SP - Grupa F

11. juni - 11. juli

Moderator/ica: admin

Ko ide dalje?

Anketa je završila: 24 jun 2010, 20:16.

Italija
135
41%
Paragvaj
121
37%
Novi Zeland
20
6%
Slovacka
50
15%

Ukupno glasova: 326

Devil
Moderator
Kontakt:

Re: SP - Grupa F

Post Postao/la Devil » 20 jun 2010, 23:27

Evo ima sada snimak na BHT-u pa ko hoce da vidi ubojite Talijane neka izvoli.Inace prosao je pogodak Novog Zelanda da vam odmah kazem. :mrgreen:
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Amar Dzeko
Kontakt:

Post Postao/la Amar Dzeko » 21 jun 2010, 08:44

Talijani ce na Holandjane najvjerovatnije..U tom mecu ih smatram apsolutnim favoritima bez obzira na dosad prikazanu igru ;) samo ih robben moze spasiti :D
Ronaldo - Isco - Bale

"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.

HOPLIT

Post Postao/la HOPLIT » 21 jun 2010, 08:47

Amar Dzeko je napisao/la:Talijani ce na Holandjane najvjerovatnije..U tom mecu ih smatram apsolutnim favoritima bez obzira na dosad prikazanu igru ;) samo ih robben moze spasiti :D
Ni Holadjani nisu pokazali bog zna šta, tako da je ovaj scenarij vrlo lako moguć.
YNWA!

Harrison
Kontakt:

Post Postao/la Harrison » 21 jun 2010, 14:48

Onaj Cannavaro je najveci kloc u Italiji, ne znam sta Lippi vidi u njemu? Talijani primili 2 gola i za oba je kriv. Cak je bolji od njega i onaj Barzalji iz Wolfsburga... :evil:
Nek crknu dusmani, mi smo najjaci.

Zeljeznicar za zivot cijeli.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 22 jun 2010, 01:01

Harrison je napisao/la:Onaj Cannavaro je najveci kloc u Italiji, ne znam sta Lippi vidi u njemu? Talijani primili 2 gola i za oba je kriv. Cak je bolji od njega i onaj Barzalji iz Wolfsburga... :evil:
Fakat je postao katastrofa, tako igra citavu sezonu.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Evil Genius
Kontakt:

Post Postao/la Evil Genius » 22 jun 2010, 09:08

kao prvo cannavaro kao kapiten i 'najveci karakter medju igracima' treba prije svega stavit dobrobit reprezentacije ispred sebe a ne neki uspjeh na licnom nivou i nabijanje 'kapica' (nastupa) i samim tim ustupit mjesto nekom mladjem/boljem igracu jer jedino mjesto gdje on moze pruzit vrhunske partije je dubai (nasjretniji bi bio kad bi me on natjerao da pojedem svoje rijeci i odigra kao sto je odigrao 2006.) . . . druga stvar je ta sto je pred svjetsko prvenstvo, nakon svih kritika na racun odabira ta 23 igraca, lippi izjavio kako je birao 'karakter' ispred 'talenta' time objasnjavajuci zasto su casano, miccoli i totti ostali doma - spominjem taj karakter jer niko od igraca, prije svega napadaca (tu najvise skripi) nije stao pred novinare i priznao krivicu i nedostatak vjestine pred golom nego jednostavno brane se rijecima 'moja pozicija nije igranje ledjima prema golu' (gilardino), 'novozelandjani su visi i fizicki jaci od nas' (iaquinta) ili rijeci kapitena koji se fino ogradio od svih kritika sa 'gol nije moja krivica i slucajnost je sto smo primili dva ista gola u dvije utakmice' . . . jedini vrijedni spomena u ovoj ekipi su montolivo prije svega za koga se nadam da ce i nakon sto se pirlo vrati ostat u timu; de rossi koji je pokazao kapitenu kako lider treba da reaguje priznavsi krivicu za gol za koji je podjednako kriv i cannavaro i koji vec drugu utakmicu vadi italijane (prvo gol pa izboren penal); chiellini - covijek je stijena u odbrani i steta sto nemamo jos jednog takvog nazad i donekle pepe jer je fakticki jedina ofanzivna prijetnja u timu . . . naravno koliko god da su pojedini igraci krivi, kriv je i lippi koji je jednostavno MORAO odabrat bolju 23ojicu; dosta sam razocaran ekipom za koju navijam otprilike kako sam poceo pratit fudbal i najzalosnije je to sto ne igramo toliko lose, cak stavise igramo najbolji fudbal u zadnjih par godina al' nedostatak kreativnosti i finishinga ce nas kostat dobrog rezultata na SP i naravno najironicnije od svega je to sto nam je odbrana jednako slab dio tima kao i napad a znamo da je odbrana sinonim za talijane . . . na kraju bi samo da ponovim da se iskreno nadam da nisam u pravu i da ce italija konacno proigrat onako kako zna jer prizeljkujem i uzdam se u cinjenicu da talijani uvijek slabo startuju na turnirima i da kako utakmice idu i oni rastu kao tim, medjutim, jos nisam vidio nista sto bi ukazalo na takvo nesto - ceakm utakmicu protiv slovaka . . .
''La maglia della Roma, anche da allenatore, te la togli, però ti rimane la pelle macchiata. Ci puoi mettere qualsiasi cosa sopra, ma il giallorosso sotto ti rimane sempre.'' Luciano Spalletti

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 22 jun 2010, 10:15

pozdrav ponovo.. eto posto su mi admini izbrisali moje postove, banovali me i jedini koji je procitao moj komentar je bio Admir.. ali hajd nema veze..

samo par stvari.. shvatite da smo mi ostali bez dva najbolja igraca.. cinjenica da je formacija 4-3-3 bila spremljena i tu smo trebali igrati formaciju, ali, Pirlo se nas povrijedio tako da smo se morali nekako vaditi sa nekim drugim formacijama, morali igrace kao MARCHISIO zrtvovati za tim i da igraju na nekim lijevim pozicijama.. ali ne, vi to ne zelite da shvatite, romanisti gledaju kako je De Rossi odigrao ( kojem niko nikad nije prigovorio ) i onda govore kako SVI moraju biti kao De Rossi i da niko ne valja.. dok interovcima smeta sto nema Balavogtelija.. kad covjek procita komentare, dodje do toga da ljudi vi bolje znate od Lippija.. pa, mislim, realno, zasto se ne bi zaposlili u neki od klubova kada znate bolje od njega jer cujem da je Lippi jako trazen na trzistu.. govorite nije pozvao Miccolija, Tottija, Cassana.. Miccoli-> i ja stvarno zalim za njim, Totti-> Totti se oprostio od repke, da se razumijemo.. Cassano-> bad boy, Lippi ga zna i zna sta sve moze uraditi.. sav taj njegov talenat je unistilo ponasanje.. i Lippi ne zeli probleme u svlacionici.. gledajte sta se desi kod francuza kada se jedan antitalenat koji je poceo igrati tek u 40.oj godini odvazi i pocne da vrijedja trenera? mislite da to Cassano i Balavac ne bi uradili?

sad se ponovo vracamo na formaciju, Admir mi je odgovorio da igramo bez krila jer mi uopste od Italijana imamo samo par krila kao Camoranesi, Pepe, Giovinco, Balavac.. a zadnja dva nisu pozvana.. mi smo i planirali igrati bez krila u 4-3-3, sa Marchisiom i Pirlom/De Rossijem malo sa strana.. ali jednostavno bez Pirla i pravog kreativca ta formacija uopste ne uspijeva.. i sad krivite Marchisija i govorite kako je antitalenat, propast.. i ostale epitete.. pa samo malo razmislite i skontajte kako bi Ricardo Montolivo odigrao na poziciji krilnog igraca i sve ce vam biti jasno.. veznjaci uopste nemaju brzine, a to je najbitnija karakteristika jednog krila.. shvatite..

a sto se Cannavara tice, pa on je Capitano, lider Italije.. ne zelim uopste da raspravljam o toj diskusiji da li je on trebao doci u repku ili ne, samo, da li stvarno mislite da je slucajnost prosle godine, trener Juventusa Ciro Ferrara ( pomocni trener Lippija na SP-u 06 ) dovodi Cannavara, a pored Cannavara igra Chiellini.. pa logicno, tu ste odma mogli zakljuciti da zeli da uigra Buffon - Canna i Chiellini..
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

Evil Genius
Kontakt:

Post Postao/la Evil Genius » 22 jun 2010, 11:15

svako ima svoje misljenje i tu smo da diskutujemo a ne da se ubjedjujemo i nadvikujemo tako da cijenim to sto si ti napisao i pomno sam procitao al' isto tako vidim da sugerises to da 'romanisti gledaju kako je De Rossi odigrao ( kojem niko nikad nije prigovorio ) i onda govore kako SVI moraju biti kao De Rossi i da niko ne valja' a ja uopste to ne tvrdim vec samo kazem da cannavaro treba ponekad istupit i preuzet odgovornost kao kapiten; isto tako kazem da njegovo je proslo, kiksao je kod gola i kiksao je kod one prilike wooda - da podsjetim JEDINE dvije prilike (osim suta vicelicha); malo objektivnosti ne bi skodilo s vremena na vrijeme (i samo sam realan da je de rossi medju najboljima trenutno - to neme nikakve veze sto je 'moj' igrac) . . . sto se tice pomenutog trojca totti, miccoli i casano - lippi samo da je jednog od ove trojice poveo napad bi puno bolje izgledao a taj argument da se totti oprostio od repke ne drzi vodu jer se stavio na raspolaganje lippiju i sigurno da sa svoje 33 godine moze uradit puno puno vise nego neki od napdaca koji su sad u ekipi . . .
da se razumijemo ja ovdje krivim lippija i los izbor igraca jer on kao veliki trener (sto i jeste i slazem se s tim) si ne smije gubljenjem JEDNOG igraca (pirla) dozvolit ovakve kiskeve jer ipak 23 covjeka su ti u timu i tvoja je greska ako nisi pokriven na svakoj poziciji kako treba .
''La maglia della Roma, anche da allenatore, te la togli, però ti rimane la pelle macchiata. Ci puoi mettere qualsiasi cosa sopra, ma il giallorosso sotto ti rimane sempre.'' Luciano Spalletti

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 22 jun 2010, 11:30

Daffy, i ja sam procitao tvoj post zbog kojeg si banovan :P Malo si se derao na raju, sta ti to treba, tolika sekirancija a tako mlad deckic :P

Ja ne okrivljujem igrace koje spominjem, procitaj ponovo, samo kazem da mi ide na zivce njihovo forsiranje a da nista ne pridonesu uspjehu ekipe, ni najmanje jbt. Genius je to fino objasnio. Znaci, nema Pirla, i umjesto da toga Marchisia ostavi na mjestu koje mu je namjenio prije SP-a, a na mjesto Pirla stavi drugog igraca, pa da proba sa jednom izmjenom, on mijenja komplet formaciju svoje igre, prilagodjavajuci se kome - protivniku mozda :D Pa ako nista jedno poluvrijeme, a jok, to ne prilici Lippiju nikako.

Niko ne kaze da je trener, cak stavise bolji od Lippija, to si usnio :P Ali neke greske i laici poput nas mogu da uoce, a ti znas da je Italijanska publika veoma zahtjevna :P
Support Velez, It's logical! ★

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 22 jun 2010, 11:35

naravno da smo tu da diskutujemo, a to za De Rossija nije samo romanistima upuceno vec svima.. imam osjecaj kao da svi jedva cekaju da Italiji se nesto lose desi da bi mogli Juventus okriviti.. pa nazalost, osim Juventusa nema drugog izvora Italijana.. Juve jeste zavrsio 7. na tabeli , ali NE radi Italijana vec radi Brazilaca..

ok, Canna je vec ostario i ceka se kad ce umrijeti.. slazem se.. ali koga umjesto Canne? Bonucci je jako mlad i svi znamo da bi podlegao pritisku, Ranocchija taj momak je igrao fenomenalno do one nesretne povrede nakon koje je sasvim drugi igrac.. to su dva mlada talenta, ali ko ima jos da Cannu zamjeni? pored toga sto je Canna solidan, on je i Capitano, a Capitano u Italiji nije mala stvar.. njega svi cijene radi uspjeha, pogotovo mladi igrac, jer je on jedini defanzivac koji je bio najbolji igrac svijeta..

sto se De Rossija tice ja ovdje pred svima kazem da je trenutno najbolji igrac azzura.. Totti se oprostio od repke, mozda se on jeste stavio na raspolaganje ali Lippi nije stara budala da trci za zvijezdama.. ne znam tacno kada se Totti stavio na raspolaganja, ali sigurno nije bio tu kada se odredjivala formacija, taktika i dok su se svi uigravali..

@monto nisi svjestan koliko si bogat sto si procitao moj post :mrgreen: .. nama je totalno promjenja formacija i ne igra Marcha na poziciji Pirla.. vec cisto krilo.. sto je za jednog veznjaka pretesko..

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 22 jun 2010, 11:41

Opet ne citas sta pise, Boga pitaj na koje ti postove odgovaras :mrgreen:
Mont0 je napisao/la:... Znaci, nema Pirla, i umjesto da toga Marchisia ostavi na mjestu koje mu je namjenio prije SP-a, a na mjesto Pirla stavi drugog igraca, pa da proba sa jednom izmjenom, ...
Gdje sam napisao da ga treba staviti na mjesto koje igra Pirlo? :P

Uostalom, kako ste tako sigurni da ce povratkom Pirla sve krenuti na bolje? Pa posljednje dvije sezone nije ni blijeda kopija igraca koji je vazio za najboljeg veznjaka na svijetu svojevremeno, a igre u Milanu idu u prilog toj konstataciji, daj Boze da Pirlo izazove neki pozitivan sok.

Bečki Kongres
Kontakt:

Post Postao/la Bečki Kongres » 22 jun 2010, 11:41

Vi ipak bolje pratite stanje u talijanskom fudbalu od mene, ali recite mi ima li ova reprezentacija mladih nada. Santon je povrijeđen(a svakako nije igrao i kad je zdrav), Baloteli je prgav poput Cassana, a Giovinco nije uvezao 3 utakmice ove sezone. Njih spomenuh jer igraju u velikim klubovima, siguran sam da u ekipama kao što su Bari, Sampdoria i Palermo ima ovih mladih nada, no jesu li oni kvalitet za SP i za reprezentaciju?

Lippi je pogriješio sa spiskom, no činjenica je da ni Talijani nisu igrali u ovim "velikim" klubovima(izuzev Juventusa) i Rome. Moram priznati da sam se iznenadio nepozivanjem Perotte, onakav tip igrača itekako treba Italiji. Totti se oprostio od repke, no stavio se na raspolaganje istoj, a s obzirom da Quagliarella nije igrao niti jednu jedinu minutu, nameće se pitanje što nije Totti došao. Miccoli također? Oni su igrali sjajno ove sezone, ako je jedan Pazzini mogao biti pozvan, mogla su i ova dvojica.

Marchisio ne može igrati na onoj poziciji, pa bi se isti trebao naći na klupi. Momak hoće da igra, trudi se, ali ne može. Dakle, na stranu simpatije koje Lippi gaji prema ovome igraču, za dobrobit reprezentacije bi se isti trebao naći na klupi. Pirlo je prijeko potreban ovom timu kao jedini fantazista. Montolivo je radnik, poput DDR, koji je zaslužan za oba gola koja je ITalija postigla.

Cannavaru se trebalo zahvaliti na svemu još u kvalifikacijama, pa manje bi Materazzi griješio od njega, pobogu. Jedina dobra stvar koju je Lippi uradio je što je veliki Legrotaglie izostavljen kao i smiješni Grosso koji je najbolje pružio prije 4 godine. Italija, poput BiH, radi po zaslugama. Ok, puno ste toga napravili za reprezentaciju, ali od stare slave se ne živi. Pravi remont je trebao biti u kvalifikacijama, no kada su već ove starkelje odradile taj dio posla, bilo je i za očekivati da će se naći u JAR-u. Opet bih rekao da je i jedan od krivaca Donadoni, jer je on počeo sa nekim eksperimentima, a Lippi je dobio zadatak odvesti ITaliju u JAR, te se vratio provjerenim starcima koji ga nisu nikad iznevjerili. Nikad do ovog SP-a.

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 22 jun 2010, 12:06

mah, Monto, nadovezao sam se na to da Marchisio igra na Pirlovoj poziciji.. ma ne znam ni sam sta pisem..

@Berlinski Kongers upravu si u vecini.. i slazem se sa tobom.. ali opet ne mogu igrati Giovinco, Santon i Balaviteli zato sto prvi nije uvezao ni 2 a kamoli 3 tekme, drugi isto kao i Giovinco jos je i povrijedjen, a treci je Cassano..

ima dosta mladih igraca poput Marchisija i Criscita.. pa i Chiellini je jos mlad.. ali njih ne treba izbacivati iz sastava.. treba im pruziti sansu da igraju, jer ni na klupi nemamo bolje igrace.. ako nista, za 2-4 godine cemo barem imati prave lidere.. sto se tice Marchisija, ruku bi svoju mogao dati da bi on na poziciji Montoliva odigrao 2x bolje.. igrao bi odlicno kao i De Rossi.. jer njemu ta pozicija skroz odgovara.. ali kako od jednog defanzivnog veznjaka napraviti krilo? nikako.. a Marchisio barem nesto i uradi.. nije toliko los da je najgori na tekmama.. ima i gorih puno.. ali povrede i jos neke stvari su se poklopile pa nam je zato trebao neko ko ce igrati na poziciji lijevog krila i trequatristu.. Lippi nema nikoga drugog, ima samo njega kao takvog igraca i vjeruje mu.. mozda ce Marcha biti los u ove prve 2-3 tekme, ali kada se vec navikne na jednu poziciju igrat ce bolje.. ugl. u ove dvije tekme bolje je odigrao od napadaca, i od Criscita.. ako nista..

zaboravih spomenuti, dok sam hvalio nase da nahvalim najvecu izdajicu Juventusa.. Zambrotta.. mogao si biti Capitano danas u Juventus odma iza Alessandra, ali si otisao za slavom.. steta za tebe..

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 23 jun 2010, 22:53

Skandal: Talijani namjestili prolaz u osminu finala?

Apeninski polutotok potresa novi nogometno-politički skandal. Čelnik talijanske stranke Sjeverne Lige, Umberto Bossi, izjavio je da će azzurri podmititi Slovake kako bi prošli u osminu finala SP u Južnoj Africi.

Nakon što su ga novinari upitali što misli hoće li Italija u posljednjem kolu u skupini pobijediti Slovačku, Bossi je odgovorio:

"Ma kako god bilo, mislim da će kupiti utakmicu. Vidjet ćete da će sljedeće sezone dva ili tri slovačka nogometaša igrati u talijanskoj ligi".

Talijanski nogometni savez osudio je ovakvu izjavu čelnika Sjeverne Lige, kazavši da je uvredljiva. Bossijeva Sjeverne Liga, koju u javnosti doživljavaju kao stranku sa separatističkim težnjama, ključni je saveznik u vladi premijera Silvija Berlusconija.

Svjetski prvaci, nakon remija protiv Paragvaja i Novog Zelanda, u posljem kolu skupine F u četvrtak moraju pobijediti Slovačku da bi ušli u drugi krug SP u Južnoj Africi.
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 23 jun 2010, 23:03

to su gluposti koje novinari jedva cekaju da napisu...a tom idiotu sto je izjavio to...protjerat ga iz italije :evil:
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 23 jun 2010, 23:24

Ko ce mi reci valjan razlog zasto je grupa F u 16:00? :evil: :evil: :evil: :evil:

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 23 jun 2010, 23:26

Mont0 je napisao/la:Ko ce mi reci valjan razlog zasto je grupa F u 16:00? :evil: :evil: :evil: :evil:
Mislim da je zato jer Paraguay-NZ igraju u Polokwaneu a tamo je veoma hladno oko 22:00,mada nisam siguran.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 23 jun 2010, 23:28

Mont0 je napisao/la:Ko ce mi reci valjan razlog zasto je grupa F u 16:00? :evil: :evil: :evil: :evil:
jarane sve tekme zadnjeg kola se igraju u istom terminu valjda ti je to poznato ako na to msilis... :mrgreen:

grupa e i f se sutra igraju...

f je u 16 a E u 20 i 30...sto je to tako..pitaj fifu :P
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 23 jun 2010, 23:30

Hvala kolega.

Sutra opsiran izvjestaj hocu da procitam od ovih sto ce forzati svim srcem za nase :lol:

Italia

P.S. Pitam zasto se redoslijed narusava na grupama E i F, kad je po nekoj logici trebalo da bude obratno. Fuj, debili. :cry:

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 23 jun 2010, 23:36

da...trebala je E grupa prije po nekoj logici al eto..

ovako...sutra vjerovatno 4-3-3.....pepe i marchisio out...gattuso na zadnjeg veznog..ispred montolivo i DDR...i trojica u napadu za koje ce se lippi odlucit...pa cemo vidjeti

Jbt prevelik sma navijac italije :mrgreen: :lol: ..vise nego Bih izgleda pratim :mrgreen:

Zaključano

Natrag na “Svjetsko Prvenstvo: Južna Afrika 2010.”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.