Prva slika Boračko jezero, ovi anti-bosanski bezobraznici bi da proture da se drugdje bolje živi i još da prirodu imaju

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Graz, 7 minuta pjeske od samog centra grada i dvosoban stan me izadje sa svim troskovima 635 eura.Fudo je napisao/la: ↑06 mar 2020, 16:02Da se hranis vani 20 eura????? Jeli u mc donalds??? 3 obraka za 20 eura. Gdje ti zivis majke ti?? U centru 600 eura nova gradnja??? Haha.Epidaurus je napisao/la: ↑06 mar 2020, 15:56Cuj 2000 eura vani ko 500 maraka u BiH![]()
S 2000 eura se moze vani itekako fino zivjet. Normalno neces sad porodicu neku osnivat il nesto s tim parama al za samca te pare su da zivi samo tako. U Grazu s tim parama bi zivio ko gospodin. Dvosoban stan, novogradnja, u centru grada je oko 600 eura sa svim. Da se hranis vani stalno treba ti nekih 20 eura dnevno, a po marketima je vecina namirnica sem mesa jeftinija nego kod nas. Smijesno i poredit jbt. Jos imas u Austriji 14 plata godisnje.
Jos imas pun kli.nac nekih olaksica kad se ozenis. Pa na djecu dodatak oko 400 eura cini mi se do treceg djeteta pa poslije mislim 200 plus dodatne porezne olaksice. Austrija je mozda cak i previse socijalna drzava.delinjo je napisao/la: ↑06 mar 2020, 16:00ma ljudi lupaju moj epiEpidaurus je napisao/la: ↑06 mar 2020, 15:56Cuj 2000 eura vani ko 500 maraka u BiH![]()
S 2000 eura se moze vani itekako fino zivjet. Normalno neces sad porodicu neku osnivat il nesto s tim parama al za samca te pare su da zivi samo tako. U Grazu s tim parama bi zivio ko gospodin. Dvosoban stan, novogradnja, u centru grada je oko 600 eura sa svim. Da se hranis vani stalno treba ti nekih 20 eura dnevno, a po marketima je vecina namirnica sem mesa jeftinija nego kod nas. Smijesno i poredit jbt. Jos imas u Austriji 14 plata godisnje.
lupam ozenis se tamo i ti i zena imate po 2 milje ...pa to je da zivis ko lord bolan![]()
normalno ...samo mi imamo vrelo Bosne
Pisem zato sto sam na odmoru i volim spirt.a mogu ti dokazati ako hoces. A ozenjen sam i vjeran covjek sa djecom.
Bi ti al za mene je ona drolja. I meni je drago da nasi ljudi uspjeh imaju cak sam bi i poguro mnoge
Gdje živiš?
Pa nije niko napisao da je 2000 eura ko 500 KM ovdje. S 2000 eura mozes zivjeti normalno, ali ako nemas velike zahtjeve. Da kirije nisu tolike i da se ne salje u Bosnu, naravno da bi se bolje zivjelo. Poenta je sta uradis s tim parama, ostane ti nekih 300 eura i to maksimalno? To je sica ako imas velike apetite, nesto zelis otvoriti, ili opremati stan. 20 eura ako se hranis po yebenim fast foodovima. Odi normalno u restoran pa ces da vidis koliko ce ti ostat paraEpidaurus je napisao/la: ↑06 mar 2020, 15:56Cuj 2000 eura vani ko 500 maraka u BiH![]()
Truntno u Cph a imam stan u becu.
Pa što se ne vratiš da gradiš zemlju?
To je to jarane jer su dazbine ogromna razlika i izlasci npr tako da 2000 maraka u bih je dostaaaaaaa bolje nego 2000 eura u njemackoj npr. Sto se tice prirode istina je to, samo sto kod as nije iskoristono, sta samse svega nagledoa moras platiti ili turisti dolaze pojedinci bi se smijalileorey je napisao/la: ↑06 mar 2020, 16:29Pa nije niko napisao da je 2000 eura ko 500 KM ovdje. S 2000 eura mozes zivjeti normalno, ali ako nemas velike zahtjeve. Da kirije nisu tolike i da se ne salje u Bosnu, naravno da bi se bolje zivjelo. Poenta je sta uradis s tim parama, ostane ti nekih 300 eura i to maksimalno? To je sica ako imas velike apetite, nesto zelis otvoriti, ili opremati stan. 20 eura ako se hranis po yebenim fast foodovima. Odi normalno u restoran pa ces da vidis koliko ce ti ostat paraEpidaurus je napisao/la: ↑06 mar 2020, 15:56Cuj 2000 eura vani ko 500 maraka u BiH![]()
S 2000 eura se moze vani itekako fino zivjet. Normalno neces sad porodicu neku osnivat il nesto s tim parama al za samca te pare su da zivi samo tako. U Grazu s tim parama bi zivio ko gospodin. Dvosoban stan, novogradnja, u centru grada je oko 600 eura sa svim. Da se hranis vani stalno treba ti nekih 20 eura dnevno, a po marketima je vecina namirnica sem mesa jeftinija nego kod nas. Smijesno i poredit jbt. Jos imas u Austriji 14 plata godisnje.![]()
Pa u Austriji odselis i treba ti 1800 eura kaucije da bi preselio yebo te. Jedno je biti zubar tamo, a sasvim drugo prat guz.ice.
Po meni se bolje zivi u Bosni za 2000 KM nego u Njemackoj sa 2000 eura i to je sva poenta.
Ali ako zanemarimo sad te pare, naravno da je Austrija miljama daleko od nas po svemu. I slazem se da je priroda u Bosni najveci sterotip, odes u Pariz recimo, grad 90 % parkovi, ali sta zna bosnjo, kod nas najbolja priroda.
Zato sto svi sjedite prekisteni ruku i hocete promjene nema jedonstca, jebote par ljudi hiljadama ljudi prave budalama a te hiljade kukaju samo.
Trenutno korisnika/ca: kraljttbvb, Skojevska i 68 gostiju.