OKK Spars

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

Kevin
Kontakt:

Re: OKK Spars

Post Postao/la Kevin » 08 apr 2014, 22:50

Nedim Buza ima sve predispozcije da bude jako dobar igrač..
onaj drugi što ga spominjete, Vrabac ili kako već, ništa posebno..play Nikolić isto dobro izgleda.i to je to što se dalo vidjeti..

ali da bog sačuva od onog suca Adamovića..čitao sam često se bune na njega..pa lik pravila ne zna :roll:
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

nesto
Kontakt:

Post Postao/la nesto » 09 apr 2014, 01:01

Kevin je napisao/la:Nedim Buza ima sve predispozcije da bude jako dobar igrač..
onaj drugi što ga spominjete, Vrabac ili kako već, ništa posebno..play Nikolić isto dobro izgleda.i to je to što se dalo vidjeti..

ali da bog sačuva od onog suca Adamovića..čitao sam često se bune na njega..pa lik pravila ne zna :roll:
Ne bih se složio za Vrabca, imao je par super dobrih prodora, prvi korak fantastičan, niko ga ne može zaustaviti, samo šut kompletne ekipe je bio očajan i to je presudilo. Ako već ocjenjuješ igru Vrabca sa ništa posebno, kako ocjenjuješ igru Bošnjaka, da budemo iskreni nije se vidio na terenu.

elninho_resTO
Kontakt:

Post Postao/la elninho_resTO » 09 apr 2014, 03:15

Vrabac je propali talent.
"DON'T HATE THE PLAYER, HATE THE GAME"
"BEEN THERE WON THAT"

Walk on, walk ooon with hope in your heart and you'll never walk alone, YOU'LL NEVER WALK ALONE

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 09 apr 2014, 08:59

elninho_resTO je napisao/la:Vrabac je propali talent.
Nema šanse, bezveze konstatacija. Svi će oni (Nikolić, BUza, Vrabac pa i Glogovac i Bulić) igrati Euroligu prije ili kasnije. Ovdje samo trener ne valja,a što se tiče tekme protiv Širokog koliko sam vidio razliku je napravio užasno loš šut iz vana Sparsa. Da su bili na normalnom prosjeku tekma bi egal bila. Plus im fali pravi centar i plej koji može držati NIkolićev ritam. Širokiim adovjicu preko 215 a Sparsu najveći igrač 206.

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 09 apr 2014, 09:04

zaboljisportuBiH je napisao/la:
Nema šanse, bezveze konstatacija. Svi će oni (Nikolić, BUza, Vrabac pa i Glogovac i Bulić) igrati Euroligu prije ili kasnije. Ovdje samo trener ne valja,a što se tiče tekme protiv Širokog koliko sam vidio razliku je napravio užasno loš šut iz vana Sparsa. Da su bili na normalnom prosjeku tekma bi egal bila. Plus im fali pravi centar i plej koji može držati NIkolićev ritam. Širokiim adovjicu preko 215 a Sparsu najveći igrač 206.
pa da ih je Široki shvatio ozbiljnije od početka bilo bi +30 na kraju..
čuj da ih je šut služio..

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 09 apr 2014, 09:07

nesto je napisao/la:

Ne bih se složio za Vrabca, imao je par super dobrih prodora, prvi korak fantastičan, niko ga ne može zaustaviti, samo šut kompletne ekipe je bio očajan i to je presudilo. Ako već ocjenjuješ igru Vrabca sa ništa posebno, kako ocjenjuješ igru Bošnjaka, da budemo iskreni nije se vidio na terenu.
ja sam se ovdje osvrnuo na Spars ekipu..
a Bošnjaka već duže vrijeme nema..pao je totalno..

očito si nešto Vrabcu pa si odmah skočio u obranu a uz to odmah udaraš kontru za Bošnjaka..

jesi bio na Pecari?
vidio sam da je bilo dosta u loži ljudi iz Sarajeva, bio je i Sabit Hadžić

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 09 apr 2014, 10:09

Kevin je napisao/la:
pa da ih je Široki shvatio ozbiljnije od početka bilo bi +30 na kraju..
čuj da ih je šut služio..
Pa dobro sad ne znam što ih to nije ozbiljno shvatio kad je i u Širokom koliko vidim dječiji vrtić kao i u Sparsima. Nisam bio dole i ne mogu suditi o igri. Znajući Psarse od ranije znam da je problem trener i sistem igre a nikako igrači pojedinačno. U ovom slučaju je još po statistici šut bio jako jako loš u odnosu na ranije tekme. Uglavnom u uzvratu ću ti reći nešto više. Ovje sam pričao o individualnim kavaitetama igrača a ne o timskoj igri i kvaliteti. Vjerujem da je moglo i više poznavajući rad Vele i Marka, ali govoriom da je Spars pogodio bio bi egal po ovome koliko je Široki zabio i igrao jučer a ne po onome kako su mogli igrati. Vjeruj da u Sparsima timski ima dosta više prostora za napredak.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 09 apr 2014, 10:29

Bulic nece nikada igrati EL, ako dobaci do ABA puna saka brade
Glogovac tesko, navjerovatnije zaigra u eurocupu
vrabac mora početi ozbiljnije da radi na sebi ako želi dogurati do EL
nikolic i buza imaju predispozicije
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

nesto
Kontakt:

Post Postao/la nesto » 09 apr 2014, 10:37

Kevin je napisao/la:
nesto je napisao/la:

ja sam se ovdje osvrnuo na Spars ekipu..
a Bošnjaka već duže vrijeme nema..pao je totalno..

očito si nešto Vrabcu pa si odmah skočio u obranu a uz to odmah udaraš kontru za Bošnjaka..

jesi bio na Pecari?
vidio sam da je bilo dosta u loži ljudi iz Sarajeva, bio je i Sabit Hadžić
Da bio sam na Pecari i jako sam zadovoljan sa načinom kako je igrao Spars, nije nas Široki uopće nadigrao. Dobili su nas prvesnstveno radi našeg očajnog šuta, pa 10 slobodnih bacanja smo promašili, trica na 18 %. Niti su nas pretrčali niti su igrali više timski, imali smo 2 asistencije više, uz tako loš procenat šuta. Jednostavno crnac je sve zabio, mi nismo i to je to.

Vrabcu nisam ništa, ali mi je jednostavno smješno da kažeš ništa posebno pogotovo nakon onakvih prodora, pa me je zanimalo kako ocjenjuješ vašeg najvećeg talenta. Pošto si za Bošnaka rekao da ga nema nigdje (lošiji dosta) onda mi je jasno i za Vrabca.

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 09 apr 2014, 10:50

@nermine to sve zavisi od mnogo stvari možda nijedan ne zaigra a možda svi. Najveći potencijal ima Buza, pa redom Nikolić, Vrabac, BUlić i Glogovac po meni. Eh sad ko će dokle ne zna se. Menadžeri, treneri i još mnogo stvari može uticati na to dokle će ko. Buliću su spale šanse jer se vukao po A1 kad je trebao igrati prvu ligu a to je do tog da frajer nije imao menadžera kako treba i Sparsi ga sistemski drže da bude vječno tu kod njih, a on mora dalje. NE svidđa mi se kako ide ova Soars nadgradnja a tu je glavni krivac trener. Igrači se promovišu na drugi način. Sve je super u Sparsima, ali ovo kako se daje prilika talentima u prvom timu mi se nimalo ne svidja. Pozitivna kritika da se ovi Sparssovci po forumu ne nakače na priču bezveze.

nesto
Kontakt:

Post Postao/la nesto » 09 apr 2014, 11:00

zaboljisportuBiH je napisao/la:@nermine to sve zavisi od mnogo stvari možda nijedan ne zaigra a možda svi. Najveći potencijal ima Buza, pa redom Nikolić, Vrabac, BUlić i Glogovac po meni. Eh sad ko će dokle ne zna se. Menadžeri, treneri i još mnogo stvari može uticati na to dokle će ko. Buliću su spale šanse jer se vukao po A1 kad je trebao igrati prvu ligu a to je do tog da frajer nije imao menadžera kako treba i Sparsi ga sistemski drže da bude vječno tu kod njih, a on mora dalje. NE svidđa mi se kako ide ova Soars nadgradnja a tu je glavni krivac trener. Igrači se promovišu na drugi način. Sve je super u Sparsima, ali ovo kako se daje prilika talentima u prvom timu mi se nimalo ne svidja. Pozitivna kritika da se ovi Sparssovci po forumu ne nakače na priču bezveze.
Pa šta je rješenje po tebi. Kako bi ti to riješio da si kojim slučajem trener, direktor ili menadžer.

P.S. mislim da ti zadnja rečenica nije trebala, ipak si na temi OKK Spars. pozzzz

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 09 apr 2014, 13:26

Pa dobro sad ne znam što ih to nije ozbiljno shvatio kad je i u Širokom koliko vidim dječiji vrtić kao i u Sparsima. Nisam bio dole i ne mogu suditi o igri. Znajući Psarse od ranije znam da je problem trener i sistem igre a nikako igrači pojedinačno. U ovom slučaju je još po statistici šut bio jako jako loš u odnosu na ranije tekme. Uglavnom u uzvratu ću ti reći nešto više. Ovje sam pričao o individualnim kavaitetama igrača a ne o timskoj igri i kvaliteti. Vjerujem da je moglo i više poznavajući rad Vele i Marka, ali govoriom da je Spars pogodio bio bi egal po ovome koliko je Široki zabio i igrao jučer a ne po onome kako su mogli igrati. Vjeruj da u Sparsima timski ima dosta više prostora za napredak.
pa valjda se nesto malo pita i obrane Širokog, tj protivnika kakav će ti šut biti..nisu svi šutevi otvoreni..
iskreno zaboli me i da su ih dobili Sparsi, sasvim svejedno u ovoj ligi koja nema nikakvog smisla (mislim na ovakav sustav natjecanja), ali griješili su dosta i ovi iz Širokog..onda isto ja mogu reći da nisu griješili ovoliko bilo bi +40, a kamoli da su malo ozbiljnije shvatili..jer znam što govorim o ovom ozbiljnijem ili ne ozbiljnijem shvaćanju..premekano je Široki ušao u susret i to je to..s moje strane gledišta..

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 09 apr 2014, 13:35

nesto je napisao/la: Da bio sam na Pecari i jako sam zadovoljan sa načinom kako je igrao Spars, nije nas Široki uopće nadigrao. Dobili su nas prvesnstveno radi našeg očajnog šuta, pa 10 slobodnih bacanja smo promašili, trica na 18 %. Niti su nas pretrčali niti su igrali više timski, imali smo 2 asistencije više, uz tako loš procenat šuta. Jednostavno crnac je sve zabio, mi nismo i to je to.

Vrabcu nisam ništa, ali mi je jednostavno smješno da kažeš ništa posebno pogotovo nakon onakvih prodora, pa me je zanimalo kako ocjenjuješ vašeg najvećeg talenta. Pošto si za Bošnaka rekao da ga nema nigdje (lošiji dosta) onda mi je jasno i za Vrabca.
nadam se da ti je bilo ugodno i da nisi imao problema sa povampirenim ustasama sa Širokog Brijega :)

dalje, što se tiče Vrabca mozda nisam u pravu..
a sto se tice Sparsa, ok, mlada ekipa, no recimo gledam malo sad godišta...recimo Bošnjak ('95) je sa 17 godina igrao ABA ligu, Barać, Planinić sa 20 god su igrali u ABA ligi dok ovi Spars momci igraju tek 1 sezonu (ako sam dobro) 1. ligu bih! to je po meni velika razlika..a recimo Nedim je isto godiste kao i Bošnjak..

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 09 apr 2014, 14:22

nesto je napisao/la:
zaboljisportuBiH je napisao/la:@nermine to sve zavisi od mnogo stvari možda nijedan ne zaigra a možda svi. Najveći potencijal ima Buza, pa redom Nikolić, Vrabac, BUlić i Glogovac po meni. Eh sad ko će dokle ne zna se. Menadžeri, treneri i još mnogo stvari može uticati na to dokle će ko. Buliću su spale šanse jer se vukao po A1 kad je trebao igrati prvu ligu a to je do tog da frajer nije imao menadžera kako treba i Sparsi ga sistemski drže da bude vječno tu kod njih, a on mora dalje. NE svidđa mi se kako ide ova Soars nadgradnja a tu je glavni krivac trener. Igrači se promovišu na drugi način. Sve je super u Sparsima, ali ovo kako se daje prilika talentima u prvom timu mi se nimalo ne svidja. Pozitivna kritika da se ovi Sparssovci po forumu ne nakače na priču bezveze.
Pa šta je rješenje po tebi. Kako bi ti to riješio da si kojim slučajem trener, direktor ili menadžer.

P.S. mislim da ti zadnja rečenica nije trebala, ipak si na temi OKK Spars. pozzzz
sparsi su trebali dovesti velica poslje joly-a ili vidacica koji cini mi se i dalje nema agazman jer trbic jednostavno nema kvalitet, a koji je tu prvesntveno jer je dobar sa selimovicima
a velika mi je greska sto su otpustili redzica koliko znam zbog "losih" rezultata u juniorskoj euroligi (mada se i on koliko cujem ponasao ludzacki na istoj), a sem atica nije imao skoro nikoga nivoa buze, vrapca, nikolica i salica jer jednostavno po meni od ovih dostupnih nema boljeg za juniore
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 09 apr 2014, 14:29

sve to stoji, ali upravo radi cinjenice da je bulic toliko tavorio u losoj ligi i obzirom koliko ima godina on može bolje 10-20% i to moze biti dovoljno za aba ligu da bude neka zamjena ili radni igrac

e sada sta moze menager to je druga prica

a niti meni se ne svidza kako se veoma talentovani igraci ne pretvaraju veoma kvalitetne igrace jer jednostavno kao sto rekoh trbic ne moze da izvuce iz njih i to jer ne zna, a kada se samo sjetim koliko je vidacic izvlacio iz daleko limitiranijih igraca bosne

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 09 apr 2014, 14:44

@kevin jarane znam kako Sparas igra pa je vrlo malo vjerovatno da su bili šutevi preko ruke možda poneki. Sa druge strane greške su obično izazvane dobrom odbranom i da statistika pokazuje da je Spars izgubio najvie zbog grešaka rekao bi ja da je Široki mogao bolje. Još jednom govorim da zaključeujem na osnovu prošlih tekmi i statistike što e mora biti ispravno. VJerujem ti ako si gledao a više ću ti reći nakon uzvrata kojeg budem gledao a ponavljam da sam pričao na osnovu individualnih kvaliteta i po njima sa npr Vidačićem na klupi kojeg nermin spominje siguran sam da bi u dvije tekme bilo bare bare i sa maksimalnim zalaganjem Širokog.

@nesto to kako bi ja kao trener duga je priča, ali kao menadžer ili direktor bi uradio ovo što ti nermin kaže. Promijenio bi trenera jer je došlo i do zasićenja bez obzira na slabo znanje istoga. Loš je i način guranja igrača u vatru. Pored otga mladi igrač treba da nauči više stvari a obično treneri imaju svoj sistem kojeg se drže, ali i individualno ne vide ili ne žele da vide sve pa promjena dobro dođe. ISto tako morao se djeci omogućiti veći broj tekmi (ove godine će imati svega 25-30), ranije ih prodati ili im obezbjediti veći nivo takmičenja ako ih ostavljaš tu a ne prodaješ. Ovako svi kasne. Objasnio sam ti to na primjeru Bulića. Sljedeće godine ako nema pozivnice za ABA Vrabac i Buza moraju ići dalje jer dolaze mlađi i lovu zanjih će biti sve teže i teže uzeti. Što se tiče ostaloga ne znam šta im je cilj pa ne mogu reći ni šta bi uradio kao menadžer, ali ovo je ono što se tiče napretka djece. Treneri koji znaju raditi sa mladima se prepoznaju svuda i to je taj način. Također igrati bez pravog centra i pleja koji bi otvarao prostor ovoj djeci bi mnogo značilo. Dobri su Adi i Aleksej ali i oni su djeca.

nesto
Kontakt:

Post Postao/la nesto » 09 apr 2014, 14:48

Kevin je napisao/la:
nesto je napisao/la: Da bio sam na Pecari i jako sam zadovoljan sa načinom kako je igrao Spars, nije nas Široki uopće nadigrao. Dobili su nas prvesnstveno radi našeg očajnog šuta, pa 10 slobodnih bacanja smo promašili, trica na 18 %. Niti su nas pretrčali niti su igrali više timski, imali smo 2 asistencije više, uz tako loš procenat šuta. Jednostavno crnac je sve zabio, mi nismo i to je to.

nadam se da ti je bilo ugodno i da nisi imao problema sa povampirenim ustasama sa Širokog Brijega :)

dalje, što se tiče Vrabca mozda nisam u pravu..
a sto se tice Sparsa, ok, mlada ekipa, no recimo gledam malo sad godišta...recimo Bošnjak ('95) je sa 17 godina igrao ABA ligu, Barać, Planinić sa 20 god su igrali u ABA ligi dok ovi Spars momci igraju tek 1 sezonu (ako sam dobro) 1. ligu bih! to je po meni velika razlika..a recimo Nedim je isto godiste kao i Bošnjak..
Naravno da mi je bilo ugodno i da nisam imao nikakvih problema, kao što ni ti nećeš imati ako dođeš u Sarajevo.

Normalno da se pita odbrana za šut, ali bilo je tu dosta otvorenih šuteva, 10 slobodnih ... , pogledaj malo statistiku i vidjet ćeš da je Spars zabio dosta više koševa iz reketa, imao je više asistencija, nije nas široki pretrčao ....
Igro je Bošnjak ABA ligu, ali se to jučer nije vidjelo, možda mu je bolje bilo da je igrao ligu 12 ili neku nižu ligu, možda bi imao više samopouzdanja, na kraju krajeva nikad se ne zna šta je bolje.

nesto
Kontakt:

Post Postao/la nesto » 09 apr 2014, 15:00

nerminh74 je napisao/la: sparsi su trebali dovesti velica poslje joly-a ili vidacica koji cini mi se i dalje nema agazman jer trbic jednostavno nema kvalitet, a koji je tu prvesntveno jer je dobar sa selimovicima
a velika mi je greska sto su otpustili redzica koliko znam zbog "losih" rezultata u juniorskoj euroligi (mada se i on koliko cujem ponasao ludzacki na istoj), a sem atica nije imao skoro nikoga nivoa buze, vrapca, nikolica i salica jer jednostavno po meni od ovih dostupnih nema boljeg za juniore
Senad Redžić je sam sebe otpustio svojim ponašanjem u Rimu i ti to sigurno dobro znaš, vjerovatno bolje i od mene, nije mogao da vodi juniore, nije mogao da kontroliše Gegića i Atića, Pirić i Manjgafić su stagnirali kod njega, mislim da ti je sve jasno bez obzira koliko ti je drag.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 09 apr 2014, 15:13

nesto je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la: sparsi su trebali dovesti velica poslje joly-a ili vidacica koji cini mi se i dalje nema agazman jer trbic jednostavno nema kvalitet, a koji je tu prvesntveno jer je dobar sa selimovicima
Senad Redžić je sam sebe otpustio svojim ponašanjem u Rimu i ti to sigurno dobro znaš, vjerovatno bolje i od mene, nije mogao da vodi juniore, nije mogao da kontroliše Gegića i Atića, Pirić i Manjgafić su stagnirali kod njega, mislim da ti je sve jasno bez obzira koliko ti je drag.
pritisnuli su me neki zivotne obaveze pa se sve manje bavim kosarkom, ali ja se redzica sjecam kada je vodio majstorica, camdzica, andjelica i klinca, a tada je izvaredno radio svoj posao
i vec sam rekao da je u rimu bas poludio, ali opet znanje se ne zaboravlja

a iskreno mi reci da li bi sparsi bili bolji 10-20% da umjesto trbica na klupi sjedi vidacic, ako je velic vec bio preskup

nesto
Kontakt:

Post Postao/la nesto » 09 apr 2014, 15:29

nerminh74 je napisao/la:
nesto je napisao/la:
pritisnuli su me neki zivotne obaveze pa se sve manje bavim kosarkom, ali ja se redzica sjecam kada je vodio majstorica, camdzica, andjelica i klinca, a tada je izvaredno radio svoj posao
i vec sam rekao da je u rimu bas poludio, ali opet znanje se ne zaboravlja

a iskreno mi reci da li bi sparsi bili bolji 10-20% da umjesto trbica na klupi sjedi vidacic, ako je velic vec bio preskup
Samo mi jedno odgovori, ko je od nabrojanih postao dobar igrač, pa i za naše uslove?

Izvanredno je vodio juniorski sastav na državnim završnicama i zaključujemo da je odličan!
Marko igra na završnici eurolige sa juniorima London i prije toga osvoji turnir u Rimu osvaja juniorska prvenstva kako hoće zaključujemo da ne valja i da ne zna.
Mislim da su ovo dvostruki standardi.

Iskreno stvarno se ne razumjem u trenerski posao. Pokušavam stvari gledati logično, koliko je to moguće. Ne može neko toliko ne valajati a raditi takve rezultate.

Iskreno mi reci da li bi Sparsi bili 10 - 20% bolji kada bi imali ikakvu podršku Države, Federacije, Kantona i naravno Saveza. Nije li savez prije dvije godine trebao ubaciti Spars u ligu 12., nemoj samo reći da nisu mogli, ...

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.