Mlade selekcije BiH - Kosarka

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

floyd
Kontakt:

Re: Mladi reprezentativci/potencijalni reprezentativci BiH

Post Postao/la floyd » 23 jul 2013, 17:09

basketg je napisao/la:Ovdje kritika nije dobro dosla. Sad ce ispasti da kriticari tjeraju Nenada i bog zna sta jos.

Sto ce rani albioni seiriti zbog ove katastrofe, nema veze. Bitna je neka prozivka koja nema veze s mozgom.

Sto se tice tekme, naravno da ovo nije realan odnos snaga, jer smo osakacen povredama i izostancima, mada i Srbiji fali nekolicina.

Spremam se lagano za Kosevo, hebes ovo

Ovo je upravo realan odnos snaga,Srbiji hvali 5 prvih igraca iz ove generacije (Ristic,Rebic,Jokic,Salic,Radicevic) i Srbija ima najacu 95 generaciju u evropi,i da igra i Buza bilo bi opet 20 za srbiju.Ovo je nas maksimum,i nadam se da ce se izboriti da sledeca generacija do 18 godina igra A diviziju jer bi to mogla biti dobra generacija i mogli bi napraviti rezultat,mada je rezlutat najamanje bitan ovde.Ali bi stvarno bilo steta da Djedovic,Atic i ostali ne igraju A divizij u
Nije tacno. Vjerovatno tako mislis i za A repku. (fale ti jos Tejic i Kaplanovic)

Vi imate dosta podjednako kvalitetenih igraca, ali niko nema neku strasnu perspektivu. Imate jak kolektiv i dobre trenere, kao i u svim selekcijama.

Sa Sulejmanovicem, Sehicem, Buzom, Predicem Garicem itd...ovo bi bila utakmica na jednu loptu. Ali to necemo nikad saznati.

wolfi
Kontakt:

Post Postao/la wolfi » 23 jul 2013, 17:11

vjerujte vi meni da od buze nikad nece biti igrac za velika djela.
jedini iz sparsa koji su imali ozbiljnije ponude su vrabac i salic..ostalo niti pojma o kakvim ponudama..
a to da je povrijedjen nije istina,on nije povrijedjen vec nije htjeo da rizikuje da igra ovo EP da se povrijedi za sezonu..tako se ne pristupa nacionalnoj selekciji i nacija treba da bude ispred kluba.
Povrijedjen je bio predic i to je opravdan izostanak,emir takodje opravdano..a taj isti buza i sehic to nije opravdano .

floyd
Kontakt:

Post Postao/la floyd » 23 jul 2013, 17:13

wolfi je napisao/la:vjerujte vi meni da od buze nikad nece biti igrac za velika djela.
jedini iz sparsa koji su imali ozbiljnije ponude su vrabac i salic..ostalo niti pojma o kakvim ponudama..
a to da je povrijedjen nije istina,on nije povrijedjen vec nije htjeo da rizikuje da igra ovo EP da se povrijedi za sezonu..tako se ne pristupa nacionalnoj selekciji i nacija treba da bude ispred kluba.
Povrijedjen je bio predic i to je opravdan izostanak,emir takodje opravdano..a taj isti buza i sehic to nije opravdano .
Ne vjerujem u ovo i ne vjerujem da ti imas prijateljske namjere.

Bice da je Sandro bio bolestan i prethodnih 10-ak dana, dok je imao ovakvu minutazu.... Not.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 23 jul 2013, 17:17

wolfi je napisao/la:vjerujte vi meni da od buze nikad nece biti igrac za velika djela.
Aha, a gdje si to procita? Na BH.basket portalu koji je donio ekskluzivnu informaciju da Buza nece igrati za nas zato sto lazira povredu?
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

wolfi
Kontakt:

Post Postao/la wolfi » 23 jul 2013, 17:28

Ja uopste o tom ne pricam....ova utakmica je bila gotova cim je pocela i smatram da je trebalo dati priliku sandru,farisu,lazicu,polutku i ostalim mladjim igracima.
a ti mene nisis skontao,procitaj opet post

bobica
Kontakt:

Post Postao/la bobica » 23 jul 2013, 17:30

Ahaaaaaa!
Vidi, vidi! BH portal kaze? i naravno laze, a preberi tvoje postove u zadnjih 20 dana pa ces naci da si i ti znao za to.
Ako imam slicno misljenje sa Floydom,odma jedan te isti lik, smijesno ljudi moji. Samo strpljenje, ne brisite postove i sacekajte godinicu do dvije pa se onda treba pogledat u ogledalo :lol:

bobica
Kontakt:

Post Postao/la bobica » 23 jul 2013, 17:36

Nije do momaka wolfi, do Sparsa je. Koje stotine hiljada eura. Neka puste momke da napreduju sad ili ce ih proklinjat citav zivot.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 23 jul 2013, 17:37

Ahaaaaaa!!
Stvarno vise nemam zivaca da se prepirem i ubjedjujem ljude u nesto sta je istina, a sta nije. Ja sam pisao o pritiscima menadzera na Polutka i nase ostale igrace. Uzivajte. Dobili ste bitku. Sve treba promijeniti i vas dovesti na rukovodeca mjesta i sve potjerati.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 23 jul 2013, 17:46

floyd je napisao/la:
zaboljisportuBiH je napisao/la:Floyd ima stvari za koje si u pravu ali takve ko ti ne bi želio ni blizu reprezentacije a kamoli maldih. Provincijalac pravi. Najmanje sam se nadao na temi košarke da vidim da se neko ovako izražava. ne slažem se ni ja sa @nenom u nekim stvarim ali ga nikad nisam vrijeđao.
Nigdje ga ne vrijedjam. Samo sam konstatovao da ima ego i osvetoljubiv je. Satro on zna ko sam ja...jos treba i da pocne prozivat neke ljude i izblamira se. Bujrum.

Primjetio sam i da ima ovih par deckica, mahom iz provincije, koji mu se ulagaju, samo zbog kompleksa male sredine. Ali nije vazno...Samo sam navijac/patriota repke, tako da ne beri brigu.

Kako rekoh, hebes ovo. Treba zadrzat pozitivnu energiju za ovo veceras.
Dobro rekao si na malo ružan meni nepojmljiv način za raju koja je u košarci. Da si napisao ovako kao sad ne bih ti replicirao. Imaš pravo da misliš kakv je ko ali jbg malo si pretjerao u onom postu.

wolfi
Kontakt:

Post Postao/la wolfi » 23 jul 2013, 17:55

bobica je napisao/la:
Nije do momaka wolfi, do Sparsa je. Koje stotine hiljada eura. Neka puste momke da napreduju sad ili ce ih proklinjat citav zivot.

o tome ti pricam

inter1
Kontakt:

Post Postao/la inter1 » 23 jul 2013, 18:13

zaboljisportuBiH je napisao/la:
floyd je napisao/la:
zaboljisportuBiH je napisao/la:Floyd ima stvari za koje si u pravu ali takve ko ti ne bi želio ni blizu reprezentacije a kamoli maldih. Provincijalac pravi. Najmanje sam se nadao na temi košarke da vidim da se neko ovako izražava. ne slažem se ni ja sa @nenom u nekim stvarim ali ga nikad nisam vrijeđao.
Nigdje ga ne vrijedjam. Samo sam konstatovao da ima ego i osvetoljubiv je. Satro on zna ko sam ja...jos treba i da pocne prozivat neke ljude i izblamira se. Bujrum.

Primjetio sam i da ima ovih par deckica, mahom iz provincije, koji mu se ulagaju, samo zbog kompleksa male sredine. Ali nije vazno...Samo sam navijac/patriota repke, tako da ne beri brigu.

Kako rekoh, hebes ovo. Treba zadrzat pozitivnu energiju za ovo veceras.
Dobro rekao si na malo ružan meni nepojmljiv način za raju koja je u košarci. Da si napisao ovako kao sad ne bih ti replicirao. Imaš pravo da misliš kakv je ko ali jbg malo si pretjerao u onom postu.
Floyd bi inace trebao promijeniti nick u Frojd (Sigmund Freud), jer vidite kako na osnovu po par postova deckica iz provincije, on dijagnosticira kako oni imaju komplex male sredine. I onda takvi kao Floyd / Frojd se cude jer im ti provincijalci spominju glavni grad na utakmicama repke (sto ne podrzavam), radi floydovaca koji misle da ako si Born in the Sarajevo automatski bolji covjek od papaka iz kontinentalne BiH.

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 23 jul 2013, 18:33

Nisam neki strucnjak za kosarku al nikako mi nisu jasni ovi kriticari, pa pred odlaszak na prvenstvo se znalo da nam predstoji borba za opstanak, i to je jos uvije realna opcija. Eov sad gledam godista ovih igraca pa oni od koji se najvise ocekuje Polutak, Lazic i Gacic su 96.godiste i ako tu dodamo ove igrace iz kadetske repke jasno je da pravi rezultat mozemo ocekivati tek na sljedecm prvenstvu. Zato samo moliti boga da momci uspiu ostavriti opstanak i mirna Bosna!

basketg
Kontakt:

Post Postao/la basketg » 23 jul 2013, 19:10

floyd je napisao/la:
basketg je napisao/la:Ovdje kritika nije dobro dosla. Sad ce ispasti da kriticari tjeraju Nenada i bog zna sta jos.

Sto ce rani albioni seiriti zbog ove katastrofe, nema veze. Bitna je neka prozivka koja nema veze s mozgom.

Sto se tice tekme, naravno da ovo nije realan odnos snaga, jer smo osakacen povredama i izostancima, mada i Srbiji fali nekolicina.

Spremam se lagano za Kosevo, hebes ovo

Ovo je upravo realan odnos snaga,Srbiji hvali 5 prvih igraca iz ove generacije (Ristic,Rebic,Jokic,Salic,Radicevic) i Srbija ima najacu 95 generaciju u evropi,i da igra i Buza bilo bi opet 20 za srbiju.Ovo je nas maksimum,i nadam se da ce se izboriti da sledeca generacija do 18 godina igra A diviziju jer bi to mogla biti dobra generacija i mogli bi napraviti rezultat,mada je rezlutat najamanje bitan ovde.Ali bi stvarno bilo steta da Djedovic,Atic i ostali ne igraju A divizij u

Nije tacno. Vjerovatno tako mislis i za A repku. (fale ti jos Tejic i Kaplanovic)

Vi imate dosta podjednako kvalitetenih igraca, ali niko nema neku strasnu perspektivu. Imate jak kolektiv i dobre trenere, kao i u svim selekcijama.

Sa Sulejmanovicem, Sehicem, Buzom, Predicem Garicem itd...ovo bi bila utakmica na jednu loptu. Ali to necemo nikad saznati.
Da,Tejic i Kaplanovic fale,i u principu ovo je druga selekcija Srbije. Sulejmanovica su vodali po pripremama i zaludjivali sve nas a jos u aprilu se znalo da on definitivno nece igrati.Taj Sehic nikad nece odigrati ni minuta za neku nasu mladju repreyentativnu selekciju to treba svima da je jasno,decko je talentovan i on je tamo njima projekat i ima sve isprogramirano,ljeto,jesen,zimu,proljece i ne postoje sane da zaigra za reprezentaciju i ugrozi priliku da ode na neki prestiyni koledz.Predic nije neko ko bi donjeo kvalitet ovoj selekciji,nijo to taj igrac i njemu su dometi veoma niski.Buza hvali a i sa njim opet bi bila katastrofa.

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 23 jul 2013, 19:22

Ne sviđa mi se ovakav splet okolnosti nikako, Grci pumpaju samopouzdanje u onoj miki maus grupici, tarlahaju sve po 30 razlike dok mi gubimo tekme istom razlikom i gubimo samopouzdanje, valja snjima igrati za par dana najvažniji meč!!!

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 23 jul 2013, 19:26

Ocekivan pad,nista cudno.Sta ocekivati od djece :?: Bitno je da se ne ispadne,ostale stvari ce se pokazati koliko koji igrac vrijedi.Ako dobijemo novog Gordica,Nihada mozemo biti prezadovoljni.

Gavijalov
Kontakt:

Post Postao/la Gavijalov » 24 jul 2013, 03:01

Sve je ovo pjesma. Samo ko se ne sjeca situacije od prije 10ak godina moze biti nezadovoljan. Sada se primejti sistemski rad u nekoliko uzastopnih generacija sto ce veoma brzo poluciti rezultate i u senirorskoj kosarci. Mi imamo realno malu bazu i vrhunsko je dostignuce kada iz jedne genaracije dobijemo 2 kvalitetna igraca reprezentativnog kalibra. Taj se kvalitet kroz nekoliko godina dobrog rada onda akumulira u seniorskoj ekipi za velike domete. Da se razumijemo, i ovo sto sada imamo u seniorkoj kosaci , s obzirom na sve faktore , su veliki dometi , ali su plod stihije a na stihiji se ne bazira buducnost. A prostora za napredak ima i ocigledno je da se dobro radi na tom planu.

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 24 jul 2013, 12:43

neno#4 je napisao/la:Ahaaaaaa!!
Stvarno vise nemam zivaca da se prepirem i ubjedjujem ljude u nesto sta je istina, a sta nije. Ja sam pisao o pritiscima menadzera na Polutka i nase ostale igrace. Uzivajte. Dobili ste bitku. Sve treba promijeniti i vas dovesti na rukovodeca mjesta i sve potjerati.
Stari, neke bitke se ne isplati voditi...
Sport je lijek za tijelo i duh.

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 24 jul 2013, 13:21

pa mi (tj nas savez) od kad vodi brigu o nasim talentima (1994. do 1997. godiste) je vec osigurao (ili na dobrom putu da osigura) 8 vrhunskih talenata, koji po danasnjoj PROCJENI mogu za 4-5 godina aBd da cine kostur nase A-reprezentacije:
1994. godiste: Nurkic, Vrabac
1995. godiste: Buza, aBd Sulejmanovic
1996. godiste: Polutak, aBd Sehic
1997. godiste: Djedovic, Atic

tu su i nesto "malo slabiji": glogovac, lulic, gacic, lazic, hadzic, ... .

tako se stvara jaka reprezentacija, to je dug proces!

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 24 jul 2013, 13:23

Gavijalov je napisao/la:Sve je ovo pjesma. Samo ko se ne sjeca situacije od prije 10ak godina moze biti nezadovoljan. Sada se primejti sistemski rad u nekoliko uzastopnih generacija sto ce veoma brzo poluciti rezultate i u senirorskoj kosarci. Mi imamo realno malu bazu i vrhunsko je dostignuce kada iz jedne genaracije dobijemo 2 kvalitetna igraca reprezentativnog kalibra. Taj se kvalitet kroz nekoliko godina dobrog rada onda akumulira u seniorskoj ekipi za velike domete. Da se razumijemo, i ovo sto sada imamo u seniorkoj kosaci , s obzirom na sve faktore , su veliki dometi , ali su plod stihije a na stihiji se ne bazira buducnost. A prostora za napredak ima i ocigledno je da se dobro radi na tom planu.
BRAVO ;)

vladedivac
Kontakt:

Post Postao/la vladedivac » 24 jul 2013, 14:37

Izvinjavam se ako je već bilo. Ako je ovo istina, ne znam koliko je to dobro za same košarkaše, ali je vjerovatno odlično za menadžere. Za nadati se da tu nema još nekakvih nečasnih namjera Turaka.
Emir Delic ‏@EmirDelaAJB 22 Jul
Nedim Buza kosarkas Sparsa iz Sarajeva blizu potpisa za Fenerbahce. Njegov saigrac Adin Vrabac pregovara sa Banvitom.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.