NBA Playoffs
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: NBA Playoffs
Imaju oni veoma dobrog backup playa koji bi u nekim ekipama mogao biti i starter sasvim sigurno.
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!
Reggie Jackson bi mogao biti starter gdje ? Malo si pretjerao.Carlo je napisao/la:Imaju oni veoma dobrog backup playa koji bi u nekim ekipama mogao biti i starter sasvim sigurno.

Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM
FK DELFIN NEUM
- adriano_leite
- Kontakt:
Westbrook je All-Star i navikan zbog njegovih kucanja i ludila, nesto slicno kao Griffin. Westbrook bez atletskih sposobnosti, tj. sigurno ce biti nekih posljedica ako povreda bude teze prirode, onda cemo vidjeti kakav je igrac. Lik nema suta, ima los kosarkaski IQ, sebican do bola. Kada pogledas Parkera, Paula, Williamsa itd. igrace koji ne zavise od fizikalija, onda skontas koliko su ti likovi pametniji od njega, koliko vise talenta i znanja imaju.alemsa je napisao/la:Ma dobro, ne treba dusu grijesit, lik je ateltski mozdai i najjaci PG svih vremena, ali nea opravdanja za njeg da kao PG uzme vise suteva na tekmi od Duranta, posebno kad se lomi tekma, i on krene po svojoj seriji suteva.LBJ MVP je napisao/la:Ne mogu da vjerujem šta pišete o Westu
Vidjet cemo kako ce izgledat bez njeg, Durant ce dati vise poena, ali odma se OKC moze tjerat na jump shots, jer sad samo igras double na Durantu, takodje Ibaka ce biti manje efektivan.
Izostanak Westbrooka moze znaciti brzi protok lopte za OKC sto ce im svakako dobro doci. Njegovih 20 ili 25 poena ce neko vec nadomjestiti, ali nece biti ludilackih poteza i wtf momenata, sto ce im svakako dobro doci da igraju vise timski i smirenije bez srljanja. Duplanje Duranta ce otvoriti prostor za dobre sutere Oklahome i odmah te kaznjavaju, tako da je i to rizik.
Ja sam uvjeren da ce OKC bolje izgledati bez Westbrooka, a eto pred nama je da vidimo. Ako budu losiji, ja cu prvi priznati gresku jer sam mislio da ih Westbrook koci.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND
Mes Que Un Club!
Mi smo Horde Zla sa Sjevera...
Mes Que Un Club!
Karikiram, ali možda bi mogao biti u nekim ekipamaBIHfan je napisao/la:Reggie Jackson bi mogao biti starter gdje ? Malo si pretjerao.Carlo je napisao/la:Imaju oni veoma dobrog backup playa koji bi u nekim ekipama mogao biti i starter sasvim sigurno.

Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!

Blue is the colour, football is the game
We're all together and winning is our aim
So cheer us on through the sun and rain
Cos Chelsea, Chelsea is our name. KTBFFH <333
<333 CFC & NYK & CZBG <333
Velibor Dunjic 1985-2014
We're all together and winning is our aim
So cheer us on through the sun and rain
Cos Chelsea, Chelsea is our name. KTBFFH <333
<333 CFC & NYK & CZBG <333
Velibor Dunjic 1985-2014
Westbrooku samo treba njegov tim, i onda se moze izivljavati koliko hoce, i to bi ukratko bilo to, jer mu mnogi zamjere bas zbog Duranta...adriano_leite je napisao/la: Westbrook je All-Star i navikan zbog njegovih kucanja i ludila, nesto slicno kao Griffin. Westbrook bez atletskih sposobnosti, tj. sigurno ce biti nekih posljedica ako povreda bude teze prirode, onda cemo vidjeti kakav je igrac. Lik nema suta, ima los kosarkaski IQ, sebican do bola. Kada pogledas Parkera, Paula, Williamsa itd. igrace koji ne zavise od fizikalija, onda skontas koliko su ti likovi pametniji od njega, koliko vise talenta i znanja imaju.
Izostanak Westbrooka moze znaciti brzi protok lopte za OKC sto ce im svakako dobro doci. Njegovih 20 ili 25 poena ce neko vec nadomjestiti, ali nece biti ludilackih poteza i wtf momenata, sto ce im svakako dobro doci da igraju vise timski i smirenije bez srljanja. Duplanje Duranta ce otvoriti prostor za dobre sutere Oklahome i odmah te kaznjavaju, tako da je i to rizik.
Ja sam uvjeren da ce OKC bolje izgledati bez Westbrooka, a eto pred nama je da vidimo. Ako budu losiji, ja cu prvi priznati gresku jer sam mislio da ih Westbrook koci.
Nije jarane, Ibaka recimo zavisi od penetracije Westbrooka, i obicno ostaje sam na sutu, ovako ce biti dosta manje biti efektivan u napadu. Dalje odbrani je dosta lakse jer nemoras misliti o Westu, igras double na Durantu, on ce svojih vjerovatno 30 dati kako god, ali zato ce ti ostali morati uzimati jumpere nonstop, a ovisiti o sutu je najveci rizik. Jest da je OKC i poznata kao suterska ekipa, ali je drugacije uzimati lahke ili manje pokrivene suteve od contested shots. Znaci njima Westbrook vise nego sto mislis
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
U drugoj tekmi je Jackson solidno zamijenio Russa dok je ovaj bio na klupi zbog problema sa ličnim greškama, odigrao par puta solidan pick&roll sa Durantom, ali je ove sezone na samo 23% šuta za 3p. Dakle sigurno zna odigrati pick&rtoll sa Durantom ili nakon ulaza izbaciti nekome otvorenom na šut za 3p, a donekle može i zamjeniti Russa kao screener za Duranta i njegove mid-range jumpere. Ono što je zabrinjavajuće je što će lopta dosta više biti kod Duranta, a odbrane protiv kojih OKC igra znaju se često zgusnuti, ostavljajući Perkinsa (koji je ionako ofanzivno bezopasan) i Sefoloshu, da bi spriječili ulaze Russa i Duranta, a sa Jacksonom (na mjestu Russa koji je nedvojbeno veći atleta i puno bolji 1 na 1) imat će još manje prostoraadriano_leite je napisao/la: Izostanak Westbrooka moze znaciti brzi protok lopte za OKC sto ce im svakako dobro doci. Njegovih 20 ili 25 poena ce neko vec nadomjestiti, ali nece biti ludilackih poteza i wtf momenata, sto ce im svakako dobro doci da igraju vise timski i smirenije bez srljanja. Duplanje Duranta ce otvoriti prostor za dobre sutere Oklahome i odmah te kaznjavaju, tako da je i to rizik.

U odbrani je prosječan, kao i Russ, a dok je Durant bio na klupi, dosta puta je Russ bio na terenu kao vođa, a sada će Jackson, Martin i Collison morati preuzeti taj teret

Dakle napad Thundera je ionako dosta predvidljiv, ali fercera najviše zbog talenta koji posjeduju kojim prevazilaze tu predvidljivost i zato što su Brooks i ostali dodali koju nijansu tom napadu, a sada bez Russa u half-courtu i tranziciji, mogli bi biti još predvidljiviji

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
- adriano_leite
- Kontakt:
Znas i sam koliko Durant ide na ulaz, da ne penetrira, ne bi dobijao faule koje dobija. Dalje, Ibaka je napredovao i sada je svojoj igri dodao dosta sigurniji sut sa poludistance, pa cak i za tri iz kornera, sto svakako moze mnogo znaciti, a kada Westbrook igra, Ibaka nema toliko lopti, jer Westbrook obicno zavrsi ono sto zapocne. Dalje, Jackson je takodjer neko ko itekako dobro moze odgovoriti zadatku da se zabija pod kos, kao sto radi Westbrook, s tim da ce Jackson gledati kome da doda, a ne da izvodi neke ludorije. Dalje, nije Jackson taraba da ne zna zavrtiti koji pick and roll i da pronadje nekog slobodnog na sutu. Dalje, kada uduplas Duranta, logika ti kaze da ce neko ostati sam, dakle nece biti contested sut, nego ce se stvoriti (rukometnim zargonom) visak. Dalje, Durant nije nikako los paser ili neko ko ce se prepasti udvajanja, tako da ako ga uduplas, dodat ce nekome ko je sam, tako da se stvara prostor za sut.alemsa je napisao/la:Westbrooku samo treba njegov tim, i onda se moze izivljavati koliko hoce, i to bi ukratko bilo to, jer mu mnogi zamjere bas zbog Duranta...adriano_leite je napisao/la: Westbrook je All-Star i navikan zbog njegovih kucanja i ludila, nesto slicno kao Griffin. Westbrook bez atletskih sposobnosti, tj. sigurno ce biti nekih posljedica ako povreda bude teze prirode, onda cemo vidjeti kakav je igrac. Lik nema suta, ima los kosarkaski IQ, sebican do bola. Kada pogledas Parkera, Paula, Williamsa itd. igrace koji ne zavise od fizikalija, onda skontas koliko su ti likovi pametniji od njega, koliko vise talenta i znanja imaju.
Nije jarane, Ibaka recimo zavisi od penetracije Westbrooka, i obicno ostaje sam na sutu, ovako ce biti dosta manje biti efektivan u napadu. Dalje odbrani je dosta lakse jer nemoras misliti o Westu, igras double na Durantu, on ce svojih vjerovatno 30 dati kako god, ali zato ce ti ostali morati uzimati jumpere nonstop, a ovisiti o sutu je najveci rizik. Jest da je OKC i poznata kao suterska ekipa, ali je drugacije uzimati lahke ili manje pokrivene suteve od contested shots. Znaci njima Westbrook vise nego sto mislis
Normalno je da je Westbrook bitan, ipak je to njihov drugi igrac, ali jednostavno lik gusi Duranta i timsku igru. On bi se mnogo bolje snasao u nekom timu gdje bi bio glavna zvijezda, jer tada ne bi zelio da zasjeni Duranta i na taj nacin bi smanjio broj glupih odluka koji ga sada prati iz tekme u tekmu.
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
@rio
Ne moze Jackson krenut prema obrucu pomjesat odbranu i dati loptu samom Ibaki, koji ce sa 16 ft pogodit. Drugacije je igrat protiv dva superstara.....
Opet kazem, vidjet cemo, mozda bas explodiraju i ovom im bude kao timu odgovaralo. Mislim nece OKC bez Westbrooka izgledat k'o Bobcatsi bez daljnjeg, ipak je to najbolja ekipa na Zapadu, imaju oni dovoljno opcija da dodju do finala konferencije. Ako eventaulno odu u finale sa Heatom, bez Westbrooka, mogu popusiti metlu, Heat ce ih unistiti na permiteru.
Ne moze Jackson krenut prema obrucu pomjesat odbranu i dati loptu samom Ibaki, koji ce sa 16 ft pogodit. Drugacije je igrat protiv dva superstara.....
Opet kazem, vidjet cemo, mozda bas explodiraju i ovom im bude kao timu odgovaralo. Mislim nece OKC bez Westbrooka izgledat k'o Bobcatsi bez daljnjeg, ipak je to najbolja ekipa na Zapadu, imaju oni dovoljno opcija da dodju do finala konferencije. Ako eventaulno odu u finale sa Heatom, bez Westbrooka, mogu popusiti metlu, Heat ce ih unistiti na permiteru.
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Sad neće biti favoriti ni protiv Clippersa, odnosno Grizlija (ko god prođe iz te serije) a kamo li u finalu Zapadaalemsa je napisao/la:@rio

Ne vidim da mogu dalje od polufinala, eventualno finale Zapada, iako vrlo, vrlo teško, jedino ako se Russ uspije vratiti nekim čudom

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
- adriano_leite
- Kontakt:
Heat ce ih unistiti i ovako i onako, jer im nikako ne odgovaraju (ako kome moze Heat odgovaratialemsa je napisao/la:@rio

Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
@adriano Mislim da nisi upravu.Nije bitno da li mi mislimo da je Westbrook dobar za njihov tim toliko,vec je bitna cinjenica da se oni oslanjaju i traze onaj njegov stil od njega,ma koliko to divlje nama izgledalo sa strane...Isto tako,moras znati da u jakim utakmicama,kad se lomi,superstari su ti koji odlucuju,a oni imaju jednog manje.Sto se tice udvajanja Duranta,sad kad RW nije tu,zasto ga udvajati?Pusti nek on zabije svoji 40,a zaustavi sve ostale koji nemaju mogucnost penetracije.Ili ga mozes i udvojiti,pa nek te pobjedi Jackson i Sefolosha,sto ce,priznaces,tesko ici...Namucice se oni i protiv HOU,a slijedecu rundu da i ne pominjem... 

Pa Heat im ne odgovara zato sto su burazeru suterska ekipa, a Heat najbolje u ligi zatvara perimeter. S Westbrookom bi mogli uzet 2 tekme. Istina za Clippe ali mislim da Memphis bi se mogo nositi sa Heatom (ne vjerujem da ih i jedan ekipa moze dobiti 4 tekme ali dobro) jer imaju 2 jaka big mana, kojim samo dajes lopte na post up, a Heat je slab pod obrucem. Posebno ako Zack bude im'o vise noci kao sinoc, a Marc hvala Bogu moze i izvana pogodit. Dok Blake Griffin i Jordan nisu jos na njihovom nivou, i oni bi morali ovisiti o sutu Billupsa, Crawforda, Butleraadriano_leite je napisao/la: Heat ce ih unistiti i ovako i onako, jer im nikako ne odgovaraju (ako kome moze Heat odgovarati). Clippersi i Spursi jedino mogu dobiti Heat u finalu, Spursi zbog iskustva (Manu i Parker) i fantasticnog Duncana koji je haman usao u drugi prime svoje karijere
, dok Clippersi zbog toga sto mogu Heatu odgovoriti sto se tice atletike, te samog prisustva najboljeg playa lige, te najdublje klupe u NBA.
- adriano_leite
- Kontakt:
Clippersi ne moraju ovisiti o sutu, imaju Paula kojeg malo ko moze cuvati, a ako ga uzme James, gdje ce sakriti Chalmersa? Imaju atletske freakove, brane dobro kontre, a Heat zabija iz kontri nemilice. Takodjer im mogu odgovoriti i fizickom igrom. Sto se tice Memphisa, mogao bi odgovoriti, ali sigurnije je da ce odigrati Paul odlicnu utakmicu nego Zach Randolph i Marc Gasol. Imaju i Princea koji bi mogao malo usporiti Jamesa, te Allena koji bi mogao cuvati Wadea, ali kratka klupa, dok je kod Clippersa klupa mnogo duza, plus imaju iskusnije igrace, a iskustvo u PO je od krucijalne vaznosti.alemsa je napisao/la:Pa Heat im ne odgovara zato sto su burazeru suterska ekipa, a Heat najbolje u ligi zatvara perimeter. Istina za Clippe ali mislim da Memphis bi se mogo nositi sa Heatom (ne vjerujem da ih i jedan ekipa moze dobiti 4 tekme ali dobro) jer imaju 2 jaka big mana, kojim samo dajes lopte na post up, a Heat je slab pod obrucem. Posebno ako Zack bude im'o vise noci kao sinoc, a Marc hvala Bog moze i izvana pogodit. Dok Blake Griffin i Jordan nisu jos na njihovom nivou, i oni bi morali ovisiti o sutu Billupsa, Crawforda, Butleraadriano_leite je napisao/la: Heat ce ih unistiti i ovako i onako, jer im nikako ne odgovaraju (ako kome moze Heat odgovarati). Clippersi i Spursi jedino mogu dobiti Heat u finalu, Spursi zbog iskustva (Manu i Parker) i fantasticnog Duncana koji je haman usao u drugi prime svoje karijere
, dok Clippersi zbog toga sto mogu Heatu odgovoriti sto se tice atletike, te samog prisustva najboljeg playa lige, te najdublje klupe u NBA.
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
Meni Memphis izgleda bolje od Clippa, drugu tekmu u LA su jedva izgubili, sinoc su ih uzeli lopatom. Njima samo treba da Zach bude na nivou i oni mogu igrat. Sinoc su i CP3 stavili u dzep, limitirali ga na 8 poena i 4 asistencije.adriano_leite je napisao/la: Clippersi ne moraju ovisiti o sutu, imaju Paula kojeg malo ko moze cuvati, a ako ga uzme James, gdje ce sakriti Chalmersa? Imaju atletske freakove, brane dobro kontre, a Heat zabija iz kontri nemilice. Takodjer im mogu odgovoriti i fizickom igrom. Sto se tice Memphisa, mogao bi odgovoriti, ali sigurnije je da ce odigrati Paul odlicnu utakmicu nego Zach Randolph i Marc Gasol. Imaju i Princea koji bi mogao malo usporiti Jamesa, te Allena koji bi mogao cuvati Wadea, ali kratka klupa, dok je kod Clippersa klupa mnogo duza, plus imaju iskusnije igrace, a iskustvo u PO je od krucijalne vaznosti.
- Titova-Juga
- Kontakt:
rio_Ferdy88 je napisao/la:Mržnja je bolest, i ona je dovela do mnogih stvari iz ne tako davne prošlosti ove naše napaćene zemlje
E golemo od tebe ovakav komentar, haha, pa prosto nevjerovatno. Usporedio si nebo i zemlju.
Uopste ne volim ljude koji su puni sebe, koji na sebe prskaju konstantno... samo mi nije jasno kakve to veze ima sa onim sto ti pricas...

- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.
- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !
Smrt nacionalizmu !!
- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !
Smrt nacionalizmu !!
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Objasnio sam BihFanu zbog čega sam to napisao, da se ne ponavljam, imaš na prethodnim stranicamaTitova-Juga je napisao/la:rio_Ferdy88 je napisao/la:Mržnja je bolest, i ona je dovela do mnogih stvari iz ne tako davne prošlosti ove naše napaćene zemlje
E golemo od tebe ovakav komentar, haha, pa prosto nevjerovatno. Usporedio si nebo i zemlju.
Uopste ne volim ljude koji su puni sebe, koji na sebe prskaju konstantno... samo mi nije jasno kakve to veze ima sa onim sto ti pricas...

________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Nash out veceras za LAL.Startace Morris i Goudelock.
da, a ti se sikiras..........NEZALAGANJE je napisao/la:Nash out veceras za LAL.Startace Morris i Goudelock.

Slobodno pripremi lopaticu, popvich te ceka s metlom
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Nije to sekiracija,vec 'appropriate fear' sto bi Pop rekao!alemsa je napisao/la:da, a ti se sikiras..........NEZALAGANJE je napisao/la:Nash out veceras za LAL.Startace Morris i Goudelock.
Slobodno pripremi lopaticu, popvich te ceka s metlom

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.