KK Bosna

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

storm_raider
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la storm_raider » 24 sep 2008, 23:05

77:76 dobila Cedevita. Bosni je nedostajalo malo sportske srece i Ikonic. :)
Posebno sam zadovoljan mladim Suljagicem. (12pts)
Sport je lijek za tijelo i duh.

obannon
Kontakt:

Post Postao/la obannon » 25 sep 2008, 00:27

Da li KK Bosna zasluzuje da igra Euroligu?
- " $...

Sapce
Kontakt:

Post Postao/la Sapce » 25 sep 2008, 09:19

obannon je napisao/la:Da li KK Bosna zasluzuje da igra Euroligu?
ja vjerujem da ima puno klubova, koji su losiji od bosne a igraju euroligu. takodje rusija ima sigurno 3 do 4 kluba koji bi lagano mogli igrati euroligu.
i mislim da bi bilo interesantnije da se mane tih nekih dugogodisnjih ugovora s klubovima i da naprave sistem slican ligi prvaka u fudbalu.
nije fer, da npr. Zadar kao prvak hrvatske ipak ne igra euroligu, nego cibona...
a ako se misli napraviti evropska konferencija nba lige, onda ti klubovi ne trebaju da igraju nacionalna prvenstva, nego samo tu ligu, kao sto je to slucaj u nba.

a osim toga nije upitanju KK bosna, nego prvak BiH

ars01
Kontakt:

Post Postao/la ars01 » 25 sep 2008, 10:28

Ja bih se malo osvrnuo na utakmicu protiv Cedevite koju smo izgubili u zadnjoj sekundi, na malo ipak nesrećan način.
Prvo što se može konstatovati da su pojačanja Ivanović , Vučurović i Đorđević odlino odigrali i ppokazali da će doista biti dobar oslonac u predstojećoj sezoni.
također me je pozitivno iznenadila naša igra pod košem jer smo bili izuzetno dominantni u skokovima,imali oko15 skokova više od cedevite. Segment koji treba popraviti po meni je bolja kontrola lopte.
Nešto o pojedinačnom učinku.
Đorđević-odigrao jako solidno ulogu prvog pleya, racionalan, siguran u kontroli lopte, puca samo kad je je potrebno, jako dobro izvodi FT, jednom riječju 300% kvalitetniji od čuvenog Tomovića.
Pašalić- rezervni pley odigrao odlično, dvije-tri trojke, jako dobro kontrola lopte,asistencije, ako ovako nastavi i u prvenstvu NLB,igrač za repku za slijedeći ciklus, iako ga je čuveni MB bio otpisao kao neperspektivnog.
Još se sjećam komentara vajnih pozbavaoca košarke Pijetla,Chole i sličnih koji su horski ponavljali da isti NE ZNA prevesti loptu, da je prevodi STRAŽNJICOM i sličnih "stručnih" opservacija.
Burell, mene je ovom utakmicom malo više razočarao, mislio sam da je ipak bolji igrač. Napad loš, sa relativno slabijim šutem koji još i forsira, ipak je ovaj Bredley iz Cedevite za njega KLASA. Slabija kontrola lopte imao je 3-4 izgubljene lopte, prednost je dobra igra u obrani, ali po meni ipak nedovoljno dobar za pleya, osobito ako Đorđević i Pašalič nastave ovako. Znači , zamjena Ikoniću.IKONIĆ je ipak puno bolji igrač od dotičnog.

Vučurović, dečko pokazao da će biti istinsko pojačanje, ima snajper u ruci, izuzetno dobar za tri, zba ući i zabiti, skočiti, definitivno prva 3.
Šehović, koji ga je mjenjao odigrao u skladu sa svojim trenutnim mogućnostima, dobar za 10-155-tak minuta , kad se isti odmara ili u slučaju problema sa ličnim grešakama.
Ivanović, odlična 4, koja zna pogoditi i tricu,dobar i u obrani i u napadu, jednom riječju pravo pojačanje.
Hajrić, sve što je rečeno za Ivanovića, odnosi se i na njega.
Suljagić na 5, definitivno pokazuje da se može očekivati u ovoj sezoni za KONAČNO pokaže svoj talent i izraste u ODLIČNOG centra. Ima sve preduslove za to od visine, pokretljivosti, kontrole reketa do racionalne igre u napadu, i sa svakom tekmom će samo biti sve bolji i bolji kroz iskustvo koje nosi igranje protiv jakih centara. Velika prednost nad ostalim centrima je ODLIČNO izvođenje FT, što je jako bitno u završnicama. Sreća njegova, a i nas navijača KK Bosne, da nisu više treneri MB i Jure Zdovc, jer on ne bi igrao ni minute.
Zimić, za sada prosječan, što mu se ne smije uzeti za zlo, jer se momak tek vraća poslije 1,5 godine pauze.
Imao je par dobrih poteza u obrani (dvije blokade, par promašaja protivničkih igrača zbog izbjegavanja banane), aktivan u napadu u pravljenju blokova poslije kojih je i bilo pogođenih trojki. naravno ima i loših partitura kao što je dobivena banana kod pokušaja polaganja umjesto da je išao na zakucavanje poslije kojih je cedevita dala 2+1 koš, ali sve je to igra i iskustvo koje mora da se prođe.
Dakle, jako sam zadovoljan učinkom naših mladih centara i špo meni uopće nije potrebno pojačanje na toj poziciji.
Ako što treba da se uradi sa pojačanjima, onda po meni prevashodno treba da se dovede ipak bolji igrač od Burella, makar kvalitete jednog Bredleya uz otpuštanje istog.

Bosnas
Kontakt:

Post Postao/la Bosnas » 25 sep 2008, 10:59

oki ima tu care dosta istine, ali se u nekim stvarima ne bi slozio:
1. potreban nam je neki teski centar tipa wiliamsa jer mislim da sa ovom ekipom zaista perspektivnom uz jednog centra koji bi razgrtao kupio otpatke i dobro skakao uz ucinak od nekih 15 poena po tekmi bili JAKO DOBRA EKIPA, mislim da je to priritet i po mom misljenju ja vise ne bih nikoga dovodio jer kako vele mozda ce dovesti jos jednog playa mislim nepotrebno, bolje te pare uloziti i dovesti sto boljeg centra...vise sanse suljagicu jer zimic je zaista imao priliku pokazati se x puta, ali bog mu nije nista dao osim visine suljagic ipak osjeca igru.!¨
2. burrel mislim da je covjek pojacanje pa pogledaj statistiku predhodnih meceva bio je nas najbolji igrac uz ovog ivanovica svako ima los dan....

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 25 sep 2008, 11:18

po meni djordjevic se veoma slabo pokazao (od onoga sto sam ocekivao), kako u odbrani tako i organizaciji igre (koliko izgubljenih lopti), pasalic i dalje davi igru i ako se poboljsao za koju sekundu, suljagic pravo napredovao(svjetlosnu godinu naspram prosle), ali mu treba mase za odbranu, vucurovic dobar, ivanovic solidan,hajric i sehovic isti kao sto su bili prosle sezone, zimic na nivou prvih igara u nlb prije 2 godine, za burella jos nista nemogu reci, ali ono sto sam vidio neophodan nam je pored centra i plej

a cedevitin plej za sekundu trebao zavrsiti u bosni, ali cuo da ne redovno placamo pa otisao u cedevitu
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 25 sep 2008, 11:33

ars01 je napisao/la:Ja bih se malo osvrnuo na utakmicu protiv Cedevite koju smo izgubili u zadnjoj sekundi, na malo ipak nesrećan način.
Prvo što se može konstatovati da su pojačanja Ivanović , Vučurović i Đorđević odlino odigrali i ppokazali da će doista biti dobar oslonac u predstojećoj sezoni.
također me je pozitivno iznenadila naša igra pod košem jer smo bili izuzetno dominantni u skokovima,imali oko15 skokova više od cedevite. Segment koji treba popraviti po meni je bolja kontrola lopte.
Nešto o pojedinačnom učinku.
Đorđević-odigrao jako solidno ulogu prvog pleya, racionalan, siguran u kontroli lopte, puca samo kad je je potrebno, jako dobro izvodi FT, jednom riječju 300% kvalitetniji od čuvenog Tomovića.
Pašalić- rezervni pley odigrao odlično, dvije-tri trojke, jako dobro kontrola lopte,asistencije, ako ovako nastavi i u prvenstvu NLB,igrač za repku za slijedeći ciklus, iako ga je čuveni MB bio otpisao kao neperspektivnog.
Još se sjećam komentara vajnih pozbavaoca košarke Pijetla,Chole i sličnih koji su horski ponavljali da isti NE ZNA prevesti loptu, da je prevodi STRAŽNJICOM i sličnih "stručnih" opservacija.
Burell, mene je ovom utakmicom malo više razočarao, mislio sam da je ipak bolji igrač. Napad loš, sa relativno slabijim šutem koji još i forsira, ipak je ovaj Bredley iz Cedevite za njega KLASA. Slabija kontrola lopte imao je 3-4 izgubljene lopte, prednost je dobra igra u obrani, ali po meni ipak nedovoljno dobar za pleya, osobito ako Đorđević i Pašalič nastave ovako. Znači , zamjena Ikoniću.IKONIĆ je ipak puno bolji igrač od dotičnog.

Vučurović, dečko pokazao da će biti istinsko pojačanje, ima snajper u ruci, izuzetno dobar za tri, zba ući i zabiti, skočiti, definitivno prva 3.
Šehović, koji ga je mjenjao odigrao u skladu sa svojim trenutnim mogućnostima, dobar za 10-155-tak minuta , kad se isti odmara ili u slučaju problema sa ličnim grešakama.
Ivanović, odlična 4, koja zna pogoditi i tricu,dobar i u obrani i u napadu, jednom riječju pravo pojačanje.
Hajrić, sve što je rečeno za Ivanovića, odnosi se i na njega.
Suljagić na 5, definitivno pokazuje da se može očekivati u ovoj sezoni za KONAČNO pokaže svoj talent i izraste u ODLIČNOG centra. Ima sve preduslove za to od visine, pokretljivosti, kontrole reketa do racionalne igre u napadu, i sa svakom tekmom će samo biti sve bolji i bolji kroz iskustvo koje nosi igranje protiv jakih centara. Velika prednost nad ostalim centrima je ODLIČNO izvođenje FT, što je jako bitno u završnicama. Sreća njegova, a i nas navijača KK Bosne, da nisu više treneri MB i Jure Zdovc, jer on ne bi igrao ni minute.
Zimić, za sada prosječan, što mu se ne smije uzeti za zlo, jer se momak tek vraća poslije 1,5 godine pauze.
Imao je par dobrih poteza u obrani (dvije blokade, par promašaja protivničkih igrača zbog izbjegavanja banane), aktivan u napadu u pravljenju blokova poslije kojih je i bilo pogođenih trojki. naravno ima i loših partitura kao što je dobivena banana kod pokušaja polaganja umjesto da je išao na zakucavanje poslije kojih je cedevita dala 2+1 koš, ali sve je to igra i iskustvo koje mora da se prođe.
Dakle, jako sam zadovoljan učinkom naših mladih centara i špo meni uopće nije potrebno pojačanje na toj poziciji.
Ako što treba da se uradi sa pojačanjima, onda po meni prevashodno treba da se dovede ipak bolji igrač od Burella, makar kvalitete jednog Bredleya uz otpuštanje istog.
Slazem se, osim da je Bradley "KLASA" za Burella. Decko igra run and gun kosarku. Kad ga krene , ok, zabice 20tak poena kao sto je jucer uradio (21), ali to ce se desiti, vjeruj mi, svake pete utakmice. On je sad heroj za Cedevitu, vidjecemo ga u finalu. Burell, dodushe nije se bash jucer pokazao, ali do sada u pripremnim utakmicama je zabijao 15tak poena u prosjeku. Vidjecemo i njega veceras. :) .
Opet bih istaknuo odlican ucinak Suljevica, kao i to da je za to ponajvise zasluzan Abaz. Alen najvise boli "Bosninu djecu". Znam to iz licnog iskustva. :)
Bice to mnogo bolje, kada se vrati Ikonic te kada dodje josh jedno pojacanje. Nas cekaju opet klasici za Partizanom i ostalima. Gore glave. :)

edo07
Kontakt:

Post Postao/la edo07 » 25 sep 2008, 12:12

obannon je napisao/la:Da li KK Bosna zasluzuje da igra Euroligu?

Kad njemacki klubovi mogu igrati euroligu onda moze i Bosna! Sjecas li se prosle sezone kako je Partizan deklasirao Bamberg? Mislim da svabe nemaju kvalitet za euroligu pa opet igraju, a Bosna je garantujem jaca od bilo kojeg njemackog kluba. I usput mislim da se svima treba pruziti prilika. Bosna je jos daleko od eurolige! Iako se usvoji novi sistem, opet ce im biti tesko, valja proci kvalifikacije!!!
Pozz

malitraktor
Kontakt:

Post Postao/la malitraktor » 25 sep 2008, 12:32

Mene Djordjevic, uopce nije inpresionirao, za razliku od Ars-a. Kao play previse visoko vodi loptu, tako da je par puta dosao u probleme sa kontrolom lopte, gdje smo na kraju popili kontre i lagane poene. Nije mi nikako samouvjeren u prevodjenu lopte, sto bi kao prvi play morao biti. Pozitivno sam iznenadjen od Suljagica, ali samo u napadackom dijelu, a pogotovo sl. bacanjima. Na odbrani mora jos puno raditi. Pasalic, takodjer za pohvaliti.
Sve u svemu, utakmica je pripremna i kao takvu je valja shvatiti, ali iskreno vise sam ocekivao od Bosne, s obzirom da se blizi pocetak lige. Ipak je Cedevita tek 5-6 ekipa u Hrvata.

Sta se tice americkog beka u Cedevite, neko je napisao da je tipicni run&gun igrac, koji igra jednu, a onda ga nema nigdje narednih 5 utakmica. Greska. Covjek u svim dosadašnjim tekmama, nikada nije dao ispod 17 poena. Šteta sto ga mi nismo uzeli kada smo vec imali priliku.

ars01
Kontakt:

Post Postao/la ars01 » 25 sep 2008, 15:52

Evo i statistike sa tekme protiv Cedevite:
Bosna
u igri koš. ukupan šut za 2 za 3 sl.b. So+Sn as. ol. iz. Bp:Bo Fn:Fi idx

#7 Burrell Stanley
32:07 8 2/8 - 25% 2/4 0/4 4/4 2+1 3 3 4 1:0 2:0 6
#8 Đorđević Dušan
17:20 6 2/3 - 67% 2/3 0/0 2/2 1+1 0 0 3 0:0 3:0 1
#9 Vučurović Nikola
29:30 13 5/12 - 42% 2/5 3/7 0/0 3+2 1 1 2 0:0 4:0 7
#13 Suljagić Amar
26:11 12 4/6 - 67% 4/6 0/0 4/5 2+1 1 1 3 0:0 4:0 7
#15 Ivanović Ivan
25:55 13 5/11 - 45% 4/5 1/6 2/3 6+3 2 2 3 1:0 3:0 14
#4 Pašalić Muhamed
22:40 11 3/4 - 75% 0/0 3/4 2/2 3+0 4 0 2 0:0 1:0 14
#5 Šehović Suad
18:23 2 1/2 - 50% 1/2 0/0 0/0 3+1 2 0 0 0:0 1:0 6
#10 Đurasović Božo
00:00 0
#11 Zimić Emir
13:23 2 1/1 - 100% 1/1 0/0 0/0 0+2 0 0 0 2:0 2:0 4
#12 Čamdžić Eldin
00:00 0
#14 Hajrić Seid
14:31 9 4/8 - 50% 3/4 1/4 0/0 4+0 1 0 3 0:0 2:0 5
Ekipa 0 0/0 - 0% 0/0 0/0 0/0 0+0 0 0 0 0:0 0:0 0

Ukupno: 200:0 76 27/55-49% 19/30 8/25 14/16 24+11 14 7 20 4:0 22:0 64

Znači , prema ovim statistikama Pašalič i Ivanović najbolji,Pašalić je bio odličan što sam i prije konstatovao, za razliku od vrlog poznavaoca koji se javio poslije bolovanja i koji je vjerojatno brani Pijetla svog mentora ,ma nek' je on nama ozdravio , da nije više hasta, mašala. ;)
O Burellu i dalje stoji da je razočarao, ne samo zbog šuta koji je definitivno ispod prosjeka, što nije nažalost našu sinoć bio izoliran slučaj , jer je i tokom sveučilišne karijere imao šut od 40-tak %, što je definitivno loše, VEĆ zbog po meni LOŠE kontrole lopte, jer za razliku od Pašalića-stražnjica ,ovaj je ugovor potpisao na jednu godinu i nemamo prilku da naući to, jer će slijedeće sezone biti free agent.
Znači, za dvojku šutera nije jer je daleko slabiji od Ikonića,za pleya nije jer imamo Đorđevića i Pašalića, dakle po meni potpuni promašaj.Po meni treba da ide.
Rješenje je dovesti beka šutera makar blizu Ikonićeve kvalitete ili forsirati malog Majstorića.

Normalno da i Suljagić i Zimić imaju propusta u obrani kao što je to napisao malitraktor, ali sa svakom tekmom bit će bolje, strpljenja je najviše potrebno, kad smo mogli trpiti kloceve kao Rahimiće, valjda možemo istrpiti i naše juniore.

I za kraj dobili bih i u ovom sastavu da sudije nisu baš imali domaćinski tretman Cedevite(5više ličnih, 9 više FT i sl), a da je bio Ikonić bilo bi 10-15 poena razlike minimalno.

Melo15
Kontakt:

Post Postao/la Melo15 » 25 sep 2008, 16:12

ars zar ti nisi govorio "**** tu ekipu u kojoj je ikonic glavni igrac".... :lol: :lol: :lol:
>>>the first 40 games of my career I sat on the bench, they thought I was a zero. Instead of being bitter I just practiced and practiced, it wasn't even 'bout basketball anymore it was by proving them wrong. Impossible is nothing

ars01
Kontakt:

Post Postao/la ars01 » 25 sep 2008, 16:37

Melo15 je napisao/la:ars zar ti nisi govorio "**** tu ekipu u kojoj je ikonic glavni igrac".... :lol: :lol: :lol:
Ikonić i nije glavni igrač KK Bosne, po meni bolji od njega ili u najmanju ruku jednaki su Ivanović,Vučurović.

Ikonić je definitivno postao odličan igrač na poz 2, a ipak mu je trebalo 1-2 godine da se oporavi od tretmana kod MB, za više je potrebna puno bolja kontrola lopte što je u njegovim godinama nemoguće. ;) i što donosi prevagu Tripkoviću,Tepić, Krstović,Longin, Štemberger,Dragič npr.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 25 sep 2008, 17:09

Melo15 je napisao/la:ars zar ti nisi govorio "**** tu ekipu u kojoj je ikonic glavni igrac".... :lol: :lol: :lol:
isto kao sto meni spocitava da sam napadao zimica, a jedan sam od rjetkih brnatielja istog na vise foruma, ali ars kao uvjek lupa svasta, a jos je ziv
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 25 sep 2008, 19:56

Bosna je osvojila trece mjesto (87:82). Prvi trofej stize u Sarajevo. Cestitam.

ars01
Kontakt:

Post Postao/la ars01 » 26 sep 2008, 00:00

I ova tekma je pokazala da su Đorđević,Vučurović i Ivanović pojačanja.
Također, je i ova tekma , nažalost, pokazala da Burell to nije , niti će po meni ikada biti.
Sve što sam o njemu napisao poslije meča protiv Cedevite, ovaj meč sa Krkom je to potvrdio i podcrtao te konstatacije.Definitivno LIMITIRAN igrač, bez šuta, u klasi Šehovića.
Pašalič je definitivno pokazao da ono izdanje protiv Cedevite nije slučajno, ako ovako nastavi, sasvim sigurno zaslužuje poziv za repku kod našeg uvaženog stručnjka MB.
Suljagić i Zimić i večeras jako dobri.
Suljagić potvrđuje da je ofanzivno jako dobar, dok u obrani ima propusta koji će se po meni tokom ove godine ispraviti.
Zimić je večeras odigrao jako dobro, 6poena , 4blokade,5-6 skokova, pritisak koji tjera protivnike na nerezonske i neprecizne šuteve, sve u svemu vidi se očigledan napredak u njegovoj igri.
Definitivno ne trebamo centra, ali isto tako trebamo mnogo bolju dvicu nego što je to Burell.
A o slabosti Cedevite dovoljno govori podatak da su tek poslije produžetka izgubili od Hemofarma ;) , a nekome bi trebao biti i jak argument dovođenje Bradleya koji je i skuplji i bolji migrač od našeg Burella koji je vjerojatno najskuplji naš igrač(ops MAČAK :lol: :lol: u vreći). ;)

newton_heath_lyr
Kontakt:

Post Postao/la newton_heath_lyr » 26 sep 2008, 00:28

Da li ce se desiti nesto cudesno i da sledece godine ui Euroligi gledamo i KK Bosnu.
BosnaE

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 26 sep 2008, 08:19

Novi centar je potpisao za KK Bosnu. Eddy Fobbs.211 cm, bez neke evropske karijere ( igrao jednu godinu u truskom ligašu Mersinu ), no u svakom slučaju vidjeće se šta će biti od njega ( neće valjda opet kao Lloreda ).

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 26 sep 2008, 08:22

Turskog ligaša Mersin.

paradox
Kontakt:

Post Postao/la paradox » 26 sep 2008, 08:40

Koliko je sigurna ta informacija za centra?

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.