Zasto su onda saveznici dozvolili streljanje draže?
Dušan Bajević - "Princ sa Neretve"
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Dušan Bajević - "Princ sa Neretve"
Ja bi svjetlo zvao mrakom da te nije @Tili....
Jer je Britanija tako htjela. Čerčil je imao dva izbora ili Draza ili Tito. Čerčil izabrao Tita za poslijeratnog saveznika jer su i Rusi tako htjeli, jer je Tito bio do 1948 Staljinista. Tako da je pred kraj rata Draza pusten niz vodu i strijeljan je 1946 godine uz blagoslov zapada.
Ali govoriti da su cetnici tokom citavog rata bili protiv fašista je glupostAlemC85 je napisao/la: ↑25 jan 2020, 13:03Jer je Britanija tako htjela. Čerčil je imao dva izbora ili Draza ili Tito. Čerčil izabrao Tita za poslijeratnog saveznika jer su i Rusi tako htjeli, jer je Tito bio do 1948 Staljinista. Tako da je pred kraj rata Draza pusten niz vodu i strijeljan je 1946 godine uz blagoslov zapada.
Skroz je nebitno koga je uvrijedio, sta njemu ima taj lik biti na ruci uopce? Od tone drugih stvari koje je mogao kaciti na tijelo on je bas njega. Ne treba nam neko ko ce tetovirati diskutabilne licnosti na svoje tijelo, pa makar mu zrtve bili 'samo' tamo neki Gambijci. Afirmise se jedna ideologija koju ja licno ne zelim da predstavlja moju zemlju, pa i niciju drugu. Sutra kad bi Kolasinac tetovirao Sulejmana Pacariza rekao bih istu stvar. Respekt zbog njegovih zasluga na terenu, davao je mnogo za reprezentativni dres i bio je koristan na toj RB poziciji, ali ovdje je u pitanju nesto vise.
Sto se mene tice Ogi je odigrao za repku vazda konkretno.
A i da sebi qurcinu na celu istetovira meni ni u dzep niti iz dzepa.
Od njega se ocekuje da igra a ne da tetovira ljubicice.
Sve dok dobro igra za repku neka bude na spisku.
A i da sebi qurcinu na celu istetovira meni ni u dzep niti iz dzepa.
Od njega se ocekuje da igra a ne da tetovira ljubicice.
Sve dok dobro igra za repku neka bude na spisku.
@Salih1984
Četnici nikada nisu bili protiv fasista jer su od samo pocetka rata bili uz Hitlera. To je činjenica. Kada su Britanci saznali za njihovu igru sa Nijemcima i kada su saznali za strasne zločine u isti. Bosni i Dalmaciju, od tada je Tito postao glavni na Balkanu a Draza je proglašen neprijateljem Saveznika. Pusti laznu historiju iz Beograda
Četnici nikada nisu bili protiv fasista jer su od samo pocetka rata bili uz Hitlera. To je činjenica. Kada su Britanci saznali za njihovu igru sa Nijemcima i kada su saznali za strasne zločine u isti. Bosni i Dalmaciju, od tada je Tito postao glavni na Balkanu a Draza je proglašen neprijateljem Saveznika. Pusti laznu historiju iz Beograda
- JavierBosnia
- Kontakt:
Sta god da Bajevic odluci ja cu se sloziti sa njim. Ko sam to ja ili neko drugi da osporava odluku covjeka ciji je to posao.
Ili cu podrzavati ili necu, nema izmedju.
Prema njegovoj izjavi on ce ga vratiti iskljucivo uz njegovo izvinjene, mada poznavajuci vranjesa to i moze i ne mora da se desi. Vec je ogi sam sebe gazio toliko puta pokusavajuci da ispadne neki karakter
Prema njegovoj izjavi on ce ga vratiti iskljucivo uz njegovo izvinjene, mada poznavajuci vranjesa to i moze i ne mora da se desi. Vec je ogi sam sebe gazio toliko puta pokusavajuci da ispadne neki karakter
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3
Znam,zato sam i repliciro liku koji je rekao da su se cetnici borili protiv nacistaAlemC85 je napisao/la: ↑25 jan 2020, 13:08@Salih1984
Cetnici su se jedno vrijeme borili protiv fašista ,ali vecinu vremena su se borili rame uz rame sa njima
Znači fašiste udarile na fašiste
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA
Jer su 1943.odabrali komunisticku partiju Jugoslavije za saveznike, a lomilo se zestoko oko toga. Malo je trebalo da to bude "kraljeva vojska". Nista nije ni crno ni bijelo kako se predstavljalo.
Ali u svakom slucaju, debilno je tetovirati u najmanju ruku diskutabilne licnosti iz proslosti.
Izgleda da Đujić nije samo Hrvatice silovao već i Bošnjakinje pa su proradili geni njenih bošnjačkih potomaka na forumu koji ga podržavaju. 

DD
Kako ce Vranjes igrati,kad su rekli ako udje na nasu teritoriju da ce biti uhapsen?
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Kakav je on karakter dovoljno govori tetovaza genocidne tvorevine koju je na kraju prekrio satom. Toliko o njemu.JavierBosnia je napisao/la: ↑25 jan 2020, 13:13Sta god da Bajevic odluci ja cu se sloziti sa njim. Ko sam to ja ili neko drugi da osporava odluku covjeka ciji je to posao.
Sto ne prica kako se krijo po hotelu i nije izlazio dalje od hotela kad je naljepio tu tetovazu. A voli glumiti zestokok momka. P.icka obicna.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
- JavierBosnia
- Kontakt:
Ja protiv Momcila nista nemam

Toni Sunjic mozda, ja ne

Igrački bi nam možda značio povratak, s obzirom da je bolji od Todorovića, ali sa strane atmosfere izvan reprezentacije to se ne smije dogoditi. Možda njeg igrači vole i možda je on faktor koji podiže atmosferu među igračima, možda ga s druge strane uopšte ne vole, to mi ne znamo, ali kao što rekoh znamo da će naići na neodobravanje javnosti, u velikoj većini, i to je ono što nam nije potrebno. Vrlo je jasno.
Nasi novinari po navici nastavili s glupim pitanjima na ovim press konferencijama. Bukvalno nista konkretno i zanimljivo nisam cuo, mada ni Bajevicevu odgovori nisu nista bolji.
Jedan ga pita sta za njega znaci to sto je dosao na poziciju selektora, a drugi da li ce odmah napasti S. Irsku, ili ce cekati pravu priliku za to, a jos 2 mjeseca su do baraza i covjek nema predstavu ni ko ce moci igrati, a kamoli nesto drugo.
Jedan ga pita sta za njega znaci to sto je dosao na poziciju selektora, a drugi da li ce odmah napasti S. Irsku, ili ce cekati pravu priliku za to, a jos 2 mjeseca su do baraza i covjek nema predstavu ni ko ce moci igrati, a kamoli nesto drugo.

- BoixosNois1899
- Kontakt:
Svaka čast Bajeviću. Čovjek ne yebe ni navijače ni savez ni medije. Konačno selektor kakvog smo čekali dugo vremena.
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"
FC Grizzlies
FC Grizzlies
- JavierBosnia
- Kontakt:
I kao takav opet ovdje ne valja. Imamo mi selektora i patriota po forumu previseBoixosNois1899 je napisao/la: ↑25 jan 2020, 13:34Svaka čast Bajeviću. Čovjek ne yebe ni navijače ni savez ni medije. Konačno selektor kakvog smo čekali dugo vremena.
Kljucno pitanje je to da li ce Bajevic uspjeti uspostaviti profesionalizam na okupljanjina ili ne. Ako najave pripreme opet na Ilidzi, onda opet sve u vodu pada.
-
- Kontakt:
Ako ga ostali igraci koji budu pozvani u ekipu prihvate i nemaju nista protiv toga onda suplja prica po internetu nema svrhe.
Ako dzeko i pjanic npr kazu neka ga nek igra sta onda vi imate polemisati. Ako su ljudi dovoljno idioti da na utakmici zbog jednog igraca zvizde i j.ebu mater onda bujrum, neka bosna i ne ode na prvenstvo.
Na kraju krajeva,ko moze da tvrdi da u slucaju prolaska na prvenstvo bajevic ne precrta vranjesa sa spiska!?
Ako dzeko i pjanic npr kazu neka ga nek igra sta onda vi imate polemisati. Ako su ljudi dovoljno idioti da na utakmici zbog jednog igraca zvizde i j.ebu mater onda bujrum, neka bosna i ne ode na prvenstvo.
Na kraju krajeva,ko moze da tvrdi da u slucaju prolaska na prvenstvo bajevic ne precrta vranjesa sa spiska!?