Paris Saint-Germain FC

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

aless
Kontakt:

Re: Paris Saint-Germain FC

Post Postao/la aless » 04 avg 2012, 15:28

D10S je napisao/la:
Titova-Juga je napisao/la:Ma nema veze za koga navijam ja ili neko deseti.
Milan i Real su se naosvajali trofeja za svog doba s parama ili bez njih.
Psg to doslovno preko noci pokusava da uradi.
Pa kakva je razlika izmedju toga sto je Real placao astronomske cifre za Di Stefana, Puskasa, Amancia, Juanita, jos prije pedeset, sezdeset godina. Sto je Milan placao prije trideset godina za Van Bastena, Gullita, Rijkaarda i ostale i sto sada placa PSG?
Znaci Real i Milan mogu jos uvijek davati ogromne pare za igrace samo zato sto imaju jaku povijest kupovanja istih, a PSG ne moze jer je tek sada poceo prakticirati to isto?
Ma uvijek je bilo koliko para toliko muzike uz par nekih izuzetaka, s tim da u zadnje vrijeme nema vise ni tih izuzetaka.
Ko god kaze da Real, Barca, Milan, Juve ili bilo koji od tih "vecih" klubova nije radio sto radi PSG sada i Man City laze i apsolutno je nerealan. Sve je to isto samo sto su PSG i Man cuty poceli sa tim kupovinama malo kasnije kada su ovi tkz. velikani malo, ali samo malo oslabili financijski.
★ 30 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★
Del Piero non è importante, è l'unica cosa che conta
FC Sydney

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 04 avg 2012, 15:33

Titova-Juga je napisao/la:
Ne sjecam se da je Milan ikada u jednoj sezoni nekome ovolike pare dao ?! :roll:

pa koliko je milan dao za shevu?
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 04 avg 2012, 15:35

alan_kardec je napisao/la:
Titova-Juga je napisao/la:
Ne sjecam se da je Milan ikada u jednoj sezoni nekome ovolike pare dao ?! :roll:

pa koliko je milan dao za shevu?

28 mil. cini mi se, nisam siguran, morao bih progooglati.
Ja pricam o ukupnom novcu za igrace u jednoj sezoni.
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

D10S
Kontakt:

Post Postao/la D10S » 04 avg 2012, 15:57

Titova-Juga je napisao/la: Ne sjecam se da je Milan ikada u jednoj sezoni nekome ovolike pare dao ?! :roll:
Nakon ovoga sam razmisljao da li da napustim diskusiju ili da ipak nastavim. Kad sam vec poceo pisati, hajde da ti pojasnim nekoliko stvari...
Jesi li ikada u svome zivotu cuo za rijec "inflacija"? Da li znas da si prije dvadeset, trideset, pedeset godina mogao za manji novac (direktno u usporedbi sa danasnjim; eurom) dobiti istu kvalitetu proporocijalnu s danasnjom? Novac koji je Milan dao za nizozemsku trojku u ono doba bio je jednako basnoslovan kao ovaj koji danas daju seici, Perez i Rosell. Za tvoju informaciju, Berlusconi je u ono vrijeme platio do tada rekordan iznos za Gullita, 10 miliona eura, danasnjih. Par godina kasnije, skoro dvadeset miliona eura Silvio je platio za Gianluigija Lentinija. Isto vrijedi i za Di Stefana koji je placen 70 000 dolara pedesetih. Dakle, mozemo zakljuciti da su svi uvijek kupovali i bacali ogromne pare na igrace, samo sto pare nisu bile uvijek isto vrijedne.
Sad si dobio jednu iza usiju i nadam se da vise neces praviti ovakve ispade "klub preko noci", kada su svi mocni svjetski klubovi najprije zbog novca postali to sto su danas.
"Izabrao sam Real Madrid ispred Barcelone zato sto sam ja pobjednik, a ne gubitnik" - Alfredo Di Stefano

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 04 avg 2012, 16:03

D10S je napisao/la:
Titova-Juga je napisao/la: Ne sjecam se da je Milan ikada u jednoj sezoni nekome ovolike pare dao ?! :roll:
Nakon ovoga sam razmisljao da li da napustim diskusiju ili da ipak nastavim. Kad sam vec poceo pisati, hajde da ti pojasnim nekoliko stvari...
Jesi li ikada u svome zivotu cuo za rijec "inflacija"? Da li znas da si prije dvadeset, trideset, pedeset godina mogao za manji novac (direktno u usporedbi sa danasnjim; eurom) dobiti istu kvalitetu proporocijalnu s danasnjom? Novac koji je Milan dao za nizozemsku trojku u ono doba bio je jednako basnoslovan kao ovaj koji danas daju seici, Perez i Rosell. Za tvoju informaciju, Berlusconi je u ono vrijeme platio do tada rekordan iznos za Gullita, 10 miliona eura, danasnjih. Par godina kasnije, skoro dvadeset miliona eura Silvio je platio za Gianluigija Lentinija. Isto vrijedi i za Di Stefana koji je placen 70 000 dolara pedesetih. Dakle, mozemo zakljuciti da su svi uvijek kupovali i bacali ogromne pare na igrace, samo sto pare nisu bile uvijek isto vrijedne.
Sad si dobio jednu iza usiju i nadam se da vise neces praviti ovakve ispade "klub preko noci", kada su svi mocni svjetski klubovi najprije zbog novca postali to sto su danas.

Jednu preko usiju ? :lol:

Kakve bola gluposti to napisa ? Gulitt i Frank uopste nisu dosli iste sezone, ja pricam o doslovnom PREKO NOCI poslovanju, ono sto je PSG uradio ove sezone.... Idi beri banane djecak.
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

Smrt nacionalizmu !!

aless
Kontakt:

Post Postao/la aless » 04 avg 2012, 16:12

Titova-Juga je napisao/la: Jednu preko usiju ? :lol:

Kakve bola gluposti to napisa ? Gulitt i Frank uopste nisu dosli iste sezone, ja pricam o doslovnom PREKO NOCI poslovanju, ono sto je PSG uradio ove sezone.... Idi beri banane djecak.
Ma nemogu da vjerujem sta napisa sada ces se uhvatiti za to sto je PSG doveo dvojicu igraca od jednom i to iz voljenog ti Milana, nije ti kriv PSG sto je Milan prodao Ibru i Silvu, do Milana je da ih nije htio dati, ne bi ih dao. Molim te nemoj nebezvezne stvari pisati nijedan klub nije nista postigao bez trosenja para ako i jeste rijetkost je i to sigurno nisu Real, Barca, Milan, Man Utd, Juve ili bilo koji od ovih danasnjih velikih klubova.
FC Sydney

D10S
Kontakt:

Post Postao/la D10S » 04 avg 2012, 16:15

Titova-Juga je napisao/la: Kakve bola gluposti to napisa ? Gulitt i Frank uopste nisu dosli iste sezone, ja pricam o doslovnom PREKO NOCI poslovanju, ono sto je PSG uradio ove sezone.... Idi beri banane djecak.
E svasta, covjek se potrudi nekad da djecurlija i ovi zatucani malo pocnu koristiti lijevu stranu mozga i onda te opet doceka ovakav odgovor.
Ne lave, nisu zajedno dosli Rijkaard i Gullit, a dosli Gullit i Van Basten (godina-dvije), dosao Giovanni Gali, pa je nakon Galija dosao Donadoni, a pazi slucajnosti, nakon Donadonija je dosao i Carlo Ancelotti, sa Ancellottijem i Colombo, nije se dugo cekalo da dodje i Rijkaard. Pazi kako je sest-sedam-osam igraca doslo u samo dvije-tri godine. Bas onako po principu PSG-a. Sad, kada si ponovo popisan, nemoj se vise vracati na ovu temu jer si izgubio diskusiju cim si se upisao ovdje.
"Izabrao sam Real Madrid ispred Barcelone zato sto sam ja pobjednik, a ne gubitnik" - Alfredo Di Stefano

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 04 avg 2012, 16:19

D10S je napisao/la:
Titova-Juga je napisao/la: Kakve bola gluposti to napisa ? Gulitt i Frank uopste nisu dosli iste sezone, ja pricam o doslovnom PREKO NOCI poslovanju, ono sto je PSG uradio ove sezone.... Idi beri banane djecak.
E svasta, covjek se potrudi nekad da djecurlija i ovi zatucani malo pocnu koristiti lijevu stranu mozga i onda te opet doceka ovakav odgovor.
Ne lave, nisu zajedno dosli Rijkaard i Gullit, a dosli Gullit i Van Basten (godina-dvije), dosao Giovanni Gali, pa je nakon Galija dosao Donadoni, a pazi slucajnosti, nakon Donadonija je dosao i Carlo Ancelotti, sa Ancellottijem i Colombo, nije se dugo cekalo da dodje i Rijkaard. Pazi kako je sest-sedam-osam igraca doslo u samo dvije-tri godine. Bas onako po principu PSG-a. Sad, kada si ponovo popisan, nemoj se vise vracati na ovu temu jer si izgubio diskusiju cim si se upisao ovdje.

Ruku na srce, mislim da ti maloljetni otac mogu biti.
Ja i dalje pricam iskljucivo o trosenju masovnom u jednoj sezoni, a ti se nadovezes na ono sto tebi odgovara jer si princip toliki da ti je tesko priznati neznanje i gresku.
Itekako ima razloga zasto pricam samo o jednoj sezoni $$$$$.

Smrt nacionalizmu !!

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 04 avg 2012, 16:21

aless je napisao/la:
Titova-Juga je napisao/la: Jednu preko usiju ? :lol:

Ma nemogu da vjerujem sta napisa sada ces se uhvatiti za to sto je PSG doveo dvojicu igraca od jednom i to iz voljenog ti Milana, nije ti kriv PSG sto je Milan prodao Ibru i Silvu, do Milana je da ih nije htio dati, ne bi ih dao. Molim te nemoj nebezvezne stvari pisati nijedan klub nije nista postigao bez trosenja para ako i jeste rijetkost je i to sigurno nisu Real, Barca, Milan, Man Utd, Juve ili bilo koji od ovih danasnjih velikih klubova.

Ma sta ima veze sto ih je PSG doveo, pa uopste ne mrzim PSG bas naprotiv, poslje Milana i Dinama medju najdrazim klubovima, ali vama je REALNIm forumasima cudno kada neko i protiv simpatija upucuje kritike, niste navikli tim tempom ovdje. To da nije postigao ne trosenjem para ne stoji, nemam nista protiv trosenja para, ali u granicama. Ovo danas je cisto preseravanje i nadam se da ce uskoro na scenu nastupiti neki limit slicno ostalim sportovima, primjera NBA.

Smrt nacionalizmu !!

D10S
Kontakt:

Post Postao/la D10S » 04 avg 2012, 16:37

Titova-Juga je napisao/la: Ruku na srce, mislim da ti maloljetni otac mogu biti.
Kol'ko ti je penzija?
Ja i dalje pricam iskljucivo o trosenju masovnom u jednoj sezoni, a ti se nadovezes na ono sto tebi odgovara jer si princip toliki da ti je tesko priznati neznanje i gresku.
Hoces o jednoj sezoni. OK, idemo o jednoj:
1986: u Milan dosli: Stefano Borgonovo, Daniele Massaro, Galli i Donadoni.
1987: u Milan dosli: Gullit, Van Basten, Carlo Ancelotti, Colombo, Roberto Mussi.

Brat bratu, sve ovo gore nabrojano je jednak kvalitet danasnjih vrhunskih igraca, dodaj jos Rijkaarda i jos par igraca koji su dosli godinu dana kasnije. Vjerovatno sam nekoga i zaboravio, ali to ti ne olaksava polozaj u ovoj diskusiji. Uglavnom, kraj jos jednog naseg dijaloga, gdje sam te ponovo uvjerio da sam u pravu. Pare su u nogometu uvijek bile glavni razlog trofeja, uvijek ce i biti. Neko je trosio ranije, neko trosi sada - nema razlike. Fin.

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 04 avg 2012, 16:54

Ima, ima itekako.

Da su svi dosli kojima je PSG nudio cifre ove sezone, zavrtilo bi nam se u glavi.
Ti se vodis tom logikom zvanom predpostavka, " e posto su tada vrijedili ovoliko, sada vrijede odprilike ovoliko, pa je to tu negdje" :lol: . Daj molim te covjece...

Smrt nacionalizmu !!

D10S
Kontakt:

Post Postao/la D10S » 04 avg 2012, 16:57

Titova-Juga je napisao/la:...
slika

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 04 avg 2012, 17:04

Titova-Juga je napisao/la:Ima, ima itekako.

Da su svi dosli kojima je PSG nudio cifre ove sezone, zavrtilo bi nam se u glavi.
Ti se vodis tom logikom zvanom predpostavka, " e posto su tada vrijedili ovoliko, sada vrijede odprilike ovoliko, pa je to tu negdje" :lol: . Daj molim te covjece...
Pa u pravu je momak.
Kada pogledaš istorijat najskupljih transfera, sve će ti biti jasno. Zar je bilo potrebno ponuditi 100 miliona za nekoga u Peleovo vrijeme? :roll: Pa kad pogledaš da je Jordan manje zarađivao (mislim na platu od kluba, da ne bi bilo zabune) od Webbera, sve ti je jasno. Eto ti najboljeg poredbenog faktora. Sve se mijenja, pobogu. A, itekako su trošili veliki klubovi poput Milana, Barcelone i Reala. Svi su se rasipali u prošlosti, a kako stvari stoje tako će biti i u budućnosti. Samo što je sada Milan u velikim problemima jer stari prdonja mora raditi estetske operacije i plaćati šutnju kojekakvim ženama sumnjivog morala, a manje se baviti poslovima glede Milana.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

aless
Kontakt:

Post Postao/la aless » 04 avg 2012, 17:08

Evo cini mi se u 19:45 prijateljska PSG -Barcelona, taman da vide otprilike gdje su sa kvalitetom i kako su to poslozili do sada
FC Sydney

Mecong
Kontakt:

Post Postao/la Mecong » 04 avg 2012, 17:30

aless je napisao/la:Evo cini mi se u 19:45 prijateljska PSG -Barcelona, taman da vide otprilike gdje su sa kvalitetom i kako su to poslozili do sada
Zna li neko gdje se moze gledati utakmica?
Per aspera ad astra!

aless
Kontakt:

Post Postao/la aless » 04 avg 2012, 17:37

Mecong je napisao/la:
aless je napisao/la:Evo cini mi se u 19:45 prijateljska PSG -Barcelona, taman da vide otprilike gdje su sa kvalitetom i kako su to poslozili do sada
http://www.sports-x.net/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://streamhd.eu/lsh3.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://drhtv.tv/channel-2.html" onclick="window.open(this.href);return false;

eto bice na tim linkovima
FC Sydney

Mecong
Kontakt:

Post Postao/la Mecong » 04 avg 2012, 17:41

aless je napisao/la:
Mecong je napisao/la:
http://www.sports-x.net/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://streamhd.eu/lsh3.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://drhtv.tv/channel-2.html" onclick="window.open(this.href);return false;

eto bice na tim linkovima
Hvala ti mnogo.
Per aspera ad astra!

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 04 avg 2012, 22:13

Poraz od Barce nakon penala.. Ibrahimovic i Camara strijelci za PSG ;)
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

Mecong
Kontakt:

Post Postao/la Mecong » 04 avg 2012, 22:34

Sasvim solidna predstava PSG s obzirom da momci treniraju zajedno tek 7-8 dana. Bice to mnogo bolje. Pogotovo kad dodje Silva. U svakom slucaju nisu skinuli gace prije utakmice pred mocnom Barcelonom. Momci imaju vec sad samopouzdanje, vjerovatno zahvaljujuci Ibrahimovicu, sto je veoma vazno.
Per aspera ad astra!

aless
Kontakt:

Post Postao/la aless » 04 avg 2012, 23:54

Koliku minutazu je dobio Verratti i kako je odigrao posto nisam gledao utakmicu?
Bio bih zahvalan na informaciji...
FC Sydney

Odgovori

Natrag na “Ligue 1”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.