Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

Saurman
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la Saurman » 20 feb 2013, 00:15

BigBigBang je napisao/la:Sta reci? Walnut napadac ne mozes vjerovati i to taktika dugim loptama na njega je nesto sto svojim ocima nisam mogao da vjerujem :o :shock:

Cazorla ocajan pogotovo na krilu, Ramsey nema mjesta u Arsenalu gotov je on kao igrac, Podolski je zabio ali taj pacerski gol nece izbrisati to da do njega nije postojao na terenu, Girou mora profulati zicer, da bi on zabio morali smo mu jos bar 4 puta onako nabaciti loptu. Sagna je bio dosta dobar, iznenadio me sa obzirom na formu, Arteta beskoristan ali biloj e puno gorih od njega. Koscielny uz Wilshera nas najbolji igrac svaka cast sve je duele dobio.

Losi smo pravo, ova ekipa ne zna igrati pod pritiskom, najgore od svega sto Bayern i nije neka ekipa kakvom je predstavljaju, manjak talenta ali trka po cijelom terenu, nisu imali neke sanse ali nismo ni mi. Zasluzeno su dobili, prelosi smo..
Wilshere jedini koji odskače od ostatka ekipe jer momak je zaista virtouz sa loptom.Ostatak ekipe katastrofa odbrana komplet treba remont zajedno sa golmanom.Napad, ovdje je situacija najgora Giroud,Walcot,Podolski ne zna se ko je gori.Carzola beskoristan a što se tiče Artete davno sam rekao da on ne može biti zamjena jednom Fabregasu.

Wenger vodi tim u prosječnost.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 20 feb 2013, 00:23

Sreca je sto se prva tekma igrala u Londonu, inace je moglo biti gore.
Bayern je odigrao koliko im treba. Rijesili prolaz u prvih dvadesetak minuta i to na Emiratima. Ostalih 160 minuta nije vise ni bitno. Kraj price. Cim je Arsenal postigao gol, oni su malo navalili i vise sretno nego spretno dali jos jedan. Da nije pao onaj sretni, pao bi neki drugi. Imam osjecaj da se Bayern nije ni trudio da zabije jos koji. Iz nista su dali golove.

Arsenal vise nije TOP tim, nadam se da je to svima jasno.
Citam na portalu kako je od Arsenala ostalo samo ime. Iskreno, ne znam da li je i ime ostalo.
Ja ne znam ko je ovu tekmu mogao nazvati derbijem?
Nadam se da ce Jack otici u neki veci klub i osvajati trofeje i uzimati bar 10 miliona godisnje. Nek ova Ciganija uzima pare na nekom drugom i nek uzimaju glupim navijacima Arsenala. Jack ne zasluzuje da bude dio ove firme.
EPL ne pamti veci ciganluk od ovog Arsenala.

WENGERU CIGANE MARS VISE IZ ARSENALA !!!!!!
Nekad mi ga je i zao ali kad skontam kolike on pare uzima za ovo, onda mi ga nije zao, ni sekunde! Pristao je da radi za d.o.o. Ciganiju a da unisti Arsenal FC!

Deniro
Kontakt:

Post Postao/la Deniro » 20 feb 2013, 00:25

Sreca pa se ovakvi intelektualci , kao ovaj iznad, malo ili nimalo pitaju..
Tužno je bilo one noći,
kad sam saznao za njih..
sto šezdeset grobova u Liska ulici..

Tu sam ostao,
od suza brišući lice..
gledajući grobove iz Liska ulice..

MUSVDG

BavaracZenica
Kontakt:

Post Postao/la BavaracZenica » 20 feb 2013, 00:27

Pozdrav svima, prije utakmice sam naravno bio za svoj Bayern i prognozirao 1-1 pa da mi pobjedimo u Minhenu, nisam ocekivao ovaj rezultat i moram priznat svaki put kad Jack krene sa loptom nekako me strah uhvati.

Mi smo bavarci najvise sumnjali u Van buytena al dobro je odigrao. Samo da vam kazem da ne odustajete i da ima jos jedna utakmica na nasem terenu, jadan je taj klub i navijaci koji odustanu iako jos imaju sanse, neko je spomenuo utakmicu protiv Milana kad ste se vratili, znaci borite se za svoj klub. Prosle godine kad smo mi izgubili od Chelsea na svom terenu iako smo jednom ruku vec drzali titulu Lige Prvaka mozete mislit kak smo se osjecali mi bavarci ?!

Znaci to nas je ojacalo, a ojacat ce i vas pa prosli vi dalje ili ispali. ipak ste vi ekipa koja je ak se ne varam prosle godine il nek me neko ispravi pobjedili Barcelonu 2-1 na svom terenu

nema odustajanja pozdrav
FC Bayern !!!!!

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 20 feb 2013, 00:32

Greivis je napisao/la:
Saurman je napisao/la: Bayern je na vrijeme uvidio kakva je flopina Giroud i ostavio ga zna se kome. :mrgreen:
Samo se ti tjesi. Djaba sve Bayernu, kad ih yebe liga u kojoj igraju. ;)
Pa Bajern ove godine dere bundesligom i rekorde skidaju ,dok arsenal ne zna ta trofej desetak godina.

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 20 feb 2013, 00:34

Greivis je napisao/la:
FRANK RIBERY je napisao/la: Treba ti neko za malo nežnostio! Lupas glupost, jesi razočaran, ali objektivnost ti ne bi škodila. Eto AByern dao tri sretna gola i to je to. :oops:
Jeste, i ono kad was je ManU uzeo 99 nije bila sreca.
I pitao sam te za Kroosa. Derpe garant.

Koliko si ti iskompleksiran sto se tice Bayerna,to je nevidjeno.
Ali nema veze,haters gonna hate.

Sto se tice Kroosa,ima curu,zarucnicu vec par godina,a i da je derpe,sve dok onako igra i jos vise unaprijedjuje svoju igru ni jednom navijacu Bayerna nece smetati ;)

Veceras ste mnogo bolje mogli proci kako ste igrali u drugom poluvremenu.Ja sam toliko psovao Alabi i Lahmu,pa neprepoznatljivo losi.Kako su ih lomili kraj samog sesnaesterca,pa i Sagna Alabu okrece k'o na raznju.
U 70. minuti da mi je ko dao onih 1:2 i da se zavrsi utakmica istog trenutka,prihvatio bih.Osvrcem se na probleme Bayerna na Arsenalovoj stranici...
Helem,trenera koji svoje emocije onako pokazuje nakon treceg primljenog gola ne treba otjerati,pa kad ne bi bili ni u prvih 6 u ligi ove godine.Ono samo pokazuje koliki je on i navijac Arsenala.
Ono za Almuniu stoji,ali i ja s vecinom dijelim misljenje da je vise uprava kriva zbog ovakve situacije kakva je u timu,nego Wenger.
Za svaki prelazni rok pise se kako Wenger ima 50,60,70 miliona funti za pojacanja i ni jednom ih nije dobio.Vodim se tom logikom da ih je dobio i trosio bi ih.

Zbog nekoliko izjava vasih "kolega" prvobitno sam se dosao nasladjivati nasom pobjedom,ali citajuci zadnjih 10 stranica sjetio sam se kako sam se osjecao tokom sezone 10/11 kad nista nije islo u prilog Bayernu,a jos i od Intera u LP ispadose,pa sam i izgubio zelju za tim.
Realno,ne mozete nas dobiti u Minhenu sa 0:3.Mislim da i ne moram pisati da ne provociram ovom izjavom,vec govorim ono sto jeste.

U Arsenalu se mora hitno mijenjati dosta stvari i znam da ne izmisljam toplu vodu sto ovo govorim,ali nakon 77. minute poluprazan stadion i to dovoljno govori.Vecim dijelom susreta domacinska atmosfera na Emiratesu za Bayern.

EPL za mene nece biti EPL dok se Arsenal i Liverpool ne vrate na puteve stare slave.Zalosno je sta fudbalu uradise naftasi...
#miasanmia

Sportfanatik
Kontakt:

Post Postao/la Sportfanatik » 20 feb 2013, 00:37

Nema predaje Topnici, u uzvrat po pobjedu pa što bude.
Super Bowl champions: 2001, 2003, 2004 Let's go Pats
IN MOYES WE TRUST
RAFA NADAL
LeBRON JAMES
KIMI RAIKKONEN

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 20 feb 2013, 00:37

Iskren da budem ocekivao sam pobjedu Bayerna, ali sam ocekivao Arsenal sa mnogo vise ideje na sredini terena i sa mnogo vise pritiska na nase igrace. Mi smo iskoristili svoje sanse, a onda vam prepustili loptu. Sredina vam je veceras bila dosta losa, a posebno Arteta koji je mnogo grijesio. Mali Wilshere je zvijer i biti ce velika steta za Arsenal ako on napusti klub. Sve u svemu, utakmica nije bila losa, ali kao da vam je ponestalo snage da se u potpunosti vratite nakon sto ste postigli gol.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 20 feb 2013, 00:37

Šta da kažem poslije ovakve utakmice? Šta sebi da kažem, a da to imalo ima smisla. Nekad poželim da nisam odrastao uz majstore poput Henrya, Bergkampa, Patricka, Campbella, Laurena, Piresa, Ljungberga, Gilberta. Poželim da nisam bio navijač tokom one strašne Invincible sezone ali jesam, jesam sve sam to preživio i zato mi sve ovo teško pada.

Lako je ovoj mlađariji, vide dan<s Barca igra dobro, navijat cu za Barcu i eto ga, problem riješen... više ni sam ne znam kako nalazim snage da već osmu godinu navijam, nadam se, radujem, strepim. Ne znam yebiga. Valjda će doć' bolja vremena i za nas, kockice će se jednom posložit, samo treba bit strpljiv... Žao mi je i Wengera, jest da apsolutno ime njegove krivice u svemu ovome ali nije on taj koji je kriv za ovo danas...

Nisam navijač ili simpatizer ovog kluba zbog trofeja nego zbog svega što on predstavlja i što mi iz neobjašnjivih razloga znači. Trofeji bi bili super, ali ja svoj Arsenal volim i obožavam čak i kad ispada od drugoligaša i trećeligaša i kada ga Bayern ponizi!

Arsenal 'till i die
I'm Arsenal 'till I die
I know I am
I'm sure I am
I'm Arsenal 'till I die

COYG
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

supermario
Kontakt:

Post Postao/la supermario » 20 feb 2013, 00:41

Marsal je napisao/la:Šta da kažem poslije ovakve utakmice? Šta sebi da kažem, a da to imalo ima smisla. Nekad poželim da nisam odrastao uz majstore poput Henrya, Bergkampa, Patricka, Campbella, Laurena, Piresa, Ljungberga, Gilberta. Poželim da nisam bio navijač tokom one strašne Invincible sezone ali jesam, jesam sve sam to preživio i zato mi sve ovo teško pada.

Lako je ovoj mlađariji, vide dan<s Barca igra dobro, navijat cu za Barcu i eto ga, problem riješen... više ni sam ne znam kako nalazim snage da već osmu godinu navijam, nadam se, radujem, strepim. Ne znam yebiga. Valjda će doć' bolja vremena i za nas, kockice će se jednom posložit, samo treba bit strpljiv... Žao mi je i Wengera, jest da apsolutno ime njegove krivice u svemu ovome ali nije on taj koji je kriv za ovo danas...

Nisam navijač ili simpatizer ovog kluba zbog trofeja nego zbog svega što on predstavlja i što mi iz neobjašnjivih razloga znači. Trofeji bi bili super, ali ja svoj Arsenal volim i obožavam čak i kad ispada od drugoligaša i trećeligaša i kada ga Bayern ponizi!

Arsenal 'till i die
I'm Arsenal 'till I die
I know I am
I'm sure I am
I'm Arsenal 'till I die

COYG
Tako treba momcino. Aferim ;) ,steta sto nema vise takvih
Bilo kuda,bilo gdje, Bayern u srcu zauvijek......

frankqqqqq
Kontakt:

Post Postao/la frankqqqqq » 20 feb 2013, 00:44

Marsal je napisao/la:Šta da kažem poslije ovakve utakmice? Šta sebi da kažem, a da to imalo ima smisla. Nekad poželim da nisam odrastao uz majstore poput Henrya, Bergkampa, Patricka, Campbella, Laurena, Piresa, Ljungberga, Gilberta. Poželim da nisam bio navijač tokom one strašne Invincible sezone ali jesam, jesam sve sam to preživio i zato mi sve ovo teško pada.

Arsenal 'till i die
I'm Arsenal 'till I die
I know I am
I'm sure I am
I'm Arsenal 'till I die

COYG
alal ti vjera, potpisujem sve što si napisao.

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 20 feb 2013, 00:52

Arsenal 'till i die
I'm Arsenal 'till I die
I know I am
I'm sure I am
I'm Arsenal 'till I die

COYG
Doć će opet bolji dani. Prevelik je Arsenal klub da bi ovaj post vječito trajao. A krizni periodi svima dođu, ništa čudno.
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 20 feb 2013, 00:57

Na Wengeru leži ogromna krivica za ovakav Arsenal.

Od ekipe koja je nekad igrala najljepši fudbal i u čijim su redovima bili Henry,Bergkamp,Pires,Ljunberg,Campbell,Viera,Wiltord i mnogi drugi.Wenger je sveo ekipu do najnižih granica.Politika prodaje najboljih igrača i kupovina škart igrača ne može donijeti rezultate a on to radi već godinama.I što je najgore za navijače ovom se ne nazire kraj.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 20 feb 2013, 01:00

Koliko vas još podržava Arsenea, to me baš zanima?

Mislim svi ćemo se od prilike složit, bilo navijali za Bayern, bilo za Arsenal, pa i neutralni većino, da je Bayern trenutno bolja ekipa. Ali Wenger već dugo vremena pravi jako čudne poteze. Npr. u kup takmičenjima kada ima priliku uzeti titulu, on počne eksperimentisat s ekipom. Sjećam se utakmice finala Liga kupa, mislim da je Arsenal igrao protiv Birminghama, ne znam sad prije koliko je tačno bilo, ali i tada je on kumovao ispuštanju jedne titule.
S druge strane i transfer politika mu je očajna u posljednje vrijeme, jer ne možeš samo prodavat igrače, a uz to još dovodiš polovnjake često...
Kao prvo mora se nekad neka titula uzeti, a kao drugo personalna politika se mora promijenit.

A Arsenal mi je po ljepoti igre, bio uvijek jedna simpatična ekipa i to je ekipa koja je konstantna u Ligi prvaka, stalno dođe do K.O faze uvijek je prisutna, napravila je tu neku tradiciju. Finansijski ste stabilni, jer mislim da Arsenal nema nikako dugova....Potencijala znači ima, samo neke stvari bi se trebale ispravit i mislim da je Wengerovo vrijeme prošlo. A više je on meni uvijek bio za forsiranje i izbacivanje mladih igrača, za njihovu proizvodnju, nego što je bio strateg i taktičar ( ne kažem da je i u tome loš, ali u tom ima dosta boljih...)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

NYKnicks Fan
Kontakt:

Post Postao/la NYKnicks Fan » 20 feb 2013, 01:01

Pustite te price ba, niste do 55. minute sutnuli na gol. ;)

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 20 feb 2013, 01:25

Da se i ja javim,ako nista da casno i s obrazom prihvatim poraz i cestitam Bayernu,kao i svim forumasima koji simpatiziraju isti na apsolutno zasluzenoj pobjedi i vec sada moze se reci prolazu medju osam najboljih ekipa,oni tamo pripadaju,mi ne, to je realnost koju moramo prihvatiti..

Ovo je bio veliki ispit za ovu ekipu i na zalost pali su,nema opravdanja za ovako lose izdanje,nema opravdanja za cinjenicu da smo vec nakon dvadeset minuta bili otpisani u ovom duelu,.Ova ekipa nema muda,cast Jackiju i Sagni,njih dvojica jedini veceras nisu bjezali od svojih odgovornosti,istina ovaj drugi je daleko od prave forme ali je covjek s obrazom i koji se uvijek maksimalno trudi i ne bjezi od svoje 'zadace' na terenu..

Nije Bajo dominirao ali su dovoljno iskusni i kvalitetni da iskoriste i najmanju pogresku protivnika,u stanju su da igraju dobro u kontinuitetu,jednostavno,imaju muda a to i jeste odlika velikih ekipa,.Ja im iskreno zelim da dignu tog "klempu",ova njihova generacija je to zasluzila..

Ima tu naravno i baksuzluka,primili smo gol iz prve ozbiljne akcije protivnika,gol za kojeg se ne moze krivit niko drugi sem Krosa,momak je doktorski opalio onaj volej..Ali ne moze to biti opravdanje za cinjenicu da smo stvorili samo dvije prilike za gol za devedeset minuta a u situaciji smo gdje nema prostora za taktiziranje,.Gol smo dali iz nepostojeceg kornera ali mislim da smo isti i zasluzili,barem taj jedan gol..

Na kraju i ono najbitnije,hvala profesoru i velikom gunneru,fantasticnom treneru i covjeku koji je spreman vjerovatno i zivot dati za Arsenal na svemu onom sto je uradio ali ocigledno je da ovako vise ne ide..
Treba vjerovati svojoj ekipi ali ne u toj mjeri da te ta ista vjera zaslijepi a njega ocigledno jeste,neki igraci kvalitetom i odgovornoscu ne mogu prismrditi Arsenalu a ne igrati za isti,.

Arsenal je moj tim bez obzira na sve,trofeji nisu bitni ali obraz jeste,neke se stvari moraju reci otvoreno i stati u kraj brukanju ovog Engleskog velikana,.Prodaje igraca,nerealno skupe ulaznice,porazi od nizeligasa i redovno skidanje gaca svakoj jacoj ekipi je sasvim dovoljan alarm za uzbunu..

FOURTHOFFICIAL
Lokacija: Sarajevo grade moj - this is the city I most enjoy !
Kontakt:

Post Postao/la FOURTHOFFICIAL » 20 feb 2013, 01:32

i @Marsal i @chily +100 ;)
Seo rušilac - Inače,momak je legenda,mislim na Sea

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 20 feb 2013, 01:36

Nije Wenger veci od Arsenala. Da mi je i dedo i nana, letio bi on meni iz Arsenala jos prije nekoliko godina. On je svoj kredit davno potrosio.
Ne znam zasto bi ga zalio? Uzima 8-9 miliona za ovu prevaru i jos svima prkosi. Na pocetku prelaznog roka kaze da ima ogromnu kolicinu novca na raspolaganju, spominje Cavanija..... Da bi na kraju prelaznog roka rekao da ima pare ali da nema potrebe da ih trosi.
Valjda ce cigan dobiti veci bonus ako izbori Ligu Prvaka sa manje ulaganja. Trofeji ga ne zanimaju vec godinama. Nista ga ne zanima osim para. Kakav je to covjek? NIKAKAV!
Da je covjek i da stvarno voli Arsenal onoliko koliko se trudi da pokaze, pokazao bi zube upravi, pa makar ga i posla kostalo. Bar bi otisao cistog obraza a ovako ce svi odahnuti kad ode.

Veceas mu je covjek koji nema buducnosti u Bayernu ocitao lekciju. Rutinski ga uzeo na njegovom terenu. Covjek dominira u Bundes Ligi a u Ligi Prvaka je i vise nego dobar ali Bayernu ni to nije dovoljno, nego hoce jos bolje i jos vise, pa mjenjaju takvog trenera. Zato je Bayern veliki tim a Arsenal nije i nece nikad ni biti sa ovom politikom koju sada vodi.
Mislio je nakim dugim loptama pokoriti Lahma i kompaniju? SMIJESNO!

Voliti Arsenal a istovremeno podrzavati Wengera vec odavno nije moguce. Cak ni iz sazaljenja. Mene sto se tice moze odmah napustiti Arsenal i pokupiti sve ove igrace koje je doveo.
Prvo sam mislio da ce promijeniti ovu usranu filozofiju pa sam bio za da ostane ali, ocigledno da nece. Zato vise nisam za. Nek ide, sto prije to bolje. Svakako ce Arsenalu trebati par godina da se oporavi i izvuce iz ovih g*vana, sa ili bez njega. Oporavak od par godina je neizbjezan a hoce li uspjeti je veliko pitanje.

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 20 feb 2013, 01:37

Da se ponovim.
Sve nabrojano nije do Wengera.
Sve nabrojano je do uprave koja iskoristava genijalnost Arsena.

Daj mu pare, dobices trofeje.
Tu sva prica zavrsava.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

FOURTHOFFICIAL
Lokacija: Sarajevo grade moj - this is the city I most enjoy !
Kontakt:

Post Postao/la FOURTHOFFICIAL » 20 feb 2013, 01:39

Wenger je clan iste te uprave, ne moze lik protiv sebe ici nikako :)
Seo rušilac - Inače,momak je legenda,mislim na Sea

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.