Jusuf Nurkić
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Jusuf Nurkić
Često traži izmjenu sam, jer se brzo iscrpi. Pogotovo kad se igra u velikom ritmu.
glupost za hrabre je sebičan lijek
Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop
Zato bi bilo bolje da starta i igra 5-6 min. po cetvrtini. Nego da ulazi u 7-8 min. prve i onda veze 9-10 min.
Sve to ovisno o licnim, naravno.
Sve to ovisno o licnim, naravno.
A osim tog Repesinog citata koji jest tacan , Juka igra na maximalnom broju obrtaja , jednostavno trci na svaki ofanzivni skok , na svako preuzimanje ce otici za playom do centra itd. itd.
+ dok je on u igri , sve se spusta na njega
tako da on ima jako efektivnih 15 minuta gdje se itekako trosi ..
Samo trenirati.
Samo trenirati.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.
to je ono sto sam ja prije koji mjesec pisao, tj. kada su hrvati na nekim forumima naglasili kako je van forme, pa posto sam uspio pregledati nekoliko utakmica upravo sam ovo primjetioRaul_64 je napisao/la:A osim tog Repesinog citata koji jest tacan , Juka igra na maximalnom broju obrtaja , jednostavno trci na svaki ofanzivni skok , na svako preuzimanje ce otici za playom do centra itd. itd.
Samo trenirati.
tako da sam sada mišljenja da će tek sljedeće sezone ako ga aBd zaobidzu povrijede imati snage za 20-tak minuta da igra ovim tempom
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
Znaci napredovace za 4 min., posto je sad na prosjeku od 16 min. u aba ligi.nerminh74 je napisao/la:to je ono sto sam ja prije koji mjesec pisao, tj. kada su hrvati na nekim forumima naglasili kako je van forme, pa posto sam uspio pregledati nekoliko utakmica upravo sam ovo primjetioRaul_64 je napisao/la:A osim tog Repesinog citata koji jest tacan , Juka igra na maximalnom broju obrtaja , jednostavno trci na svaki ofanzivni skok , na svako preuzimanje ce otici za playom do centra itd. itd.
Samo trenirati.
tako da sam sada mišljenja da će tek sljedeće sezone ako ga aBd zaobidzu povrijede imati snage za 20-tak minuta da igra ovim tempom
Uvijek si bio velikodusan. Pa i onda kad si govorio da tek za 4-5 g. mozemo ocekivat da bude medju boljim centrima Evrope (u konkurenciji gdje je Ante Tomic u prvoj petorki eurolige) i da je prirodno da bude treci centar Cedevite.
nece napredovati 4 minute nego ce imati 20+ minuta (ili ti po starom 20-tak) i samim tim ce biti prvi centar cedevite, a uzevisi u obzir kojim visokim ritmom se igra kod repese to je vise nego dovoljno, a da ne rizikuje tesku povrijedufloyd je napisao/la:Znaci napredovace za 4 min., posto je sad na prosjeku od 16 min. u aba ligi.nerminh74 je napisao/la:to je ono sto sam ja prije koji mjesec pisao, tj. kada su hrvati na nekim forumima naglasili kako je van forme, pa posto sam uspio pregledati nekoliko utakmica upravo sam ovo primjetioRaul_64 je napisao/la:A osim tog Repesinog citata koji jest tacan , Juka igra na maximalnom broju obrtaja , jednostavno trci na svaki ofanzivni skok , na svako preuzimanje ce otici za playom do centra itd. itd.
Samo trenirati.
Uvijek si bio velikodusan. Pa i onda kad si govorio da tek za 4-5 g. mozemo ocekivat da bude medju boljim centrima Evrope (u konkurenciji gdje je Ante Tomic u prvoj petorki eurolige) i da je prirodno da bude treci centar Cedevite.
ovo sto navodis za trecega centra da sam ja pisao odnosi se na proslu sezonu i sto je najsmjesnije potvrdzuje moju tezu, jer kao sto vidis ove sezone je drugi centar cedevite i sljedece ce aBd biti prvi sto je upravo 3 sezone
i bas kao sto sam naveo ako bude sve kako je krenulo bas ce biti 4-5 seniorske sezone medzu najboljim centrima europe jer bas mu toliko treba pravog seniorskog trenzano-natjecateljskog procesa da stekne formu, rutinu, iskustvo i ime pogotovu kod sudija
inace ja sam fino napisao europe, a europljani ne igraju samo EL nego i NBA pa tu imas konkurenciju pekovica, vucevica, noha, asika, ...
ukratko samo potvrdzujes da sam u pravu
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
Kako nece 4, kad je danas na 16 min.nerminh74 je napisao/la: nece napredovati 4 minute nego ce imati 20+ minuta (ili ti po starom 20-tak) i samim tim ce biti prvi centar cedevite, a uzevisi u obzir kojim visokim ritmom se igra kod repese to je vise nego dovoljno, a da ne rizikuje tesku povrijedu
ovo sto navodis za trecega centra da sam ja pisao odnosi se na proslu sezonu i sto je najsmjesnije potvrdzuje moju tezu, jer kao sto vidis ove sezone je drugi centar cedevite i sljedece ce aBd biti prvi sto je upravo 3 sezone
i bas kao sto sam naveo ako bude sve kako je krenulo bas ce biti 4-5 seniorske sezone medzu najboljim centrima europe jer bas mu toliko treba pravog seniorskog trenzano-natjecateljskog procesa da stekne formu, rutinu, iskustvo i ime pogotovu kod sudija
inace ja sam fino napisao europe, a europljani ne igraju samo EL nego i NBA pa tu imas konkurenciju pekovica, vucevica, noha, asika, ...
ukratko samo potvrdzujes da sam u pravu
Ako mu treba pola godine da podigne fizicku spremu za dodatne 4 min. , onda je to maltene stagnacija i nerad.
On je za dvije godine medju 5 centara, kakvih 4-5 g. Nije dzaba prognoziran u prvoj rundi drafta 2014.
S tim da ima potencijal da bude i najbolji jer moze dominirat u oba pravca.
Da ti je neko prije ove godine ponudio da Nurkic ima u prosjeku 6 p. u Aba ligi, ti bi prihvatio, takva ti je prica bila. (mic po mic napredak) Ja ne bih, jer sam znao koliko moze vec ove godine.
Ukratko, veceg pesimiste ne vidjeh, ma koliko ti pokusao racionalizirat.
Kako god...ne bih se peglao dalje.
samo polako sa jusufom. netreba zaboraviti da je on vec imao operaciju koljena, a tek mu je 19 godina.
brojke su solidne...ali vruća, prevruća glava večeras...
Nastavlja da daje više poena nego što odigra minuta
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
I blokada na kraju 

Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Ukupno 4Bosniacum Lilium je napisao/la:I blokada na kraju

“If all else perished, and he remained, I should still continue to be; and if all else remained, and he were annihilated, the universe would turn to a mighty stranger.”
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
aferim. Nas kosarkaski SEOVedad87 je napisao/la:Ukupno 4Bosniacum Lilium je napisao/la:I blokada na kraju

Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
Odlicna blokada na kraju. Jbg ovaj Marjanovic je ko stožina, tri metra ima u njemu
AL opet Nurkic odigrao dobro, pogotovo 4 blokade 

minute gore,dole on je najbolji centar Aba lige 

Ma da je bio malo pribraniji sam bi ih razvalio... ponijelo ga je malo. Suton ga smiruje 

Nije danas bilo dobro, ali previse svi ocekujemo od njega...
Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Ma.. pri kraju prve i u trećoj je nešto "poludio". Ne znam fakat šta mu bi, kao da je nešto isprovociran bio. Prevruća glava. Prva dionica je bila odlična, zatrpo je odmah 7 koševa + odličan u odbrani i ondaneno#4 je napisao/la:Nije danas bilo dobro, ali previse svi ocekujemo od njega...

I opet upisana samo jedna blokada. Amateri.
Ima li neko da urgira ovim levatima? Preko twittera ako nista...
Ima li neko da urgira ovim levatima? Preko twittera ako nista...
Bice to sve ok...Godine rade za njega...Samo da ne bude povreda ako Bog da...I Jasko je odlicno procijenio kada ga je ostavio na klupi..VanBasten je napisao/la:Ma.. pri kraju prve i u trećoj je nešto "poludio". Ne znam fakat šta mu bi, kao da je nešto isprovociran bio. Prevruća glava. Prva dionica je bila odlična, zatrpo je odmah 7 koševa + odličan u odbrani i ondaneno#4 je napisao/la:Nije danas bilo dobro, ali previse svi ocekujemo od njega...
Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Trenutno korisnika/ca: TripleThreat i 8 gostiju.