Armenija-BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

BiH ce u Armeniji:

1) Pobijediti
267
91%
2) Igrati nerijeseno
10
3%
3) Izgubiti
16
5%

Ukupno glasova: 293

emir_

Re: Armenija-BiH/BiH-Turska

Post Postao/la emir_ » 21 avg 2009, 12:18

Edo_Majka je napisao/la:
Edo_77 je napisao/la: Ako ti vjerujes da bi Hrgovic dao sve od sebe u evt. baraz mecu protiv Hrvatske onda nemamo sta pricati.
To nisam rekao jer se nadam da necemo izvuci Hrvate jer bi nas tad Ciro licno unistio, nebi Hrgo ni imao prilike da nas on unisti :D

evo kako ce po mom misljenju Ciro igrati protiv Armenaca:
------------Begovic
--Pandza--Nadarevic----Spahic
Jahic------------------------------Hrgovic
------------Rahimic
Muratovic--------------Salihovic
------------Pjanic/Ibricic
-------------Dzeko

i to je pozitivno sto ce Salihovic konacno igrati u sredini terena gdje ce biti od velike korisit
-----------------Begovic
--..----..Spahic--Nadarevic----Jahic
Bajramovic--------------------------Salihovic
---------.........Rahimic.............
.............Pjanic-----------Muratovic (mora igrati, borac veliki
-------------Dzeko...............Ibisevic
4-IN-A-ROW

amir
Kontakt:

Post Postao/la amir » 21 avg 2009, 12:22

Edo_Majka je napisao/la:
Edo_77 je napisao/la: Ako ti vjerujes da bi Hrgovic dao sve od sebe u evt. baraz mecu protiv Hrvatske onda nemamo sta pricati.
To nisam rekao jer se nadam da necemo izvuci Hrvate jer bi nas tad Ciro licno unistio, nebi Hrgo ni imao prilike da nas on unisti :D

evo kako ce po mom misljenju Ciro igrati protiv Armenaca:
------------Begovic
--Pandza--Nadarevic----Spahic
Jahic------------------------------Hrgovic
------------Rahimic
Muratovic--------------Salihovic
------------Pjanic/Ibricic
-------------Dzeko

i to je pozitivno sto ce Salihovic konacno igrati u sredini terena gdje ce biti od velike korisit
GGGDDDDJJJEEEE TTTTTTIIIIIIIIII JJJJJJJEEEEEEE IIIIBBBBIIIISSSEEEVVVIIICCCC
Zeljeznicar, Juventus, BiH, Italija, Salihamidzic, Del Piero, Ibisevic
Dok sunce sja, dok disem ja, voljet cu vas ja
Vedad Ibisevic-veliki igrac-veliki covijek-veliki golgeter

fk zeljeznicar
Kontakt:

Post Postao/la fk zeljeznicar » 21 avg 2009, 12:25

The Game je napisao/la:Dobro ba pustite Hrgovica, ali moze li mi neko reci ko je sinoc gledao Sarajevo da li je Torlak zasluzio poziv. Ja sam bio na zapadu i cini mi se da je imao samo jednu gresku. Covjek je glavom izbio milion lopti i to ne napamet vec svaku ko da je rukom bacao. Kone se nije vidio, ustopo ga je, ovaj se nije posteno s loptom sastavio.
-----------------Begovic
--..----..Spahic--Nadarevic----Jahic
Bajramovic--------------------------Salihovic
---------.........Rahimic.............
.............Pjanic-----------Muratovic (mora igrati, borac veliki
-------------Dzeko...............Ibisevic[/quote]

ma zaslužio je i on i cocalić i još neki igrači iz pl, ali kako će znati ćiro kad je drko na maksimiru na pobjedu dinama, nije lud da dođe vamo i pogleda koju utakmicu, ma ako se mi sad plasiramo njega treba odmah otjerati, ma on je u talu sa ušketom i iljom 1000%, ja mislim da bi se i muzurović sa ovim igračima plasiro na sp, a gdje je onaj krunić što njega ne poziva igra u moskvi, vrlo dobrom klubu i jedan je od boljih igrača, ili je ono reko da ga nije zadovoljio, pa koliko se sjećam nije ga ni jahić bio zadovoljio i svađo se sa bajevićem što ga preporučuje

ĆIRO + ILJO + UŠKE = BALAVI LOPOVI

ndbosna
Kontakt:

Post Postao/la ndbosna » 21 avg 2009, 12:29

Torlak je definitivno zasluzio poziv, al kako bi to nas bajni selektor znao kad nije pogledao ni jednu utakmicu nasih klubova. Covjek bi pored spahica bio mozda nas najbolji odbrambeni igrac.

Mirza_Hordas
Kontakt:

Post Postao/la Mirza_Hordas » 21 avg 2009, 12:31

ojjjj hrgović :( :(.......svaka mu čast za sve što je uradio u karijeri ali on meni nikad nije bio igrač
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ....Neka danas lišticom odjekuje tvoj krik, neka im se srce zaledi,
jer uzeli su zivot od tebe a tebe od nas! 4.10.

"dok hasetu oduzmu loptu vi slušajte muziku iz našeg studija"

am333
Kontakt:

Post Postao/la am333 » 21 avg 2009, 12:32

Ljudi naša PL ne može trčati 90 minuta i kraj....ja stvarno volim naše klubove i želim im sve najbolje al kondiciono tanka liga do bola.
Bila je tekma PL protiv azerbajdžana i svi smo vidjeli šta je bilo
"na stadionu se nalazi tacno 10 kilometara raznih vrsta kablova"
"Riješio Chielini da i večeras nešto ubode, mislim na terenu"
"Takvo je pravilo: u fudbalu, kao i u ljubavi, ko ga ne zabije, mora ga primit."
-Sasha Vugdalich

amarildobule
Kontakt:

Post Postao/la amarildobule » 21 avg 2009, 12:40

Koji ste vi pametnjakovići!!!!!!!!!
Hajde pametnjakovići reciti mi vi ko je bolji lijevi bočni od Hrgovića?
Slažem se sa Ćirom da iz BH lige niko ne zaslužuje poziv. Razlog je vrlo jednostavan, fizički su očajno spremni svi.
Kažete Torlak i Cocalić trebaju biti pozvani, jako smiješno. Cocalić igra za Želju koji prošle godine nije uspio ni na jednoj utakmici na gostovanju da ne primi gol, Torlak igra u Sarajevu od juče i momak osim visine nema ništa drugo, brzina, pokretljivost očajni, uostalom vidio sa protiv veleža i modriče.

ZEno.T.
Kontakt:

Post Postao/la ZEno.T. » 21 avg 2009, 12:45

Ne vidim te nove uzdanice u odbrani !**** ga Hrgovic
12.9.2009.

Mirza_Hordas
Kontakt:

Post Postao/la Mirza_Hordas » 21 avg 2009, 12:48

što se mene tiče može misimovića staviti na poziciju lijevog bočnog ali ovo ćirino iznanađenje dno dna
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ....Neka danas lišticom odjekuje tvoj krik, neka im se srce zaledi,

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 21 avg 2009, 12:53

U utakmici protiv Jermenije moramo odigrati napadački i to, po mom mišljenju, u istoj formaciji kako igra Wolfsburg 4-4-2 sa po jednim defanzivnim i ofanzivnim veznim.

Golman: Begović, da vidimo i to čudo svjetsko. Lagana utakmica, sad ga treba probati
Zadnja linija: Spahić i Nadarević kao štoperi, Jahić i Salihović na bokove
Defanzivni vezni: Rahimić
Krilni vezni: Bajramović i Ibričić
Prednji vezni: Pjanić
Napad: Ibišević i Džeko

U slučaju ovog sastava mislim da bi se morale u drugom poluvremenu napraviti tri izmjene:

Bajramović -> Vladavić, Ibišević -> Muslimović, Pjanić -> Štilić. Prva dvojica jer još nisu u potpunosti spremna, dok mislim da će šansu u ovoj utakmici dobiti i Štilić. Naložio ga je Ćiro dovoljno a on će to znati iskoristiti. U ovoj utakmici MORAMO igrati za gol više, ako nećemo njih razvaliti, onda koga ćemo?

Za Tursku formacija 3-4-1-2

Golman: Begović, ako zadovolji protiv Jermenije
Zadnja linija: Pandža, Spahić, Nadarević
Defanzivni vezni: Muratović i Rahimić
Bokovi: Jahić i Salihović
Prednji vezni: Misimović
Napad: Džeko i Ibišević

Moramo biti svjesni da je Turska tehnički potkovanija od nas i stoga dvojica defanzivnih veznih koji bi razbijali njihove napade. Trebat će malo preskakati igru, ići visokim loptama na Džeku koji bi spuštao za Misketa i Vedu. Također se možemo nadati nekom lucidnom potezu Misketa, kontri i ubacivanjima Salihovića, prekidima i slično. Ne smijemo se upustiti u otvorenu borbu sa Turcima, jači su od nas a nama je iz ove utakmice sasvim dovoljan i jedan bod.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

fk zeljeznicar
Kontakt:

Post Postao/la fk zeljeznicar » 21 avg 2009, 12:55

amarildobule je napisao/la:Koji ste vi pametnjakovići!!!!!!!!!
Slažem se sa Ćirom da iz BH lige niko ne zaslužuje poziv. Razlog je vrlo jednostavan, fizički su očajno spremni svi.
Kažete Torlak i Cocalić trebaju biti pozvani, jako smiješno. Cocalić igra za Želju koji prošle godine nije uspio ni na jednoj utakmici na gostovanju da ne primi gol, Torlak igra u Sarajevu od juče i momak osim visine nema ništa drugo, brzina, pokretljivost očajni, uostalom vidio sa protiv veleža i modriče.

vidim glup si ko k****, što ne pozove krunića, vrančića, mujđu, smajića, što se ne potrudi ne pozove ljaljića kad oni nama uzimaju igrače možemo i mi njima, a stavio bi prije nekog amatera koji će ginuti za bosnu, a ne nekog koji drka na hrvatsku, i što se nisi javljo kad je panđa bio u drugom sastavu hajduka, kad nije uopšte igro, a ćiro ga je pozivo

džakailibu
Kontakt:

Post Postao/la džakailibu » 21 avg 2009, 13:06

NoName je napisao/la:U utakmici protiv Jermenije moramo odigrati napadački i to, po mom mišljenju, u istoj formaciji kako igra Wolfsburg 4-4-2 sa po jednim defanzivnim i ofanzivnim veznim.

Golman: Begović, da vidimo i to čudo svjetsko. Lagana utakmica, sad ga treba probati
Zadnja linija: Spahić i Nadarević kao štoperi, Jahić i Salihović na bokove
Defanzivni vezni: Rahimić
Krilni vezni: Bajramović i Ibričić
Prednji vezni: Pjanić
Napad: Ibišević i Džeko

U slučaju ovog sastava mislim da bi se morale u drugom poluvremenu napraviti tri izmjene:

Bajramović -> Vladavić, Ibišević -> Muslimović, Pjanić -> Štilić. Prva dvojica jer još nisu u potpunosti spremna, dok mislim da će šansu u ovoj utakmici dobiti i Štilić. Naložio ga je Ćiro dovoljno a on će to znati iskoristiti. U ovoj utakmici MORAMO igrati za gol više, ako nećemo njih razvaliti, onda koga ćemo?

Za Tursku formacija 3-4-1-2

Golman: Begović, ako zadovolji protiv Jermenije
Zadnja linija: Pandža, Spahić, Nadarević
Defanzivni vezni: Muratović i Rahimić
Bokovi: Jahić i Salihović
Prednji vezni: Misimović
Napad: Džeko i Ibišević

Moramo biti svjesni da je Turska tehnički potkovanija od nas i stoga dvojica defanzivnih veznih koji bi razbijali njihove napade. Trebat će malo preskakati igru, ići visokim loptama na Džeku koji bi spuštao za Misketa i Vedu. Također se možemo nadati nekom lucidnom potezu Misketa, kontri i ubacivanjima Salihovića, prekidima i slično. Ne smijemo se upustiti u otvorenu borbu sa Turcima, jači su od nas a nama je iz ove utakmice sasvim dovoljan i jedan bod.
Vidim da si znalac pa cak i koje bi zamjene izvrsio. problem je da Salihovic ne moze igrati tako defanzivno- to je vise puta pokazao a sa njegovom defanzivnom ulogom bi repka izgubila bar 75% od njegovih mogucnosti. Mislim da cak i protiv irana lose odigrao upravo zato sto je bio defanzivni. nema ti ibricica kojeg ce ciro sigurno staviti a i ja nisam neki ljubitelj njegovih igara- mozda protiv belgije tamo da je dobro odigrao.
strašno me stomak boli! može li od jukana "mene nosi mutna rijeka"!!!

AYAN
Kontakt:

Post Postao/la AYAN » 21 avg 2009, 13:12

Vidim sad bi svi sređivali ekipu i pravili formacije...

Pitanje je kolko biste bodova imali na kontu, da ste od početka kvalifikacija bili na mjestu Ćire..?

Šta ba lupetate više?

Kad je bila bolja situacija za Repku, hajd recite? Nije pitanje ko će igrat, pitanje je da prođemo na Svjetsko...

Kad budu propale kvalifikacije i kad nebudemo prošli, onda laprdajte, a sad tišu mišu!

Skontajte se malo, Turska ima Fenerbahće, Galatasaraj ekipe koje su standardne u ligi prvaka,A koje mi klubove imamo i gdje su na fudbalskoj mapi?Turci su bili treći na evropskom prvenstvu imaju na svim pozicijama toliko dobrih igrača da mogu da biraju, a mi se krpimo za prvi sastav i opet smo drugi, bježimo turcima za 6 bodova...

Istina je imamo Džeku, Misketa, Ibiševića... ali deficitarni smo u defanzivi... pa opet smo špancima za vratom...

Kad pogledamo našu realnu sliku, Ćiro je napravio Čudo...
Kad su svi protiv tebe, ili si apsolutno u krivu, ili si apsolutno u pravu...
Željo i samo Željo...

džakailibu
Kontakt:

Post Postao/la džakailibu » 21 avg 2009, 13:14

Zaboravih napisati da ne smijemo izgubiti iz vida ni muslimovica- u ovom trenutku je u boljoj formi od ibisevica a džeko- muslimovic bi bio sjajan napadacki tandem!
strašno me stomak boli! može li od jukana "mene nosi mutna rijeka"!!!

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 21 avg 2009, 13:18

džakailibu je napisao/la:Vidim da si znalac pa cak i koje bi zamjene izvrsio. problem je da Salihovic ne moze igrati tako defanzivno- to je vise puta pokazao a sa njegovom defanzivnom ulogom bi repka izgubila bar 75% od njegovih mogucnosti. Mislim da cak i protiv irana lose odigrao upravo zato sto je bio defanzivni. nema ti ibricica kojeg ce ciro sigurno staviti a i ja nisam neki ljubitelj njegovih igara- mozda protiv belgije tamo da je dobro odigrao.
Problem je što može igrati samo 11 igrača a ne više :mrgreen: Slažem se ja u potpunosti sa tobom vezano za Salihagu, međutim, ako budemo brzo transformisali igru iz odbrane u napad i pritisnemo njihovu zadnju liniju onda nam odbrana neće ni trebati previše a Salihović će 75% vremena provoditi u napadačkom dijelu. Čak bi se dalo kvalitetno iskombinirati Salihovića i Ibričića da mijenjaju mjesta što bi dodatno stvorilo konfuziju u redovima protivnika.

Ibričić je, po meni, dobar i vrijedan igrač i zasluženo je u prvih 11 ali smatram da ne smijemo patiti od imena. Za svakog protivnika bi prvo trebali odrediti kvalitetnu formaciju koja će najmanje odgovarati protivniku a zatim posložiti igrače prema trenutnoj formi i koncepciji igre koju treba zastupiti. Protiv Turske ne smijemo srljati, čak sam razmišljao da u ovoj utakmici postavim Jahića sa Rahimićem u defanzivni red a na bok Vladavića. To bi bila super brza formacija a nama bi u toj utakmici najbolje bilo da idemo na kontre. Salihović i Vladavić bi trebali brzo iznijeti loptu za Misketa, dalje se zna :D Treba im svjesno prepustiti sredinu terena jer će tu svakako biti premoćni i ići na brze akcije i kvalitetne asistencije. Uz onakve ubice u napadu ne bi im ginulo dva gola, što će biti dovoljno za 2-1 ;)

Ayan, u pravu si sve. Osim toga da je ovo forum gdje izražavamo svoje mišljenje, zar ne. Ja sam i podcrtao da je Turska jača i da se tome treba prilagoditi. Dalje, kakve veze ima kvalitet PL kad igrača iz te PL nema ni na mapi kada je u pitanju reprezentacija. Smireno samo.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

Mirza_Hordas
Kontakt:

Post Postao/la Mirza_Hordas » 21 avg 2009, 13:23

svi mi forumaši smo stručnjaci za formacije, koga treba pozvati, koga ne...itd :mrgreen: :mrgreen: da hoće savez nekom od nas dati mjesto selektora da vidimo kako će to izgledati :D

amarildobule
Kontakt:

Post Postao/la amarildobule » 21 avg 2009, 13:25

fk zeljeznicar je napisao/la:

vidim glup si ko k****, što ne pozove krunića, vrančića, mujđu, smajića, što se ne potrudi ne pozove ljaljića kad oni nama uzimaju igrače možemo i mi njima, a stavio bi prije nekog amatera koji će ginuti za bosnu, a ne nekog koji drka na hrvatsku, i što se nisi javljo kad je panđa bio u drugom sastavu hajduka, kad nije uopšte igro, a ćiro ga je pozivo

Aj ba mali ne seri, kao prvo nijedan od tih igrač što si pomenuo ne igra lijevog bočno, kao drugo na pozicijama gdje su ti igrači što si ih ti nabrojao imamo po dva igrača. Toliko!

AYAN
Kontakt:

Post Postao/la AYAN » 21 avg 2009, 13:26

amarildobule je napisao/la:
fk zeljeznicar je napisao/la:

Aj ba mali ne seri, kao prvo nijedan od tih igrač što si pomenuo ne igra lijevog bočno, kao drugo na pozicijama gdje su ti igrači što si ih ti nabrojao imamo po dva igrača. Toliko!
Momci, Hrgović je pozvan, zato đaba trošite svoje živce...
Kad su svi protiv tebe, ili si apsolutno u krivu, ili si apsolutno u pravu...
Željo i samo Željo...

Tarik14
Kontakt:

Post Postao/la Tarik14 » 21 avg 2009, 13:29

Solidan spisak, ima tu dosta dobrih igraca. Jedino mi nije jasno zasto je Hrgovic dobio poziv. On vec odavno nije igrao za reprezentaciju i cak je rekao da se oprostio od nje. Dali Hrgovic moze igrati na poziciji lijevog beka? :?

sennad
Kontakt:

Post Postao/la sennad » 21 avg 2009, 13:49

Dobio je poziv zato što nema niko jači, a ko hoće da igra, baš na toj poziciji - lijevi bek/lijevi bočni. Čovjek to igra posljednjih 10 godina (po lijevoj strani).

Braco i Papac tu mogu bolje odigrati, pa onda Hrgović.

Plačemo godinu dana zbog toga što Salihovića tuše defanzivnim zadacima i sada kada Ćiro povuče jedini logičan potez za tu poziciju - odmah problem.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.