Mobilni- gdje, kako, šta?

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Stivi_Dzi
Kontakt:

Re: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la Stivi_Dzi » 03 jul 2012, 23:24

Raja treba mi pomoc, najbolji android do 600 KM ?? :D
“The world is a dangerous place to live, not because of the people who are evil, but because of the people who don't do anything about it.”

jasko_juve
Kontakt:

Post Postao/la jasko_juve » 03 jul 2012, 23:37

Stivi_Dzi je napisao/la:Raja treba mi pomoc, najbolji android do 600 KM ?? :D
arc s
★ 36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 04 jul 2012, 18:44

Samsung Galaxy Nexus, mozes ga naci za te pare, taj uzmes i bez brige si, imat ces najmanje 2 updatea sigurna i prije svih ces dobiti, jos stock android ima da radi kaj podmazan

Stivi_Dzi
Kontakt:

Post Postao/la Stivi_Dzi » 04 jul 2012, 18:53

Čačko sam danas po forumima i yt, i primjetio sam njega. Baš govore da za njega update prvi dolazi. Samo mi se ne sviđa što mu je kamera 5MP.
“The world is a dangerous place to live, not because of the people who are evil, but because of the people who don't do anything about it.”

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 04 jul 2012, 20:35

Stivi_Dzi je napisao/la:Čačko sam danas po forumima i yt, i primjetio sam njega. Baš govore da za njega update prvi dolazi. Samo mi se ne sviđa što mu je kamera 5MP.
Nadji clanaka na googleu i vidjeces da megapixeli nisu presudni za kvalitet fotografije. 5 MP ti je sasvim dovoljno za telefon, za nesto vise se koristi profi aparat, nijedan mobitel se sa tim jos uvijek ne moze porediti.
#divovi

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 04 jul 2012, 20:44

jasko_juve je napisao/la:
arc s
Imam ga. Kupuj odmah.

Jedini problem mu je interna pohrana. Imas odprilike 350 mb na telefonu, i ako skupis nekoliko aplikacija koje se mogu instalirati samo na telefona, onda je mobitel spor k'o ku*ac.
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 04 jul 2012, 20:47

elninho_resTO je napisao/la:Sta bi preporucili , nisu mi toliko bitne kamera , memorija , touch i ostalo tek toliko da ima wi-fi , nasao sam par modela slicne cjene pa me zanima koji bi vi preporucili

Samsung S5260
slika

Vodafone 858 Smart
slika

Sony Ericsson txt (CK13i
slika

Ako ti nista od toga nije vazno, zaboravi sve telefone i kupuj ovo:slika
trajat ce ti 100 godina.
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.

Stivi_Dzi
Kontakt:

Post Postao/la Stivi_Dzi » 04 jul 2012, 20:52

moustapha je napisao/la:
Stivi_Dzi je napisao/la:Čačko sam danas po forumima i yt, i primjetio sam njega. Baš govore da za njega update prvi dolazi. Samo mi se ne sviđa što mu je kamera 5MP.
Nadji clanaka na googleu i vidjeces da megapixeli nisu presudni za kvalitet fotografije. 5 MP ti je sasvim dovoljno za telefon, za nesto vise se koristi profi aparat, nijedan mobitel se sa tim jos uvijek ne moze porediti.
Uglavnom ima lošiju kameru od Arc S, sad dvoumim se izmedju Nexusa i Arc S, uzeo bi Nexus odma da ima bolju kameru. Kod Arc S mi se nikako ne svidja kolicina memorije, i sto nije dvojezgreni procesor, jer ne znam hocel moci nositi ics sa tim jednojezgrenim i tako malo memorije.

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 04 jul 2012, 21:00

ja imam galaxy s, i njegova je kamera pristojna, pri dobrom osvjetljenju je dobra, snimanje u hd rezi je isto dobro, jos ima dual core procesor, bolji graficki procesor, hd display, snima u 1080p rezoluciji, da je bolja u arc s jeste, ali da je razlika ogromna nije, ja bih bez ikakve dvojbe isao na nexus
http://www.gsmarena.com/compare.php3?id ... hone2=4134

za GN je daleko bolja podrska i od googlea i od strane communitya, tako da je na tebi izbor sta hoces

btw za Galaxy Nexus sa ovim zadnjim updateom Jelly Bean, kazu da najbolje radi, cak i od ovih telefona s quad core cpu, tipa SGS3 , HOX

Stivi_Dzi
Kontakt:

Post Postao/la Stivi_Dzi » 05 jul 2012, 09:40

a šta mislite o HTC Sensation 4G ?

Jbg Nexus je oko 650 do 700 km. puno mi je to :roll:

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 05 jul 2012, 11:10

kod HTCa mi ne valja baterija, najgoru od sviju ima, sad ne znam da li je za 4G drugi hardware pa mozda ima slabiju podrsku commuinitya, isto tako ni kamere nisu sjajne kod HTCa, mislim da bi ih nokia n95 u kameri ubjedljivo satrala, jel sto bi se reklo :)

http://www.****/artikal/2792619/samsung-galaxy-nexus/
galaxy nexus ti je onaj od onih telefona za koji se isplati malo vise potegnuti koju paru, ne moras uzimati novi, jer danas novi telefoni imaju dobar display, sumnjam da GN koristi gorilla display, ali opet mu je teze izgrebati, prijatelj mi je uzeo za neki 300-400 km Galaxy S koristen 2 godine, i eno ga kao nov

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 05 jul 2012, 11:10

Imas i Galaxy dvicu unutar svog budzeta.
#divovi

Stivi_Dzi
Kontakt:

Post Postao/la Stivi_Dzi » 05 jul 2012, 11:28

Nema mi ništa gore kad vako nesto moram birati. Et yebem ti telefon vise, sad sam opet na pocetku ne znam ni sta cu uzet. :roll:

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 05 jul 2012, 11:49

Stivi_Dzi je napisao/la:Nema mi ništa gore kad vako nesto moram birati. Et yebem ti telefon vise, sad sam opet na pocetku ne znam ni sta cu uzet. :roll:
Pa dobro nemoj zuriti, nisu to male pare. ;)
#divovi

Stivi_Dzi
Kontakt:

Post Postao/la Stivi_Dzi » 05 jul 2012, 12:13

HTC SENSATION 4G
slika

XPERIA ARC S
slika

GALAXY R I9103
slika

svi ovi su oko 500 KM

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 05 jul 2012, 12:20

Ja imam HTC Sensation (nije 4G), i ne stoji ti konstatacija vezano za bateriju. Sa normalnim koristenjem moze izdrzati 2 dana sto je odlicno s obzirom na telefon tih dimenzija, i kvaliteta prikaza, brzine, jacine procesora, itd.
Kamera mu je takodje po danu perfektna, dok navece samo objekti na blizini do 2,3 m zbog led blica, i imao sam N95 tako da ti je konstatacija smijesna.
Ja sam svoj platio 540 KM glanc nov, naletio na piku, i ne kajem se ni sekunde, prebrz telefon, ne steka...
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 05 jul 2012, 12:43

kamera od nokie n95 vazi za jednu od bolji u danasnje vrijeme iako je izasao telefon 2007 godine

btw stivi dzi idi na Sensation, taj samsung je dobar, al ima slabu podrsku communitya, a da ne spominjem podrsku samsunga

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 05 jul 2012, 12:53

QUARESMA 18<<< je napisao/la:kamera od nokie n95 vazi za jednu od bolji u danasnje vrijeme iako je izasao telefon 2007 godine

btw stivi dzi idi na Sensation, taj samsung je dobar, al ima slabu podrsku communitya, a da ne spominjem podrsku samsunga
Pa kazem ti, dobra jeste, ali reci da je bolja od Sensationa je bezveze konstatacija.. Nemoj da lijepim slike uslikane sa oba telefona... :D Mislim da sa Sensationom neces pogrijesiti ni sekunde... Ovaj telefon nije ni blizu "lohotan" kako izgleda npr. Galaxy S2, koji je i skuplji.. Gumiran je nazad i djeluje poprilicno cvrsci od S2.
Odmah mu uradis update sa 4.0 Androidom, i imas beton telefon za cca. 500 KM...
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

jasko_juve
Kontakt:

Post Postao/la jasko_juve » 05 jul 2012, 13:06

ako hoces kameru na telefonu,da je bas top a da prodjes s malo para tu je ovaj telefon najjaci :

slika
★ 36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 05 jul 2012, 13:42

nije istina, ovaj je najjaci :D
slika

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 9 gostiju.