NK Čelik Zenica

Moderator/ica: GracanicaAA

Steelman
Kontakt:

Re: Re: NK Čelik Zenica

Post Postao/la Steelman » 23 maj 2022, 12:20

kirat410 je napisao/la:
22 maj 2022, 20:50
Samo mi jedno nije jasno, kako Robija ima vecu brojku na gostovanjima nego kuci, evo ponavlja se to vec par kola, ne znam da li se samo meni to cini ili sta..
Ne idu na gostovanja samo momci s juga. Naravno vecina jesu, ali bude i Čelikovaca s drugih tribina.

Inace, slazem se s Przunjerom. Grad cine ljudi, a realnost je da je u glavama mentalitet kasabe. Nazalost, mnogi faktori su utjecali na to. Generalno, ne znamo ni cijeniti ono sto vrijedi cijeniti, a inace malo je iskrenosti u svemu sto se radi. Dovoljno je pogledati svaku zivotnu sferu i vidjeti gomilu ocaja - turbofolk, poltroni u politici, laznjaci u religijama, kvaziintelektualci, urbicidasi, lazne patriote, reality instant zvijezde itd. Postovanje za svakog ko je iskren u necemu, ali kokosarluk vristi na sve strane. Rijetko se moze vidjeti progresivni nacin razmisljanja. Seljakluk, poltronizam odavno uzima danak, samo sto se sad jasno osjete posljedice. Rijetko se cuje otpor za prave stvari, pa i ako se cuje opet normalne stvari nisu podrzane u dovoljnoj mjeri. Doce i to vrijeme kad ce vecina poletjeti za Čelikom kad bude popularan i opet u modi, da se slika u masi, sa salom, da postavi slike tad na fb, da bude dio spektakla. Medjutim, sad je valjda demode, toliko o toj "nasoj" ljubavi za klub.

Uvijek je bilo da derbi navijace drze derbiji i ono kad ih se natjera ili kad im je usput, furace drzi stadion 5 do 10 godina i nestanu, a iskreni, oni pravi su tu za cijeli zivot kad god mogu. Takvi samo ne zele da ih se pravi budalama nego da se radi za dobrobit kluba i da se stremi konstantnom napretku, pa onda i kad se osjeti krv i znoj za pravu stvar nije problem prihvatiti realnost kakva god bila i jos jace podrzavati. Osjecati taj ponos i inat za svoj korijen. Za takve nije tesko gledati Čelik protiv Koline, dok se u isto vrijeme odlucuje da li ce u Engleskoj prvak biti Liverpool ili City ili u Italiji Milan ili Inter. To nije pitanje izbora nego da li volis i koliko volis. Za svoj klub Robijaši i Čelikovci trebaju biti uvijek tu da mu budu vjetar u ledja i da mu zele dobro kako bi napredovao. Medjutim, sve se na djelu vidi. Busanje, lazna ljubav. Tako je, kako je. Nazalost, treba izgleda progutati cinjenicu da je danas Zenica kasaba.

Licno i prihvatam vec odavno da je tako, vidi se to po svemu da je grad grohno, ali onaj ko iskreno voli klub bodrit ce ga kad god je u mogucnosti i makar bila saka jada na stadionu. Taj klub je ideal i posebna prica tog danas grada duhovno u rusevinama, a koji je nekad bio itekako ponosan na ono svoje. Sad je mozda doslo vrijeme da se raskrinka sva fama o ljubavi za klub, ali bitno je da ima i dalje ono malo raje i duse kojoj je stalo da klub bude uspjesan i da opet usreci sve te ljude koji trkom bjeze od svog kluba. Najbitnije je da je zdrava prica, pa doce i to nekad na svoje. Nije vise ni bitno, klub ce opstati, a ko ne zeli stajati iza reprezenta jedne normalne Zenice onda i ne mora. Treba reci kako stvari stoje, ali nikoga ne treba moliti.

Ko iskreno voli svoj klub, doce sam bez poziva, uclanit ce se, kupovati karte, podrzavati klub na tekmama i uvijek gledati kako mu moze dodatno dati svoj doprinos. Kome je stalo, zna da mu je duznost pomagati svom klubu u teskim trenucima da bi od srca slavio kad dodju lijepi trenuci. Davati svom Čeliku i gledati kako taj klub kojeg iskreno volis stavlja osmijeh na lice svima u Zenici, gradu kojeg najvise volis, a kojima je iskreno stalo do njega. To je ideal koji vrijedi i to je ljubav. Ipak, tu vrijednost treba prepoznati i tu emociju prije svega osjecati. U teskim trenucima se jasno vidi - ili jesi ili nisi. I to nije pitanje dokazivanja nekom nego samo pitanje ljubavi. Da li ti je Čelik bitan u zivotu ili ti je samo jedna od mnogih stvari u zivotu bez koje uostalom i mozes. Dio zivota ili samo epizoda. Na to se sve svodi, na pitanje koliko Čelik iskreno volis i koliko ti je iskreno stalo, ne zbog drugih nego zbog sebe. Ti kao ti, iskren sam sa sobom.

moSa likČe!
Veličina, FK i šina,
Tradicija, suština
I kičme disciplina!

BAŠ ČELIK

BatistutA19
Kontakt:

Re: NK Čelik Zenica

Post Postao/la BatistutA19 » 23 maj 2022, 13:06

Cestitke igracima i treneru na zasluzenoj pobijedi,prvo poluvreme slabije al drugo extra i moglo se jos koji gol dat al poceli su komplikovat malo vise nakon cetvrtog gola.
Ova ekipa moze bez problema uci u FL i nadam se iduce sezone da bi to trebo bit cilj i onda lov na PL uz par ciljanih pojacanja.
Duvnjaku treba dat podrsku i da nas on uvede u FL i akobogda u PL ,niko nam ne treba sa strane sto se tice trenera i vidi se covjek zeljan rada i razultata i da napreduje.
Sto se tice posjete to je generalno problem svugdje,gledam jucer Borac i Velez oba kluba izborili Europu a nema 100 ljudi na stadionu a da ne pricamo o ostalim uz par bljesaka poneki derbi i mi se cudimo kod nas 3 liga i sezona bez ikakvog cilja dodas sve sta se sve desavalo oko kluba i ne trebamo se nista cudit.
DIjeca su vise opredjeljenja za internet igre treba to privuc na stadion a bgm ko ima preko 40 godina i njeg je tesko ubijedit za utakmicu ,ja od svoje raje sto nas je nekad znalo bit po 15 na jugu sad bukvalno nemam sa kim na utakmicu ni otic a mnogi su u Zenici a neko je i otiso vani ali jednostavno nece a da ne pricamo ljude koji imaju godina 55 i vise kako njih ubijedit.
Ja mislim da ce to vremenom bit bolje kako budu rezultati i ciljevi se dizali i ulazili u veci rang il makar da je to cilj a do tada je ovo sto imamo a ne budel cilj iduca sezona ulazak nece bit ni ovoliko ljudi a znam da se na silu ne moze uci.Treba tu nama puno sabura i dobrih zivaca.

HarisZe
Kontakt:

Post Postao/la HarisZe » 23 maj 2022, 13:33

dinodino2019 je napisao/la:
23 maj 2022, 11:39
HarisZe je napisao/la:
23 maj 2022, 10:06
Ja imam osjecaj da ova ekipa ima duplo vise snage od svih ostalih ekipa, momci izadju u drugom pol i unace u 2 brzinu onako lagano a moglo je jos 4-5 golova da se utrpa.

Svaka cast !! Btw Salcin dobar jucer😀
Drugi dio sezone pod vodstvom duvnjaka pokazalo se kakav smo tim. Mladi igraci pokszali svoj potencijal, Arnautovic,Medjuseljac, Durmis
Definitivno druze cak sam uvjeren a o tome sam prije pisao u par navrata, da ova ekipa bi sigurno bila u gornjem dijely tabele u 1LFBIH
"Odključan račun NK Čelik Zenica i Fuad Kasumović nije više gradonačelnik je ono o cemu ja sanjam"

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 23 maj 2022, 13:37

Celicni je napisao/la:
23 maj 2022, 12:18
Truhlo je napisao/la:
23 maj 2022, 07:39
Celicni je napisao/la:
23 maj 2022, 01:33

Isto sam negdje pročitao da morao isplatiti Zrinjskom naknadu za treniranje igraca, otkud sad to ?
Ta naknada je planirana za isplatu i na listi je stavki koji mogu blokirati klub. Klub je rijesio vecinu i ostalo je jos nekoliko za isplatiti. Do kraja godine, to ce biti rijeseno i koliko sam upucen ocistiti cemo sve dugove prema bivsim igracima.
Zar ti Livaja nije bio zadnji bivsi igrac koji je isplacen i onda da smo se rijesili duga prema svim bivsim igracima i prijetnji suspenzijama, prije par dana je prijetila suspenzija od njega ?
Livaja, Zrinjski i jos 2,3 igraca. Ima jos par igraca, ali oni nas ne mogu blokirati. Klub ce sigurno do kraja godine, ako ne i prije biti na nuli sto se tice ovih suspenzija. Pored toga vjerujem da ce naceti druge dugove, mozda dobavljace i ostala fizicka lica koja nisu stavila blokadu na racun.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.

Celicni
Kontakt:

Post Postao/la Celicni » 23 maj 2022, 14:28

Truhlo je napisao/la:
23 maj 2022, 13:37
Celicni je napisao/la:
Truhlo je napisao/la:
23 maj 2022, 07:39

Ta naknada je planirana za isplatu i na listi je stavki koji mogu blokirati klub. Klub je rijesio vecinu i ostalo je jos nekoliko za isplatiti. Do kraja godine, to ce biti rijeseno i koliko sam upucen ocistiti cemo sve dugove prema bivsim igracima.
Zar ti Livaja nije bio zadnji bivsi igrac koji je isplacen i onda da smo se rijesili duga prema svim bivsim igracima i prijetnji suspenzijama, prije par dana je prijetila suspenzija od njega ?
Livaja, Zrinjski i jos 2,3 igraca. Ima jos par igraca, ali oni nas ne mogu blokirati. Klub ce sigurno do kraja godine, ako ne i prije biti na nuli sto se tice ovih suspenzija. Pored toga vjerujem da ce naceti druge dugove, mozda dobavljace i ostala fizicka lica koja nisu stavila blokadu na racun.
Pa govorilo se da je Livaja još ostao, sad odjednom još 2-3 igrača ostala neka, i ne zna se jel 2 ili 3.Da li se ima više dužno igračima bilo kakvim ikakve pare ako neko zna, ne zanimaju me mogu li staviti blokadu ili ne mogu, zanima me jel se ima duzno igračima, koji su to igrači i koje su to cifre ?

samocelik
Kontakt:

Post Postao/la samocelik » 23 maj 2022, 14:35

Celicni je napisao/la:
23 maj 2022, 14:28
Truhlo je napisao/la:
Celicni je napisao/la:

Pa govorilo se da je Livaja još ostao, sad odjednom još 2-3 igrača ostala neka, i ne zna se jel 2 ili 3.Da li se ima više dužno igračima bilo kakvim ikakve pare ako neko zna, ne zanimaju me mogu li staviti blokadu ili ne mogu, zanima me jel se ima duzno igračima, koji su to igrači i koje su to cifre ?
"a slučaj Ivan Livaja je ujedno i jedan od posljednjih klupskih dugovanja prema bivšim igračima, uposlenicima ili drugim klubovima zbog kojih prijeti suspenzija od odigravanja utakmica."
Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 23 maj 2022, 15:10

Celicni je napisao/la:
23 maj 2022, 14:28
Truhlo je napisao/la:
Celicni je napisao/la:

Klub je prezentovao sponzorima, ucesnicima programa 12ti igrac strukturu dugovanja. Posto nije za foruma necu ovdje pisati, ali vjerujem da ce klub u svojim izvjestajima u detalj predstaviti clanovima dugovanja, planove sanacije i ostalo.

Da nemamo ovaj spor sa gradom, vjerujem da bi UO izasao sa tacnim datumima otplate dugovanja i vjerujem da bi znali kada ce biti odblokiran racun. Ovako je tesko bilo kakve prognoze praviti, a svakako da klub visak sredstava usmjerava u dugove. Malo su zakasnili sa izvjestajem za prvi kvartal 2022, iako ne vjerujem da iko ima zamjerki s obzirom sa kakvim se sve problemima susrecu. Vjerujem da ce i to uskoro objaviti.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.

kirat410
Kontakt:

Post Postao/la kirat410 » 23 maj 2022, 16:02

Salcinovic mi je uvijek bio drag bez obzira na ponasanje svoje, čak je jucer i dobro odigrao, ali ne znam zasto sebi dozvoljava da mu neko sa toliko godina onako podrugljivo aplaudira. Feno brate hvala ti za sve, odigraj jos ovu jednu tekmu na Bilinom i oprosti se. Bit ce sigurno neka pozicija u klubu za tebe ali za terena vise nisi..

tareizo
Kontakt:

Post Postao/la tareizo » 23 maj 2022, 16:50

feno odtrca u 90 ko da je petaminuta ,a i podrsku s tribina dobi tako ,da je moje misljenje neka fene jos ;)
Sa juga pjesma cuje se
sve se trese ori se
CELIK sampion CELIK sampion
sada pjeva se
cuje se pjesma robova
viori nasa zastava
crno crvena boja najdraza
svih zenicana

SAMO CELIK

zamorano
Kontakt:

Post Postao/la zamorano » 23 maj 2022, 16:56

ČESTITKE IGRAČIMA I STRUČNOM ŠTABU NA POBJEDI !!! SVAKA ČAST MOMCI !!! Salčinoviču dekretom zabraniti da više igra,nazvat jedan od zahoda na južnoj tribini po njegovom imenu i nabit ga nogom u dupe,kakva funkcija u klubu za tu budalu! Goni ga u p.m više!! Hočete veču posjetu? Koga da gleda raja Salčina Isaka? Tarabe obične koji i ovo malo raje otjeraše sa stadiona! OK mora neko stariji igrat sa ovom djecom al igrači tipa Nurkovič,Mahmutovič to su pravi igrači a ne debili Salčin i Isak! KUP ganjat maximalno ako se želi tekmu dvije imati puniji stadion sa atraktivnijim protivnikom! Pisao sam več 1000 ljudi protiv Breze 574 karte kupljene,znači još se uveliko ulazi dzaba! Bolje popiti 2 pive i odigrat kladaru i uči dzabe na stadion več platiti ulaz 5 km! E tako mnogi razmišljaju koji i dolaze još uvijek na tekme,i oni su 10 puta gori od tih vaših derbi navijača koji vam ko fol ne trebaju! Eto nek vam trebaju ti uhljupi što gledaju tekmu bez da plate!
::::SAMO ČELIK::::

denisov

Post Postao/la denisov » 23 maj 2022, 17:30

zamorano je napisao/la:
23 maj 2022, 16:56
ČESTITKE IGRAČIMA I STRUČNOM ŠTABU NA POBJEDI !!! SVAKA ČAST MOMCI !!! Salčinoviču dekretom zabraniti da više igra,nazvat jedan od zahoda na južnoj tribini po njegovom imenu i nabit ga nogom u dupe,kakva funkcija u klubu za tu budalu! Goni ga u p.m više!! Hočete veču posjetu? Koga da gleda raja Salčina Isaka? Tarabe obične koji i ovo malo raje otjeraše sa stadiona! OK mora neko stariji igrat sa ovom djecom al igrači tipa Nurkovič,Mahmutovič to su pravi igrači a ne debili Salčin i Isak! KUP ganjat maximalno ako se želi tekmu dvije imati puniji stadion sa atraktivnijim protivnikom! Pisao sam več 1000 ljudi protiv Breze 574 karte kupljene,znači još se uveliko ulazi dzaba! Bolje popiti 2 pive i odigrat kladaru i uči dzabe na stadion več platiti ulaz 5 km! E tako mnogi razmišljaju koji i dolaze još uvijek na tekme,i oni su 10 puta gori od tih vaših derbi navijača koji vam ko fol ne trebaju! Eto nek vam trebaju ti uhljupi što gledaju tekmu bez da plate!
Mahmutovic pravi igrac? A Salcinovic nije. Ocigledno nisi gledao utakmice ove polusezone.
Vidis kakvi smo mi. Tudjini izvan Zenice su pravi a dva igraca i prava momka iz Zenice ne valjaju. Zato i propadamo. Tako nam je i sa gradonacelnikom. Valja on a ne valjaju drugi momci iz Zenice. Zalosno kako razmisljamo
Zadnja izmjena: denisov, dana/u 23 maj 2022, 17:32, ukupno mijenjano 1 put.

dinodino2019
Kontakt:

Post Postao/la dinodino2019 » 23 maj 2022, 17:32

zamorano je napisao/la:
Mozgu djece i zene ulaze besolatno jesi li na to pomislio
Živim za dan kada će KF otići iz našeg grada

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 23 maj 2022, 17:45

denisov je napisao/la:
23 maj 2022, 17:30
zamorano je napisao/la:
Mahmutovic pravi igrac? A Salcinovic nije. Ocigledno nisi gledao utakmice ove polusezone.
Vidis kakvi smo mi. Tudjini izvan Zenice su pravi a dva igraca i prava momka iz Zenice ne valjaju. Zato i propadamo. Tako nam je i sa gradonacelnikom. Valja on a ne valjaju drugi momci iz Zenice. Zalosno kako razmisljamo
Sta sve neces procitati. Isakovic medju najboljim igracima, Nurkovic i Mahmut se povukli i mislim da im je ovo zadnja sezona. Fenanu hvala za sve, ali da si mi brat rodjeni ne bi mi igrao. Ne zbog fudbalskih kvaliteta, nego nema ga po godinu dana pa zaigra, nije na gostujucu utakmicu od 2013te otisao, kabadahija na terenu, itd. Sto je dosta, dosta je.

kirat410
Kontakt:

Post Postao/la kirat410 » 23 maj 2022, 19:47

Sta sve neces procitati. Isakovic medju najboljim igracima, Nurkovic i Mahmut se povukli i mislim da im je ovo zadnja sezona. Fenanu hvala za sve, ali da si mi brat rodjeni ne bi mi igrao. Ne zbog fudbalskih kvaliteta, nego nema ga po godinu dana pa zaigra, nije na gostujucu utakmicu od 2013te otisao, kabadahija na terenu, itd. Sto je dosta, dosta je.
[/quote]

👏 to je to

RZ88Adnan
Kontakt:

Post Postao/la RZ88Adnan » 23 maj 2022, 22:56

Da podjelim nešto,u subotu krenem za Makarsku i preko Aržano na graničnom prijelazu naš policajac vidio Čelikova obilježja u autu poče sa ispitivanjem i sve pozitivno priča o Čeliku par minuta,pita za stanje itd. Kasnije u Makarskoj momak prilazi da pozdravi i on čelikovac iz Zenice možda se ovdje i prepozna.Milina kad je Čelik tema..

Na ovom kvartalnom izvještaju sam zapazio da se dosta manje para potrošilo na odrzavanje terena u odnosu na 2021.
The name Čelik means "Steel" in Bosnian and it symbolizes the strength and power of the club and the city since Zenica is an industrial city well known in this part of Europe.

dinodino2019
Kontakt:

Post Postao/la dinodino2019 » 24 maj 2022, 08:08

RZ88Adnan je napisao/la:
23 maj 2022, 22:56
Da podjelim nešto,u subotu krenem za Makarsku i preko Aržano na graničnom prijelazu naš policajac vidio Čelikova obilježja u autu poče sa ispitivanjem i sve pozitivno priča o Čeliku par minuta,pita za stanje itd. Kasnije u Makarskoj momak prilazi da pozdravi i on čelikovac iz Zenice možda se ovdje i prepozna.Milina kad je Čelik tema..

Na ovom kvartalnom izvještaju sam zapazio da se dosta manje para potrošilo na odrzavanje terena u odnosu na 2021.
Potrebna je veca podrska klubu kroz kupovanje ulaznica i stvari u fan shopu posebno u narednoj sezoni, moramo od prvog dana priprema imati cilj ulazak u visi rang
Živim za dan kada će KF otići iz našeg grada

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 24 maj 2022, 09:03

Sto se tice kvartalnog, manje vise ocekivano. Iskreno prezadovoljan sam, vazno je da ocistimo ove potencijalne suspenzije i puno lakse ce biti. Vidimo u izvjestaju da se moralo dobro zapeti da se isplati ovoliki iznos i tesko je bilo sta planirati kada ti savez da rok za isplatu.

Sto se ostali stavki tice, ulaznice, fan shop, clanstvo je na istom nivou kao prosle godine, sto je zalosno. Zalosno je da stagniramo u kategorijama na koje direktno uticu navijaci. Ostaje samo nada da ce biti bolje naredne sezone.

Najpozitivnija stvar rast sponzorstva od 120% :bih:

Convicts1988
Kontakt:

Post Postao/la Convicts1988 » 24 maj 2022, 09:09

Informacije iz izvještaja što manje javno, po mogucnosti nikako :bih:

Convicts1988
Kontakt:

Post Postao/la Convicts1988 » 24 maj 2022, 12:19

Svi svi 👊💪

Šlag na tortu :bih:

Steelman
Kontakt:

Post Postao/la Steelman » 24 maj 2022, 13:28

Uclanjenje u klub, kupovina karata, kupovina artikala u fan shopu je u domenu navijaca i simpatizera. Ko zeli klubu vise pomoci onda moze uzeti ucesce i u programima 12. igrac i Vjerni navijac ili cak pomoci nekim poznanstvima i kontaktima u akviziranju novih sponzora. Moze se kad se hoce i kad postoji volja, mogucnosti postoje da se pomogne svom klubu.

Za kvartalni izvjestaj je najbitnije da klub vraca dugove. I to znaci da ide ka svom ozdravljenju i u pravom smjeru. Mozda ljudi ocekuju da to ide brze, ali treba biti realan. Da publika prepozna da nije najvisi rang takmicenja reda radi prioritet nego oporavak kluba kako bi klub stekao uslove da opet nekad ima sansu da napada trofeje onda bi valjda i vise pomagali. Ipak, dok se nas mentalitet ne promijeni, dok ne budemo podrzavali klub kad je i u nezavidnoj situaciji, tesko je ocekivati veci napredak. Da je nas 1000 u prosjeku na tekmama i 1000 clanova, vec to bi se osjetilo. Ali je.bes ti to kad trebas tjerati ljude na nesto, a da sami ne osjete. Dobrobit Čelika mora biti ispred svega. Bar bi tako svaki iskreni navijac i simpatizer trebao razmisljati. Nazalost, kod nas ljudi stavljaju nekako sve ispred dobrobiti kluba. Mi bismo prije da spustamo vrijednost kluba nego da je dizemo. Sve da ide instant. Na taj nacin, ne zasluzujemo klub kakav Zenica posjeduje potencijal da ima. Zasluzujemo prosjecan i cak ispodprosjecan klub, jer ne vidimo koliko nasim doprinosom mozemo pomoci i da u buducnosti mozemo imati klub koji ce biti jedan od lidera u Premijer ligi. Konstantno u borbi za prestiz, u borbi za trofeje i evropska takmicenja. Mi to ne vidimo nego daj posto poto, daj Turcina, daj visu ligu, daj ovo, daj ono i dobijemo qrcinu. Imali smo vise od 20 godina qrcinu i nista nismo naucili. To broj clanova i posjeta na stadionu jasno pokazuju. Sto neko rece, ne znam u kojoj da je situaciji, klub bi uvijek morao imati bar tih 1000 zaludjenika koji ce uvijek stati iza svog kluba i za njegovu dobrobit. Mi to nemamo, ali zato kad nekad dodje Sarajevo, Zeljeznicar, Borac, Zrinjski mi cemo imati 10.000 zaludjenika i svakakva busanja. I neka i takvih, ali baza mora biti jaca od ovog trenutnog. U teskim trenucima se vidi ko je kakav. Zenica pada na tom ispitu.

U proslom postu sam pisao o nasim problemima s publikom, donekle to ponavljam, ali to su cinjenice. Ne volim to tako pisati, ali ne treba se lagati. Ne znamo cijeniti kad se nesto normalno radi. Nije idealno, daleko od tog, mane se uvijek mogu naci, ali kad je klub u pitanju vrline i prednosti rada uveliko nadmasuju mane i konacno je na zdravom putu, a sto je najbitnije vraca dugove. Bez obzira sto je nizi rang, pozitivno posluje sto se ne pamti. Nepobitna cinjenica i to treba da nam bude najveci motiv da dajemo podrsku klubu i da doprinosimo naporima za ozdravljenje. Ipak, ocito kao zajednica ne zelimo davati, a za ono za sta se mnogi znaju busati. To se mnogima mozda ne svidja cuti, ali to je tako. Spominju se rezultati na terenu, 12 pobjeda u nizu nije napravilo razliku. Na djelu se to vidi, broj publike kaze sve. To je danas Zenica, kojoj Čelik ne znaci mnogo. Jedan Fudo je njena slika. Danasnja Zenica da nije ovo malo raje bi mogla i sa nekim novim "Čelikom". Ne postuje svoju vrijednost, na sve ravnodusno gleda. I to je ono sto je razocaravajuce, jer ne zele stati i braniti ono sto je njihovo. Bilo je situacija kad su ljudi podrzali, ali klubu je neophodna kontinuirana podrska. To uveliko izostaje.

Podrzavali smo klub kad je bio neambiciozan u borbi za opstanak, kad su ga unistavali stranacki kadrovi, a sad kad se klub otvorio svom gradu Zenici i svojim navijacima i simpatizerima, kad radi na svom ozdravljenju kako bi nekad usrecio sve nas svojim uspjesima, mi to kao grad i zajednica nedovoljno podrzavamo. Valjda se nekad skontamo...
Veličina, FK i šina,
Tradicija, suština
I kičme disciplina!

BAŠ ČELIK

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.