OKK Sloboda Tuzla

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Re: OKK Sloboda Tuzla

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 10 nov 2013, 01:30

Albijanic cini mi se jos uvijek nije imao kluba kad se znalo da Pars ide, ne garantujem ali mislim da sam ga vidio u Tz skoro i da tad nije imao nista dogovoreno jos uvijek..

a prioritet je playmaker, onaj 16-ka malom Sarajlicu 3 zive lopte krade, dijete je premlado i prezeleno da bude prvi play...Jaha je RUPETINA u odbrani, prespor, losa tranzicija i prenos lopte , ma nula..a crnac playmaker? baca loptu centru da je prenosi kad ga malo pritisnu...tu je prioritet i to je osnova svake ekipe, ne znam kakvi da su suteri sa onakvim playmakerima mogu se samo ispucavat preko ruku...a takodjer je i neophodna dobra petica radi kontrole reketa i skoka, ljudi tako prelomise tekmu..i oni su pretanka ekipa ali je Albijanic unistavao Hujdurovica, morali su pomagati i kad ga udvoje on izabci pas na sut ili zicer..kasnije kad je ispao Albijanic krenuo ih je sut , i morao je jednostavno iz kolicine osutanih lopti -cistih suteva zakonom velikih brojeva morala je neka i uc..takodjer i kontre su im bile dobre, ali posljedica nase bezidejnosti u napadu i lose postavke akcija..dobar playmaker OSNOVA pa onda ako misle dalje da se grade
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 10 nov 2013, 01:58

znaci nista od novog prijema kod nacelnika i ahbaba mu berbe u ponedeljak...a u pm :D
a onoliko gorivo,razglas ko da cirkus dosao u grad i pozivanje :? ...to navijacke pjesme,to kombiji kruze ko da u najmanju ruku makabi dolazi...i onda pisa protiv smijesnog zrinje :lol: :lol:
mogu samo zamislit kakva ih devastacija ceka protiv sirokog i igokee...ako uopste dobace to susreta sa njima :roll: ..tacno ce im zgadit kosarku i pokazat na kojem su nivou :lol:
al cilj je ABA...ne treba klonuti duhom :lol: :lol:
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

zlajci
Kontakt:

Post Postao/la zlajci » 10 nov 2013, 08:36

Ukratko,
Napravljena je pozitivna atmosfera i podatak od 4000 na utakmici regularnog dijela pomalo zvuci nevjerovatno ne samo za BiH vec za cijeli region.

O samoj tekmi, ovo je bila jedna od nekih tekmi gdje nista ne ide...od kontre,suta, zatvaranja reketa, izgubljenih lopti. Uz sut za 3pts 3/21 bilo bi nevjerovatno da smo dobili.

O igracima ne bih jer se uvijek desava da se ima slaba noc,ali bih ipak spomenuo da je Abijanic pojeo Hujdura kojem btw nije bila njegova noc nikako,bio je out of the game. Medjutim primijeti se razlika u kvaliteti na stranu Draska. Jaha? Pa pred njim je dovoljno uraditi bilo kakvu prednju promjenu i on ostaje a way behind you :mrgreen: Spor!!!

Neka, polako.
tuzlanska Sloboda

Gorki
Kontakt:

Post Postao/la Gorki » 10 nov 2013, 09:34

[youtube][/youtube]
Pobjeda je bolja od orgazma!

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 10 nov 2013, 10:41

Iskoristiti popunjenost Mejdana. Dovesti tri-cetiri dobra pojacanja, atraktivna, da se ima sta gledati. Ne treba zanemariti da se moze prodati veliki broj karata i od toga finansirati dovodjenje igraca. Odrzati pozitivan naboj kod publike, zadrzati cifu na tribinama. Racunica jednostavna. 4000-5000 gledalaca po dvije tri marke, dovoljno da se ima za dobar tim. Mislim da ovo hitno treba uraditi.
U protivnom moze doci do smanjenja popunjenosti na tribinama. To bi bilo najgore sto se moze desiti.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

nesvrstani
Kontakt:

Post Postao/la nesvrstani » 10 nov 2013, 10:44

barca_87 je napisao/la:
a sto se tice albijanica pa nije to tako lako hajd ti nama ,nema on malu platu u zrinjskom ,uvijek su zrinjski ,siroki imali dobre sponzore privatnike ,nije lako njima uzeti igrace
druze kakav zrinjski kakva plata :mrgreen: pa ljudi marke nemaju, moze on dogovorit i 10 000 kad ih nece dobit... ;)
JEDAN TUZLAK TEBI SADA PJEVA...

TRUST
Kontakt:

Post Postao/la TRUST » 10 nov 2013, 10:47

Probisvjet je napisao/la:Iskoristiti popunjenost Mejdana. Dovesti tri-cetiri dobra pojacanja, atraktivna, da se ima sta gledati. Ne treba zanemariti da se moze prodati veliki broj karata i od toga finansirati dovodjenje igraca. Odrzati pozitivan naboj kod publike, zadrzati cifu na tribinama. Racunica jednostavna. 4000-5000 gledalaca po dvije tri marke, dovoljno da se ima za dobar tim. Mislim da ovo hitno treba uraditi.
U protivnom moze doci do smanjenja popunjenosti na tribinama. To bi bilo najgore sto se moze desiti.
Ne znam gdje sad idu u goste, al ako izgube racunaj sledecu tekmu u mejdanu sigurno si vec izgubio 1000 do 1500 gledalaca, jednostavno takvi smo cim krene malo losije nigdje nikog. Moraju sad kako god da pobijede na strani i imaju opet 4000 i vise kuci. U sustini sve je do njih ako budu se borili za 1ili 2 mjesto imat ce punu dvoranu, jer jedno od ta dva mjesta dovodi Siroki i Igokeu u Tuzlu, al budul negdje sredina tabele svest ce se to na 1000 pa i manje.

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 10 nov 2013, 10:49

TRUST je napisao/la:
Probisvjet je napisao/la:Iskoristiti popunjenost Mejdana. Dovesti tri-cetiri dobra pojacanja, atraktivna, da se ima sta gledati. Ne treba zanemariti da se moze prodati veliki broj karata i od toga finansirati dovodjenje igraca. Odrzati pozitivan naboj kod publike, zadrzati cifu na tribinama. Racunica jednostavna. 4000-5000 gledalaca po dvije tri marke, dovoljno da se ima za dobar tim. Mislim da ovo hitno treba uraditi.
Ne znam gdje sad idu u goste, al ako izgube racunaj sledecu tekmu u mejdanu sigurno si vec izgubio 1000 do 1500 gledalaca, jednostavno takvi smo cim krene malo losije nigdje nikog. Moraju sad kako god da pobijede na strani i imaju opet 4000 i vise kuci. U sustini sve je do njih ako budu se borili za 1ili 2 mjesto imat ce punu dvoranu, jer jedno od ta dva mjesta dovodi Siroki i Igokeu u Tuzlu, al budul negdje sredina tabele svest ce se to na 1000 pa i manje.
joj gluposti sto samo prva dva idu u playoff,kakvo je to doigravanje za prvaka odma polufinale cc,nidje veze
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

TRUST
Kontakt:

Post Postao/la TRUST » 10 nov 2013, 10:52

To si upravu, al et nek se bore i drze prikljuca za prva dve mjesta imat ce sigurno 3000 prosjek, a ako udu u doigravanje pa i prije trebalo bi dovesti dva igraca, pa cak i tri, da se ne obrukamo ako bi usli u doigravanje. U dogiravanju siguran sam 8000 u mejdanu

TRUST
Kontakt:

Post Postao/la TRUST » 10 nov 2013, 11:11

Kad se gledao ova ekipa svi smo mi svjesni da je to tanko, al eto losa liga nas je nafurala pa su se svi ponadali da bi se moglo medu prva dva, po meni Mladost je siguran putnik, al ima tu jos Sparsi, Bosna, Slobodna, Zrinjski, sve je to u 5 deka razlika i svako svakog moze dobiti, nas je ponijela pobjeda protiv Sparsa, al za nadat se je da se moze do prva dva mjesta. Imao jos i Kakanj, nisu ni oni losiji od nas. Amerikanac los, haj valjda je jos period priviknjavanja, Sarajlic najveci potencijal trenutno, al zelen je jos, ovo mu je prva godina da igra nesto malo ozbiljniju kosarku. Ahmedic i Latifagic nikad losiji igraci nisu zvani mladi potencijali u Slobodi. Latifagic ma nije sa glavom uredu nikako, ovaj drugi dosta mu fali da bi se zvao ozbiljan igrac. Horozic, Jaha i Tanasiljevic, davno se pozdravili za ozbiljnom kosarkom, poluprofesionalci, sreca pa je losa liga, pa ko nesto igraju, ispijanje piva i partijanje su ucinili da Jaha i Miso davno se prestanu zvati ozbiljni igraci. Hadzfejzovic, Hujdurovic, i mislim Omerbasic, nesto ko i igraju. Grosic moze biti dobar krilni centar, ako bude dosta radio, a ne svu platu na alkohol i provod. Dosta veliki broj igraca su nam Viva i Roma boysi, a za vrh BiH kosarke treba nama jos dosta ozbiljnog rada, a ne glumiti nesto nakon dvije pobjede, ovaj poraz je sve ohladio i moze se reci da je dobar, sad smo svjesni da nismo za ozbiljne kosarke.

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 10 nov 2013, 11:14

sa ovom ekipom tesko, mozda i izbore nesto ali to bi znacilo da je liga presmijesna..da se ne obrukaju protiv Sirokog i Igokee treba im 3-4 igraca, DOBRA igraca, a da pariraju petorka +2 zamjene...ove 2 ekipe su druga dimenzija za ono sinoc..da spojis Slobodu i Zrinjski opet ne bi izgubili ispod 20 razlike od Sirokog i Igokee.

a sto se tice njihovog suta, velika je razlika u ove dvije teze "ne ide ih sut" i "nema koga ni ic sut" :D , kod njih prije da je ova druga :D
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 10 nov 2013, 11:38

Ako ništa drugo, lijepo je vidjeti ispunjen Mejdan.

Ova ekipa prvenstveno treba ojačati roster s dobrim šuterom i playom, kao i centrom. To su tri pojačanja koja bi se morala osigurati želi li se razmišljati o playoffu. Sinoć su utakmicu odlučili katastrofalan šut za tri poena i izgubljene lopte. To se ozbiljnoj ekipi u tolikoj mjeri ne smije dešavati.

Mula je dobro rekao, realnost je da je opstanak i dalje primarni cilj. Ne sumnjam da će doći do istog, ali smeta mi što je ovo i dalje ekipa za sredinu tabele, nikako za sami vrh. Potencijala ima, svakom se desi blackout, tako da ne treba ni sve crno gledati.

Najbitnije je da se košarka polako vraća u grad, da ljudi dolaze u dvoranu da gledaju tu novu Slobodu. Ne smiju sada razočarati vjernu publiku :!:

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 10 nov 2013, 11:53

Lijepa atmosfera, nadam sa da posjeta nece opasti kako sezona bude odmicala.

Odigrali su uzasno, svih 40 minuta i kada smo bili u egalu u napadu za vodstvo pravimo gresku i sve tako. Steta, treba nam play i tricaros

Meni je malo zasmetalo sto nema nekog organizovanog navijanja, vec jedino kad par ljudi povuce onda svi krenu, trebalo je zadnju cetvrtinu biti na nogama citavu, a ne zadnje 3 minuta samo. Treba malo bolje..

A inace mi se svidja sto je bilo trebica na sve strane :lol:

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 10 nov 2013, 12:03

suljo i kompanija su vecinom pokretali navijanje :D
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!

klasik
Kontakt:

Post Postao/la klasik » 10 nov 2013, 12:08

barca_87 je napisao/la:suljo i kompanija su vecinom pokretali navijanje :D
Al kad pocese pjevat "Pune tribine ludih navijaca i baklje..." mene malo stid bi, djes te ba Delije nisam vas prepozno :shock:
ᴛᴜᴢʟᴀɴꜱᴋᴀ ꜱʟᴏʙᴏᴅᴀ

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 10 nov 2013, 12:12

klasik je napisao/la:
Al kad pocese pjevat "Pune tribine ludih navijaca i baklje..." mene malo stid bi, djes te ba Delije nisam vas prepozno :shock:
I meni piči po živcima to furanje na Delija i Grobara, odnosno na Zvezdu i Partizan. Pun je grad takvih. Kao da nemamo svoje pjesme. :roll:

klasik
Kontakt:

Post Postao/la klasik » 10 nov 2013, 12:19

Claus je napisao/la:
klasik je napisao/la:
I meni piči po živcima to furanje na Delija i Grobara, odnosno na Zvezdu i Partizan. Pun je grad takvih. Kao da nemamo svoje pjesme. :roll:
To ti je kad klub nema navijacku skupinu, Fukare nisu prihvatile klub, a klub misli da je bolje bez "Fukara".
Vjerujem da bi sinoc u Mejdanu se navijalo cijelu utakmicu da su Fukare bile tu.
Ono jednom smo se probudili, kad je Suljo kreno i to je bilo sve, covjek odma pozva time-out i mi svi sjedosko i kraj price.
ᴛᴜᴢʟᴀɴꜱᴋᴀ ꜱʟᴏʙᴏᴅᴀ

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 10 nov 2013, 12:22

klasik je napisao/la:
sta ba delije :shock: ,pa ova pjesmu se pjevala covjece u fukarama i prije 10 -15 godina bog te :roll:
sjecam se sa 10 godina kad sam isao na fudbalske utakmice ova pjesma se pjevala na celu sa suljom i bila je medju glavnim pjesmama uz onu od kad sam se rodio ... ,cuj delije :shock:

sta ima delije :mrgreen: ,suljo je stara skola i lik pjeva stare pjesme koje su 100 puta bolje od ovih nekih novokomponovanih al haman si ti mnogo mladji pa znas samo ove novije

MES QUE UN CLUB !!!

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 10 nov 2013, 12:26

@barca, čovjek je očito mislio na ovo.

[youtube][/youtube]

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 10 nov 2013, 12:29

Claus je napisao/la:@barca, čovjek je očito mislio na ovo.

[youtube][/youtube]
pa znam na sta misli ,to ako delije sad pjevaju to njihova pjesma ,ta pjesma je stara 300 godina i pjevale su je gotovo sve navijacke skupine i prije 10 -15 godina i sad . a njega fola stid samo zato sto je jednom cuo da delije pjevaju ,ko da je to od delija pjesma,bog te pito od koga je to. a govorim ova pjesma je bila medju glavim pjesma ma dok je suljo bio vodja pito bi ga bil ga tad bilo stid kad se pjevala po 10 puta za vrijeme utakmice :mrgreen:
Zadnja izmjena: barca_87, dana/u 10 nov 2013, 12:31, ukupno mijenjano 1 put.

MES QUE UN CLUB !!!

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.