RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

anel81m
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la anel81m » 02 feb 2015, 23:21

shaman7 je napisao/la:Ne pominje se pravljenje igrača drugim klubovima, što se mene tiče može Ronaldinjo doć, ja bi volio. Ali ako nisi u mogucnosti onda dovedes nekog talenta , primjer sam dao Sarajevo. I zaboravio sam da spomenem otkup ugovora, tj. posudbu pa nakon toga kupovinu igrača. A to što sam spomenuo da je dobro za Sarajevo (u ovom slučaju), mislio sam na to da će vjerovatno vrlo lahko prihvatiti, a mi smo mnogo toga dobili. Ako će takav jedan-dva igrača doprinijeti rezultatima i donijeti određeni novac klubu sa kojim ćemo moći da zadrzimo jednog ili mozda obojicu igraca, ne vidim nista lose u tome. **** vi ste se odmah uhvatili na onu kaljenje igrača za druge klubove, mislio sam da ćete malo da dublje uđete u to
Brate jeli ti ovo ozbiljno misliš ili se zezaš?Nebi doveo igrača na posudbu iz jednog Dinama, a ne Sarajeva koje je par deka jače od nas.Još da im kalimo talente!?Daj brate razočarao si me skroz ako tako razmišljaš!

1922VFC1981
Kontakt:

Post Postao/la 1922VFC1981 » 02 feb 2015, 23:29

Ne znam kakav je vas stav o tome ali ja mislim da bi trebali navijaci nesto skontat da se zahvalimo merzicu u utakmici protiv sarajeva ipak je kapiten bio, sta kazete?
#musvdg

BMV22
Kontakt:

Post Postao/la BMV22 » 02 feb 2015, 23:54

shaman7 je napisao/la: @Nikad mi isto neće biti jasno kako naši ne znaju da na posudbu dovedu igrača akademije Sarajeva jer je očito najjača u našoj ligi. Tipa ovaj Anđušić, Mihojević, pa čak i neki igrač iz prve ekipe Sarajeva. Sigurno bi to i Sarajevo odgovaralo da im se pola sezone-sezonu kale igrači u jakim klubovima, dok je u nas slučaj da nam se igrač kali u Igmanu, Blagaju itd. Tu je neka velika razlika
A hebem ti sto se ti meni posra u usta, taman sam pogledao snimku iz Bristola i onako sav ushicen da nesto probam srocit naletih na ovaj tvoj nebulozni nadam se slucajno post. Fino ti nas usporedi da smo mi za Sarajevo sto su za nas Blagaj Igman itd. Uz sve uvazavanje svih "malih" klubova i "velikih" vala si ga pretjerao, po cemu to sarajevo ima najbolju skolu po cemu to oni najbolje rade u mladjim kategorijama. Ne zelim sa nasom rajom ulazit u diskusije a pogotovu ne koje se ticu stanja u drugim klubovima ali ovo tvoje vala ne presutih, a sad cu ti navesti par cinjenica posto vjeruj mi bez lazne skromnosti mislim da sam puno upuceniji o klubovima van naseg grada pisat od tebe, pa evo samo sitnice:-u akademiji Sarajeva se kupe djeca iz svih privatnih skola fudbala u kantonu Sarajevo kojih je 30tak.
-Bubamara (Predrag Pasic) je deloziran sa terena Butmir da bi se to dalo Sarajevu vrlo slicno necem sto je nadam se nama dole poznato.
-sa finansijske strane KS je najbogatiji kanton u BiH a to su ti neki dan zorno predocili radnici iz Tuzle tako da jedan radnik u Tuzli ili Mostaru kostaju oko 400km a u KS 800, zasto je to tako zapitajmo se svi.
-puno je brojniji KS po stanovnistvu jer svi se sele i dalaze u KS dok drugi kantoni stagniraju ili opadaju.
Ima jos more razloga ali kasno je a i da ne zamaram ljude ovo je tema Veleza i o njemu hocu da pisem. Ali moze i ovako Zvonić, Zolj, Bobić, oba Čemalovića, Mujo, Hajdarevic, Mahinić, Setka, Peco, Isic ovo su igraci nasi i samo nasi a na pripremama u CG. Ajde ti meni nabroj koliko ima Sarajevo svojih igraca ali pazi "svojih" na pripremama, odmah da ti kazem ja sam vrlo podlozan argumentima pa zato nemoj spominjat npr. Duljevica i slicne koji imaju veze sa njihovom akademijom koliko i Tolic sa nasom skolom.
Nikad u zivotu ni u najluđim snovima ne bih pristao da moj voljeni klub bude filijala nekom kako god se taj zvao, a molim te da ne činimo istu gresku dva puta u kratkom periodu sa igracima sa strane, ako hoces nemoj da odmah sumnjamo u Reljica kao sto smo docekali Popovica.Ne kazem da je Pop igracina ali ti tvrdim da je bio tu u pogresno vrijeme i sa pogresnim saigracima tipa **** i drugi. U onoj konstalaciji negativno nabijenih razmisljanja spletkarenja ni pele ne bi imao sta pokazat. A prijatelju moj ne moze se vazda ubost jel de kao sa klinkom ona fina visoka, noge duge, grudi, struk, zadnjica ma sve za deset a kad je izvedes u drustvo ona zesca tuka nije se oprala od ljetos svaka joj iđe, onđe, nu, anamo i sl. A mi ruku na srce i nismo realno ni lose prolazili u tim dovođenjima Hađija, Milos, Majkic, pok Drakul, Letic, Lakicevic, Ostri, Ivetic Okic, Stokic, Blagoje ljubi ga brat u celu je li imalo ojacao, Nikolic itd. Nije lose brato druga je stvar sto uz sve ovo mi moramo graditi da gdje imamo oprat djecu poslije treninga da ima prvi tim trenirat negdje a ne se vozat po Bijelom Polju itd, pa gradi tribinu pa za goste pa svlacionice ma neznam jesmo li svi kolektivno oslijepili ili otisli na kvasinu sto bi rekli u Dalmaciji, saberimo se malo svi su drugi imali bar 60 posto u startu vise od nas. Imam i ja milion primjedbi na uprave sve dosada na igrace na sve i svasta ali ipak ne moze se glavom kroz zid. Prije godinu za nas je fatamorgana bila pricat o pomocnom a sad se ono radi ne brini sve sto je krenulo mora se zavrsit, pricat medju nama navijacima o reflektorim prije godinu bila je kao da ja planiram na mjesec za koji dan, sad se sve vise i o tom govori a ono cemu se prica postane kad tad i realnost. Mi nemamo bazu sponzora kao Siroki ili neko drugi ali zapitajmo se svi zasto nema privrednika iz Mostara koji hoce od srca da ulazu u svetinju, uh ne mogu vise izpizdzio sam koliko smo nekad nestrpljivi i sami sebi naveci uteg. Ima toga puno ali drugom prilikom, uglavnom kome nije jasno pogledajte Vahin govor i tu je ende kraj finito fajrunt, svi mi smo prolazni ali nas je starac vjecan trpi on sve i svasta i od prijatelja i od ovih drugih ali svi smo tu kratko neko lijekovima produzuje zivot neko neko se cuva ali starcu nista ne treba, on nista ne trazi on samo suti i jedino cemu se nada da ce uvijek imati ljubav sviju nas koja ce ga voditi kroz ovaj prljavi i neposteni mrznjom zatrovani svijet, a pa dok disem ja njemu samo ljubav dajem, ja samo njega bolesno volim ja se samo njemu divim on je moja zvijezda vodilja on je moja dusa tijelo srce điigarice, kad god ustanem zahvalim se bogu sto imam zivu i zdravu djecu te porodicu i da sva nasa srca zajedno kucaju za onog " V J E C N O G". Hvala na strpljenju ali morao sam. MOSTAR U SRCU VELEZ DO GROBA
Samo je jedna riba- Pastrmka!!!

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 03 feb 2015, 00:23

Prije svega, da ti kažem da imam veliko poštovanje prema tebi (BMW), Što stari forumaš,stari navijač, stariji čovjek ;)

Vjeruj mi da i ja branim boje Veleža u drugom sportu, i znam kakav je to teret, i u ovoj kozjoj ligi gdje se moj klub takmiči. U pravu si za ovo poređenje, tu nisam precizirao šta želim reći, ali uglavnom da mislim da smo mi za Sarajevo što je za nas IGman, Blagaj, nisam htio sigurno reći. Pogrešno se izrazio, nije da se vadim ili nešto sada, tek sam se maloprije vratio na post i pročitao.
Dalje, ja kada igram za svoj klub, hocu da pobijedim. Da li igrao protiv Partizana ili Iskre iz Bugojna, meni je svejedno, i jednog i drugog ću isto udariti.
Eh, šta ja hocu da kazem. Cilj kluba u jednoj sezoni i ono šta oni rade za ispunjenje tog cilja je totalna suprotnost. Doveli smo masu igrača, postavit cu par pitanja. Koliko je Hodzic minuta igrao? Koliko je Mace minuta igrao? I zbog čega su momcima dati papiri ? Nisu zadovoljili ? Dobro, okej, ima neko stručniji i od mene i od nas da nisu zadovoljili i to je to. Ali , postavlja se pitanje zašto im nije pružena prilika. Neka rutinska zamjena u 79. minuti u jednoj ili dvije utakmice nije dovoljno da se pokazu, ako su i toliko dobili. Ostavili smo Haurdića koji NIŠTA nije pokazao, a sigurno da košta određene pare. Mi igrače dovodimo na probu na prijateljskim utakmicama, meni je to totalno nelogično i glupo, izvinite ali je tako. Na toj jednoj , dvije, tri utakmice se ne moze viditi kakvu atmosferu taj igrač donosi, kako se ponaša prema ostalim igračima i stručnom štabu. I eto , kažem , Reljić je doveden. Super, ja vjerujem momku svakom koji dođe, vjerujem i Feji. Ali šta ćemo ako izigra povjerenje ? Hoce li i on samo ostati polusezonu ? Pričamo o nekim činjenicama, bilo bi mi drago da momak zabije 100 golvoa i bude najbolji strijelac PL BiH. Ali, šta sa suprotnom situacijom ? Dođe jedan Đokić, odigra samo jednu utakmicu i ima katastrofalne greške, nije lopte znao izbit. Dođe i kaže Feji : "Šta ti misliš , nije ovo Mančester bola", na šta mu je Feja odgovorio:"Ovo je za mene i više od Mančestera" i naravno dobije Đoka papire. A znate li da taj igrač nije bio na probi ?Nego je doveden kao "provjeren" golman. E to ne zelim da se događa mom klubu. Pretpostavljam da je on jedan u milion takvih slučajeva, ali je jako dobar primjer mog posta
Nama su potrebni , ali neophodni provjereni igrači, igrači koji ce da povuku kompletnu igru. Neki dan se spominjao Bekić na posudbi, tu škripimo poslije Ace Obada, od njega mi nemamo pravog napadača, vođu navale. Kad se pojaviše trojica i još koliko njih koji misle tako ali nisu napisali da nam treba jer je igrao u Zrinjskom. PA ŠTA ? Momak je profesionalac, došao je odakle već, potpisao ugovor, primao pare, bio odličan i otišao. Da je igrač ponikao u Zrinjskom, to bih i shvatio , i meni bi zasmetalo.

Ne govorim ja da trebamo mi uzeti igrača, odigraj pola sezone i briši kući. Ali ako stvarno već deset godina imamo problem sa napadačem i malo koji moze da se uklopi, ne vidim ništa loše da eto Bekić kad sam ga već uzeo za primjer (da se razumijemo, mahalska priča je oko njega bila) odigra pola sezone. Ne kalimo ga mi za Sarajevo, iskaljen igrač odavno, maltene moze se reci i iskusan. Sad nam i ne treba, i sam Feja se po svom načinu razgovora nekako pomirio za Evropu, pokusat ce sa sto manje troskova da privedu sezonu kraju.
Što se tiče domaćih igrača u Sarajevu, to si u pravu, to ja nsiam nikako osporavao. **** ljudi imaju pare pa dovedu, nema tu priče nikakve. Stvarno ja loše ništa ne vidim protiv posudbe nekog igrača, naravno ako je taj igrač sposoban da bude pojačanje. Ne govorim za igrače kojima je dedo igrao u Laciju, pa da nastave tradiciju i on tamo.
Igrača dovedeš na posudbu (ne govorim njih 5 ili 6, u mogucnosti smo jednog da dovedemo očito, trenutno nijednog, govorim za inače) koji ce svojom igrom doprinijeti boljim rezultatima koji donose novac.

Normalno, ne mora se niko sloziti sa mnom, ako ce igrac kojeg posudi moj klub za koji ja navijam napraviti bolje rezultate, zašto ne. Ja to govorim kao navijač, mozda kao djelatnik kluba bi imao drugo mišljenje. Ali s obzirom da ja nisam nikakav djelatnik nego obični navijač koji kad tad otipka na forumu nešto i ode na utakmicu kad nema svojih obaveza, onda je to moje mišljenje.

btw. da vam skratim priču zašto su nam neophodni provjereni i talentovani igrači. Otidjite na transfermarkt i pogledajte koliko je igrača proslo kroz nas klub od kako smo usli u PL , moze i ranije slobodno. Ko je od njih ostao više od 2 godine ? Mislim na strane igrače koji su dovedeni i plaćeni

Inače razumijem, imamo različito mišljenje. Možda sam i ja napisao ovo sve u pogrešno vrijeme kada se klub bazira na infrastrukturi a ne na igračkom kadru, ali već kad se stabilizujemo za 2-3 godine nakon pomocnog i reflektora, vidit cete da ce doci i nesto ovako na red

BMV22
Kontakt:

Post Postao/la BMV22 » 03 feb 2015, 00:50

shaman7 je napisao/la:Mi igrače dovodimo na probu na prijateljskim utakmicama, meni je to totalno nelogično i glupo, izvinite ali je tako. Na toj jednoj , dvije, tri utakmice se ne moze viditi kakvu atmosferu taj igrač donosi, kako se ponaša prema ostalim igračima i stručnom štabu.

btw. da vam skratim priču zašto su nam neophodni provjereni i talentovani igrači. Otidjite na transfermarkt i pogledajte koliko je igrača proslo kroz nas klub od kako smo usli u PL , moze i ranije slobodno. Ko je od njih ostao više od 2 godine ? Mislim na strane igrače koji su dovedeni i plaćeni
Kao sto kazes i meni je to glupo ali pazi ovo. Svaki igrac ili njegov menanđer donesu sa sobom svoj CD koji znas kako je sastavljen nadam se tak da bi i ja se na osnovu toga mogao prodati. E sad na ljudima u klubu je da ga probaju ili odmah potpisu. Vjeruj mi da ja gledam uzivo nekog igraca 15 tak minuta znao bih ti u 90 posto slucajeva reci valja ili nevalja, a ako ga gleda struka valjda oni jos vise vide. Ja sam djeci rekao za ovog Borku sto su se svi zapalili da je za moj ukus jako prespor i vidis ne prodje, đavolica rece jucer za tog Vilogorca da je los i ne prođe i jos iks primjera. A nemoj nikad smetnut da je Okic dosao niotkud na probu i osta u nas 3-4 godine, Hebibovic je dosao na probu pa je sada nas najtrazeniji igrac, i nije tacno da nam malo ostaju igraci nista vise ni manje od ostalih. A sjeti se npr golmana u Sarajeva Delac se zvase koliko osta u Sarajevu i koliki promasaj ima jos toga ali sutra kasno je zivio...
Samo je jedna riba- Pastrmka!!!

Tosre
Kontakt:

Post Postao/la Tosre » 03 feb 2015, 02:40

SipakUlicar1922 je napisao/la:„Rođeni“ otputovali u Crnu Goru

Fudbaleri Veleža otputovali su rano jutros u Crnu Goru. Sada već tradicionalna baza „Rođenih“, hotel „Sidro“ u Baru, biće dom fudbalerima Veleža narednih 14 dana. U sklopu jadranskog dijela priprema „Rođeni“ će odigrati i četiri utakmice.

Prva je na rasporedu već u srijedu (04.02) u Baru sa Mornarom. Tri dana kasnije, „Rođeni“ će u Ulcinju snage odmjeriti sa Mladosti iz Podgorice. U drugoj sedmici svog boravka u Crnoj Gori fudbaleri Veleža će odigrati još dvije pripremne utakmice. U Budvi sa OFK Petrovcem će igrati (11.02), dok u povratku (14.02) u Kotoru će igrati sa Bokeljom. Osim utakmica, fudbaleri Veleža će imati i svakodnevne treninge.

Na put u Crnu Goru otišli su: Dragojević, Bobić, Bošnjak, Maletić, Barišić, Zolj, Škahić, Mahinić, Pejić, Kodro, Zvonić, Janković, Tolić, Blagojević, Nikolić, D.Ćemalović, Demić, Haurdić, Hajdarović, M.Ćemalović, Hebibović, Reljić, Peco, Isić, Šetka i Radovan

http://www.fkvelez.ba" onclick="window.open(this.href);return false;
Nista od Borkovica. Znaci nijedan igrac koji je bio na probi nije zadovoljio ukuse strucnog staba?

Vidi zaboravise me majke mi moje nisu normalni, ja cu bola biti glavni joker napadac, dovoljno mi je pet minuta da ga pod precku uvalim i skinem paucinu, nije se rodila ta koja je meni odolila, izvinite raja morao sam ispraviti ovu gresku majke mi moje, otisao sam i ja u CG da se dobro pripremim, da budem konkurencija ovim mladim igracima.

Bice ova sezona dobra raja, upravo sam sanjao sam da smo osvojili Kup majke mi moje, i ja dosao sa Nives Celsius na proslavu, ona sva u crvenom providnom kostimu, meni se uvijek snovi ispune, evo upamtite sta sam sada napisao pa se vidimo kasnije.

Volim vas sve majke mi mojke!

Mostar u Srcu, Velez do Groba!

anel81m
Kontakt:

Re: FK Velež:Legende i Historija

Post Postao/la anel81m » 03 feb 2015, 10:06

" onclick="window.open(this.href);return false;

Evo generacije koja je naše Rođene podigla na nivo na kojem smo bili 40 godina!

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 03 feb 2015, 12:01

Evo da napisem koju rijec nakon sto mi se tlak polahko vraca u normalu nakon sinocnjeg sjela na forumu.Sto neko napisa -dobro je da imamo razlicita misljenja ,jeste ali je jos bolje sto iz grupe od 20 ljudi 19 misli pozitivno a 1 negativno.To je jedino dobro kad su u pitanju strateske stvari ,a kad su u pitanju neke trivijalne stvari tipa -jeli bolja plavusa ili gara onda me zaboli tuki,meni je svaka dobra ,neka pise sta ko hoce.Ali pisati o Velezu u potcjenjivackom pristupu je jednostavno nedopustivo.Tako nesto ne bi napisao ni simpatizer a kamo li navijac.Nasa historija je protkana usponima i padovima ali nikad nije izgubljeno dostojanstvo i karakter velikana.I bas kako neko napisa ,vise legendi ima Velez nego svi ostali zajedno i onda bi trebali iz zahvalnosti prema njima biti malo oprezniji i sa vise postovanja izgovarati ime Velez.
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..

Cernica
Kontakt:

Post Postao/la Cernica » 03 feb 2015, 13:10

Sinoc dok sam gledao promociju prođe mi citav zivot s Veležom ispred ociju. Od prvih odlazaka na utakmice sa starim i obadvojicom deda,onim cuvenim ciko ciko hoš me uvest,Kuljinih pogađanja Duška u čelenku,Vahinih majstorija,Sejinih bicikla,Tucinih gulizanja,Dadinih armiranih betona,Marinih letova ,huka od 30 hiljada ljudi kad zagrmi Rođeni Rođeni a čitav grad odjekuje. Emocija žešća da su mi se pojavile suze kad sam Vahu vidio. Sve ce proci i svi cemo mi pod zemlju ali ovaj starac koji nas raduje 93 godine nikad nece. Moj poziv svima ali ono iz srca da ga podržavamo i čuvamo još jače. Ja znam da je RAji pun qurac svega ali bit ce to bolje akobogda. Ako ikoga ima nas crvenih đavola širom grada drzave evrope i svijeta da napunimo dva koševa ako treba. Velež je simbol mostara i radnicke klase,obicnih ljudi koje nikad niko nije mogao kupit ni prevarit,kojim niko nikad nije mogao nametnuti politicki ili nacionalni prefiks niti ce ikad mamaru im seljačku. Voli vas sve pastrmka i nek nam živi naš Velež jedini sportski simbol Mostara. MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA :tokralju: :tokralju: :tokralju:
From father to son

anel81m
Kontakt:

Post Postao/la anel81m » 03 feb 2015, 13:28

rodjenisa je napisao/la:Evo da napisem koju rijec nakon sto mi se tlak polahko vraca u normalu nakon sinocnjeg sjela na forumu.Sto neko napisa -dobro je da imamo razlicita misljenja ,jeste ali je jos bolje sto iz grupe od 20 ljudi 19 misli pozitivno a 1 negativno.To je jedino dobro kad su u pitanju strateske stvari ,a kad su u pitanju neke trivijalne stvari tipa -jeli bolja plavusa ili gara onda me zaboli tuki,meni je svaka dobra ,neka pise sta ko hoce.Ali pisati o Velezu u potcjenjivackom pristupu je jednostavno nedopustivo.Tako nesto ne bi napisao ni simpatizer a kamo li navijac.Nasa historija je protkana usponima i padovima ali nikad nije izgubljeno dostojanstvo i karakter velikana.I bas kako neko napisa ,vise legendi ima Velez nego svi ostali zajedno i onda bi trebali iz zahvalnosti prema njima biti malo oprezniji i sa vise postovanja izgovarati ime Velez.
Tako je brate, Velež je izbacio više legendi nego svi ostali BH klubovi zajedno.Dostojanstvo i ponos nikad nesmijemo izgubiti, makar igrali i u kantonalnoj!

mikki21
Kontakt:

Post Postao/la mikki21 » 03 feb 2015, 13:33

emil02in je napisao/la:Ma vala ako ovim sadasnjim igracima treba druga motivacija od ovog sto su vidjeli u bristolu nek skinu dres i nek odyebu iz kluba.Vidi se da ljudi iz duse govore,i sto VAHA rece za Velez se ne navija Velez se voli.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
otvori markovina sa sentimentalnim govorom uvezi BB, vaha suzama fino zacini, mara ko mara emotivan ali cvrst a baka sa trecim kupom i povratkom pod BB bas dokrajci (sad kad sam licno vidio i cuo sta je baka govorio 100 sam ubjedjen u ono sto sam govorio prije par stranica, baka bio i ostao velezovac od glave do pete)! emotivno bilo gledat do bola.. sto cevra rece drago mi je da su danasnji igraci bili tu, pogotovo ovi sa strane! da cuju, vide i osjete sta je to ustvari velez i kakvu instituciju, nacin zivota, a ne samo fudbalski klub, predstavljaju! ako im ono nije dovoljno da deru guzove za svaku loptu i natope dres sa zadnjom kapi znoja u svakoj tekmi u nastavku sezone ja neznam sta je..

za kraj da nadodam da ona promocija knjige, ako je ikako bilo imalo konfuzije, daje do znanja da ce se izgradit ti potrebni krovovi i reflektori, napravit do kraja taj pomocni od umjetne trave i velez u buducnosti bit jos jaci i prkosniji nego sto je ikad bio i redat nove uspjehe na zelenim terenima!

raja voli velez, velez voli raju a takvu obostranu ljubav je nemoguce unistit pa kakav god dusman bio..

NAPRIJED VELEZ LJUBAVI MOJA

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 03 feb 2015, 17:48

rodjenisa je napisao/la:Evo da napisem koju rijec nakon sto mi se tlak polahko vraca u normalu nakon sinocnjeg sjela na forumu.Sto neko napisa -dobro je da imamo razlicita misljenja ,jeste ali je jos bolje sto iz grupe od 20 ljudi 19 misli pozitivno a 1 negativno.To je jedino dobro kad su u pitanju strateske stvari ,a kad su u pitanju neke trivijalne stvari tipa -jeli bolja plavusa ili gara onda me zaboli tuki,meni je svaka dobra ,neka pise sta ko hoce.Ali pisati o Velezu u potcjenjivackom pristupu je jednostavno nedopustivo.Tako nesto ne bi napisao ni simpatizer a kamo li navijac.Nasa historija je protkana usponima i padovima ali nikad nije izgubljeno dostojanstvo i karakter velikana.I bas kako neko napisa ,vise legendi ima Velez nego svi ostali zajedno i onda bi trebali iz zahvalnosti prema njima biti malo oprezniji i sa vise postovanja izgovarati ime Velez.
Nisam sigurno htio da pričam o Veležu u nekom podcjenjivačkom tonu, samo sam skrenuo pažnju da nam igrači idu u Igman i Blagaj na posudbe i kaljenje. To što sam spomenuo Sarajevo, mislio sam na bilo koji klub u svijetu, pa čak i iz liga petice ako smo u mogucnosti. Ali bez obzira na sve, svi koji nisu shvatili šta sam zelio reci, a mozda sam se i pogresno izrazio, jedno izvinjenje, pogotovo starijima koji su prošli mnogo toga sa Veležom. Ja sam malo novija i mlađa generacija,ali opet sam tu odavno uz Velež, čak od vremena drvenih tribina kao dječak skakao sa šalom i trčao s jedne strane na drugu. Sigurno da nisam ništa loše htio da kažem za naš klub i svetinju, osim da kao navijač želim rezultate mnogo bolje, ali kao što sam rekao već gore: "Da se moramo mi sa foruma skupiti da odigramo polusezonu, ljubav ostaje ista"

Mostar u srcu, Velež do groba ;) :salut:

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 03 feb 2015, 20:33

mikki21 je napisao/la:
emil02in je napisao/la:Ma vala ako ovim sadasnjim igracima treba druga motivacija od ovog sto su vidjeli u bristolu nek skinu dres i nek odyebu iz kluba.Vidi se da ljudi iz duse govore,i sto VAHA rece za Velez se ne navija Velez se voli.

otvori markovina sa sentimentalnim govorom uvezi BB, vaha suzama fino zacini, mara ko mara emotivan ali cvrst a baka sa trecim kupom i povratkom pod BB bas dokrajci (sad kad sam licno vidio i cuo sta je baka govorio 100 sam ubjedjen u ono sto sam govorio prije par stranica, baka bio i ostao velezovac od glave do pete)! emotivno bilo gledat do bola.. sto cevra rece drago mi je da su danasnji igraci bili tu, pogotovo ovi sa strane! da cuju, vide i osjete sta je to ustvari velez i kakvu instituciju, nacin zivota, a ne samo fudbalski klub, predstavljaju! ako im ono nije dovoljno da deru guzove za svaku loptu i natope dres sa zadnjom kapi znoja u svakoj tekmi u nastavku sezone ja neznam sta je..

za kraj da nadodam da ona promocija knjige, ako je ikako bilo imalo konfuzije, daje do znanja da ce se izgradit ti potrebni krovovi i reflektori, napravit do kraja taj pomocni od umjetne trave i velez u buducnosti bit jos jaci i prkosniji nego sto je ikad bio i redat nove uspjehe na zelenim terenima!

raja voli velez, velez voli raju a takvu obostranu ljubav je nemoguce unistit pa kakav god dusman bio..

Druze mozes li mi malo pojasniti ovo potcrtano,na osnovu cega si zakljucio ovo.Pogledao sam samo desetominutni snimak a u njemu nisam nacuo nista od ovoga.Aako znas nesto vise molio bih te da nam malo napises o tome,ako zelis mozes mi u pp poslati.

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 03 feb 2015, 20:50

Nakon što su objavili fin članak o mom klubu, evo jedan odličan i o ponosu Mostara.
http://www.klix.ba/sport/nogomet/fk-vel ... /150203067" onclick="window.open(this.href);return false;
:kafa:

Cernica
Kontakt:

Post Postao/la Cernica » 03 feb 2015, 20:52

I Enver Maric nije mogao ostati smiren iako je pred Mullerom bio hladan :clap: :clap: :clap: :tokralju: :tokralju:
[youtube][/youtube]
From father to son

pravnik1981
Kontakt:

Post Postao/la pravnik1981 » 03 feb 2015, 21:33

Nesto razmisljam ako bi mogli ikako kroz ligu u evropu nama treba ovu polusezonu najmanje 30 bodova osvojiti i onda cemo tek mozda otic u evropu..prosle godine u ova doba smo imali bod manje nego sada ako se dobro sjecam..znaci imali smo 22...a na kraju 54 i nismo otisli u europu...znaci u drugoj polusezoni smo skupili 32 boda i ostali bez europe....nista, ja vjerujem da cemo moc skupit 30+ bodova ovu polusezonu uz znanje, trud, zalaganje, muda do poda i srecu naravno....FORZA RODJENI...ako nisi optimista nisi Rodjeni...

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 03 feb 2015, 21:45

pravnik1981 je napisao/la:Nesto razmisljam ako bi mogli ikako kroz ligu u evropu nama treba ovu polusezonu najmanje 30 bodova osvojiti i onda cemo tek mozda otic u evropu..prosle godine u ova doba smo imali bod manje nego sada ako se dobro sjecam..znaci imali smo 22...a na kraju 54 i nismo otisli u europu...znaci u drugoj polusezoni smo skupili 32 boda i ostali bez europe....nista, ja vjerujem da cemo moc skupit 30+ bodova ovu polusezonu uz znanje, trud, zalaganje, muda do poda i srecu naravno....FORZA RODJENI...ako nisi optimista nisi Rodjeni...
Lijepo je vidjeti optimizam na temi.Moram priznati da je proslo Proljece bilo gotovo pa savrseno i mislim da ce biti tesko ponoviti taj rezultat,mada naravno ne i nemoguce.Ali u svakom slucaju mislim da trebamo ici od tekme do tekme ,samo jako bez pardona prema bilo kome.Ako bi otvorili polusezonu sa dvije pobjede ,bez zelje da nekoga potcijenim ali mislim da mozemo dobiti Drinu i MVO , onda bi bila ludnica,bukvalno svaka utakmica na "noz".
Jbg nase ja da se nadamo a obaveza igraca i ss da se dobro spreme i daju svoj maximum pa sta bude.

Cernica
Kontakt:

Post Postao/la Cernica » 03 feb 2015, 22:31

Sutra u 13h s Mornarom. Fina uvertira da vidimo na cemu smo. Idemo Rođeni. Juriiiiiiiš
From father to son

mikki21
Kontakt:

Post Postao/la mikki21 » 04 feb 2015, 01:52

rodjenisa je napisao/la:
mikki21 je napisao/la:

Druze mozes li mi malo pojasniti ovo potcrtano,na osnovu cega si zakljucio ovo.Pogledao sam samo desetominutni snimak a u njemu nisam nacuo nista od ovoga.Aako znas nesto vise molio bih te da nam malo napises o tome,ako zelis mozes mi u pp poslati.
naravno da mogu, nema potrebe za PP a nisam ni ja od onih koji ce pisat mahalske mada sam iz mahale! :D :twisted: nije misljeno u smislu da je neko sad na promociji obecao 2-3 miliona maraka da se to sve izgradi nego vise na emotivnom planu! neki moj licni zakljucak u smislu da te emocije i to sto je se desavalo i govorilo od ljudi koji su bili tu da nema sanse da se ti uslovi neispune jer ce svi pomoc koliko su god u mogucosti i da je svima stalo da se nas starac izbori da te uslove i ispuni..

stampy

Post Postao/la stampy » 04 feb 2015, 02:11

.
Zadnja izmjena: stampy, dana/u 20 feb 2017, 11:37, ukupno mijenjano 1 put.

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.