FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

badboy
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la badboy » 11 avg 2020, 04:13

Pitar6785 je napisao/la:
11 avg 2020, 02:49
Sisu ne icekujem da rezultaski raznesemo al ocekujem bolju igru cvscu jacu i pobjedu.. al sve kad opet skontas da mi nismo napravili 100% sansu protiv ekipe koja je dosla iz Rahmetologije cojek ispuse ko kondom
Stvorili su itekako dovoljan broj sansi i to bas tih takozvanih 100%. To sto Handzic dvije takve zapuca bezveze, ni po golu, pa onda Velkoski isto tako od citavog gola pogodi odbranbenog igraca, i jos na to Serbecic sa dva metra glavom sam ko duh na idealan centarsut prebaci taj isti, je stvar lezernosti i koncentracije. Tome u prilog idu i golovi koje smo primili. Dosli su u Kakanj da igraju unaprijed dobijenu utakmicu s odnosom “lako cemo” i to im se obilo o glavu.

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 11 avg 2020, 04:57

Nisam pratio forum za vrijeme utakmice , a pogotovo poslije utakmice. Mogu misliti koji su izlivi cemera i poganluka isplivali.
U zadnje dvije sezone osvojili sve sto se moglo osvojiti, optimista sam i za ovu sezonu. Ono na sto bih ja skrenuo paznju:

- FKS treba potpuna rekonstrukcija po pitanju starijih igraca, a mozda su najplaceniji (izuzimajuci TSS), a ti igraci po isteku ugovor ce imati:
Ahmetovic(36) , Velkoski (33,5), Oremus (32,5), Hebibovic (31),Handzic(31) i Dupovac(30) , po meni ko produzi prvoj trojici nije dobronamjeran po FKS.
Zadnjoj trojici bi i produzio, ali sa prepolovljenim ugovorima. Za primanja prve trojice sigurno mozemo dovesti potentnije igrace na pozicijama spica ,zadnjeg veznog . Izvinite, ali ja ne znam sta igra Krste. Dobro je drzati ekipu na okupu, ali treba svjezine u vidu dobra 2-3 igraca kao zamjene za ove starohane(nek oprosti AHMETOVIC), a ova dvojica kako hoce. Krste nije vise od 5 utakmica u dvije sezone odigrao dobro(Velez,Sloboda i 3 koje nisam gledao). Oremus je sigurno bio dobar nekad , ali za FKS nije zaradio plate kako treba. Posljednja trojica mogu uz prepolovljena primanja ostati , eto ono radi atmosfere na treningu i klupi.

Tesko je i dovesti potentnije igrace kad moras dobro placati prvu trojicu. Tako da tek od sljedece sezone ocekujem mnogo jace Sarajevo.
Bez obzira na sve trener i SS moraju osvojiti Titulu, ako ne noga. Tako sam govorio za Husrefa, isto vazi za svakog trenera.
Uvjeren sam da ce slaviti ponovo pred VV , ali na ovo treba obratiti paznju. Handzica i Dupovca bi ostavio radi atmosfere u klubu , a slike dao Krsti i Ahmetovicu uz buket bordo ruza.
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

badboy
Kontakt:

Post Postao/la badboy » 11 avg 2020, 05:36

Sa svim gore bi se slozio osim
Hebibovic: ako se oporavi i ponovo dodje na onaj nivo prije povrede, njemu ni pod razno ne mozes prepolovit ugovor jer takav isti moze dobit u ovim ekipama iz vrha lige. Osim toga, Hebibovic u top formi je igrac za prvih 11 (ma sta god ko o tome mislio) I niposto ga jos bar 2-3 godine ne bih zelio vidjet u protivnickom dresu. Na stranu ljudske kvalitete i ponasanje odkad je dosao u klub koje su za 10.
Dupovca i Handzica: skupa s Krstom i Ahmetom (ne iz istih razloga naravo) ispratit slikom i buketom. Umjesto njih neka sansu daju ili momcima iz akademije (vratit Numana svakako) ili dovest mladje igrace s potencijalom pa nek se bore.
Oremus: sacekat treba ovu sezonu pa sudit na kraju, ako nije za pocetnu postavu i iduce godine nema sta da ostaje i sjedi na klupi.

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 11 avg 2020, 06:17

bordobijeli je napisao/la:
11 avg 2020, 00:02
Zip je napisao/la:
10 avg 2020, 23:10
Pantelija je napisao/la:
10 avg 2020, 23:08
Ja sam napisao da nam se ono ne smije desavati. Mozes kiksati protiv kona zrinjskog pa i tc velez ali protiv ekipa koje su fakticki drugoligasi ne smijes.

Pobjedili nism njer evo dva mjeseca haman igramo jako lose.
Pa brate desilo se, sta sad ..
Treba nizvodu baciti sve dobro sto su ljudi uradili zarad jednog nerjesenog rezultata protiv lose ekipe.

Nije ni meni drago zbog toga, a zar trebam popljuvati sve ko pojedini zbog ovoga....
Ma duzi period loše igramo od Husrefovi poraza u derbyu pa do jako teskih pobjeda nad ekipama iz donjeg dijela tabele, nastavilo se to i ove pripreme a i u prvenstvu. Iznimka je bila pobjeda u BL to smo bas dobro odigrali. Ne pricam o radu Uprave nego samo nasu igru na terenu koja nije bajna i to kao sto sam napisao jedan duzi period nismo pravi.
Provaljujete se, dramaricno je igra organizovanija pod Vinkom, Tuzla city je popila 6 komada na debiju njegovom...pa Borac u BL....i Krupa je dobro slomljena....cak i Mladost smo kontrolisali dobro jedan period ali usra ga odbrana momacki....
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 11 avg 2020, 06:26

Historicar je napisao/la:
11 avg 2020, 01:55
Bagarić se maltane nudio, dugo vremena bio slobodan, ili nismo imali para za njega ili nije zadovoljio Vinkove kriterije, ja ne znam, koji bi mogao biti drugi razlog.Doduše, pojedini forumaši su popljuvali svakog ko bi spomenuo Bagarića, kao on nije naš nivo. A donedavno na forumu bila priča, kako Sarajevo treba svaki prelazni rok, da dovede par igrača, koji vrijede iz ove lige.Ako se Bagarić za 2,5 sezone u ovoj ligi nije dokazao, ja onda ne znam ko jeste, da smo ga doveli, bio bi sigurno još bolji i ubitačniji, u jačoj ekipi od Širokog, a od Merse je mlađi osam godina.
Losiji od Hareta a posebno Ahmeta....
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 11 avg 2020, 06:59

Sellam i pozdrav mom ahbabu SAMOZDRAVLJE

DRUZE AHMETA netreba tjerat jos za 1.5 do 2 godine, ako moze da se plata smanji ili da se jedan dio fiksne plate ugovora ubaci ako osvoi dk ako odigra toliko utakmica itd bilo bi dobro..

Jer covjek odkad je u FK SARAJEVO slabo je imo povreda odnsno sve su to lakse povrede, cak ova nema nikakve veze jer je covjek vjek pao rebro puklo..

Krste
Cruz
Hebib kad se oporavi i ako nebude bar na nivou prije povrede
U decembru razlax
U maju
Dupovac
Handzic
Oremus ako dotad ne pokaze zasto je doveden

Dovest spica ako je ikako moguce danas najdalje do decembra

Mislim takode da je ZIDAN teska fula

I da odgovorim zasto Ahmetovica, sad protiv kaknja se vidjelo da je Ahmet majstor ne samo konj balvanas vec majstor, samo par poteza i razigravanje krila su dovoljno ko pozna fudbal da vidi sta merso znaci, drugo nakvi spicevi olaksavaju ostatku ekipe ne opterecavaju vec pomazu, zracni dueli pa odigravanje plus sto sa dosta manje sansi daje golove..

Dok kod Hareta je obrnuto on satra nase ostale igrace jer on na sredini terena ruke u dzep i gleda (na podcasti opsaidu ica rece za arezinu tako nesta), i vise fokusiran na 16sterac..

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 11 avg 2020, 07:35

Sta po tebi Oremus treba pokazati? On svoje odrađuje vrhunski, pravi destruktivac na sredini terena

Lik
Kontakt:

Post Postao/la Lik » 11 avg 2020, 07:48

Sutra sa Tuzlom, nadam se da su se igraci dozvali.
Ocekujem dobru igru i pobjedu bez nerviranja.

Melji R'ajvo :opaopa: :opaopa: :opaopa:
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 11 avg 2020, 08:23

menadjer je napisao/la:
11 avg 2020, 00:38
Aj očekivao sam od ovih titula navijača što će kmečati nakon prvog kiksa, al od ovih dugogodišnjih forumaša ovdje teško. Tačno čovjek više ne zna šta da očekuje, al opet ovo je forum.
Realnost je da mi imamo finu ekipu za naše prvenstvo, ne dominantnu, već finu. Imamo određeni viši level na par mjesta nego konkurenti, ali to nije Liverpul u odnosu na ostale timove u engleskoj ligi. Spustimo se na zemlju. Nismo doveli Klopa za trenera, koji je za 10 klasa bolji od ostalih trenera u ligi, već smo doveli mladog stručnjaka koji ima određene uspjehe iza sebe, ali ne frapantne. Ne treba sad očekivati od čovjeka koji zna kako funkcioniše moderni fudbal da sad u bobu postavi taktiku pred utakmicu, jer on da je na tom nivou, on bi otišao u jaču ligu od naše, na stranu njegove godine. Vinko jeste odlična opcija za nas, ali nije nikakav mag, ipak taktika se mijenja u utakmicama.
Ekipu koju dižemo u nebesa nije spremna da izbaci u drugom pretkolu lige prvaka, jer bi to bila senzacija realno, i sada mi trebamo da očekujemo da će svaku utakmicu u našoj ligi izdominirati jer eto, doveli smo par pojačanja, a ta pojačanja su samo level iznad ostalih igrača u ligi, a i to je upitno koji su to kod nas igrači. Kad budemo imali povjerenja da se makar možemo pofajtati u ligi prvaka s nekim, onda možemo očekivati i da dominiramo ligom, za šta nismo sad spremni. Ako se nastavi raditi u ovom pravcu, siguran sam da će i to biti kroz dvije tri godine jer realno da nas sad žrijeb nije pogledao i da smo dobili Zvezdu, sad bi se već halalili od lige prvaka i već razmišljali o ligi europe.
Steta sto nas vise ovako ne razmislja.

AngelDiMaria
Kontakt:

Post Postao/la AngelDiMaria » 11 avg 2020, 08:24

Denchi je napisao/la:
11 avg 2020, 06:26
Historicar je napisao/la:
11 avg 2020, 01:55
Bagarić se maltane nudio, dugo vremena bio slobodan, ili nismo imali para za njega ili nije zadovoljio Vinkove kriterije, ja ne znam, koji bi mogao biti drugi razlog.Doduše, pojedini forumaši su popljuvali svakog ko bi spomenuo Bagarića, kao on nije naš nivo. A donedavno na forumu bila priča, kako Sarajevo treba svaki prelazni rok, da dovede par igrača, koji vrijede iz ove lige.Ako se Bagarić za 2,5 sezone u ovoj ligi nije dokazao, ja onda ne znam ko jeste, da smo ga doveli, bio bi sigurno još bolji i ubitačniji, u jačoj ekipi od Širokog, a od Merse je mlađi osam godina.
Losiji od Hareta a posebno Ahmeta....
e bravo, cuj bagaric, dje ono ono igrao prije....

Oremus, Lazic, TSS, Zinedin, Serbecic, Rahmanovic... Ne valja Emir!
"Ćiro je trenirao svjetske igrače, ali je Safet Sušić neponovljiv, jedan i jedini. On je bio umjetnik!"

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 11 avg 2020, 08:39

Kako nema Hebiba, Oremus je nova zrtva objektivnih navijaca Sarajeva :lol: :lol:
Nije bitno sta i kako igra, makar fkt bio najlosiji.. Al on ce biti uvijek predmet pljuvanja.

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 11 avg 2020, 08:46

Zip je napisao/la:
11 avg 2020, 08:39
Kako nema Hebiba, Oremus je nova zrtva objektivnih navijaca Sarajeva :lol: :lol:
Nije bitno sta i kako igra, makar fkt bio najlosiji.. Al on ce biti uvijek predmet pljuvanja.
A fakat je u totalnoj kontri, lik je u ova dva kola sveukupno gledajuci nas najbolji igrac.
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.

Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.

SaNa
Kontakt:

Post Postao/la SaNa » 11 avg 2020, 09:09

Napapijri je napisao/la:
11 avg 2020, 08:46
Zip je napisao/la:
A fakat je u totalnoj kontri, lik je u ova dva kola sveukupno gledajuci nas najbolji igrac.
Ubjedljivo najbolji...
Jos kad krenu pljuvanja i po pretrcanim kilometrima, pa fakat ne mogu vjerovati.. Znaci čovjek pokriva teren kompletan, i to je razlog sto se ne primaju golovi iz akcija, nego smo oba primili iz prekida, kad on sa svojih 1,79 naravno ne moze puno pomoci,ali haj ti to dokazi murinjima i gvardijolama sa foruma
This time next year, we'll be millionaires!

ledesma
Kontakt:

Post Postao/la ledesma » 11 avg 2020, 09:18

SaNa je napisao/la:
11 avg 2020, 09:09
Napapijri je napisao/la:
Zip je napisao/la:
Ubjedljivo najbolji...
Jos kad krenu pljuvanja i po pretrcanim kilometrima, pa fakat ne mogu vjerovati.. Znaci čovjek pokriva teren kompletan, i to je razlog sto se ne primaju golovi iz akcija, nego smo oba primili iz prekida, kad on sa svojih 1,79 naravno ne moze puno pomoci,ali haj ti to dokazi murinjima i gvardijolama sa foruma
A vidim imamo i Fergusone..

Pa koliko je navikan i koliko plaćen on ovo do sad sto je odigrao je ispod očekivanja, njega su u derbiju na Koševu okretali ko malo dijete..
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin

SaNa
Kontakt:

Post Postao/la SaNa » 11 avg 2020, 09:22

ledesma je napisao/la:
11 avg 2020, 09:18
SaNa je napisao/la:
Napapijri je napisao/la:

Ubjedljivo najbolji...

Pa koliko je navikan i koliko plaćen on ovo do sad sto je odigrao je ispod očekivanja, njega su u derbiju na Koševu okretali ko malo dijete..
Jesu li ga okretali evo ove sad sezone da bi bilo potrebe za prozivanjem?
This time next year, we'll be millionaires!

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 11 avg 2020, 09:24

ledesma je napisao/la:
11 avg 2020, 09:18
SaNa je napisao/la:
Napapijri je napisao/la:

Ubjedljivo najbolji...

Vidi, ja se donekle slazem s tobom, narocito sto se derbija tice. Objektivno govoreci, Oremusu je gol protiv Celtica vise odmogao nego pomogao. Lik je tada odigrao maestralnu utakmicu, zabio gol, prekidao napade, u par navrata i organizovao solidne akcije, pa smo izgleda ocekivali od njega da ce biti kao Duljevic ili Husejnovic, odnosno da ce nas svakom narednom tekmom odusevljavati na novi nacin. Istina je suprotna, a Oremus je igracki slican profil Cimirotu. Dakle, prioritetni zadatak Oremusa je razgradnja napada, cuvanje prednjeg veznog igraca protivnicke ekipe i povezivanje stopera i veznih igraca u fazi napada. Sto prije shvatimo ovo, prije cemo vidjeti da Oremus svoj dio posla u vecini slucajeva obavlja nadprosjecno.
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.

Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.

AngelDiMaria
Kontakt:

Post Postao/la AngelDiMaria » 11 avg 2020, 09:42

**** vas heba u usta kad se vrati samo se vi zaebaite
"Ćiro je trenirao svjetske igrače, ali je Safet Sušić neponovljiv, jedan i jedini. On je bio umjetnik!"

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 11 avg 2020, 09:48

Kakav je roster za sutra??
Ahmetovic, Sušic, Salcin jesu spremni ??

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 11 avg 2020, 09:49

AngelDiMaria je napisao/la:
11 avg 2020, 09:42
**** vas heba u usta kad se vrati samo se vi zaebaite
Heba u ligi savsim korektan, Heba u Evropi taraba protiv skolovanih krila.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

THEC
Kontakt:

Post Postao/la THEC » 11 avg 2020, 09:57

Heba je pobjegao odbrani Celtica :kafa: sad druga je stvar sto nije dao gol :urnebes:
Pyro is not a crime !

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Ado_77, bhfanatic14, bvsic, keli, nedimmmm1337, riki46, skoJaa, soe i 71 gost.