuje probne utakmice.Ispada da je to neki veliki događaj.Pa sve se vidi i kad se igrači Tuzla Citya podijele na dva gola.To će biti i u probnoj utakmici samo sa više faulova i povreda.Naravno i Sudija će makar imati pišću.
- Ja već zamišljam našu utakmicu protiv Sarajeva na Tušnju u 1. kolu proljeća, pa Krupa u gostima ,pa Čelik opet na Tušnju.
-Usput da kažem još i ovo i time završim .Starčević najviše fali "Nidžu"(Mitrovića) i Šarčevića?
- Jednom prilkom pokojni dr.Mustafa Šehović na političkom skupu citirao je nekog mislioca :
- Nikako vam ne mogu biti jamac,
da će na cilj stići ovaj brod-čamac,
gdje kapetan broda ne zna ,
gdje mu je krma(stražnji dio broda )a gdje pramac(prednji dio broda).
http://tuzlalive.ba/starcevic-hajrovic- ... lige-foto/