Martex je napisao/la:Ne znam za vas ljudi, ali meni je ovaj Buttner ostavio utisak isto kao da je neki navijac Uniteda, ostvario mu se san da zaigra za United i to je to.. kraj price. Lik bljesnu protiv Wigana i nista vise nije pokazao. Lik isto kao da jos nije svjestan da igra za United...Imam misljenje da je on doveden samo kao backup za ovu sezonu i po principu ako postigne nesto ostat' ce i bit' ce dobro za nas ako ne opet nije katastrofa i mogu se vratiti pare koje su ulozene u njega koje stvarno nisu velike. Evo sta Ruud kaze za Buttnera:
Nistelrooy on Buttner:
"Alexander has made a great start. He needs a bit more time as he’s definitely somebody for the future. He’s been getting games in the Champions League. For him, it’s a dream come true. He’s got the ability and needs to learn to obtain more experience. He’s definitely somebody to look out for.”
Da li ga hvali zato sto mu je zemljak ili ne ali mora pokazati vise ako zeli da ima rolu u United-u![]()

I njeg cijenim, vjerovatno zato što je istetoviran i što mi se sviđa iz tog razloga ( no homo! )
Sviđa mi se kako igra, koliko je borben, možda za neku ofanzivniju poziciju nego bek, al' služi svrsi i fina je adicija u ekipi, da se povrijedi Evra on bi bio prva zamjena, iz tog razloga je i doveden. Njemu to ne smeta, i uživa u svim minutama koje dobije, očigledno. Ima 23 godine i fino se pokazao u dosadašnjim minutama koje je dobijao, stigao je i zabit ako se ne varam. Moguće je da će ga Fergie poslati i na posudbu do kraja sezone..
rekao je Ferguson„On je veoma dobar levi bek, ali mu treba više iskustva i treba da bude malo manje orijentisan na napad. Naravno da je teško kada dođete iz druge zemlje i druge fudbalske kulture, ali računamo ozbiljno na njega“,
za sve ostale: