RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

salmy

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la salmy » 04 feb 2015, 20:28

Cernica je napisao/la:http://m.sportsport.ba/vijest/bh_fudbal-152623.html

Po ovom novinaru mi s 10 igraca dobili. Ani dao gol a nije igrao vela havle :urnebes:

Brate Patrmka, ovi novopečeni novinarčići izgleda znaju samo brojat do 10 :lol: :lol: , a ovi crnogorski napisali u komentaru utakmice da navodno u Mornaru nije igralo pola tima, neki prehlađeni, neki nisu zadovoljili itd.

Pa majke ti skim smo to mi danas igrali, pa vala da smo i sa "curicama" valjalo im je slozit tri komada :njanjanja: :njanjanja: :njanjanja:

Odlicno , samo tako Rođeni, neka ih Feja sad dobro naloži u ovim preostalim tekmama i samo pobjede nista vise.
Sviju mi jedva cekam 28. februar i prvo kolo da abd Drinu rasturimo ko beba zvečku :beba:
FK..VELEZ - Semir Tuce :)

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 04 feb 2015, 21:15

emil02in je napisao/la:Evo danas sam kupio knjigu Rodjeni za vjecnost :) stavio bih sliku al ne znam :)
Znaš li upload sliku? Ako imaš upload-ovanu, kopiraj link u post, označi ga, i klikni image. End of story. :salut:
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 04 feb 2015, 21:39

Odlicno, treba nam golova i efikasnosti ove. Barisic kao bek 2 gola u pripremnim, nije šala :D

BMV22
Kontakt:

Post Postao/la BMV22 » 04 feb 2015, 21:56

Angažovanom igrom u svim linijama fudbaleri Veleža danas su djelovali kao veoma ozbiljna i uigrana ekipa.Odbrana gostiju nije dozvolila napadačima Mornara,osim u dva navrata,da zaprijete golmanu Bobiću.Srednji red Veleža djelovao je mobilno i brzo pa si golovi postignuti nakon lijepih akcija.Sve u svemu,što se tiče Barana,utakmica koju treba što prije zaboraviti,ali i analizirati jer početak prvenstva se bliži pa sve nedoumice oko mogućih angažmana treba riješiti na vrijeme.
“Što se tiče današnje utakmice mogu reći da sam zadovoljan,pobijedili smo sa 3:0, bili dominantniji protivnik,ali igra nije još uvijek na onom nivou na kojem mi želimo i možemo da igramo.Ima još mjesta za napredak posebno kod kontrole lopte i protivničkih igrača.Ali,evo za ovu fazu priprema,da tako kažem,izigrali smo se i bilo je sasvim ok”.

Ovo je samo isječak koji je po mom mišljenju najbitniji za nas, a ovo dole je Fejina izjava koja nam može dati lagani, lagani optimizam, istina mogao bi to biti pravi optimizam, ali zbog nas samih Mostaraca i Veležovaca koji znamo brzo vinut se u nebesa, a još brže pasti u depru e zato ovo lagani da me razumijete.
Velež-Panduri 1:3;mi-Rostov 0:1;mi-Puskas A. 2:1 ;mi-Horn( druga austr.) 1:1;mi-Sv Stripfing( četvrta austr.) 1:1;mi-Željo 1:2; mi-Široki 2:1; mi-Sloga 1:0.
Ovo su utakmice iz ljetošnjih priprema pa ostavljam svima da procijenite gdje smo sada.Od ovih pripremnih utakmica iz prošle godine gledao sam protiv Sloge i to je bio jad, čemer i bijeda.Znam da pripremne utakmice ne moraju toliko značiti i toliko otkrivati, ali ipak puno je ljepše vidjeti kada je rezultat za nas povoljan nego suprotno.Također, ono što ja uvijek volim naglasiti mora se svugdje na svijetu paziti i čuvati i opravdati naše veliko ime.Kao što rekoše legende u Bristolu i ponašanjem i izgledom i igrom čuvati ugled koji smo sticali svih proteklih 90-tak godina.Naše ime, naša igra, naše sprotsko ponašanje i na kraju naši rezultati uvijek trebaju za protivnika biti jedna inspiracija, biti jedna čast, biti im na ponos što igraju protiv kluba sa takvom historijom.Vidim Feja mudro pohvali domaćine na gostoprimstvu što mi se jako svidilo i to ponašanje od igre, rezultata pa pohvala domaćinu e to volim da vidim od našeg kluba.Mi nismo neki lokalni klub, trenutno jesmo zbijeni u manji dio grada, ali naša srca, naša ljubav, naš ponos, prkos je ogroman kao što su bili naši rezultati i igra prije rata, zato kažem mi nismo lokalni klub, mi smo svjetski klub.Sa ovakvim ponašanjem i ovakvim radom nadam se u neko dogledno vrijeme da će doći pozivi i iz europskih klubova i sa drugih kontinenata da naši momci tamo predstavljaju naš klub kao što su se prije rata mnogi otimali da im dođe Velež u goste.I za kraj nešto što me jako boli je to da su nam naši neljudi, pojedinci iz naših redova uništili jesenji dio sezone jer po mom skromnom mišljenju, a mnogi se ne moraju sa mnom složiti ja sam nas vidio među prve tri ekipe.Odnos pojedinaca, njihovo rovarenje u svlačionici i među igračima, njihovo nedolično i pokvareno ponašanje nas je sve zajedno omelo da sad budemo u jednom jakom zamahu i da lagano čekiramo karte za ljeto za Europu.Nek ih je stid i sram, sve ove naše mnogobrojne RAje širom svijeta nek ih je stid i sram grba i imena kojeg su nosili i predstavljali i nek zauvijek sa svojim prljavim ponašanjem odu u pakao i nek više niko sličan nikada i ne pomisli zaigrati u našem klubu.Poslije onog u Bristolu i poslije ovih rezultata najviše što bih ja volio je to da svaki naš igrač shvati da ako cenat iskoči iz zadane rute i puta i pravca neće letiti trener nego će letiti on jer niko nije veći i niko nije vječni od našeg kluba.Znači zajedno, igrači, uprava i stručni štab na tribini zajedno svi mi iz raznih dijelova Mostara i BiH e to je formula koja će nam dati ono što mi stariji jedva čekamo jer smo omatorili, a ovi mlađi sanjaju jer stalno slušaju priče nas starijih kako je to nekad bilo (jel tako brato pastrmka).Par godina rada jednog trenera u našem klubu mora nam se vratiti uspjehom, sve ove godine patnje, omalovažavanja i pljuvanja po klubu mora se vratiti još jačim klubom , sve ove dugogodišnje patnje nas navijača mora nam se vratiti ostvarenjem naših snova.
Opet ja malo duži post, šta ću RAja izvinite nastojim pisati samo jednom dnevno pa onda post ispadne duži, a pošto je ljubav sviju nas i mene duga i velika i neraskidiva prema našem starcu oprostit će te vi meni to."Oprosti mi pape".Šala mala.
ZAUVIJEK LJUBAV NAŠA :ljepota: :ljepota: :ljepota: :ljepota: :ljepota: :ljepota: :ljepota: :ljepota: :ljepota:
VJEČNA TIHA PATNJA VAŠA :tralala: :tralala: :tralala: :tralala: :salut: :salut: :salut: :wave: :wave:
Gornji red smo mi, donji red znate svi nadam se kome je upućeno.Voli vas sve brat BMV, pozdrav svim "Rođenim" na svijetu.
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA.
Samo je jedna riba- Pastrmka!!!

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 04 feb 2015, 22:07

BMV22 je napisao/la:Angažovanom igrom u svim linijama fudbaleri Veleža danas su djelovali kao veoma ozbiljna i uigrana ekipa.Odbrana gostiju nije dozvolila napadačima Mornara,osim u dva navrata,da zaprijete golmanu Bobiću.Srednji red Veleža djelovao je mobilno i brzo pa si golovi postignuti nakon lijepih akcija.Sve u svemu,što se tiče Barana,utakmica koju treba što prije zaboraviti,ali i analizirati jer početak prvenstva se bliži pa sve nedoumice oko mogućih angažmana treba riješiti na vrijeme.
“Što se tiče današnje utakmice mogu reći da sam zadovoljan,pobijedili smo sa 3:0, bili dominantniji protivnik,ali igra nije još uvijek na onom nivou na kojem mi želimo i možemo da igramo.Ima još mjesta za napredak posebno kod kontrole lopte i protivničkih igrača.Ali,evo za ovu fazu priprema,da tako kažem,izigrali smo se i bilo je sasvim ok”.

Ovo je samo isječak koji je po mom mišljenju najbitniji za nas, a ovo dole je Fejina izjava koja nam može dati lagani, lagani optimizam, istina mogao bi to biti pravi optimizam, ali zbog nas samih Mostaraca i Veležovaca koji znamo brzo vinut se u nebesa, a još brže pasti u depru e zato ovo lagani da me razumijete.
Velež-Panduri 1:3;mi-Rostov 0:1;mi-Puskas A. 2:1 ;mi-Horn( druga austr.) 1:1;mi-Sv Stripfing( četvrta austr.) 1:1;mi-Željo 1:2; mi-Široki 2:1; mi-Sloga 1:0.
Ovo su utakmice iz ljetošnjih priprema pa ostavljam svima da procijenite gdje smo sada.Od ovih pripremnih utakmica iz prošle godine gledao sam protiv Sloge i to je bio jad, čemer i bijeda.Znam da pripremne utakmice ne moraju toliko značiti i toliko otkrivati, ali ipak puno je ljepše vidjeti kada je rezultat za nas povoljan nego suprotno.Također, ono što ja uvijek volim naglasiti mora se svugdje na svijetu paziti i čuvati i opravdati naše veliko ime.Kao što rekoše legende u Bristolu i ponašanjem i izgledom i igrom čuvati ugled koji smo sticali svih proteklih 90-tak godina.Naše ime, naša igra, naše sprotsko ponašanje i na kraju naši rezultati uvijek trebaju za protivnika biti jedna inspiracija, biti jedna čast, biti im na ponos što igraju protiv kluba sa takvom historijom.Vidim Feja mudro pohvali domaćine na gostoprimstvu što mi se jako svidilo i to ponašanje od igre, rezultata pa pohvala domaćinu e to volim da vidim od našeg kluba.Mi nismo neki lokalni klub, trenutno jesmo zbijeni u manji dio grada, ali naša srca, naša ljubav, naš ponos, prkos je ogroman kao što su bili naši rezultati i igra prije rata, zato kažem mi nismo lokalni klub, mi smo svjetski klub.Sa ovakvim ponašanjem i ovakvim radom nadam se u neko dogledno vrijeme da će doći pozivi i iz europskih klubova i sa drugih kontinenata da naši momci tamo predstavljaju naš klub kao što su se prije rata mnogi otimali da im dođe Velež u goste.I za kraj nešto što me jako boli je to da su nam naši neljudi, pojedinci iz naših redova uništili jesenji dio sezone jer po mom skromnom mišljenju, a mnogi se ne moraju sa mnom složiti ja sam nas vidio među prve tri ekipe.Odnos pojedinaca, njihovo rovarenje u svlačionici i među igračima, njihovo nedolično i pokvareno ponašanje nas je sve zajedno omelo da sad budemo u jednom jakom zamahu i da lagano čekiramo karte za ljeto za Europu.Nek ih je stid i sram, sve ove naše mnogobrojne RAje širom svijeta nek ih je stid i sram grba i imena kojeg su nosili i predstavljali i nek zauvijek sa svojim prljavim ponašanjem odu u pakao i nek više niko sličan nikada i ne pomisli zaigrati u našem klubu.Poslije onog u Bristolu i poslije ovih rezultata najviše što bih ja volio je to da svaki naš igrač shvati da ako cenat iskoči iz zadane rute i puta i pravca neće letiti trener nego će letiti on jer niko nije veći i niko nije vječni od našeg kluba.Znači zajedno, igrači, uprava i stručni štab na tribini zajedno svi mi iz raznih dijelova Mostara i BiH e to je formula koja će nam dati ono što mi stariji jedva čekamo jer smo omatorili, a ovi mlađi sanjaju jer stalno slušaju priče nas starijih kako je to nekad bilo (jel tako brato pastrmka).Par godina rada jednog trenera u našem klubu mora nam se vratiti uspjehom, sve ove godine patnje, omalovažavanja i pljuvanja po klubu mora se vratiti još jačim klubom , sve ove dugogodišnje patnje nas navijača mora nam se vratiti ostvarenjem naših snova.
Opet ja malo duži post, šta ću RAja izvinite nastojim pisati samo jednom dnevno pa onda post ispadne duži, a pošto je ljubav sviju nas i mene duga i velika i neraskidiva prema našem starcu oprostit će te vi meni to."Oprosti mi pape".Šala mala.
ZAUVIJEK LJUBAV NAŠA :ljepota: :ljepota: :ljepota: :ljepota: :ljepota: :ljepota: :ljepota: :ljepota: :ljepota:
VJEČNA TIHA PATNJA VAŠA :tralala: :tralala: :tralala: :tralala: :salut: :salut: :salut: :wave: :wave:
Gornji red smo mi, donji red znate svi nadam se kome je upućeno.Voli vas sve brat BMV, pozdrav svim "Rođenim" na svijetu.
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA.
Ne znam šta bih na ovo dodao,osim SVAKA ČAST! :clap: :clap: :clap: :bow: :bow: :bow:
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

Cernica
Kontakt:

Post Postao/la Cernica » 04 feb 2015, 22:13

Ma rekao sam ja davno. Jakuza naseg pdf-a i najjaci lik na forumu. Sjece brat macetom a ako mu se suprostavis bez imalo argumenata sveze ti jezik na masnu da ti ga barba šime stari pletar mreže ne moze otplentat :urnebes: :urnebes: :urnebes: :tokralju: brat nas. Uzivancija procitati njegov post da je i čivija tema :urnebes: :urnebes: :thumbup:
From father to son

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 04 feb 2015, 22:15

Bravo brate @BMV22
Vidim akcenat si stavio na dostojanstvo i primjereno ponasanje nasih momaka ,slazem se jer to je tesko breme i momci se moraju nositi s tim.Evo procitah u jednom izvjestaju da je dosta ljudi danas doslo da gleda tekmu,Velez je mamac ,nisu ljudi iz drugih krajeva zaboravili ko je i sta je Velez.Aali ja mislim da smo dosta toga naucili jesenas,prilikom selekcije igraca se mora gledati karakter covjeka a ne samo igracki kvalitet.
Kad sam se vec raspisao rekao bih jos da mi nismo ni svjesni koliko dobrog trenera imamo .Feju moramo ispostovati do maximuma,ranije sam o tome pisao on je garant bolje buducnosti ekipe.Ali kolko vidim covjek ima ogromno povjerenje uprave tako da ne brinem po tom pitanju.Imamo sad dosta mladu ekipu uz to dosta tzv. domacih igraca i moramo imati vjeru u njih i njihov rad.Ocekujem uz puno optimizma jedno lijepo Proljece za sve nas kojima je Velez jedina fudbalska ljubav na ovom svijetu
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..

Cernica
Kontakt:

Post Postao/la Cernica » 04 feb 2015, 22:28

Nesto kontam i prođe mi stari forumaš @kadet91 kroz glavu pa da pozdravim brata gdje god da se nalazi. Stara mostarska lisica cijim sam se izvalama znao drama nasmijat. @kadet91 registruj se se opet ljubi te brat strmkapa :) :wave:
From father to son

BMV22
Kontakt:

Post Postao/la BMV22 » 04 feb 2015, 22:48

Cernica je napisao/la:Nesto kontam i prođe mi stari forumaš @kadet91 kroz glavu pa da pozdravim brata gdje god da se nalazi. Stara mostarska lisica cijim sam se izvalama znao drama nasmijat. @kadet91 registruj se se opet ljubi te brat strmkapa :) :wave:
Nemoj brato kontat nego izdaj naredbu da se doticni odazove na regrutaciju zborno mjesto Zijemlje. Moramo se okupit u sto vecem broju treba nam svaki nas forumas zato Kadet gdje god bio prijavljuj se da ne saljemo po tebe.
JJJJJJJJJJJJJJJJJJAAAAAAAAAAAAAAAAAAAVVVVVVVVVVVVVVVVVIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII SSSSSSSSSSSSEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE :salut: :kafa: :hmmmmm: :D :bow: :bih:
Samo je jedna riba- Pastrmka!!!

Cernica
Kontakt:

Post Postao/la Cernica » 04 feb 2015, 22:54

BMV22 je napisao/la:
Cernica je napisao/la:Nesto kontam i prođe mi stari forumaš @kadet91 kroz glavu pa da pozdravim brata gdje god da se nalazi. Stara mostarska lisica cijim sam se izvalama znao drama nasmijat. @kadet91 registruj se se opet ljubi te brat strmkapa :) :wave:
Nemoj brato kontat nego izdaj naredbu da se doticni odazove na regrutaciju zborno mjesto Zijemlje. Moramo se okupit u sto vecem broju treba nam svaki nas forumas zato Kadet gdje god bio prijavljuj se da ne saljemo po tebe.
JJJJJJJJJJJJJJJJJJAAAAAAAAAAAAAAAAAAAVVVVVVVVVVVVVVVVVIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII SSSSSSSSSSSSEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE :salut: :kafa: :hmmmmm: :D :bow: :bih:
Dezertirao sigurno nije jer je odan vojnik bio :urnebes: :urnebes: kadet Zijemlje (gdje ih nađe yebote :rol: ) subota 11h obrijan ispeglan i počešljan :urnebes: :urnebes: :thumbup:
From father to son

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 04 feb 2015, 23:12

Meni u pozivu pise da se umjesto cuturice obavezno kanister ponese,kazu komadant djeli lozu u vecim kolicinama kao znak dobre volje i motivaciju za borbe koje slijede :urnebes:
PS moguli i sina povesti,on ne cuga a gebira svakako slijedi
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..

Cernica
Kontakt:

Post Postao/la Cernica » 05 feb 2015, 08:59

rodjenisa je napisao/la:Meni u pozivu pise da se umjesto cuturice obavezno kanister ponese,kazu komadant djeli lozu u vecim kolicinama kao znak dobre volje i motivaciju za borbe koje slijede :urnebes:
Brato za malog se obrati Salmy-u regruti su kod njega :D :thumbup:
From father to son

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 05 feb 2015, 10:51

Cernica je napisao/la:
BMV22 je napisao/la:
Dezertirao sigurno nije jer je odan vojnik bio :urnebes: :urnebes: kadet Zijemlje (gdje ih nađe yebote :rol: ) subota 11h obrijan ispeglan i počešljan :urnebes: :urnebes: :thumbup:
valja prevaliti preko Nevesinja do Zijemlja, snijeg do koljena, jedino se kapa na glavi vidi :rol: :rol: :rol:

emil02in
Kontakt:

Re: Odg: RSD Velež Mostar

Post Postao/la emil02in » 05 feb 2015, 10:55

Cernica je napisao/la:
rodjenisa je napisao/la:Meni u pozivu pise da se umjesto cuturice obavezno kanister ponese,kazu komadant djeli lozu u vecim kolicinama kao znak dobre volje i motivaciju za borbe koje slijede :urnebes:
Brato za malog se obrati Salmy-u regruti su kod njega :D :thumbup:
Ovo je udarna brigada i ko ne moze PPP(pojest, popit i poklopit) nek ne dolazi .:D

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 05 feb 2015, 13:19

[youtube][/youtube]

slika

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 05 feb 2015, 14:09

kao prvo javite rezultat utakmice protiv istog protivnika, a kao drugo, iako smo ostali bez nekolicine igrača, VELEŽ ne treba otpisivati, jer uvijek neki INAT proradi. ;)

vfc1981
Kontakt:

Post Postao/la vfc1981 » 05 feb 2015, 19:07

Kao što je bilo i najavljeno, fudbaleri Veleža odigrali su danas novu utakmicu sa Mornarom. Stručni štab je sa čelnicima Mornara dogovorio da se u dva dana odigraju dvije utakmice, različitih timova, kako bi svi igrači imali što veću minutažu. I danas su „Rođeni“ bili bolji i pobjedili rezultatom 2:1.

„Rođeni“ su danas nastupili u sljedećem sastavu: Dragojević – Peco, Mahinić, Pejić, D. Ćemalović (od 60. Shou Hai) – Kodro, Tolić, Haurdić – Demić (od 67. Isić), Reljić, Janković.

Velež je u vodstvo došao preko Anesa Haurdića, asistent je bio Dejan Janković. Domaći poravnavaju rezultat do kraja poluvremena. U nastavku konačan rezultat postavlja Miloš Reljić, a asistent je bio mladi Demir Peco. Na probi se trenutno nalazi i 21-jednogodišnji lijevi bek iz Japana.
...Za dres sa petokrakom ginu rođeni...

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 05 feb 2015, 19:13

IDEŠ DEMIRE!!! slika

pravnik1981
Kontakt:

Post Postao/la pravnik1981 » 05 feb 2015, 19:22

Bravo Rođeni...moglo bi bit nesto od ove MLADE ekipe ovog proljeca...Forza Velez

NeverGiveUp
Kontakt:

Post Postao/la NeverGiveUp » 05 feb 2015, 20:24

Mahinić :facepalm:

E moj dragi, najdraži Veleže...
. . . Nacionalizam vas uči da budete ponosni na sranje koje niste napravili
i da mrzite ljude koje nikada niste upoznali . . .

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.