FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

BordoSarajevo
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la BordoSarajevo » 08 avg 2020, 12:59

Pantelija je napisao/la:
08 avg 2020, 12:52

U veznom redu gdje igramo sa 3 igraca, 4 nazad, dva krila, 3 vezna i 1 napadac imas sljedece igrace.
Tss, mustedenagic, rahmanovic, oremus, djokanovic. To je 5 igraca za 3 mjesta. Imas jos malog hodzica.

Dovodjenjem jos jednog to je 6. Od toga racunaj da tss i rahmanovic su sigurni u prvih 11. Ostaju 4 igraca za jedno mjesto. Nije bas to pametno jer svako hoce da igra nikome se ne sjedi na klupi
Vezni igrači u našem slučaju najčešće dobijaju kartone.
Nas povrede nažalost ne zaobilaze.
U prvom kolu si igrao bez Rahmanovića i Sušića. Sušić je i danas upitan.
Dodaj tome nekad lošu formu nekog igrača.
Neki nisu spremni kao što je bio slučaj sa Sušićem protiv Borca, u drugom poluvremenu nije mogao meda al je igrao cijelu tekmu.
Imaj na umu da ove sezone imamo mogućnost 5 izmjena.
Imaj na umu da vrlo lahko može doći pozitivan test na virus nekom od igrača i ostaješ bez njega najmanje 3 sedmice.

Širina je po meni najvažnija.
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 08 avg 2020, 13:03

Joj sto volim kad se ovako zakuha pa se krvimo.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 08 avg 2020, 13:04

Imam osjecaj ko da i ne igramo danas, cisto sto se ne brinem ni jedne sekunde. Ne znam da l je to osjecaj sto smo jaki il sto je protivnik slab
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 08 avg 2020, 13:05

Danas protiv Mladosti, najavna emisija u 16 sati na Bordo TV

slika

U utakmici 2. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine, FK Sarajevo igra protiv ekipe Mladosti iz Doboja kod Kaknja.

Nakon gotovo pet mjeseci pauze, aktuelni šampion Bosne i Hercegovine slavio je u prvom kolu protiv ekipe Krupe rezultatom 2:0. dok je Mladost doživjela poraz od ekipe Borca rezultatom 6:0. Sarajevo je posljednju ligašku utakmicu u prošloj sezoni odigralo upravo protiv ekipe Mladosti iz Doboja kod Kaknja na kojoj je ostvarilo pobjedu rezultatom 2:1 golovima Miličevića i Tatara.

Do sada su se FK Sarajevo i FK Mladost sastali 11 puta, a uspješnija je Bordo ekipa koja je ostvarila osam pobjeda. Sa druge strane Mladost je slavila jednom, dok su dva susreta završena neriješenim rezultatom. Posljednji meč odigran u Doboju kod Kaknja između ove dvije ekipe završen je pobjedom Sarajeva rezultatom 0:3.

Prije današnje utakmice na Bordo TV-u pogledajte najavnu emisiju "Bordo Sedmica". Susret na stadionu MGM Farm Arena igra se danas od 17:00, a glavni sudija utakmice će biti Miloš Gigović iz Bosanske Gradiške.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 08 avg 2020, 13:08

feniksptica je napisao/la:
08 avg 2020, 13:04
Imam osjecaj ko da i ne igramo danas, cisto sto se ne brinem ni jedne sekunde. Ne znam da l je to osjecaj sto smo jaki il sto je protivnik slab
Meni je sva pažnja na sutra usmjerena. Evo već sad kad pomislim o izvlačenju dobijem proljev od nervoze.

Možda smo Mladost malo i podcjenili poslije Borca, ali eto iskreno se nadam da ćemo rutinski odradit(uz 2 gola Benje za nas na fantaziju).
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 08 avg 2020, 13:16

bodi123 je napisao/la:
08 avg 2020, 13:08
Meni je sva pažnja na sutra usmjerena. Evo već sad kad pomislim o izvlačenju dobijem proljev od nervoze.
I mene je užasno strah, valjda zbog ranijih ždrijebova ( tri zadnja evropska ždrijeba - tri najteža moguča protivnika).Ako nam Djurgarden bude u onoj podgrupi, što Uefa koji sat ranije napravi, nekako sam siguran da cemo njih dobiti.

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 08 avg 2020, 13:17

Pantelija je napisao/la:
08 avg 2020, 12:52
miky_hz je napisao/la:
08 avg 2020, 12:43
08 avg 2020, 12:17
Jest da je bio na tribinama, al da nam jedan Adukor nije dobar za rotacije puno serete al Bgmi puno. Nije da anm u sredi igraju Kante Casemiro i Henderson pa da nema mjesta nigdje
Ma jasta nego seru.Ko grlice.Najgore mi je kad jednom izjavom tj dizanjem jednog igraca hoces da spustis drugog.Evo ja necu da idem na taj nivo pa da pljujem Oremusa ,nepada mi napamet.Pricamo o igracu kojem to nije ni pozicija i on kao da bude konkurencija nekome.Necu dalje ni pisati apsolutno nista,sve dok ga Marinovic drzi ko veznog igraca ja cu iz postovanja izbjeci da dajem bilo kakav komentar,jel je "zavaljen" ili nagradjen bolje receno sto tu igra,jel obicno kad hoces igraca da zavalis tako kazu stavi ga na beka.

Dakle sta imamo za te dvije pozicije imas Tinu Susica vidjet cemo jos moze li iznjeti sezonu bez problema,Djokanovica i treci je ko? Oremus ? Ne nije on nije zadnji vezni ako se on vodi ko zadnji vezni onda se i Vladan moze voditi sto stavi ga igrat ce dal dobro il lose vidjet cemo al eto moze se svako stavit. Da smo toliko jaki tu nebi morali dizati Milicevica malo malo i gurati ga gore. Dakle 2 i po' igraca imamo za te dvije pozicije i pricamo o nekom pretrpavanju? Ne kontam. Oba da dodju nece visak biti.Toliko
U veznom redu gdje igramo sa 3 igraca, 4 nazad, dva krila, 3 vezna i 1 napadac imas sljedece igrace.
Tss, mustedenagic, rahmanovic, oremus, djokanovic. To je 5 igraca za 3 mjesta. Imas jos malog hodzica.

Dovodjenjem jos jednog to je 6. Od toga racunaj da tss i rahmanovic su sigurni u prvih 11. Ostaju 4 igraca za jedno mjesto. Nije bas to pametno jer svako hoce da igra nikome se ne sjedi na klupi
Ja pricam samo o ova 2 mjesta ,znaci ne pozicija 10 ,tu racunam Zinedina i Rahmana i jedan su drugom konkurencija.Nemogu sve pod isti koš jel nit je Djokanovic konkurencija Zinedinu nit obratno,drugi par cipela skroz.

Dakle striktno o poziciji za koje ce konkurisati Adukor (ako bi dosao) i ovaj momak sto se spominje(mada koliko znam jedan ce doci samo) .To sam vec gore objasnio tj barem pokusao.Da ostajemo na Susicu,Djokanovicu ,ja Oremusa ne racunam ko zadnjeg veznog i apsurd mi je da ima prednost prvo ispred malog Andreja pa onda i svakog pravog igraca kojem je to prirodna pozicija dakle ne sporim mu igracke kvalitete ali nije zadnji vezni po prirodi i to je to. Znaci racunam ova dva na centru kao dvije pozicije jedna CM jedna DM. Ti ispod 4 igraca po dva na DM i dva na CM nemas sta traziti(na sirini) sem ako neces da imamo to sto imamo da vracamo Milicevica na DM a sto ga vracamo ili smo vracali pa ocito sto nemamo to sto trebamo imati nego moramo pomjerati pozicije.

I sad i ti spominjes nece niko da sjedi na klupi,ja se ne vodim time.Pa ni jedan onda nebi ni dosao ni produzio ugovor jel je znao da nece igrat,sto je Zinedin produzio ako je znao da ce biti rezerva Amaru? To je brate sve na dugom stapu sta ce bit kad ce bit.Nema sanse ni jedan nas igrac cijelu sezonu da iznese da igra cijelo vrijeme,pogotovo ritam srijeda-subota.Pogotovo ako bi daj boze kakve srece otisli u Evropi koje kolo vise.Bar sad imas 5 izmjena ma mogu svi zivit igrati i minute dobit.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 08 avg 2020, 13:22

A i ovo što je s c sport prenio, miriše mi samo da su prepisali sa foruma, nešto ja u to ne vjerujem nakon svega što se dešavalo ovaj rok.
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 08 avg 2020, 13:27

SedrenikHz je napisao/la:
08 avg 2020, 12:16
Previse mi seremo upravi koja u zadnje dvije godine ima tri pehara..
E vala svaka ti cast na komentaru
Bravo!
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

hordasDoboj
Kontakt:

Post Postao/la hordasDoboj » 08 avg 2020, 13:30

Ma samo zdrava konkurencija, niko nema zagarantovano mjesto.

Meni je bas cudna nasa sredina, imas 3 razlicita veznjaka trenutno:
Susic - kreativni vezni (CM), ne bas dobar u odbrani
Đokanović - defanzivni vezni, sječe napade ali ima ga trkom i na suprotnoj polovini
Oremuš - nije klasicni dmf, ne uzima nesto puno lopti ali pokriva dosta terena, mislim da mora biti dosta bolji

Sigurno da bi trebao ovdje jos jedan vezni, posebno za trenera taktičara jer nijedan ovaj vezni nema istu rolu.
Nikad neću zaboraviti riječi kapitena Biogradlića: “Upamtite, Sarajevo može biti prvak države, a može i ispasti iz lige, ali Želju uvijek treba pobijediti, jer ta nam je pobjeda najvažnija” - sjeća se Čerkić.

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 08 avg 2020, 13:31

bodi123 je napisao/la:
08 avg 2020, 13:08

Možda smo Mladost malo i podcjenili poslije Borca, ali eto iskreno se nadam da ćemo rutinski odradit(uz 2 gola Benje za nas na fantaziju).
ako bude kao prošle godine UEFA će večeras, ako ne i poslijepodne, izbaciti podgrupe :mrgreen:

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 08 avg 2020, 13:35

A vi morate sontati da kod nas igra samo JEDAN defanzivni vezni a ne da. Igras sa tss i sa rahmanom uvijek.
Zatim se zamjesto zadnjeg veznog krpe oremus djokanovic.

Ja sam lijepo napisao a vi nr znate citati da se za 3 pozicije bori 6 igraca a moguce i 7. Jbg ja u skolu za druge ne mogu ici. Nigdje nisam rekao da se za zadnjeg veznog ganja 7 igraca.

Dakle, mozete vi pisati koliko hocete "oremusa ne vidim ko zadnjeg veznog" ali on to igra i igrat ce i konkurise tu... Ako ne onda bacamo popilicne pare u wc.
Imas dragulja koji mora imati minutazu i to sto ti historicar pokusavas omalozavati momka kojeg prate skauti iz liga petice je neki drugi par cipela. Jbg tebi je šestar i dalje dobar igrac. Momak ima ogroman potencijal to se vidi po njegovom kretanju na terenu, inteligenciji u duelima i prijemu lopte. Doslovno je vanserijski igrac.

Ja razumijem da smo doveli level vise u vidu igraca ranga rahmana tss pa bih rekao ok jbg neka. Mi dovodimo igraca sa 130 tekmi u karijeti jbt. Koji je igrao 300 min u godinu i pol dana. Strasno. To se ne moze opravdati nikako i nicim osim da je eto kod nas nekad dobro igrao...

Na pitanje sta ao bude zutih povreda ja pitam sta ako ne bude? Imas onda bar 2 minimalno nezadovoljna igraca koja nece da sjede na klupi. A placas ih masno.

Nemamo mi nista previse utakmica koliko se ovdje prica.
Imas 33 u ligi , imas max 6 ili 7 u kupu jer tek polufinale cini ee se igra dvije tekme i imas u evropi ako bi isao u play off 4 tekme. To je 44 trkme maximalno!
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 08 avg 2020, 13:37

hordasDoboj je napisao/la:
08 avg 2020, 13:30

Đokanović - defanzivni vezni, sječe napade ali ima ga trkom i na suprotnoj polovini
Oremuš - nije klasicni dmf, ne uzima nesto puno lopti ali pokriva dosta terena, mislim da mora biti dosta bolji

Sigurno da bi trebao ovdje jos jedan vezni, posebno za trenera taktičara jer nijedan ovaj vezni nema istu rolu.

E svaka ti cast.Kratko i jasno,ja se slomih milion redova da napisem za ovu situaciju ali ne ubodem ovako jasno i jednostavno ko ti :clap:
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

belosevic23
Kontakt:

Post Postao/la belosevic23 » 08 avg 2020, 13:48

Neki dobar pub u gradu sa hranom za gledanje tekme ?

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 08 avg 2020, 13:54

belosevic23 je napisao/la:
08 avg 2020, 13:48
Zavisi je l ti grad od Baščaršije do VV il šire
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

hamsik
Kontakt:

Post Postao/la hamsik » 08 avg 2020, 13:56

08 avg 2020, 13:54
belosevic23 je napisao/la:
08 avg 2020, 13:48
Zavisi je l ti grad od Baščaršije do VV il šire
a ilidža?
FKS

hordasDoboj
Kontakt:

Post Postao/la hordasDoboj » 08 avg 2020, 14:06

miky_hz je napisao/la:
08 avg 2020, 13:37
hordasDoboj je napisao/la:
08 avg 2020, 13:30

E svaka ti cast.Kratko i jasno,ja se slomih milion redova da napisem za ovu situaciju ali ne ubodem ovako jasno i jednostavno ko ti :clap:
:thumbup:

Svi bi mi voljeli da mali Hodzic moze popunit to mjesto, ili da dodje bas neka zvjerka od igraca ali sigurno Vinko i Emir znaju igrac kakvih karakteristika nam treba.
Nikad neću zaboraviti riječi kapitena Biogradlića: “Upamtite, Sarajevo može biti prvak države, a može i ispasti iz lige, ali Želju uvijek treba pobijediti, jer ta nam je pobjeda najvažnija” - sjeća se Čerkić.

Lik
Kontakt:

Post Postao/la Lik » 08 avg 2020, 14:08

MortemHz je napisao/la:
08 avg 2020, 13:05
Danas protiv Mladosti, najavna emisija u 16 sati na Bordo TV

slika

U utakmici 2. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine, FK Sarajevo igra protiv ekipe Mladosti iz Doboja kod Kaknja.

Nakon gotovo pet mjeseci pauze, aktuelni šampion Bosne i Hercegovine slavio je u prvom kolu protiv ekipe Krupe rezultatom 2:0. dok je Mladost doživjela poraz od ekipe Borca rezultatom 6:0. Sarajevo je posljednju ligašku utakmicu u prošloj sezoni odigralo upravo protiv ekipe Mladosti iz Doboja kod Kaknja na kojoj je ostvarilo pobjedu rezultatom 2:1 golovima Miličevića i Tatara.

Do sada su se FK Sarajevo i FK Mladost sastali 11 puta, a uspješnija je Bordo ekipa koja je ostvarila osam pobjeda. Sa druge strane Mladost je slavila jednom, dok su dva susreta završena neriješenim rezultatom. Posljednji meč odigran u Doboju kod Kaknja između ove dvije ekipe završen je pobjedom Sarajeva rezultatom 0:3.

Prije današnje utakmice na Bordo TV-u pogledajte najavnu emisiju "Bordo Sedmica". Susret na stadionu MGM Farm Arena igra se danas od 17:00, a glavni sudija utakmice će biti Miloš Gigović iz Bosanske Gradiške.
:opaopa:
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

ade43
Kontakt:

Post Postao/la ade43 » 08 avg 2020, 14:13

DAJ GO SARAJV'OOOO NAMA VIŠE NE TREBAAAA :zviz: :zviz: :zviz:

ShofaII
Kontakt:

Post Postao/la ShofaII » 08 avg 2020, 14:33

Mislio sam da mozemo do titule al na zadnjih nekoliko strana ljudi fino objasnise da nam je konkurencija prejaka tako da ako Evropu izborimo bicu zadovoljan.
najvise me ohrabruje strah kod navijaca jer je on najava dobre price
Pesimista: ne moze gore od ovoga
Optimista: moze moze

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.