SP u rukometu za muškarce - Francuska 2017

Aktuelna dešavanja na domaćoj i međunarodnoj sportskoj sceni.

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

Ko osvaja SP?

Francuska
46
44%
Danska
7
7%
Njemačka
17
16%
Španija
0
Nema glasova.
Hrvatska
24
23%
Slovenija
7
7%
Švedska
1
1%
Neko drugi
3
3%

Ukupno glasova: 105

SiamoNoi
Kontakt:

Re: SP u rukometu za muškarce - Francuska 2017

Post Postao/la SiamoNoi » 28 jan 2017, 00:06

cini se da gospa voli bakalar vise od srdele
slika

johnnyyK
Kontakt:

Post Postao/la johnnyyK » 28 jan 2017, 00:11

SiamoNoi je napisao/la:
cini se da gospa voli bakalar vise od srdele
slika
Ali ovakvi su mi jazavci najdraži... :lol: :cry:

96BadBoy
Kontakt:

Post Postao/la 96BadBoy » 28 jan 2017, 00:18

Sveti sedmi igrac,blago nama s tobom
slika
Igraj Široki ti si najbolji!

vedoz
Kontakt:

Post Postao/la vedoz » 28 jan 2017, 01:35

Kako ćeš ti Zlajo ovo izgurat ccc

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 28 jan 2017, 02:14

Yebiga.
Hayley <3

branimir85
Kontakt:

Post Postao/la branimir85 » 28 jan 2017, 04:40

JohnCleese je napisao/la:Kakav mec :bow: podsjetio me na duele Njemacke i Francuske ili davno prije na mec Hrvatske i Spanije.
Borba do iznemoglosti za nacionalni dres, golmani koji skidaju zicere i mecevi u kojima odlucuje sreca a ne kvalitet :salut:

Hrvatska odradila idealan mec, prvih 15 minuta bili su nerealni, kao da je neko kompjuterski izracunao sta i kako igrati protiv Noreske i to preslikao na teren. Jednostavno poslije 15 min onakvog tempa i koncentracije snaga pomalo izdaje, a izmjene to nisu mogle u onoj mjeri izdrzati i iznijeti te u nastavku imamo Norvezane koji su usli u ritam, koji lete po terenu i koje na srecu Hrvata prekida semafor. Drugo poluvrijeme hrvati dobili vjetar u ledja u vidu Pesica i utakmicu bez pravog ritma na obje strane sto je svakako Hrvatskoj islo na ruku. Penal kada je na kraju dosudjen iskreno mislio sam gotovo je dobise komsije, ali onda pogledam Norvezane i njihove reakcije. Covjece pa od njih 20 tak na klupi i terenu tek dvojica protestvuju malo glasnije i agresivnije, kod ostalih vidis takvu vjeru i nadu u ocima, ma kakvu vjeru ono je bila sigurnost da ce njihov golman skinut penal. Nevjerovatno.
Poslije tog znao se ishod meca.

Kakva nepromisljenot organizatora da se vec sutra igra utakmica za 3. mjesto :facepalm: Hrvati ni psihicki i fizicki nece moci odgovoriti Slovencima 60 minuta u kontinuitetu bez obzira na kvalitet i potencijal vise koji posjeduju.Tako da sam sigurniji u ishod meca za bronzu nego u ishod finala.
Francuskoj tri dana razlika izmedju meceva, Hrvatskoj 20 tak sati :puke:
napokon odličan komentar tekme :salut:
"S jednim milijunom dolara ili s pet, deset ili sto, opet možeš samo jednom dnevno ručati i večerati. "

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 28 jan 2017, 12:21

Nisam sinoć gledao tekmu (pravo mi je žao al' jbg), vidim da je meč bio baš onako rukometni klasik kakav smo uostalom i očekivali. Horvat promaši finale, al' opet može se svima desiti jbg...

Uglavnom, Hrvatska je ispala na težak način al' sve u svemu kada prođe koji dan mislim da mogu biti zadovoljni samim stizanjem do polufinala, jer objektivno falilo im je dosta igrača, Duvnjak nije bio ni blizu na nivou, Štrlek malo bolji ali opet premalo je 3 gola u tri utakmice nokaut faze (protiv Egipta, Španije i Norveške) za igrača kakav je Manuel. I kada se to sve uzme u obzir susjedi bi morali biti zadovoljni ovim plasmanom.

Norveška je jedna mlada, potentna reprezentacija i vjerujem da bi ih narednih, pa recimo, 5 godina mogli konstantno gledati u završnicama velikih takmičenja.

U finalu se naravno navija za Norvežane, mada šanse su zaista male.

Što se tiče ovog "balkanskog duela" za treće mjesto, tu ne znam šta da prognoziram, Hrvati ako se uspiju oporaviti (prije svega psihički) mislim da će osvojiti tu bronzu.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 28 jan 2017, 12:30

Raonffa je napisao/la:Štrlek malo bolji ali opet premalo je 3 gola u tri utakmice nokaut faze (protiv Egipta, Španije i Norveške) za igrača kakav je Manuel
Stvorio sam dojam da ga ignoriraju, dobio je valjda pet lopti u te tri spomenute utakmice. A nije lajbek, igračina je. Sve kroz sredinu, ili šut s distance ili bacanje na crtu, krila sudjeluju u igri samo u obrani gdje presijecaju lopte koje idu na protivnička krila. :mrgreen:
Hayley <3

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 28 jan 2017, 12:40

Nisam neki rukometni fanatik, ispratim repku i zavrsnice velikih natjecanja, ali mi nije jasno kako se vise ne prica o uzasnom sudjenju i sinoc, a i generalno na prvenstvu. Ne znam, mozda su uvedena neka nova pravila za koja nisam cuo, ali po meni su sinoc bile barem 3-4 velike greske u samom finisu, ukljucujuci i penal za Hrvatsku, koji su direktno utjecali na rezultat. Rukomet- sport sudija. :roll:

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 28 jan 2017, 12:42

Bilo je grozno na obje strane, rekao bih da su Norvežani više oštećeni (poništen gol zbog nepostojećeg prijestupa, poništen gol zbog nepostojećeg probijanja). Što se tiče utjecaja sudaca, uz vaterpolo najodvratniji sport. Uz to i amatersko vodstvo (IHF) utječe negativno na razvoj i raširenost igre.
Hayley <3

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 28 jan 2017, 12:46

badblueboylivno je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:Štrlek malo bolji ali opet premalo je 3 gola u tri utakmice nokaut faze (protiv Egipta, Španije i Norveške) za igrača kakav je Manuel
Stvorio sam dojam da ga ignoriraju, dobio je valjda pet lopti u te tri spomenute utakmice. A nije lajbek, igračina je. Sve kroz sredinu, ili šut s distance ili bacanje na crtu, krila sudjeluju u igri samo u obrani gdje presijecaju lopte koje idu na protivnička krila. :mrgreen:
To ti mora biti poznato, pratio si reprezentaciju BiH nekada :lol:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

vedoz
Kontakt:

Post Postao/la vedoz » 28 jan 2017, 12:50

moj uzor-S.G je napisao/la:http://gol.dnevnik.hr/galerija/ostali_s ... 538/465033

Tek sada vidim reakciju Duvnjaka :bow: Ne daj se ljudino :thumbdown:
Teško ga za gledat... :salut:

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 28 jan 2017, 12:53

Raonffa je napisao/la:
badblueboylivno je napisao/la:
To ti mora biti poznato, pratio si reprezentaciju BiH nekada :lol:
:urnebes:
Hayley <3

reddevil96
Kontakt:

Post Postao/la reddevil96 » 28 jan 2017, 13:55

SlevinKelevra je napisao/la:Nisam neki rukometni fanatik, ispratim repku i zavrsnice velikih natjecanja, ali mi nije jasno kako se vise ne prica o uzasnom sudjenju i sinoc, a i generalno na prvenstvu. Ne znam, mozda su uvedena neka nova pravila za koja nisam cuo, ali po meni su sinoc bile barem 3-4 velike greske u samom finisu, ukljucujuci i penal za Hrvatsku, koji su direktno utjecali na rezultat. Rukomet- sport sudija. :roll:
Penal za hrvatsku je bio jer je uvedeno novo pravilo da u zadnjoj minuti ako je igrač spriječen zabiti cisti gol (a ono je bilo ta situacija ) onda je penal a pokradeni smo tesko za isključenja Duvnjaka je onaj ubio u zadnjih 10 sec i nije bilo isključenja

Sent from my iPhone using Tapatalk

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 28 jan 2017, 14:09

Ima li USA rukometni tim?

Pa kakva bi to dominacija bila da je rukomet tamo ozbiljan sport :rol: :rol: :rol:
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

vedoz
Kontakt:

Post Postao/la vedoz » 28 jan 2017, 14:10

Bio je sedmerac za Hrvatsku.

Što se tiče današnje utakmice bojim se da će ih Slovenci odvojit od života.

filip13

Post Postao/la filip13 » 28 jan 2017, 14:19

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 28 jan 2017, 14:20

Besic je napisao/la:Ima li USA rukometni tim?

Pa kakva bi to dominacija bila da je rukomet tamo ozbiljan sport :rol: :rol: :rol:
Mislim da to ne postoji kod njih :mrgreen:
Jednom su nesto pisali na oficijelnoj stranici OI kao kaakv je ovo sport hand soccer :rol:

Odgovori

Natrag na “Aktuelne teme”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.