Angažovanom igrom u svim linijama fudbaleri Veleža danas su djelovali kao veoma ozbiljna i uigrana ekipa.Odbrana gostiju nije dozvolila napadačima Mornara,osim u dva navrata,da zaprijete golmanu Bobiću.Srednji red Veleža djelovao je mobilno i brzo pa si golovi postignuti nakon lijepih akcija.Sve u svemu,što se tiče Barana,utakmica koju treba što prije zaboraviti,ali i analizirati jer početak prvenstva se bliži pa sve nedoumice oko mogućih angažmana treba riješiti na vrijeme.
“Što se tiče današnje utakmice mogu reći da sam zadovoljan,pobijedili smo sa 3:0, bili dominantniji protivnik,ali igra nije još uvijek na onom nivou na kojem mi želimo i možemo da igramo.Ima još mjesta za napredak posebno kod kontrole lopte i protivničkih igrača.Ali,evo za ovu fazu priprema,da tako kažem,izigrali smo se i bilo je sasvim ok”.
Ovo je samo isječak koji je po mom mišljenju najbitniji za nas, a ovo dole je Fejina izjava koja nam može dati lagani, lagani optimizam, istina mogao bi to biti pravi optimizam, ali zbog nas samih Mostaraca i Veležovaca koji znamo brzo vinut se u nebesa, a još brže pasti u depru e zato ovo lagani da me razumijete.
Velež-Panduri 1:3;mi-Rostov 0:1;mi-Puskas A. 2:1 ;mi-Horn( druga austr.) 1:1;mi-Sv Stripfing( četvrta austr.) 1:1;mi-Željo 1:2; mi-Široki 2:1; mi-Sloga 1:0.
Ovo su utakmice iz ljetošnjih priprema pa ostavljam svima da procijenite gdje smo sada.Od ovih pripremnih utakmica iz prošle godine gledao sam protiv Sloge i to je bio jad, čemer i bijeda.Znam da pripremne utakmice ne moraju toliko značiti i toliko otkrivati, ali ipak puno je ljepše vidjeti kada je rezultat za nas povoljan nego suprotno.Također, ono što ja uvijek volim naglasiti mora se svugdje na svijetu paziti i čuvati i opravdati naše veliko ime.Kao što rekoše legende u Bristolu i ponašanjem i izgledom i igrom čuvati ugled koji smo sticali svih proteklih 90-tak godina.Naše ime, naša igra, naše sprotsko ponašanje i na kraju naši rezultati uvijek trebaju za protivnika biti jedna inspiracija, biti jedna čast, biti im na ponos što igraju protiv kluba sa takvom historijom.Vidim Feja mudro pohvali domaćine na gostoprimstvu što mi se jako svidilo i to ponašanje od igre, rezultata pa pohvala domaćinu e to volim da vidim od našeg kluba.Mi nismo neki lokalni klub, trenutno jesmo zbijeni u manji dio grada, ali naša srca, naša ljubav, naš ponos, prkos je ogroman kao što su bili naši rezultati i igra prije rata, zato kažem mi nismo lokalni klub, mi smo svjetski klub.Sa ovakvim ponašanjem i ovakvim radom nadam se u neko dogledno vrijeme da će doći pozivi i iz europskih klubova i sa drugih kontinenata da naši momci tamo predstavljaju naš klub kao što su se prije rata mnogi otimali da im dođe Velež u goste.I za kraj nešto što me jako boli je to da su nam naši neljudi, pojedinci iz naših redova uništili jesenji dio sezone jer po mom skromnom mišljenju, a mnogi se ne moraju sa mnom složiti ja sam nas vidio među prve tri ekipe.Odnos pojedinaca, njihovo rovarenje u svlačionici i među igračima, njihovo nedolično i pokvareno ponašanje nas je sve zajedno omelo da sad budemo u jednom jakom zamahu i da lagano čekiramo karte za ljeto za Europu.Nek ih je stid i sram, sve ove naše mnogobrojne RAje širom svijeta nek ih je stid i sram grba i imena kojeg su nosili i predstavljali i nek zauvijek sa svojim prljavim ponašanjem odu u pakao i nek više niko sličan nikada i ne pomisli zaigrati u našem klubu.Poslije onog u Bristolu i poslije ovih rezultata najviše što bih ja volio je to da svaki naš igrač shvati da ako cenat iskoči iz zadane rute i puta i pravca neće letiti trener nego će letiti on jer niko nije veći i niko nije vječni od našeg kluba.Znači zajedno, igrači, uprava i stručni štab na tribini zajedno svi mi iz raznih dijelova Mostara i BiH e to je formula koja će nam dati ono što mi stariji jedva čekamo jer smo omatorili, a ovi mlađi sanjaju jer stalno slušaju priče nas starijih kako je to nekad bilo (jel tako brato pastrmka).Par godina rada jednog trenera u našem klubu mora nam se vratiti
uspjehom, sve ove godine patnje, omalovažavanja i pljuvanja po klubu mora se vratiti
još jačim klubom , sve ove dugogodišnje patnje nas navijača mora nam se vratiti
ostvarenjem naših snova.
Opet ja malo duži post, šta ću RAja izvinite nastojim pisati samo jednom dnevno pa onda post ispadne duži, a pošto je ljubav sviju nas i mene duga i velika i neraskidiva prema našem starcu oprostit će te vi meni to."Oprosti mi pape".Šala mala.
ZAUVIJEK LJUBAV NAŠA
VJEČNA TIHA PATNJA VAŠA
Gornji red smo mi, donji red znate svi nadam se kome je upućeno.Voli vas sve brat BMV, pozdrav svim "Rođenim" na svijetu.
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA.