Fudbalska reprezentacija Srbije

Crna Gora, Makedonija, Slovenija, Srbija

Moderatori/ce: geronimo,VanBasten,Devil,dubrava,Trigger

legenda reala
Kontakt:

Re: Fudbalska reprezentacija Srbije

Post Postao/la legenda reala » 28 mar 2013, 12:00

Šta kaže Karadžić, garantujem da ćemo se plasirati na Euro u Francuskoj, pa normalno kad će skoro svi ići na prvenstvo(što imalo vrijedi) :lol:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

djoleprijedor
Kontakt:

Post Postao/la djoleprijedor » 28 mar 2013, 12:11

legenda reala je napisao/la:Šta kaže Karadžić, garantujem da ćemo se plasirati na Euro u Francuskoj, pa normalno kad će skoro svi ići na prvenstvo(što imalo vrijedi) :lol:
Eto mu podloge za novi mandat :? :evil:
Mens sana in corpore sano.

sock56
Kontakt:

Post Postao/la sock56 » 28 mar 2013, 14:43

Srbija ima vrlo velik igrački potencijal, ali mislim da im je najveći hendikep izbornik. U obrani mogu sastaviti jednu vrhunsku i još jednu, u najmanju ruku, vrlo dobru obranu. Na golu su također solidno pokriveni. Vezni red trenutno puno slabije izgleda nego što bi mogao izgledati. Ljajić i Matić jednostavno moraju biti u reprezentaciji, a tu je i Janković koji je dugo stagnirao zbog ozljeda. U napadu su realno najtanji. Niti jedan klasan napadač... Možda nešto bude od Lazara Markovića.

Znači, ozbiljan izbornik + Matić, Vidić, Ljajić u reprezentaciji = ozbiljna reprezentacija.

Ne može me nitko uvjeriti da Srbija ne može biti dobra reprezentacija.
Ali treba napraviti velike promjene...

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 28 mar 2013, 17:59

slika
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 30 mar 2013, 13:26

Ljajic mi je od danas jedno 10 puta drazi fudbaler. 8-)
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 30 mar 2013, 13:45

Zasto?! Nisam u toku...
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

braoolyo
Kontakt:

Post Postao/la braoolyo » 30 mar 2013, 14:19

Još samo da objasni kakve veze himna ima sa tim što je musliman i šta je to u njoj što vrijeđa njega i(li) njegovu vjeru pa je ne može pjevati? I šta je to što njega razlikuje recimo od Sulejmanija?
A i da ga vrijeđa, to je trebao odmah reći a ne pravdati se glupostima poput "nisam dobro pročitao ugovor".

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 30 mar 2013, 14:56

braoolyo je napisao/la:Još samo da objasni kakve veze himna ima sa tim što je musliman i šta je to u njoj što vrijeđa njega i(li) njegovu vjeru pa je ne može pjevati? I šta je to što njega razlikuje recimo od Sulejmanija?
A i da ga vrijeđa, to je trebao odmah reći a ne pravdati se glupostima poput "nisam dobro pročitao ugovor".
Himna Srbije je "pravoslavna molitva" za Srpski narod. Neko ko je po vjeri musliman a po naciji Bosnjak je ne moze osjecati svojom. Eto, ukratko. Himna je znaci diskriminirajuca za one koji nisu pravoslavci. Neko predje preko toga a neko ne. Nismo svi isti.
Sulejmani moze ako mu je cejf i g*vna jesti, ali to ne znaci da i Adem mora da ih jede. Glupo ti je poredjenje.

Pravilnik skoro niko ne cita a svi ga potpisu jer je pretezno "ogroman" pa se niko ne zamara.

braoolyo
Kontakt:

Post Postao/la braoolyo » 30 mar 2013, 15:13

SamoZeljo je napisao/la: Himna Srbije je "pravoslavna molitva" za Srpski narod. Neko ko je po vjeri musliman a po naciji Bosnjak je ne moze osjecati svojom. Eto, ukratko. Himna je znaci diskriminirajuca za one koji nisu pravoslavci. Neko predje preko toga a neko ne. Nismo svi isti.
Sulejmani moze ako mu je cejf i g*vna jesti, ali to ne znaci da i Adem mora da ih jede. Glupo ti je poredjenje.

Pravilnik skoro niko ne cita a svi ga potpisu jer je pretezno "ogroman" pa se niko ne zamara.
Himna niti jednim svojim stihom ne diskriminiše drugu vjeru, naciju ili bilo šta drugo. Eto, ukratko.
Ne vjerujem da si baš imao uvid u pravilnik.

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 30 mar 2013, 15:46

braoolyo je napisao/la:
SamoZeljo je napisao/la: Himna Srbije je "pravoslavna molitva" za Srpski narod. Neko ko je po vjeri musliman a po naciji Bosnjak je ne moze osjecati svojom. Eto, ukratko. Himna je znaci diskriminirajuca za one koji nisu pravoslavci. Neko predje preko toga a neko ne. Nismo svi isti.

Himna niti jednim svojim stihom ne diskriminiše drugu vjeru, naciju ili bilo šta drugo. Eto, ukratko.
Ne vjerujem da si baš imao uvid u pravilnik.
Naravno da jeste diskriminirajuca. Zato sto se namece svim stanovnicima Srbije i sto tjeras ljude drugih vjera i nacija da pjevaju pravoslavnu molitvu posvecenu samo Srbima je diskriminirajuca. Klasicna pravoslavna molitva. Kako ne kontas, himna je "vjerska" i naravno vezana samo za jednu vjeru. Bog se spominje sigurno 7-8 puta ako ne i vise. Cak je i za ateiste diskriminirajuca.
Pjevati ovu himnu ili se prekrstiti je skoro isto. Da je himna posvecena zemlji Srbiji, ja bi mu prvi zamjerio sto ne pjeva. Ovako je 100% u pravu.

Pravilnik je vec diskutabilna stvar. Ne kazem da nisi u pravu. Moze mu se zamjeriti sto je potpisao. Mozda se i nadao da ce mu se progledati kroz prste. Ko zna?! Ja ipak mislim da ne laze. Momak je ocigledno odlucan i iskren. Danas je to opet potvrdio i demantovao neke ljude i medije koji su pricali neke trece stvari.

Mihajlovicu bi bilo bolje da ne rastjeruje potrebne igrace.

pazzarac
Kontakt:

Post Postao/la pazzarac » 30 mar 2013, 15:49

braoolyo je napisao/la:Još samo da objasni kakve veze himna ima sa tim što je musliman i šta je to u njoj što vrijeđa njega i(li) njegovu vjeru pa je ne može pjevati? I šta je to što njega razlikuje recimo od Sulejmanija?
Ljajic nije mislio na to sto je musliman nego na Musliman(Bosnjak),i nije mislio vjerski nego nacionalno,procitaj himnu i reci mi zbog cega bih je ja ili on osjecao kao svoju da bi se ona istinski pjevala a ne samo da se usta otvaraju reda radi

sock56
Kontakt:

Post Postao/la sock56 » 30 mar 2013, 16:18

Da je Siniša izbornik BiH, sve bi igrače rastjerao. :mrgreen:

braoolyo
Kontakt:

Post Postao/la braoolyo » 30 mar 2013, 16:29

SamoZeljo je napisao/la: Naravno da jeste diskriminirajuca. Zato sto se namece svim stanovnicima Srbije i sto tjeras ljude drugih vjera i nacija da pjevaju pravoslavnu molitvu posvecenu samo Srbima je diskriminirajuca. Klasicna pravoslavna molitva. Kako ne kontas, himna je "vjerska" i naravno vezana samo za jednu vjeru. Bog se spominje sigurno 7-8 puta ako ne i vise. Cak je i za ateiste diskriminirajuca.
Pjevati ovu himnu ili se prekrstiti je skoro isto. Da je himna posvecena zemlji Srbiji, ja bi mu prvi zamjerio sto ne pjeva. Ovako je 100% u pravu.

Pravilnik je vec diskutabilna stvar. Ne kazem da nisi u pravu. Moze mu se zamjeriti sto je potpisao. Mozda se i nadao da ce mu se progledati kroz prste. Ko zna?! Ja ipak mislim da ne laze. Momak je ocigledno odlucan i iskren. Danas je to opet potvrdio i demantovao neke ljude i medije koji su pricali neke trece stvari.

Mihajlovicu bi bilo bolje da ne rastjeruje potrebne igrace.
"Bože pravde" - dakle nije "Pravoslavni Bože" niti išta slično. Himna jeste posvećena zemlij Srbiji, srpskim zemljama i srpskom rodu, kao što se može zaključiti iz teksta. Samo ljudi vole ovakve stvari tumačiti kako njima odgovara, pa se tako i pjesma "Đenerale" tumači kao pjesma posvećena Ratku Mladiću, dok srpska himna diskriminiše druge vjere i narode. Smiješno.

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 30 mar 2013, 16:58

:mrgreen: Hajde dobro. Ko je htio shvatiti, shvatio je. Ko nije, nece shvatiti ni da ispisemo jos 10 stranica.

Zivio ti meni 100 godina. :)

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 30 mar 2013, 18:30

Ni u kom slučaju ne mislim da je srpska himna Bože pravde, diskriminirajuća. Ne znam šta pojedinci očekuju? Ako je to himna Srbije gdje veliku većinu stanovništva čine etnički Srbi, onda je i logično da se u pjesmi pojavljuju izrazi kao što su srpski kralj, srpski rod... Lični je izbor svakog pojedinca (samim tim i reprezentativca) da li će se pronaći u toj himni ili neće. Recimo Fejsa, Rukavina, Sulejmani, Kolarov... su se pronašli u njoj, Ljajić ne. Svačiji izbor treba poštovati.
Sa druge strane jako je glup potez praviti neki ugovor o pjevanju himne jer to ne postoji nigdje. Ako u mnogo jačim repkama ne postoji takvo nešto, ne znam što će nama? Nije mi jasno kako Mihajlović može od svojih igrača može očekivati da pjevaju himnu kad on prvi nije pjevao dok je igrao za repku?
Francuzi, Njemci, Holanđani, Belgijanci odskora i Talijani obiluju uvoznim igračima, kamara njih ne pjeva himnu i niko ne smatra da je to nešto strašno.
Rezultat treba da bude primaran.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 30 mar 2013, 18:35

E moj Bosko, nista od reprezentacije! Pa ti nastavl sa golovima... :mrgreen:
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 30 mar 2013, 21:57

Koliko cujem hrabro i gotovo ravnopravno igrali sa jednom od najboljih svetskih reprezentacija i na kraju poraz od 2:1. Ali favoriti smo u barazu definitivno problem bi jedino mogli da nam predstavljaju Hrvatska i donekle BiH s tim da smo jaci od obe reprezentacije.Mada ne znam sa kim se mozemo sastati nisam gledao,tako da cu sa ocenom jos malo sacekati. Jos jednom bravo momci,posalili smo se sa Grcima i Poljacima,sa Portugalcima ravnopravno tako da imamo cemu da se nadamo...
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 30 mar 2013, 23:22

Matic nastavlja sa odlicnim partijama! Veceras se cak upisao i u listu strijelaca u goleadi sa Rio Aveom... ;)

djoleprijedor
Kontakt:

Post Postao/la djoleprijedor » 31 mar 2013, 00:01

marconato je napisao/la:Matic nastavlja sa odlicnim partijama! Veceras se cak upisao i u listu strijelaca u goleadi sa Rio Aveom... ;)
Može on uzeti i Zlatnu loptu,opet ćemo gledati Radovanovića,Ignjovskog,Petrovića i ostale "umjetnike" u našoj reprerezentaciji dok god ova garnitura drma Savezom :? :oops:
Matić je igračina,jedan kreativni DM igrač,jak na lopti,suvo zlato našeg fudbala.....ALI....
Što se Ljajića tiče,nema tu puno mudrolije,ako neće da pjeva himnu ne mora....nek se on pokaže na terenu,to je jedino mjerilo.A što se same himne tiče,totalne su gluposti ove priče o diskriminaciji.....BOG je BOG...i Isus,i Alah,i Jehova,i Buda i Zevs...e sad ko će kako shvatiti to BOG i protumačiti to je do pojedinca..
Mens sana in corpore sano.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 31 mar 2013, 00:10

Bože pravde, ti što spase
od propasti dosad nas,
čuj i odsad naše glase
i od sad nam budi spas.
Moćnom rukom vodi, brani
budućnosti srpske brod,
Bože spasi, Bože hrani,
srpske zemlje, srpski rod!
Složi srpsku braću dragu
na svak dičan slavan rad,
sloga biće poraz vragu
a najjači srpstvu grad.
Nek na srpskoj blista grani
bratske sloge zlatan plod,
Bože spasi, Bože hrani
Nek na srpsko vedro čelo
tvog ne padne gneva grom
Blagoslovi Srbu selo
polje, njivu, grad i dom!
Kad nastupe borbe dani
k’ pobedi mu vodi hod
Bože spasi, Bože hrani
Iz mračnoga sinu groba
srpske slave novi sjaj
nastalo je novo doba
Novu sreću, Bože daj!
Otadžbinu srpsku brani
pet vekovne borbe plod
Bože spasi, Bože brani
moli ti se srpski rod!

eh sad valjda je pametnom dovoljno. Posebno godina je zanimljiva. Muziku je napisao Davorin Jenko, a tekst Jovan Đorđević 1872. godine.

slazem se da nije za svakoga. Prvo ne za ateiste
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Odgovori

Natrag na “Fudbal u regionu”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.