San Marino - BiH 06.09.2025. | BiH - Austrija 09.09.2025.

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Coolpanda24
Kontakt:

Re: San Marino - BiH 06.09.2025. | BiH - Austrija 09.09.2025.

Post Postao/la Coolpanda24 » 18 avg 2025, 16:26

safun79 je napisao/la:
18 avg 2025, 16:15
Je li bila press konferencija ?
Nije, biće 29. augusta.

bhfanatic14
Kontakt:

Post Postao/la bhfanatic14 » 18 avg 2025, 16:30

Rangnick ga vec šlajfa kod kuce. I ako su i oni prelosi u zadnje vrijeme bit ce ipak dovoljno to je jasno nakon danasnjeg novog menadzerskog spiska. Jos Ralf pametan mudar saceko ga da idiot prvi objavi spisak, bez rezervnog. Siguran sam da vec sutra ujutro Ralf sve ce znat o nama u detalju i gdje ce i koga nama suprostavit. Utakmica tek za tri sedmice ali je ker pozurio da se rijesi posla.
SAVEZ NAPOLJE ! ! ! NSBIH = 0% fudbal 100% kriminal

safun79
Kontakt:

Post Postao/la safun79 » 18 avg 2025, 16:43

Coolpanda24 je napisao/la:
18 avg 2025, 16:26
safun79 je napisao/la:
18 avg 2025, 16:15
Je li bila press konferencija ?
Nije, biće 29. augusta.
Hvala drug na informaciji, živ bio
„Pravi džentlmen nikada ne napušta svoju damu“,

Aleksandro Del Piero

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 18 avg 2025, 16:47

Ne znam gdje je pozurio sa spiskom
Bajraktarevic i psv imaju jos dvije utakmice do San Marina
Siguran sam da ce igrati
Mujakica, Djakovca kad vidim na spisku povraca mi se
Takodjer Basic, Hadzikic, Omerovic, Kulenovic, Bazdar ne zasluzuju da budu na spisku sto zbog klubove gdje igraju, to i zbog cinjenice da ne igraju
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Masqareda
Kontakt:

Post Postao/la Masqareda » 18 avg 2025, 16:59

Neka ga neko od novinara pita za Vitalitya i Jankovica. Bila je prica da ce u septembru biti pozvani.

A za Pejcinovica je Ganibeg objavio u februaru jos da je nas. I tu pitat gdje zapelo. :yawn:

kakarut
Kontakt:

Post Postao/la kakarut » 18 avg 2025, 20:25

San Marino - BiH 0:4

BiH - Austrija 2:0

Zivi bili pa vidili :bih:

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 18 avg 2025, 20:27

kakarut je napisao/la:
18 avg 2025, 20:25

Daj Boze da Austriji uvalimo 2 gola. Niko sretniji od mene da se to desi :pray:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 18 avg 2025, 20:30

kakarut je napisao/la:

dedera reci nam šta si uzeo, da se i mi malo “osvježimo” :D

kakarut
Kontakt:

Post Postao/la kakarut » 18 avg 2025, 20:33

DamirT je napisao/la:
18 avg 2025, 20:27
kakarut je napisao/la:

Daj Boze da Austriji uvalimo 2 gola. Niko sretniji od mene da se to desi :pray:
Ma 3 boda glat.. Luda atmosfera ce bit pun stadion nakon sto mlatnemo San Marino bit ce jos nabrijanije, nije ljudi ni Austrija neki bauk i cak mislim da je to ekipa ciji stil igre nam odgovara.

Vrijeme je da i nas vile malo pronosaju nakon svih onih nesretnih baraža i svega, idemo na SP ljudi vidjet cete

Mow
Kontakt:

Post Postao/la Mow » 18 avg 2025, 20:34

kakarut je napisao/la:

De ugasi PlayStation :D

0:1 i 1:2 su vec realniji rezultati.
⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️

kakarut
Kontakt:

Post Postao/la kakarut » 18 avg 2025, 20:36

Mow je napisao/la:
18 avg 2025, 20:34
kakarut je napisao/la:

De ugasi PlayStation :D
Aj dobro..tako ste govorili da i protiv ciganije sanse nemamo i da su nam 4 boda iz prve dvije utakmice premija

Sindikat12
Kontakt:

Post Postao/la Sindikat12 » 18 avg 2025, 21:03

CAZIN je napisao/la:
18 avg 2025, 15:40
Golmani:

Vasilj - Pozvan kao standardni golman, također je bio u Top 4 ocjenjena golmana na sofascoru prošle sezone. Zasluženo broj 1.

Zlomislić - Prvi golman prvaka HNL-a i ekipe koja će igrati sa PAOK-om za LE. Dobar izbor za rezervnog golmana.

Hadžikić - Prije 2 sezone najbolji golman naše lige dok je sezonu kasnije bio dosta ispod tog nivoa, sad brani za Slaven Belupo. Kao 3 opcija veoma pristojno. Neki bi stavili Muftića mada pozicija 3 golmana nije po mom mišljenju ni toliko bitna.

Bekovi:

Dedić - Naš u ovom trenutku jedan od najboljih i najkvalitetnijih igrača ali ga Sergej MORA koristiti na poziciji desnog beka u suprotnom će biti jedan od lošijih na terenu.

Malić - Protiv Rumuna odigrao veoma kvalitetnu utakmicu za momka koji je do tada jedino seniorske minute imao u LP. Protiv Kipra 3 dana poslije je bio lošiji ali opet pristojan. Definitivno po minutaži nije trebao biti na spisku ali momak kad igra bori se i ima hrabrost dok je na terenu (nije bojažljiv).

Burnić - Ono što sam upratio u svim utakmicama na kojima je sa klupe ulazio kao lijevi bek (Kola bi prelazio u lijevog stopera i igrali bi sa 5 nazad) je bio dosta korektan, nije imao nekih većih grešaka. Nije dobra opcija za lijevog beka koji može igrati cijelu utakmicu ali da uđe nekih pola sata max veoma korektno je odrađivao posao.

Mujakić - Iskreno ja ne znam što ga Barba još zove kad je momak dokazao da nije kvalitet (vjerovatno jer je fighter :D ). Mada kad se sjetim da je do prije 3-4 godine tu bi Saničanin prije bih uzeo Nihada.

Štoperi:

Katić - Dosta dobar štoper za nas jer je borben kad se branimo i tu mu je najveća kvaliteta uz skok igru. Momak će igrati protiv Austrije 99% jer ćemo se braniti tu utakmicu ako nas Barba ne iznenadi sa nekim ofanzivnim sastavom. Ne treba biti u igri kad igramo protiv reprezentacija dok mi gradimo napade i kad mi imamo više loptu u posjedu jer nema dobru igru nogom. Skok igra jedan od najvećih kvaliteta. Kad se sjetim kako je digao navijače protiv Kipra kad je ušao :ljepota: . Takva energija i borbenost su nam potrebni.

Muharemović - Momak je na ovom spisku naš najkvalitetniji štoper tako da je poziv 100% opravdan. Za razliku od Katića korisniji je u igri dok se napad organizuje mada je veoma kvalitetan i dok se branimo. Veoma dobra igra nogom (još mu je lijeva noga jača). Naš trenutno broj 1 na štoperu.

Radeljić - Jedan od kvalitetnijih štopera u HNL-u i glavni štoper Rijeke. Dobar štoper ali kao i Katić dok se branimo, igra nogom mu je dosta lošija od Muharemovićeve i tu bi Tarik trebao imati prednost ispred njega jer igraju oba lijevog štopera.

Barišić - Top 3 štopera u Švicarskoj ligi prošle sezone po sofascore-u. Sigurno kvalitetnija opcija od Katića na poziciji desnog štopera kad mi imamo posjed i organizujemo igru. Iako je mlad imao je dosta povreda za mladog igrača te treba napomenuti da kad god je igrao za reprezentaciju bi napravio neku grešku ali bih ga opet stavio ispred Katića.

Košpo - Momak od 19 godina koji ima 30 minuta seniorskog nivoa još u prijateljskoj. Pozvan iz razloga da se kapariše i sigurno će dobiti priliku protiv San Marina (ako bude prilike). Ako bi riješili utakmicu u prvih 45 minuta ubaciti ga u drugih 45 minuta. Potencijal da bude veoma kvalitetan štoper i da za koju godinu imamo njega i Tarika kao štopere u prvih 11.

Veznjaci:

Šunjić - Naš jedan možda i najbitniji igrač u veznom redu jer može trčati za dvojicu. Igra playoff kvalifikacija za LP te ima osiguranu LE. Odličan za svoju poziciju destruktivca, tehnički malo kaska ali takav igrač treba svakoj ekipi (tip Bešića).

Bašić - Momak je na U21 nivou bio najkvalitetniji igrač reprezentacije mada mu klupska karijera ne ide dobro. Iz fenjeraša Ruske lige do tima koji se bori za titulu u Kazahstanu i ispada u kvalifikacijama za KL. Izgleda da se još traži u seniorskom fudbalu. Ne bih rekao da je dobar za glavni spisak dok za rezervni spisak jest.

Gigović - Jako dobra sezona u Kielu (te fin gol iz slobodnjaka u prvom kolu Cvajte) te transfer u Young Boys sa kojima će igrati Evropu sigurno (pitanje KL ili LE, nadamo se EL). Veoma dobar igrač kad se stavi na svoju pravu poziciju a ne kad mu se izmišljaju pozicije krila ili 10-ke. Opravdan poziv.

Tahirović - Eh dolazimo do Barbinog miljenika :D . Od ovog momka smo puno više očekivali, naročito poslije utakmice sa Islandom gdje je odigrao bez greške. Solidan igrač mada mu je karijera u velikom padu. Od Rome pa do drugog tima Ajaxa do toga da nekad igra cijelu utakmicu u Brondbiju a nekad zna i presjediti cijelu utakmicu. Momak možda nema kvalitet za prvih 11 svaku utakmicu ali generalno mislim da ga ljudi pljuju nekad i više nego što treba (mada je to moje mišljenje). Na glavnom spisku sigurno treba biti (po meni) jer je kvalitetniji od Bašića i ostalih koji su mi više za rezervni spisak nego za glavni.

Haris Hajradinović - Momak koji igra skoro cijelu karijeru u Turskoj i jedina prava 10-ka u ovoj ekipi (Kerima ubrajam više u krilu mada i on može pokriti poziciju 10-ke veoma kvalitetno sigurno). Ako se želi da momak odigra kako može (kao protiv Kipra) MORA igrati na poziciji 10-ke a ne na poziciji krila. Nadam se da je Barba to vidio protiv San Marina i da će ga staviti na njegovu poziciju protiv Austrije pa da momak konačno pokaže da je kvalitetan igrač. Inače veoma borben i u nedostatku kvalitetnih veznjaka koji znaju dobro odigrati prema naprijed realno ga je očekivati na glavnim spiskovima.

Đakovac - Dobar u zadnjih nekoliko utakmica Akrona (zdnij 5 utakmica 2 asistencije). Mada ovakvi igrači (ako želimo ići direktno na SP) NE SMIJU biti na glavnom spisku. Rezervni može ali glavni nikako. Po tom pitanju imam isti stav kao za Bašića.

Krila:

Memić - Veoma kvalitetan momak koji je od naših oranica došao do toga da igra za Viktoriu Plzen i da igra kvalikacije za LP protiv Rangers i bude jedan od boljih igrača u svojoj ekipi. Sigurno zaslužuje da bude glavni igrač jer nemamo puno igrača na krilnim pozicijama. Jednostavno se momak čini kao bolje verzija Višće. Također bitno napomenuti Nodijev pulen :D .

Omerović - Kako igra u Osijeku na poziciji krila mnogo bolji je igrač nego na poziciji beka. Svakako ne treba biti na glavnom spisku.

Alajbegović - Odavno nismo imali ovakvog talenta te protiv San Marina ga očekujem u prvih 11. A protiv Austrije ako nam bude trebao rezultat ubaciti ga zadnjih pola sata pa da ga vidimo protiv dosta kvalitetnijiih igrača nego onih protiv kojih je igrao trenutno u karijeri. Svakako naš sljedeći "wunderkind" i nadati se da će on i Esmir napraviti kvalitetne karijere i da nam budu glavni igrači reprezentacije u narednih 10-ak godina.

Napadači:

Džeko - Za ovog čovjeka nemam šta napisati svi znaju kakav je igrač.

Demirović - Također upoznati smo sa njegovim kvalitetama. Samo još da pročepi za reprezentaciju i biće top igrač.

Baždar - IGrač koji ima dobar potencijal samo mi se čini da mu fali samopouzdanja. Po minutaži nije zaslužio poziv na glavni spisak ali ga izvlači dobar debi nastup u Ligi Nacija gdje smo vidjeli da od njega ima kuveta samo mu fali konstantnosti sa kojom će doći i samopouzdanje.

Kulenović - Jako kvalitetna sezona u Nizozemskoj ligi igrajući za tim iz donjeg dijela tabele. Pružao kvalitetne partije prije povrede i čini se kao da još nije dovoljno oporavljen za nadati se da vrati formu iz prošle sezone. Nije zaslužio poziv za ovo okupljanje po minutaži.

Spisak porpuno korektan mada ima dosta zamjerki.
Zamjerke po meni su: Huseinbašić (kojem je Barba izgleda uzeo onaj psihički problem na zub) je trebao upasti na glavni spisak umjesto Đakovca, Esmira bih iako nema neku Bog zna kakvu minutažu u seniorskom fudbalu pozvao umjesto Omerovića (jer se vidi iz aviona da je Esmir kvalitetniji od Omerovića), Gazibegović je trebao upasti umjesto Malića jer je kvalitetnija opcija naročito sad kad nemaš Kolašinca na raspolaganju stavi Juku na lijevog beka i reci mu "Ne smiješ prelaziti centar." ako ne planiraš zvati nekog klasično lijevog beka umjesto Kolašincai dolazimo do Karića (koji je standardan u Sturmu u kojem Malić dobija minute na kašiku) koji je po trenutnoj formi MORAO upasti umjesto Mujakića na spisak jer ti je Kolašinac povrijeđen. Moguće da mu se nije stiglo još promijeniti sportsko državljanstvo (mada sumnjam).Zaboravih Hadžikadunića koji je bez kluba i sigurno (želim da vjerujem) bi ga Barba stavio na glavni spisak da je drugačija situacija.

Da napomenem ako želimo da budemo reprezentacija koja želi da bude neki drugi šešir u kvalifikacijama ne smijemo imati u rosteru igrače iz Ruske, Kazahstanske lige.

Halalite na dužem postu :D

To je to.

Slazem se 100%. Hvala drug.

Arnelv52
Kontakt:

Post Postao/la Arnelv52 » 18 avg 2025, 21:34

Mujakić nam nažalost još uvijek treba. Ako stavimo Dedića na desnog beka onda nema smisla da ga se previše opterećuje odbranom. On mora igrati ofanzivnije jer je jedan od rijetkih igrača koji može nešto 1 na 1. Izostanak njegove defanzive treba nekako nadoknaditi.

Sa druge strane ako Alajbegović počne protiv Austrije (a isto je i ako bi Demirović počeo sa krila) treba i njega rasteretiti defanzivnih akcija jer je jedan od rijetkih koji može nešto 1 na 1. Demirović eto nije toliko jak 1 na 1 ali može služiti kao drugi napadač kad se sa desne strane kreira šansa.

Sve to treba nekako pokriti. A imamo ekipu sa poljuljanim samopouzdanjem koja još nije naučila da igra cijelo vrijeme maksimalno koncentrisana. I koja ima nekreativan vezni red zbog čega nam je jedina opcija kreirati preko krila.

Zato po meni protiv Austrije: Dedić, Katić, Muharemović, Mujkić - Šunjić, Tahirović, Gigović - Alajbegović (lijevo), Džeko, Demirović (desno)

Mislim i da ćemo mi uskoro prerasti Mujkića. Muharemović, Tahirović, Gigović i Dedić bi se konačno trebali afirmisati ove sezone i onda više neće biti tolike potrebe za tolikim osiguračima na terenu. Moći ćemo se mnogo više nadigravati sa drugim reprezentacijama.

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 18 avg 2025, 22:03

Ako nam Mujakić treba i ako će on igrati bolje da ne izlazimo na teren i predamo nekoj drugoj reprezentaciji mjesto u baražu.

U našoj ligi ima boljih igrača od osuđenika za ratne zločine u vidu Mujakića, frajera koji je otjeran iz nikad goreg Hajduka, Kotrijka i nikad goreg Partizana u historiji.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

myself
Kontakt:

Post Postao/la myself » 18 avg 2025, 22:10

Jel ovo znaci da je i Gazibegovic zavrsio sa reprezentacijom ili ima neki objektivni razlog.

bhfanatic14
Kontakt:

Post Postao/la bhfanatic14 » 18 avg 2025, 22:18

Nihad mujakic 😂😂 eyupspor
Ifet djakovac 😂😂 Akroni
Ivan basic 😂😂😂 Astana
Nail omerovic 😂😂😂 Osijek
Luka kulenovic 😂😂😂😂 heracles
Safet bazdar 😂😂😂 segunda division ( 300 dana za koji sat )
Haris edin hajradinovic 😂😂😂 kasimpasa (makedonac)
Emanuel kospo 😂😂 fiorentina u19 primavera
Zlomislic- radeljic 😂😂😂 28 godina nemogu nikud maknut (MAKEO) iz smjesne hnl. Vjecni hnlisti.
Adrian malic - mali 😁😁 druga ekipa sturma ,u prvoj peskire donosi karicu.

Ovo su scene da umres od smijeha kakav kupleraj menadzerski.
Zadnja izmjena: bhfanatic14, dana/u 18 avg 2025, 22:19, ukupno mijenjano 1 put.
SAVEZ NAPOLJE ! ! ! NSBIH = 0% fudbal 100% kriminal

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 18 avg 2025, 22:19

baboedindzeko09 je napisao/la:
18 avg 2025, 22:03
Ako nam Mujakić treba i ako će on igrati bolje da ne izlazimo na teren i predamo nekoj drugoj reprezentaciji mjesto u baražu.

U našoj ligi ima boljih igrača od osuđenika za ratne zločine u vidu Mujakića, frajera koji je otjeran iz nikad goreg Hajduka, Kotrijka i nikad goreg Partizana u historiji.
Lik nije trebao nijednoj ekipi. U trenutnom Sarajevu bi bio klupa. Qrcina od igraca.

kakarut
Kontakt:

Post Postao/la kakarut » 18 avg 2025, 22:20

myself je napisao/la:
18 avg 2025, 22:10
Jel ovo znaci da je i Gazibegovic zavrsio sa reprezentacijom ili ima neki objektivni razlog.
U zadnjih 12 utakmica 150 minuta, bio povrijeđen a i izgubio mjesto startera

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 18 avg 2025, 22:20

Bhf ne kontam zasto ti smeta Kospo
Svaka cast ss na tom potezu
Malic je potencijal i takve treba gurati
Kulenovic i Bazdar su korisniji igraci za repku od Tabakovica
Tabakovic bi bio dobar da imamo ostalih 10 igraca koji trce 90 minuta i koji su brzi
U Gladbachu svi trce i ne mozes porediti
Za Mujakica, Djakovca, Hadzikica, Zlomislica, Radeljica, Hajdadinovica se slazem
Omerovic i Basic imaju jos fore i njih treba drzati na nekom rezervnom spisku

Ima tu dosta igraca koje treba gledati ispred njih
Od Pejcinovica,Telalovica,Bajraktarevic, Ibrahimovic, Beganovic,Miljevic, Bilbija, Karic, Dulic, Ahmedhodzic, Krunic, Djuric,Males, Busuladzic, Jasic, Huseinbasic, Tabakovic,Jankovic,Gazibegovic, Hasic, Kolasinac, Avdic, Hadzikadunic, Omic

Neki su povrijedjeni,a neke ne zele, neki nemaju pravo
Ali ko hoce moze sastaviti jako strasnu ekipu
Ovo sto Barbarez radi je strah i ide na siguricu

Znaci bolje Kovaca da je zvao nego Djakovca
Ako nista mozemo dobiti nesto u buducnosti
Taj ako ista vise napravi bice nesto tipa Ferencvaros i to mu je kraj karijere
Mene samo to nervira sto jedno prica, a drugo radi
Plus dokazani panj Mujakic neizostavan sa svakog spiska, meni to nikad nece bit jasno
Kaze treci golman ce biti mladi iz domace lige i onda zove Hadzikica opet :thumbdown:
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 18 avg 2025, 22:46

kakarut je napisao/la:

Nismo četiri gola zabili nikome ima ja mislim i 6 godina. Biće u San Marinu opet porođaj gola.
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 231983, Normus90, riki46, Sarun i 45 gostiju.