Francuska - BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Edo_77
Kontakt:

Re: BiH - Luxemburg / Francuska - BiH

Post Postao/la Edo_77 » 09 sep 2011, 13:50

U Francuskoj cemo ovako igrati, maltene cijela defanziva ima zute kartone.

.(Nema zuti)...nema zuti Pandza Papac
----------Zahirovic Rahimic
Lulic
Zadnja izmjena: Edo_77, dana/u 09 sep 2011, 14:04, ukupno mijenjano 1 put.

TKC
Kontakt:

Post Postao/la TKC » 09 sep 2011, 13:57

@calcio & italijance

od vas ko prati italijanski nogomet kakve su sanse da lulic dobije mjesto u prvi jedanest navece i u nastavku turnira. Nisu valjda dali 3,5 miliona eura da sjedi na klupi.

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 09 sep 2011, 14:05

pa sta da se radi, mora se igrati na noz. Nismo se ocistili, jer se nije imalo vremena misliti na to... Ja bih iskreno cistio sve u utakmici protiv Francuske, jer objektivno govoreci, tesko mozemo pobijediti, a bitno je imati kompletan tim u barazu. S druge strane, imamo relativno siroku klupu i nije strasno i da se ne ciste, pod uslovom da se ne desi da nam svi igraci fale u jednoj utakmici :D

Situacija nije idealna, ali mi sigurno nismo jedini tim sa ovim problemima.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Edo_77
Kontakt:

Post Postao/la Edo_77 » 09 sep 2011, 14:09

Zbog kartona, najvecim djelom smo prosli put izvisili u barazu. Ovaj put je situacija jos gora, jer cemo igrati na noz u Francuskoj i imacemo suspendovanih igraca i u prvoj tekmi baraza.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 09 sep 2011, 14:20

Cistit se protiv Luksemburzana i onda na megdan Francuzima sa B sastavom, ali barem znamo da bi za baraz svi bili cisti. 8-)
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Za_raju
Kontakt:

Post Postao/la Za_raju » 09 sep 2011, 14:24

Zaista ne kontam to igrati sa drugim timom u Francuskoj!!!Pa jeli bolje svim silama odigrati baraz odmah u Parizu pa ako taj ne prodzemo onda igrati ovaj pravi i nadat se da grom ne udara dva puta na isto mjesto!!!
Sigurno su nam vece sanse za prolaz preko Francuske nego kroz baraz ;)
Najveca laz poslije 9/11 : "Niti jedan klub Susic nije odveo u drugu ligu" By Pasodzigera@
Safet Susic ili covjek zvani OM za sve probleme!!!
"No God is Good God "

insider
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la insider » 09 sep 2011, 14:28

Omerbavarac je napisao/la:Cistit se protiv Luksemburzana i onda na megdan Francuzima sa B sastavom, ali barem znamo da bi za baraz svi bili cisti. 8-)
Meni se ovo ne sviđa. Treba u Parizu pokazati da nam je mjesto na velikom natjecanju. Neka Platini, Blatter i co. bolje upoznaju Džeku, Pjanića i ostale.

Naravno, ne bi bilo dobro u baraž bez nekolicine bitnih igrača, ali zašto ne igrati muški? Dotući Francuze? Pa nisu ni oni Barcelona, a Bogami ni selekcija kakva je Španija.
Moje su slutnje bile uvijek malo čudne, tesko je mene preći je l' znaš?

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 09 sep 2011, 15:09

Za_raju je napisao/la:Zaista ne kontam to igrati sa drugim timom u Francuskoj!!!Pa jeli bolje svim silama odigrati baraz odmah u Parizu pa ako taj ne prodzemo onda igrati ovaj pravi i nadat se da grom ne udara dva puta na isto mjesto!!!
ima smisla... zasto svjesno cekat' drugu priliku, kad ima prva...zadnja je utakmica, a obje ekipe imaju baraz siguran i dodatnu sansu za plasman... to ostaje u podsvjesti i igraci automatski nece dati maksimum... baraz je biti ili ne biti za obje ekipe i koriste se sva sredstva- i sporstka i nesportska ;)...

osim toga tesko je kalkulisat sa zutim kartonima kad je i zadnja utakmica bitna... prosle kvalifikacije smo o tome mogli razmisljat', jer smo znali da nam zadnja utakmica nista ne znaci... sad je vec drugacije...

neko_iz_mase
Kontakt:

Post Postao/la neko_iz_mase » 09 sep 2011, 15:40

Invazija Bosanaca na Pariz :) Jutros u 8 sati karta Ljubljana-Paris bila 21 euro. Ne treba ni govoriti koliko će skočiti u narednih 10 dana :lol:
slika
Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pi**e materine.

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 09 sep 2011, 15:59

neko_iz_mase je napisao/la:Invazija Bosanaca na Pariz :) Jutros u 8 sati karta Ljubljana-Paris bila 21 euro. Ne treba ni govoriti koliko će skočiti u narednih 10 dana :lol:
slika
nece skocit' nista... tako jeftine aviokompanije (easyjet, air berlin...) prodaju karte... 2 karte su po 22 € 5 po 35€ itd.. tako tjeraju putnike da sto ranije bookiraju karte... vec se sad zna koliko ce zadnje karte kostat... nesto preko 100€... nema to veze s utakmicom... tako je za sve letove.. probaj rezervisat 10 karata pa ces vidjet... ;)

neko_iz_mase
Kontakt:

Post Postao/la neko_iz_mase » 09 sep 2011, 16:10

amho je napisao/la:
neko_iz_mase je napisao/la:Invazija Bosanaca na Pariz :) Jutros u 8 sati karta Ljubljana-Paris bila 21 euro. Ne treba ni govoriti koliko će skočiti u narednih 10 dana :lol:
slika
nece skocit' nista... tako jeftine aviokompanije (easyjet, air berlin...) prodaju karte... 2 karte su po 22 € 5 po 35€ itd.. tako tjeraju putnike da sto ranije bookiraju karte... vec se sad zna koliko ce zadnje karte kostat... nesto preko 100€... nema to veze s utakmicom... tako je za sve letove.. probaj rezervisat 10 karata pa ces vidjet... ;)
Haj Boga ti pročitaj sad ponovo što sam napisao, pa onda odgovori. Čuj nema veze. Jutros su bile 21 euro, kada smo ih mi rezervisali, jer je bilo dooooosta praznih mjesta. Sve što se više bude primicalo limitu putnika i vremenskom roku, karta će biti skuplja, što je logično. Već je samo 15 ljudi, ove što ih ja poznajem, rezervisalo karte preko easyjeta, a ostale da ne spominjem. Sigurno neće biti navala Slovenaca i Hrvata baš na taj datum, jer su dan prije i dan poslije duplo jeftinije. Logika :?:
Zadnja izmjena: neko_iz_mase, dana/u 09 sep 2011, 16:16, ukupno mijenjano 1 put.

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 09 sep 2011, 16:16

Za_raju je napisao/la:Zaista ne kontam to igrati sa drugim timom u Francuskoj!!!Pa jeli bolje svim silama odigrati baraz odmah u Parizu pa ako taj ne prodzemo onda igrati ovaj pravi i nadat se da grom ne udara dva puta na isto mjesto!!!
hajde da se ti i ja konačno složimo oko nečega od A do Ž :mrgreen:
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 09 sep 2011, 16:23

_dreamer_ je napisao/la:pa sta da se radi, mora se igrati na noz. Nismo se ocistili, jer se nije imalo vremena misliti na to... Ja bih iskreno cistio sve u utakmici protiv Francuske, jer objektivno govoreci, tesko mozemo pobijediti, a bitno je imati kompletan tim u barazu. S druge strane, imamo relativno siroku klupu i nije strasno i da se ne ciste, pod uslovom da se ne desi da nam svi igraci fale u jednoj utakmici :D

Ima jedna yeba oko ti ciscenja kartona.Ako UEFA i sekundicu posumnja da je bila namjera da se zuti dobije ili ti namjerni zuti.Umjesto jednog meca mogu da odrezu kud ikamo vise.A pogotovo ce oci biti uprte u nas.Mishel gledi,pa.....
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 09 sep 2011, 16:25

Ma napasti ih u Parizu, pa sta bude. Kalkulisanje ne dovodi do nicega, osim do toga, da nasi igraju u grcu.
Sve sto imamo protiv njih baciti u polje, pa kao sto onaj hrmpadzija rece:
"Pa da vidimo, cijaaa majkaaa crnu vunu prede." :D
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

neko_iz_mase
Kontakt:

Post Postao/la neko_iz_mase » 09 sep 2011, 16:26

harishp je napisao/la:
_dreamer_ je napisao/la:pa sta da se radi, mora se igrati na noz. Nismo se ocistili, jer se nije imalo :D vremena misliti na to... Ja bih iskreno cistio sve u utakmici protiv Francuske, jer objektivno govoreci, tesko mozemo pobijediti, a bitno je imati kompletan tim u barazu. S druge strane, imamo relativno siroku klupu i nije strasno i da se ne ciste, pod uslovom da se ne desi da nam svi igraci fale u jednoj utakmici :D

Ima jedna yeba oko ti ciscenja kartona.Ako UEFA i sekundicu posumnja da je bila namjera da se zuti dobije ili ti namjerni zuti.Umjesto jednog meca mogu da odrezu kud ikamo vise.A pogotovo ce oci biti uprte u nas.Mishel gledi,pa.....
Ma na kraju krajeva, prvu utakmicu na Europskom možemo odigrati i sa rezervnim sastavom, a nek ih Francuzi čiste za baraž :D

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 09 sep 2011, 16:28

Principatus je napisao/la:Ma napasti ih u Parizu, pa sta bude. Kalkulisanje ne dovodi do nicega, osim do toga, da nasi igraju u grcu.
Sve sto imamo protiv njih baciti u polje, pa kao sto onaj hrmpadzija rece:
"Pa da vidimo, cijaaa majkaaa crnu vunu prede." :D
hehe..
Ma mora se mudro tamo odigrati, dovoljna je jedna kontra pa da nam sruše snove odmah. Njima i bod odgovora, uspavat ih, umrtviti igru ako ikako možemo jer mi se s njima utrkivati ne možemo ni s 5 Lulića :mrgreen: ..Čekati svoju šansu, a imaćemo je sigurno, i iskoristiti
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 09 sep 2011, 16:40

Za_raju je napisao/la:E ja bih ovo uigrao protiv Luxemburga i onda na sve ili u baraz sa ovom formacijom u Parizu
odlicna taktika sa krilima koja su jednako dobra u odbrani i napadu te sa 2 spica i jednim zadnjim veznim.
da, nema potrebe za dva zadnja vezna ako u ekipi imas dva krila kao sto su lula i sejo.
ali :oops: zar bas protiv francuske sa jednom sesticom :oops:
et´, cim ti spomenu francusku meni noge zadrhtase :lol:
rineri, nasri, maluda, benzema pa i valbuena :oops: majku mu, preopasni su u napadu.
mi trebamo dvije sestice i to im zaprijetiti da se ne zayebaju(k´o bola balji :lol: ), tj. da ne idu plaho u napad.
igrati sa dva napadaca je ok, ali moramo imati dobru odbranu na kojoj ce francuska veza i napad izbiti zube.
iznenaditi ih golom u prvom poluvremenu, odbraniti nas do zadnje trecine utakmice, tj. dok se ne unervoze pa ih tusirati jos jednim golom i osigurati ep. sasvim jednostavno :oops: :lol:
jes´ da mrzim sviru, ali ako cemo sa dva napadaca, onda je najbolje igrati u onoj koju je on forsirao. dakle, formacija 3-5-2 sa dzekom i ibijem:

---------------begovic-------------
---pandza----spahic-----papac---
---------rahimic---salihovic------
mujdza------------------------lulic
-----------------pjanic-------------
--------ibisevic------dzeko--------

ne bi bili plaho kreativni(zrtvovali bi medu) ali nam trikolori ne bi dali gola do sabaha.
da sam ja selektor, kao sto nisam :lol: poceo bih sa jednim napadacem.
dakle, ekipa sastavljena od trkaca koji bi pratili francusku vezu, te 3 igraca koja bi permanentno pritiskala francuske sestice. osim toga, mislim da nasi igraci ne igraju na pozicijama koje im najbolje odgovaraju - pozicija koje bi iz njih izvukle maksimum.
moram ponoviti da bi rahimic igrao u paru sa spahom jer sam misljenja da nam je to najbolji branic - bolji i od spahe. defanzivni vezni = istureni stoper tako da on ne bi imao problema vratiti se u zadnju liniju kao sto ih nemaju buskets, maskerano, pepe, xabi, gustavo, van bomel, humels, hovedes - sve igraci koji su bez problema igrali na obje pozicije(to su oni koje sam upratio a siguran sam da ima jos slucajeca). neko rece da je vec igrao na poziciji stopera :? tamam.

slika
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

Za_raju
Kontakt:

Post Postao/la Za_raju » 09 sep 2011, 16:50

secer je napisao/la:
Za_raju je napisao/la:E ja bih ovo uigrao protiv Luxemburga i onda na sve ili u baraz sa ovom formacijom u Parizu
odlicna taktika sa krilima koja su jednako dobra u odbrani i napadu te sa 2 spica i jednim zadnjim veznim.
da, nema potrebe za dva zadnja vezna ako u ekipi imas dva krila kao sto su lula i sejo.
ali :oops: zar bas protiv francuske sa jednom sesticom :oops:
et´, cim ti spomenu francusku meni noge zadrhtase :lol:
rineri, nasri, maluda, benzema pa i valbuena :oops: majku mu, preopasni su u napadu.
mi trebamo dvije sestice i to im zaprijetiti da se ne zayebaju(k´o bola balji :lol: ), tj. da ne idu plaho u napad.
igrati sa dva napadaca je ok, ali moramo imati dobru odbranu na kojoj ce francuska veza i napad izbiti zube.
iznenaditi ih golom u prvom poluvremenu, odbraniti nas do zadnje trecine utakmice, tj. dok se ne unervoze pa ih tusirati jos jednim golom i osigurati ep. sasvim jednostavno :oops: :lol:
jes´ da mrzim sviru, ali ako cemo sa dva napadaca, onda je najbolje igrati u onoj koju je on forsirao. dakle, formacija 3-5-2 sa dzekom i ibijem:

---------------begovic-------------
---pandza----spahic-----papac---
---------rahimic---salihovic------
mujdza------------------------lulic
-----------------pjanic-------------
--------ibisevic------dzeko--------

ne bi bili plaho kreativni(zrtvovali bi medu) ali nam trikolori ne bi dali gola do sabaha.
da sam ja selektor, kao sto nisam :lol: poceo bih sa jednim napadacem.
dakle, ekipa sastavljena od trkaca koji bi pratili francusku vezu, te 3 igraca koja bi permanentno pritiskala francuske sestice. osim toga, mislim da nasi igraci ne igraju na pozicijama koje im najbolje odgovaraju - pozicija koje bi iz njih izvukle maksimum.
moram ponoviti da bi rahimic igrao u paru sa spahom jer sam misljenja da nam je to najbolji branic - bolji i od spahe. defanzivni vezni = istureni stoper tako da on ne bi imao problema vratiti se u zadnju liniju kao sto ih nemaju buskets, maskerano, pepe, xabi, gustavo, van bomel, humels, hovedes - sve igraci koji su bez problema igrali na obje pozicije(to su oni koje sam upratio a siguran sam da ima jos slucajeca). neko rece da je vec igrao na poziciji stopera :? tamam.

slika
Nemoj mi zaboraviti da nama u Parizu trebaju 3 boda ;)
I nemoj da zaboravimo da mi tesko dajemo golove upravo zbog te preglomazne sredine,nema protoka lopte sve se svodi na peljanje oko centra;)
80% golova smo dali iz prekida a to nije dobro ;)
Najveca laz poslije 9/11 : "Niti jedan klub Susic nije odveo u drugu ligu" By Pasodzigera@
Safet Susic ili covjek zvani OM za sve probleme!!!
"No God is Good God "

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 09 sep 2011, 16:57

Za_raju je napisao/la: I nemoj da zaboravimo da mi tesko dajemo golove upravo zbog te preglomazne sredine,nema protoka lopte sve se svodi na peljanje oko centra;)
80% golova smo dali iz prekida a to nije dobro ;)

Pa nemora znaciti da ce nam trebati tri boda, mogli bi Francuzi kiksati protiv Albanaca pa da pred zadnju tekmu mi budemo prvi, tada bi nam i remi bio dovoljan.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 09 sep 2011, 17:00

Ja mislim da stvarno moramo ici u Francusku na nabijanje gol razlike, kako bi bili najbolji drugi.
Sta vi mislite, mozemo li biti najbolji drugi? Eno procito sam u Havazu, kazu tako...
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.