FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
-
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Cuj onog PL-BiH, kaze Torlak ce ostati vjecni talenat..o cemu ti pricas ? Sa 26 godina talenat? Taj covjek je sad sigurno najbolji stoper PL BIH.Istina, malo je kasno sazrio.Da je ovakve kvalitete bio sa 21-12 godine na njemu bi uzeli prvi milion.S obzirom da je kasno pokazo kvalitet to se nece desiti ali reci da je talenat i da je nazadovao je smjesno.Covjek siguran u svim situacijama, dule, skok igra, postavljanje.Doduse nije najbrzi ali to nadoknadi postavljanjem i pravovremenim startovima.O njegovim ofanzivnim kvalitetima je suvisno pricat.Kad ne ide veznom redu on je sam povuce 40-50 metara i u 85% slucajeva uspije dodati tacan pas i proigrati nekoga poslje pretrcanih 40-50 metara...VIdjecemo Kerlu do kraja sezone ali mislim da je Sedin trenutno klasa ispred.
- Pitar sa Kariba
- Kontakt:
Pa šta je problem odigrati u prvenstvu ovako, ja nikako ne mogu skontati !?!VanBasten je napisao/la:Matko i Haskić za pobjedu protiv Olimpica.- Rezerve slavile pobjedu rezultatom 3:2.
Na pomoćnom terenu Olimpijskog stadiona "Asim Ferhatović-Hase" rezerve FK Sarajevo i FK Olimpic odigrale su prijateljski susret.
Zanimljiva nogometna predstava pokazala je mnoštvo dobrih prilika. Kranji rezultat je glasio 3:2 u korist Bordo ekipe.
Za FK Sarajevo su nastupili: Pantić/Plakalo, Diatta, Dupovac, Trebinjac, Kenan Handžić, Bajraktarević, Faris Handžić, Huseinović, Čomor, Matko, Haskić. Priliku su još dobili talentovani juniori Bajramović, Muharemović i Čiva.
Na samom početku utakmice igrači Olimpica su propustili odličnu priliku. Nakon greške Čomora, Durak šutira iz daljine, ali njegov udarac odlazi preko gola Pantića.
Samo nekoliko minuta poslije igrači Olimpica su bili opet blizu pogotka. Bučan preciznim dodavanjem proigrava Duraka. Napadač gostiju šutira, ali njegov udarac blokira Trebinjac i lopta od prečku odlazi u gol aut.
Novi igrač FK Sarajevo, Said Huseinovič, je dio svoj potencijala pokazao u 10. minuti. Uzeo je loptu, izbacio dva igrača Olimpica, ušao u šesnaesterac, šutirao, ali njegov udarac igrači Olimpica uspijevaju da blokiraju i lopta od prečku odlazi u korner.
U 20. minuti Matko odlično proigrava Haskića, koji izlazi sam ispred bivšeg golmana FK Sarajevo Dine Hamzića. Haskić je šutirao, ali Hamzić odličnom intervencijom izbacuje njegov udarac.
Do kraja prvog poluvremena igrači FK Sarajevo su pretežno držali loptu u svojim redovima. Prvu ozbiljnu priliku imao je Kenan Handžić u 28. min. Huseinović i Bajraktarević su kombinovali po desnoj strani i posljednji je ubacio u šesnaesterac. Na njegovu loptu natrčava Handžić, koji direktno šutira u golmana Olimpica. U 38. minuti postignut je i prvi pogodak na utakmici. Čomor je prošao po desnoj strani, ubacio za Matka koji prizemnim udarcem pogađa gol Olimpica. Sa rezultatom 1:0 igrači su otišli na odmor.
Odmah na početku drugog poluvremena strijelac prvog pogotka, Matija Matko, odličnim udarcem šutira sa vrha šesnaesterca. Njegov udarac golman Olimpica krajnjim naporima izbacuje u korner.
U 55. minuti igrači Olimpica su izjednačili. Đurić je šutirao sa lijeve strane šesnaesterca i postigao pogodak za goste.
Nakon 5 minuta igranja igrači Sarajeva su ponovo bili u vodstvu. Haskić ulazi u šenaesterac gdje ga nepropisno ruši golman Olimpica. Loptu je uzeo Matija Matko i sigurnim udarcem sa jedanaest metara postigao svoj drugi gol na današnjoj utakmici.
Samo nekoliko minuta nakon pogotka Matka, Nermin Haskić se upisuje u strijelce. Said Huseinović uzima loptu na centru. Poslije solo prodora od 30m, u kojem je prošao dva igrača Olimpica, odličnim dodavanjem pronalazi Haskića, koji efektnim udarcem povećava vodstvo Bordo ekipe.
Posljednji pogodak postigli su gosti sa Otoke. Trebinjac loše procjenjuje let lopte nakon slobodnog udarca i njegovu grešku iskoristio je Đurić, koji postiže svoj drugi gol danas.
http://www.fcsarajevo.ba/info.php?n=414" onclick="window.open(this.href);return false;
@ PL BiH -1
Sumnjam da ti koji si u Turskoj imaš bolji pregled što se tiče naše lige, klubova i fudbalera od nas koji ovdje pratimo sve živo u vezi našeg kluba. Gledali smo Torlaka više nego ti, što je realno. Da je toliko talentovan, i nije baš, ali je i previše kvalitetan fudbaler za našu ligu. Lijep pozdrav i donesi nam koju nargilu, džabe si krečio.
Sumnjam da ti koji si u Turskoj imaš bolji pregled što se tiče naše lige, klubova i fudbalera od nas koji ovdje pratimo sve živo u vezi našeg kluba. Gledali smo Torlaka više nego ti, što je realno. Da je toliko talentovan, i nije baš, ali je i previše kvalitetan fudbaler za našu ligu. Lijep pozdrav i donesi nam koju nargilu, džabe si krečio.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
Naravno da ćes hvaliti igrača za tim koji navijaš i da u Želji igra Pepe, Torlak bi opet bio bolje od njega, po tebi. Ako ćemo realno gledati i da ne uzimamo Željine stopere, jer bi odmah bilo da i ja hvalim svoje. Naći su sad najmanje dva štopera koja su bolja od Torlaka u PL BiH. Ješe, Džidić i ima ih još najmanje tri koja bih mogao nabrojati, ali treba biti malo realno.samosarajvo je napisao/la:Cuj onog PL-BiH, kaze Torlak ce ostati vjecni talenat..o cemu ti pricas ? Sa 26 godina talenat? Taj covjek je sad sigurno najbolji stoper PL BIH.Istina, malo je kasno sazrio.Da je ovakve kvalitete bio sa 21-12 godine na njemu bi uzeli prvi milion.S obzirom da je kasno pokazo kvalitet to se nece desiti ali reci da je talenat i da je nazadovao je smjesno.Covjek siguran u svim situacijama, dule, skok igra, postavljanje.Doduse nije najbrzi ali to nadoknadi postavljanjem i pravovremenim startovima.O njegovim ofanzivnim kvalitetima je suvisno pricat.Kad ne ide veznom redu on je sam povuce 40-50 metara i u 85% slucajeva uspije dodati tacan pas i proigrati nekoga poslje pretrcanih 40-50 metara...VIdjecemo Kerlu do kraja sezone ali mislim da je Sedin trenutno klasa ispred.
Potpis!
Pa u jednu ruku si upravu. Ali sam pregledao prvi dio takmicenja. Gotovo pa sve domace utakmice Sarajeva i Zelje sam pokusao pohvatati. Nije Torlak toliko los koliko to zvuci u mome postu gore ali nije uopste kvalitetan koliko ga se hvali. Njemu je plafon Ceska i lige toga ranga. Barem ja tako mislim a ja nisam Bogom dat da mora biti kako ja napisem.High je napisao/la:@ PL BiH -1
Torlak je jak za nase lige. A evo poredjenja radi Kerla je bio bolji kada je otisao iz Zelje pa pogledaj gdje je otisao i kako je zavrsio. Mislim treba biti realan i nekada na stranu staviti emocije i ljubav prema klubu/igracu. Da je on toliko dobar davno bi on zavrsio u Turskoj ili Rusiji. Rusija se polako hladi od nasih igraca a turci su se pravo zagrijali. Ocarani su Viscom, Sehicem, i Jahicem. Pokusavam da nadjem lokaciju gdje trenira Istanbul SS da obidjem Viscu ali veoma malo vremena imam pa ako ko slucajno zna.
Stvarno odlična utakmica, otišao sam pogledati. Bilo je vrlo malo raje. Oba tima dosta šansi i nekoliko mladih igrača u Sarajevu, a posebno u Olimpicu. U drugom poluvremenu Olimpic je igrao samo sa Đurićem i sve ostalo juniori, ovi koji su prvi u juniorskoj ligi.Pitar sa Kariba je napisao/la:Pa šta je problem odigrati u prvenstvu ovako, ja nikako ne mogu skontati !?!VanBasten je napisao/la:Matko i Haskić za pobjedu protiv Olimpica.- Rezerve slavile pobjedu rezultatom 3:2.
Na pomoćnom terenu Olimpijskog stadiona "Asim Ferhatović-Hase" rezerve FK Sarajevo i FK Olimpic odigrale su prijateljski susret.
Zanimljiva nogometna predstava pokazala je mnoštvo dobrih prilika. Kranji rezultat je glasio 3:2 u korist Bordo ekipe.
Za FK Sarajevo su nastupili: Pantić/Plakalo, Diatta, Dupovac, Trebinjac, Kenan Handžić, Bajraktarević, Faris Handžić, Huseinović, Čomor, Matko, Haskić. Priliku su još dobili talentovani juniori Bajramović, Muharemović i Čiva.
Na samom početku utakmice igrači Olimpica su propustili odličnu priliku. Nakon greške Čomora, Durak šutira iz daljine, ali njegov udarac odlazi preko gola Pantića.
Samo nekoliko minuta poslije igrači Olimpica su bili opet blizu pogotka. Bučan preciznim dodavanjem proigrava Duraka. Napadač gostiju šutira, ali njegov udarac blokira Trebinjac i lopta od prečku odlazi u gol aut.
Novi igrač FK Sarajevo, Said Huseinovič, je dio svoj potencijala pokazao u 10. minuti. Uzeo je loptu, izbacio dva igrača Olimpica, ušao u šesnaesterac, šutirao, ali njegov udarac igrači Olimpica uspijevaju da blokiraju i lopta od prečku odlazi u korner.
U 20. minuti Matko odlično proigrava Haskića, koji izlazi sam ispred bivšeg golmana FK Sarajevo Dine Hamzića. Haskić je šutirao, ali Hamzić odličnom intervencijom izbacuje njegov udarac.
Do kraja prvog poluvremena igrači FK Sarajevo su pretežno držali loptu u svojim redovima. Prvu ozbiljnu priliku imao je Kenan Handžić u 28. min. Huseinović i Bajraktarević su kombinovali po desnoj strani i posljednji je ubacio u šesnaesterac. Na njegovu loptu natrčava Handžić, koji direktno šutira u golmana Olimpica. U 38. minuti postignut je i prvi pogodak na utakmici. Čomor je prošao po desnoj strani, ubacio za Matka koji prizemnim udarcem pogađa gol Olimpica. Sa rezultatom 1:0 igrači su otišli na odmor.
Odmah na početku drugog poluvremena strijelac prvog pogotka, Matija Matko, odličnim udarcem šutira sa vrha šesnaesterca. Njegov udarac golman Olimpica krajnjim naporima izbacuje u korner.
U 55. minuti igrači Olimpica su izjednačili. Đurić je šutirao sa lijeve strane šesnaesterca i postigao pogodak za goste.
Nakon 5 minuta igranja igrači Sarajeva su ponovo bili u vodstvu. Haskić ulazi u šenaesterac gdje ga nepropisno ruši golman Olimpica. Loptu je uzeo Matija Matko i sigurnim udarcem sa jedanaest metara postigao svoj drugi gol na današnjoj utakmici.
Samo nekoliko minuta nakon pogotka Matka, Nermin Haskić se upisuje u strijelce. Said Huseinović uzima loptu na centru. Poslije solo prodora od 30m, u kojem je prošao dva igrača Olimpica, odličnim dodavanjem pronalazi Haskića, koji efektnim udarcem povećava vodstvo Bordo ekipe.
Posljednji pogodak postigli su gosti sa Otoke. Trebinjac loše procjenjuje let lopte nakon slobodnog udarca i njegovu grešku iskoristio je Đurić, koji postiže svoj drugi gol danas.
http://www.fcsarajevo.ba/info.php?n=414" onclick="window.open(this.href);return false;
Ako mene pitate ovaj Huseinović je pravi igrač. Ima viška kila, ali čim to riješi biće pravo pojačanje. Da ne bude sve idila moram reći da ovaj Diata nije ni za šta, a ni golman iz Srbije. Trebinjac je bio par puta smiješan, kada ga je junior Olimpica sa broj 9, svi smo se pitali ko je to, zaobilazio kao da ga nema. Ne znam ima li taj momak ugovor, ali valjda ga je Jović zapazio.
dok skine kile ,istekao ugovor ,zato je i došao u sarajevo slaba ishrana 

Ne bih ja to tako sudio, gledam objektivno.nidi je napisao/la:dok skine kile ,istekao ugovor ,zato je i došao u sarajevo slaba ishrana
ja sto ima bolesnih ljudi ovaj je sigurno onaj sa tv od malo prije sto je pobjegao iz ustanove za umno poremecene osobe al kako se komp. docepa to mi nije jasnonidi je napisao/la:dok skine kile ,istekao ugovor ,zato je i došao u sarajevo slaba ishrana

Samo Sarajevo
U pravu si priželjkujem pobjedu i nadam se ali brate ima malo i straha nije ta Slavija toliko loša ako je neko gledao protiv Veleža ja jesam ljudi izgubiše a nisu bili ništa slabijji opet ono u pet deka pa sad stisni šupak na Koševu, dobro to je pozitiva nek se igra nek nije domaćin uvijek favorit počeli su gosti pobjeđivatitu i tamo je napisao/la:slazem se u vecini sa tobom, tj mislim da je citava liga u pet deka, odnosno ovi sto se bore za titulu i ovi sto se bore za opstanak. Primjer tome je da li Zeljo ima zagarantovane bodove u Tuzli, naravno da nema.sekac je napisao/la:Joj raja izvinite na malo podužem postu pošlo me ipak neko ko me mogu pisati a da me razumije ono generacijski i volio bi da češče izmijenimo mišljenja ako ne ovde onda na private.
Ali isto tako moze se reci da je Zeljo trenutno za klasu ispred svih, bar sto se tice respekta od strane ostalih klubova, nisi nikad mogao procitati da navijac Zrinjskog kaze da vece sanse ima gost na utakmici, e sada to mozes cuti(a Zrinjski se bori za europu). jer bilo ko drugi da dolazi u Mostar -Siroki,Borac, FKS,bilo bi standardna "nista osim pobjede za Zrinjski".
Dakle u pravu si ti, mada ima vise tacki gledista i svako gleda svoje.
eto idemo sad na tekmu protiv Slavije pa da gledamo to tvoje na djelu, sve je u pet deka, jer sa FK Sarajevom trenutno to najbolje se vidi, ja mislim da je sve pitare malo strah Slavije, a to je mnogo smijesno, priznaj.
Sarajevo ljubavi moja!
- kupus army
- Kontakt:
Mozel neko ko je upucen da mi kaze kako ide ovo za dobijanje licence?Ako Sarajevo da pare ovom Arsenijevicu i ako pristane poreska uprava na dogovor Sarajevo dobija licencu,ako sam dobro shvatio?
Kao dijete 's tobom ja osjetilo bol,svu srecu ovog svijeta,dobro,a i zlo!
objektivno ,igrač koji ima viška 7-8 kg da potpiše na godinu je malo neozbiljnolakovic je napisao/la:Ne bih ja to tako sudio, gledam objektivno.nidi je napisao/la:dok skine kile ,istekao ugovor ,zato je i došao u sarajevo slaba ishrana
Sada nova nevolja, Dalibor Nedić neće reprogram duga. Duguje mu se više od 20 hiljada KM.kupus army je napisao/la:Mozel neko ko je upucen da mi kaze kako ide ovo za dobijanje licence?Ako Sarajevo da pare ovom Arsenijevicu i ako pristane poreska uprava na dogovor Sarajevo dobija licencu,ako sam dobro shvatio?
Dilaver ZrnanovicANTIFA ! je napisao/la:Ime " Rorija Delapa " sto je iz auta gol zabio ?![]()
![]()

- kupus army
- Kontakt:
Ja sam negdje citao da se tom Nedicu duguje 8 milja.
Dugovalo mu se 12 - 13 hiljada. Dobio je na sudu i kamate jer davno je on bio u Sarajevukupus army je napisao/la:Ja sam negdje citao da se tom Nedicu duguje 8 milja.
- kupus army
- Kontakt:
Sve i da se njemu i Arsenijevicu moraju da isplate te pare,mislim da to nije bauk,pa **** klub u premier ligi,ako nema 40 000 km,nisu to neke velike pare.
-
- Kontakt:
Pa mi nemamo para njega da drzimo dvije - tri godine.Nek udje u formu do kraja sezone, nek da svoj maximum maximuma u Europi i prvom djelu sljedece sezone i to je to.Ako se neko bas zagrije za njega, ali ono pravooo, vjerujem da bi mu produzili ugovor da se uzme sta za njega.nidi je napisao/la:objektivno ,igrač koji ima viška 7-8 kg da potpiše na godinu je malo neozbiljnolakovic je napisao/la:Ne bih ja to tako sudio, gledam objektivno.nidi je napisao/la:dok skine kile ,istekao ugovor ,zato je i došao u sarajevo slaba ishrana
pa normalno da neće reprogram duga kad čeka pare 10 godinalakovic je napisao/la:Sada nova nevolja, Dalibor Nedić neće reprogram duga. Duguje mu se više od 20 hiljada KM.kupus army je napisao/la:Mozel neko ko je upucen da mi kaze kako ide ovo za dobijanje licence?Ako Sarajevo da pare ovom Arsenijevicu i ako pristane poreska uprava na dogovor Sarajevo dobija licencu,ako sam dobro shvatio?
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.