Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

emir79
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la emir79 » 09 nov 2012, 14:20

Nismo mi Bosanci dobili dzaba prefiks "glupi"
Je li moguce,da niko ne zeli malo ukljuciti mozak i razmisliti cijelu situaciju oko Hajrovica i sta je taj ublehas sve radio,da postigne upravo ovo,sto se desilo,a to je poziv za A selekciju Svicarske.

Cijelo vrijeme je odugovlacio stvari,lagao za nase medije. Susic je dva puta licno kod njeg bio. Njemu da je zelja bila vec odavno bi zaigro za BIH.

Evo vam tekst,kad je doticni imao 19 godina,kad ga je pozvao Branimir Tulic,i kad je poslije izvrdao i izmislio 1000 cuda da se ne odazove. SMRADONJE NAM NE TREBAJU.

Tekst iz Dnevnog avaza:

"Iako se radi o utakmici koja ništa ne rješava, čini se da bi posljednje kolo kvalifikacija za EP mladoj fudbalskoj reprezentaciji BiH moglo donijeti jedan veliki dobitak. Prema riječima selektora Branimira Tulića, nakon samo jednog telefonskog razgovora talentirani Izet Hajrović, inače 19-godišnji fudbaler švicarskog Grashopersa, pristao je obući dres bh. tima.

- Govorilo se da taj momak neće da igra, ali sam saznao njegov broj telefona i nazvao ga. Bez puno priče pristao je igrati za BiH. Ima pravo nastupa za nas, i ako sve uspijemo srediti i ako stigne, već protiv Mađara će se naći na terenu - najavljuje Tulić.

Ostale vijesti baš i nisu povoljne. Tulić muku muči s igračkim kadrom, a nema ni 18 igrača kojima bi popunio zapisnik. Izvjesno je da neće moći računati na povrijeđene Edina Višću, Adina Džafića, Nemanju Bilbiju, u A timu je Ognjen Vranješ, a na put nisu krenuli suspendirani Gordana Bunoza ni golman Ibrahim Šehić, kojem nije izvađena viza.

- Branit će Dino Hamzić, a Bunozu mijenja Toni Šunjić. Ostalo ćemo vidjeti. U svakom slučaju, probat ćemo odigrati dobru utakmicu - rekao je Šehić.

Utakmica se igra danas u 17 sati na stadionu "Albert Florijan" u Budimpešti."

Da podjsjetim to je stariji brat Seada Hajrovića, člana Aresenala. Ako se ovo desi to je veliki plus za nas, jer se onda najvjerovatnije ni mladji brat neće dvoumiti za koju će reprezentaciju igrati u budućnosti.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 09 nov 2012, 14:36

meni ga nije nimalo zao...nek pusi qrac...samo se sjetim pjanica i znam da se s zeljom sve moze zavrsit...
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 09 nov 2012, 14:38

Bravo Emire, pa imamo i mi valja malo ponosa. Svaki igrac koji hoce da igra za nasu repku ce sam promjeniti pasos i otvoreno reci ja hocu da igram samo za BiH niko drugo me nemora zvati.
A taktika ovdije je bila imam Svicarski pasos, Bosna me ne intersuje, volio bi zaigrati za Svicu prepasti cu ih malo Bosnom da me prije pozovu. Znaci ja bi ovog Harjovica jos jedanput zovnu telefonski, dijete za koga hoces da igras izjasni se u roku 24 sata, ako hoces za nas, pravac konzulat promjeni pasos, ako neces onda neka ti je sa srecom i zdravo.
Zadnja izmjena: dinoze, dana/u 09 nov 2012, 14:42, ukupno mijenjano 1 put.

TRUST
Kontakt:

Post Postao/la TRUST » 09 nov 2012, 14:40

TMovac je napisao/la:Stvarno ne razumijem raju,Hebu mater Hajrovicu jer je za Svicarske novine izjavio da se raduje pozivu i da se nada da ce iskoristiti priliku.Pa sta je trebao izjaviti?Mozda nesto tipa:Razocaran sam.Nadao sam se pozivu iz BiH,ali eto sta je tu je.Odazvat cu se Hitzfeldu samo iz razloga jer me Safet Susic nije pozvao i jer nemam mjesta u BH repci.

Ja licno ovdje ne bih jos odustajao.Treba se boriti za svakog kvalitetnog igraca sve dok postoji i teoretska sansa da zaigra za nas.Trebao bi Susic ili neko drugi iz Saveza otici momku i porazgovarati sa njim.Kopati i nogama i rukama sve dok ne zaigra za nas ili ne bude i definitivno izgubljen za nas.I to raditi ne samo za Hajrovica nego i za svakog drugog igraca koji moze igrati za nas,a nesto vrijedi ili ima velike sanse da ce nesto vrijediti u buducnosti.Nagovarati,pokloniti im dres repke sa njihovim imenima,pozivati da budu gosti repke svaku bilo kvalifikacijsku,bilo prijatesku tekmu.Cisto da osjete atmosferu,da ih zelimo.Da onda mogu reci:DA TO JE TO.JA TU PRIPADAM.
Trebo je javno sse zahvalit na pozivu i reci da se nece odazvat jer on zeli Bosnu

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 09 nov 2012, 14:42

Prošlo je vrijeme romantičara i vitezova,pa tako i fudbalera koji igraju iz ljubavi prema domovini.
Mario Gavranović skoro dade 2 gola Hrvatskoj kao reprezentativac Švicarske,ne slavi,oborio glavu,ali ipak igra za Švicarsku.
S time da je on izabrao Švicarsku jer su ga oni jednostavno zvali a Hrvati ga nisu smatrali dovoljno kvalitetnim za svoju selekciju.
Šta će nama Hajrović,ta dok ne zapjeva jedna si jedina na kuli Husein kapetana u majici sa ljiljanima,nije nas uvjerio da se vrijedi boriti sa njega.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 09 nov 2012, 14:43

Dylan Dog je napisao/la:Prošlo je vrijeme romantičara i vitezova,pa tako i fudbalera koji igraju iz ljubavi prema domovini.
Mario Gavranović skoro dade 2 gola Hrvatskoj kao reprezentativac Švicarske,ne slavi,oborio glavu,ali ipak igra za Švicarsku.
S time da je on izabrao Švicarsku jer su ga oni jednostavno zvali a Hrvati ga nisu smatrali dovoljno kvalitetnim za svoju selekciju.
Šta će nama Hajrović,ta dok ne zapjeva jedna si jedina na kuli Husein kapetana u majici sa ljiljanima,nije nas uvjerio da se vrijedi boriti sa njega.
I sta sada trebamo mu se ici na noge i moliti ga, pa da nas onda zajebava kako stigne jer ce umisliti sebi da je Pele.

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 09 nov 2012, 14:46

dinoze je napisao/la:Bravo Emire, pa imamo i mi valja malo ponosa. Svaki igrac koji hoce da igra za nasu repku ce sam promjeniti pasos i otvoreno reci ja hocu da igram samo za BiH niko drugo me nemora zvati.
A taktika ovdije je bila imam Svicarski pasos, Bosna me ne intersuje, volio bi zaigrati za Svicu prepasti cu ih malo Bosnom da me prije pozovu. Znaci ja bi ovog Harjovica jos jedanput zovnu telefonski, dijete za koga hoces da igras izjasni se u roku 24 sata, ako hoces za nas, pravac konzulat promjeni pasos, ako neces onda neka ti je sa srecom i zdravo.
To eto mi Brazil ili Njemacka,pa da Svicarci pomisle joj ovaj mora biti pravo dobar cim ga zeli europska i svjetska velesila Bosna i Hercegovina.Moramo ga sto prije kaparisati za nas.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 09 nov 2012, 14:47

dinoze je napisao/la:
Dylan Dog je napisao/la:Prošlo je vrijeme romantičara i vitezova,pa tako i fudbalera koji igraju iz ljubavi prema domovini.
I sta sada trebamo mu se ici na noge i moliti ga, pa da nas onda zajebava kako stigne jer ce umisliti sebi da je Pele.
Ma ja,stvarno sramota otići popričati sa momkom,reći da se na njega ozbiljno računa i da će mu savez pomoći sa papirima.
Stvarno sramota.
Bolje ga pokušati kontaktirati telefonom,ako se javi dobro i jest,ako ne opet okrivit telefonske veze i izjavit ta nećemo mu mi sređivati papire.
Jbte,reprezenzacije koje imaju puno širi izbor igrača od nas pa gledaju da se izbore za svakog igrača koji im može koristiti,a mi kojima je igrač ruskog drugoligaša standardan u prvoj postavi glumimo neki ponos.
Fuj.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 09 nov 2012, 14:51

@ Dog :roll:

Jesi zapeo ko mutav na telefon, pa vidjelo se odavno da ne zeli da igra za BiH i to ti je kraj price.
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 09 nov 2012, 14:55

Dylan Dog je napisao/la:
dinoze je napisao/la:
Ma ja,stvarno sramota otići popričati sa momkom,reći da se na njega ozbiljno računa i da će mu savez pomoći sa papirima.
Stvarno sramota.
Bolje ga pokušati kontaktirati telefonom,ako se javi dobro i jest,ako ne opet okrivit telefonske veze i izjavit ta nećemo mu mi sređivati papire.
Jbte,reprezenzacije koje imaju puno širi izbor igrača od nas pa gledaju da se izbore za svakog igrača koji im može koristiti,a mi kojima je igrač ruskog drugoligaša standardan u prvoj postavi glumimo neki ponos.
Fuj.
Sa njim se pricalo ne jedanput nego vise puta i reklo mu se da promjeni pasos, do tada nemoze nista. Jeli to treba Safet Susic ili Ivica Osim da mu odu kod roditelja uzmu papirologiju i predaju na konzulat? Znaci treba i on malo volje pokazati i malo se angazovati. Bilo je jos takvih igraca sjecam se samo Marka Marina i eto sada poslije samarcine Spahica ga nema ni na mapi.Njemci ga nikada nisu priznali kao svoga, a mogao je kod nas imati postovanje i da mu se raja raduje. Sada moze Mati cistiti kopace u Celsiju. A Njemacku repku gleda samo preko TV
Zadnja izmjena: dinoze, dana/u 09 nov 2012, 14:57, ukupno mijenjano 1 put.

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 09 nov 2012, 14:56

Bosniacum Lilium je napisao/la:@ Dog :roll:

Jesi zapeo ko mutav na telefon, pa vidjelo se odavno da ne zeli da igra za BiH i to ti je kraj price.
Ajde postavi se ti u njegovu poziciju.
Živiš u uređenoj zemlji koja ti je dosta dala,igraš za njezine mlađe selekcije,i onda ti još selektor A tima,koji je uzgred jedan od 3 trenera na svijetu koji su osvojili ligu prvaka sa 2 različita tima pokaže da računa i na tebe i želi te u tvome timu.
Dok si od svoje matične zemlje imao rijetke telefonske pozive i stav da kad sve sam središ,javi pa onda ćemo skontat da te isprobamo.
A bilo bi drugačije uvjeren sam da se postupilo ovako
otići popričati sa momkom,reći da se na njega ozbiljno računa i da će mu savez pomoći sa papirima.
Možda bi ja i ti i pod ovakvim okolnostima u igri gluvih telefona izabrali Bosnu i Hercegovinu,ali apsolutno razumijem onoga ko nije.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 09 nov 2012, 14:58

Papastathopoulos je napisao/la:meni ga nije nimalo zao...nek pusi qrac...samo se sjetim pjanica i znam da se s zeljom sve moze zavrsit...
Ako cemo se uzdat u to da ce svaki igrac bit patriota kao Pjanic, crno nam se pise. Dylan je dobro rekao, mi se moramo borit za svakog igraca i vecina njih ce prihvatit prvi poziv koji dobiju i da, moraju se molit. Temelj nase reprezentacije su igraci iz dijaspore koji u zviotu nisu igrali nogomet u BiH i koji su mogli igrat za druge drzave. I vi ipak mislite da mi ne trebamo nikoga molit? Pa da nismo molili Begovica, sad bi nam na golu bio Avdukic na primjer.

I eto Pjanic je sam sredjivao taj pasos, pa je morao cekat nevjerovatno dugo. Sve dok se nije Zeljko Komsic ukljucio. Osim ima milion veza u BiH i moze sigurno pomoc u tom procesu.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 09 nov 2012, 15:01

Ne bi se pisalo o njemu ovoliko da ne Messi, ko ga ****..neka ga tamo, tamo i pripada sa ostalim doseljenicima..vjerovatno mu je babo bio pic.ketina neka pa napustio svoju domovinu, tako i ovaj balavac ruzni..meni je drago sto nije dio nasih Zmajeva.

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 09 nov 2012, 15:02

Cartman je napisao/la:
Papastathopoulos je napisao/la:meni ga nije nimalo zao...nek pusi qrac...samo se sjetim pjanica i znam da se s zeljom sve moze zavrsit...
Ako cemo se uzdat u to da ce svaki igrac bit patriota kao Pjanic, crno nam se pise. Dylan je dobro rekao, mi se moramo borit za svakog igraca i vecina njih ce prihvatit prvi poziv koji dobiju i da, moraju se molit. Temelj nase reprezentacije su igraci iz dijaspore koji u zviotu nisu igrali nogomet u BiH i koji su mogli igrat za druge drzave. I vi ipak mislite da mi ne trebamo nikoga molit? Pa da nismo molili Begovica, sad bi nam na golu bio Avdukic na primjer.

I eto Pjanic je sam sredjivao taj pasos, pa je morao cekat nevjerovatno dugo. Sve dok se nije Zeljko Komsic ukljucio. Osim ima milion veza u BiH i moze sigurno pomoc u tom procesu.
Pa on moze sam skupiti papire, reci odricem se Svicarskog drzavljanstva i predati na konzulat. Onda lagano prebaciti loptu na nase organe i reci ja sam predao sada je do vas. Poneta je u tome sto on nije nista uradio da bi mu se pomoglo.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 09 nov 2012, 15:02

Dylan Dog je napisao/la:

Živiš u uređenoj zemlji koja ti je dosta dala,igraš za njezine mlađe selekcije,i onda ti još selektor A tima,koji je uzgred jedan od 3 trenera na svijetu koji su osvojili ligu prvaka sa 2 različita tima pokaže da računa i na tebe i želi te u tvome timu.
Dok si od svoje matične zemlje imao rijetke telefonske pozive i stav da kad sve sam središ,javi pa onda ćemo skontat da te isprobamo.
Mislim da je imao i previse poziva ;) I Pjanicu je Luxembourg i Francuska dali mnogo vise, mogao je igrati za Francusku da je on to htio, to je jedan primjer koji pokazuje sve. Uz volju i ljubav prema BiH, sve se moze odraditi.
A i previse je ruzan, kvario bi nam ljepotu repke :mrgreen:
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 09 nov 2012, 15:06

Cartman je napisao/la:

Ne sjecaju se oni Pjanica.Isto je ovako bilo zatezanja i oko Pjanica.I onda kada se pojavila informacija da bi Pjana mogao igrati za Francuze,tada digla citava BH javnost na celu sa Komsicem koji je bukvalno naredio da se momku pod hitno mora izdati nas pasos i drzavljanstvo.Onda je to sredjeno sve u roku od mjesec dana i momak je nastupio.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

Denizmare

Post Postao/la Denizmare » 09 nov 2012, 15:11

Dylan Dog je napisao/la:

otići popričati sa momkom,reći da se na njega ozbiljno računa i da će mu savez pomoći sa papirima.
Možda bi ja i ti i pod ovakvim okolnostima u igri gluvih telefona izabrali Bosnu i Hercegovinu,ali apsolutno razumijem onoga ko nije.
Ko je kome sta dao covjece? Sta je meni Bosna dala pa da je ovoliko volim? Zasto sam u njoj proveo rat,sta sam od toga dobio?
Pun mi je kufer tih prica sta je ovome dala Slovenija,Svica,Hr. Sta je Dzeki dala Bosna da igra srcem za nju,sta?

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 09 nov 2012, 15:11

Stvarno ne znam jesul gluplji Safet i savez ili vi sa komentarima da nije ni zasluzio poziv.Sta ocekujete da se snima na youtube kako pjeva jedna si jedina i mase ljiljanima ispred kamere? Pogledajte Njemacku reprezentaciju prije par godina..vise od pola tima nisu bili njemci(ukljucujuci naseg Marka Marina) pa ako Njemackoj ne kvari ponos takva reprezentacija,sto bi nama kvario ako idemo svake sedmice ako treba u Svicarsku da se interesujemo za Hajrovica.Ali ne poziv u veliku,najvecu reprezentaciju na svijetu-BiH moze se dobiti samo ako ti izjavljujes medijima kako si ogroman patriora,moras sam ganjati papire pola godine iako ti to savez moze srediti za duplo vremena itd.
Stvarno smo mi Bosanci glupi !
Nad tobom sunce najljepše sja

valterboy
Kontakt:

Post Postao/la valterboy » 09 nov 2012, 15:14

Susic mora malo vise da se trudi. Nije tesko nazvati i srediti taj pasos covjeku. :|

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 09 nov 2012, 15:15

dinoze je napisao/la: Pa on moze sam skupiti papire, reci odricem se Svicarskog drzavljanstva i predati na konzulat. Onda lagano prebaciti loptu na nase organe i reci ja sam predao sada je do vas. Poneta je u tome sto on nije nista uradio da bi mu se pomoglo.
Samo budala bi se odrekla državljanstva jedne Švicarske u korist državljanstva BIH, ej pa to je Švicarska :P

Kad nam na odgovornim mjestima u državi i većini institucija ljudi budu razmišljali kao Dylan Dog, država i sport će i krenuti naprijed ;)
Al kad pročitam pojedine komentare vidim da ovdje nikad nema napredka, i dalje nam štancuju istu priču, a narod je puši :roll:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], Beduin, denza, JackW, Jegres, Makanaky, MaroonBjelave, mirsonetz, Muumii, NazorUso, Tihi, UtdBiH21 i 72 gosta.