Koga nakon Sušića?

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Jeste li zadovoljni izborom novog selektora?

Da
60
73%
Ne
22
27%

Ukupno glasova: 82

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Re: Koga nakon Sušića?

Post Postao/la calcio » 02 dec 2014, 20:28

Harrison je napisao/la:
saransak je napisao/la:
calcio je napisao/la:
Mora se negdje poceti, nije ni Mourinhov prvi posao bio manager Chelsea. Amar je pokazao da je prekucao nasu ligu.
da se složi neko sa tobom... slažem se, uz to ima solidnu pozadinu i mudroliju u svome ocu, prekucao je ovaj čemer od lige - što je manje-više bitno, bitno je što je otresit i rezolutan, pa makar i kad šuti - ponekad je i šutnja govor, dok je sa teletom drugačije, ne možeš da iščitaš ništa iz njegove face.
I ima tu svoju neku filozofiju koju nema svako. Realista je do yaya. Ne leti u oblacima i zna iz ekipe izvuci maksimum.
Slazem se, nema kod njega euforije i slicnih gluposti. Kao sto sam vec napisao zna prepoznati i talenat, sto pokazuje i to da je kroz reprezentaciju u zadnjih 7-8 godina proslo dosta igraca koje je on na neki nacin otkrio, od Beslije, Jahica, Visce do Dzeke i ovih raznih potencijalnih reprezentativaca (Cocalic, Hodzic, Zolotic itd).
Po svemu tome je idealan trener za reprezentaciju ali malo je paradoksalno da mu se kao minus uzima to sto radi i dobro poznaje nasu domacu ligu. Da je sve ovo postigao negdje u npr. Bugarskoj na to bi se gledalo kao pozitivno. "Uuuuh uzeo 11 trofeja u Bugarskoj, sigurno je super strucnjak" :mrgreen:
Valjda se nekad naucimo cjeniti nesto sto je nase...
Zadnja izmjena: calcio, dana/u 02 dec 2014, 20:39, ukupno mijenjano 2 puta.

DeeWa
Kontakt:

Post Postao/la DeeWa » 02 dec 2014, 20:29

Rajevca na klupu seniora i onda pustiti umjesto tulica da bude sergej barbarez selektor u21 reprezentacije. To je po meni odlicno rjesenje. Barbarez bi se borio za mlade igrace posebno da se dokaze da zeli i voli bosnu i ako se dokaze nek naslijedi rajevca kad god to ovaj ode. U slucaju da zahebe nista se nece desiti. Losiji od tulica a ni bilo kojeg koji ce doci preko RSa nece biti sigurno. A ako bi mu ponudli (barbarezu) u21 repku i on to u ovoj situaciji odbije onad je to veoma bezobrazno od njega da odma puca na seniore i to samo na njih (kada je repka u pitanju)
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.

Harrison
Kontakt:

Post Postao/la Harrison » 02 dec 2014, 20:29

slika
slika
Nek crknu dusmani, mi smo najjaci.

Zeljeznicar za zivot cijeli.

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 02 dec 2014, 20:29

Od ovih kandidata je Amar najbolja opcija. Srbin nam ne treba, a ovi ostali su slicni Susicu.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 02 dec 2014, 20:30

Bolje je dati priliku Amaru, nego Hadzibegicu ili Bazdarevicu. Ali kako stvari stoje, najbolje kotira trenutno Faruk Hadzibegic, sve mi mirise na to da bi on trebao biti selektor.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 02 dec 2014, 20:31

Greivis je napisao/la:Od ovih kandidata je Amar najbolja opcija. Srbin nam ne treba, a ovi ostali su slicni Susicu.
Bravo! Kao predstavnik mlade generacije koja treba da se bori protiv toga ti pricas kao da si neka verzija Bosnjackog Seselja..

Nadam se da neces tako razmisljati kad budes dovodio zenu u kucu jer bi mogao ostati gladan cesto :thumbup:
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 02 dec 2014, 20:32, ukupno mijenjano 1 put.

gost
Kontakt:

Post Postao/la gost » 02 dec 2014, 20:32

SjeverniVjetar je napisao/la: Ma dobro , nisu, nema veze..Nego ti si nasao porediti tu dvojicu i Njemacki mentalitet, studioznost i preciznost u izboru selektora, sa nasim bekrijama u savezu. Uz to sam siguran da ova dvojica nisu pucala pokera sa sesirom i naocalama i cekali da dobiju mjesto selektora.
Ponovicu, ja sam fan Barbe i volio bih da bude selektr ali na ovaj nacin nece ici.
PS. Klinsmann je 2003 igrao u Americi, Beckenbauer je, takodjer, godinu prije preuzimanja Njemacke igrao u Cosmosu NY.
Pa nijemci, halo Nijemci su i bekenbauera i Klinsamana izabrali baš na način na koji bi Barba došao, trebao im čovjek koji ima kredibilitet, moral i koji ima entuzijazam. I naravno takvoga potražili među svojim najslavnijim igračima.

A Sergeje Barbarez je za one koji ne znaju, u mnogo čemu, jedna od naših najvećih legendi.

Al ovo je samo teoretska priča, jer nema šansi da Savez ponudi mjesto Sergeju

saransak
Kontakt:

Post Postao/la saransak » 02 dec 2014, 20:34

tuzlak1987 je napisao/la:
Greivis je napisao/la:Od ovih kandidata je Amar najbolja opcija. Srbin nam ne treba, a ovi ostali su slicni Susicu.
Bravo! Kao predstavnik mlade generacije koja treba da se bori protiv toga ti pricas kao da si neka verzija Bosnjackog Seselja..
pa šta je skrivio, smije li se spomenuti ta riječ, smije li se išta odbiti... evo i ja kažem srbin, jer ne znam lika nikako, samo znam da je nešto rajovac, rajlovac i porijeklom srbin... nikakvih nacio konotacija i negacija, u čemu je problem
Zadnja izmjena: saransak, dana/u 02 dec 2014, 20:35, ukupno mijenjano 1 put.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 02 dec 2014, 20:35

saransak je napisao/la:
pa šta je skrivio, smije li se spomenuti ta riječ majketi, smije li se išta odbiti... evo i ja kažem srbin, jer ne znam lika nikako, samo znam da je nešto rajovac, rajlovac i porijeklom Srbin... nikakvih nacio konotacija i negacija, u čemu je problem
Pa diskvalificirao covjeka iz konkurencije samo zato jer je Srbin.

Srbin nam je i trener rukometne reprezentacije, a Crnogorac trener kosarkaske pa su obje reprezentacije uspjesne..
E pa trebao bi znati ko je, kad znas ko je Amar Osim onda je nelogicno da ne znas ko je Rajevac koji je jedan period bio cesto spominjan i na vecim natjecanjima..

Wisey
Kontakt:

Post Postao/la Wisey » 02 dec 2014, 20:36

Goalgetter je napisao/la:Bolje je dati priliku Amaru, nego Hadzibegicu ili Bazdarevicu.
Od Hađibeg'ća sigurno. Od Meše teško.

saransak
Kontakt:

Post Postao/la saransak » 02 dec 2014, 20:38

tuzlak1987 je napisao/la: Pa diskvalificirao covjeka iz konkurencije samo zato jer je Srbin.

Srbin nam je i trener rukometne reprezentacije, a Crnogorac trener kosarkaske pa su obje reprezentacije uspjesne..
E pa trebao bi znati ko je, kad znas ko je Amar Osim onda je nelogicno da ne znas ko je Rajevac koji je jedan period bio cesto spominjan i na vecim natjecanjima..
lik je meni manje poznat od amara osima, izvinjavam se na neznanju... a sumnjam da je lik imao neke nacio konotacije, ako jeste onda nije uredu, ne podržavam...

Harrison
Kontakt:

Post Postao/la Harrison » 02 dec 2014, 20:39

I ja kazem sto ce nam Srbin ili Hrvat pored nasih trenera, ako vec pricamo o strancu neka to bude Magath ili neko drugo veliko ime poznato u cijelom svijetu. Magatha i Trapattonija zna cijeli svijet i sigurno bi dobili u svijetu na kredibilitetu.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 02 dec 2014, 20:42

saransak je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la: Pa diskvalificirao covjeka iz konkurencije samo zato jer je Srbin.

lik je meni manje poznat od amara osima, izvinjavam se na neznanju... a sumnjam da je lik imao neke nacio konotacije, ako jeste onda nije uredu, ne podržavam...
Pa ako ti je Rajevac manje poznat od Osima onda te treba iskljuciti iz daljnje rasprave..

"Srbin nam ne treba", kako to zvuci. Jasta je nego fasisticki i diskriminatorski.

edin20
Kontakt:

Post Postao/la edin20 » 02 dec 2014, 20:42

skyisthelimit je napisao/la:Rajevac: BiH mogu da odvedem u Francusku, jer ta reprezentacija ima kvalitetne igrace. Ovoj selekciji je potrebno vratiti samopouzdanje, a onaj ko u tome uspije doci ce i do prave igre. Reprezentacija BiH ima kvalitet i uz odredjene korekcije u igri siguran sam da ce doci i rezultati. U razgovorima sa ljudima iz Saveza iznijecu svoje vidjenje cijele situacije i konkretne planove, ali i nacin na koji mislim da vodim reprezentaciju ako dobijem povjerenje. Ovdje se ne smije cekati i kalkulisati, vec treba odmah poceti sa radom, jer svaka naredna utakmica je vazna i od presudnog znacaja. Zelim da reprezentaciju BiH odvedem prvo na prventsvo Evrope u Francuskoj, a onda i na Mundijal u Rusiji 2018.

Posteno.. :salut: Dati mu ugovor do kraja kvalifikacija uz mogucnost produzenja ako nas odvede na Euro.
da ja odlucujem u savezu ja bi mu sad dao ugovor do 2018 godine jer je najbolje resenje od svih koji su ostali u igri

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 02 dec 2014, 20:46

Rajevac je od 2011 bez posla.

Harrison
Kontakt:

Post Postao/la Harrison » 02 dec 2014, 20:46

tuzlak1987 je napisao/la:"Srbin nam ne treba", kako to zvuci. Jasta je nego fasisticki i diskriminatorski.
To zvuci kako kome, nekome dobro, nekome lose...Da je napisano Spanac nam ne treba bil opet zvucalo fasisticki?

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 02 dec 2014, 20:49

Nadam se da neces tako razmisljati kad budes dovodio zenu u kucu jer bi mogao ostati gladan cesto :thumbup:
Ako ce se vec dovoditi stranac onda treba da bude izuzetno kvalitetan. Ovaj nema posla vec tri godine.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Harrison
Kontakt:

Post Postao/la Harrison » 02 dec 2014, 20:52

Znate sta

slika

Aragon
Kontakt:

Re: Odg: Koga nakon Sušića?

Post Postao/la Aragon » 02 dec 2014, 20:55

SjeverniVjetar je napisao/la:Ma ja se bojim, sto se tice Amara, da bi u reprezentaciji morao biti bar jedan igrac Zelje, sto povlaci i jednog igraca Sarajeva, pa onda, radi nacionalnog kljuca , i po jednog iz Zrinjskog i Borca, pa onda jos jednog, onako random...
Isuvise je on u PL relacijama , a bojim se da ne bi imao sluha za dijasporu, pored BiH "talenata" . Nesto ni ne vidim kako bi Amarov ego podnio da otputuje u Svedsku i "moli nekog seljacica" !? Ili kako bi podnio da ne tjera inat medijima , navijacima i, uopste, javnosti ?
Onda ce forumski branitelji skociti da nam objasnjavaju da je PL u pet deka sa austrijskom ili ceskom ligom itd , da treba forsirati domace igrace...bojim se da bi se vratili stare boljke koje su nam dohakale.
Sto se tice autoriteta , tu ne sumnjam da bi bio uspjesan.
Ako ce biti tako, evo ja kao navijac Sarajeva kazem neka Amar bude selekor. Dosta vise i dijaspore. Ne mora svako dijete koje sutne loptu u Norveskoj drugoj ili Francuskoj trecoj ligi biti bolje od ovog djeteta koje igra u BiH.
"Znaš kako ti je to - rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju"

edin20
Kontakt:

Post Postao/la edin20 » 02 dec 2014, 20:57

calcio je napisao/la:Rajevac je od 2011 bez posla.
nema veze sto je bez posla od 2011 drug i susicu je reprezentacija bila prva u trenerskoj karjeri ne moze bit gori od susica zasluzuje priliku ako nista to je moj stav licni

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], denza i 15 gostiju.