FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Sarajlijc@
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Sarajlijc@ » 25 mar 2012, 13:57

Ipak mislim da grijesis jer ako se pobjednik plasira u LP, finalista ide u EL.
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 25 mar 2012, 14:01

voltron30 je napisao/la:Prijatelju, to pravilo ne važi ima već par godina. Prošle godine je Željo obezbijedio Evropu kao trećeplasirani, a pored toga je uzeo KUP, a Čelik kao finalista nije nigdje igrao. Znači, Željo ako uzme i prvenstvo i kup, otvara samo još jedno mjesto na tabeli koje bi vodilo u Evropu, finalista kup-a ne dobija ništa.
Griješiš.
Mjesta ima samo za tri kluba.
U ovom slučaju, ukoliko željo bude prvak, a velež igrao finale kupa, automatski evropu gubi trećeplasirani na tabeli.
Zadnja izmjena: mozak, dana/u 25 mar 2012, 14:02, ukupno mijenjano 1 put.
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 25 mar 2012, 14:01

Sarajlijc@ je napisao/la:Ipak mislim da grijesis jer ako se pobjednik plasira u LP, finalista ide u EL.
Zašto Čelik prošle godine nije igrao? A Željo je plasmanom na tabeli obezbijedio Evropu. Kažem ti, to pravilo više ne postoji, gleda se samo plasman na tabeli i pobjednik prvenstva ili kup-a.

pintol_TM87
Kontakt:

Post Postao/la pintol_TM87 » 25 mar 2012, 14:02

mozak je napisao/la:
Evolution87 je napisao/la:
dino lj je napisao/la:Komsije sretno,pokusajte pobjediti iako i Velez simpatisem ali oni ce ako Bog da preko kupa u Evropu i rezultat u prvenstvu nije im toliko bitan.
Velez jedino moze u Evropu ako osvoji kup ;)
Nije tačno!
Ukoliko Željo osvoji titulu što je realno, sami plasman u finale donosi Evropu.
nemoj biti tako siguran da nije tačno...dobro momak kaze velez samo ako osvoji kup moze u evropu...
jer ako zeljo uzme oboje onda gubitnik u finalu kupa ne dobija nista...taj "zakon" je donesen mislim prosle godine..
Zaigraj, zaplesi na terenu i zabi tom kretenu da bude ludnica !!

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 25 mar 2012, 14:06

voltron30 je napisao/la:
Sarajlijc@ je napisao/la:Ipak mislim da grijesis jer ako se pobjednik plasira u LP, finalista ide u EL.
Zašto Čelik prošle godine nije igrao? A Željo je plasmanom na tabeli obezbijedio Evropu. Kažem ti, to pravilo više ne postoji, gleda se samo plasman na tabeli i pobjednik prvenstva ili kup-a.
Jest al je igrao EL, a ne Ligu prvaka.Jel i ove sezone 4 kluba idu u evropu?
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

Lik
Kontakt:

Post Postao/la Lik » 25 mar 2012, 14:08

@Pintol_tm87

Taj "zakon" se sprovodio i 2005 godine i to je najdalje što se ja sjećam, jer te godine mi smo morali osvojiti kup da bi išli u evropu, al nas licenca zeznu. Znači Velež mora osvojiti kup da bi izašao u evro takmičenja...
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

dino lj
Kontakt:

Post Postao/la dino lj » 25 mar 2012, 14:08

Sto posto necu tvrditi ali mislim da moze kao finalista,Celik prosle goodine nije isao jer Zeljo nije uzeo titulu i kao pobjednik kupa je preskocio prvo predkolo.
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil
življenja i ponašanja.

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 25 mar 2012, 14:09

Od ove ili sljedece sezone vazi pravilo da ukoliko jedan tim bude prvak i osvoji kup da finalist kupa ide u EL.

Evolution87
Kontakt:

Post Postao/la Evolution87 » 25 mar 2012, 14:10

Sarajlijc@ je napisao/la:Jel i ove sezone 4 kluba idu u evropu?
Da, 1. u LP, 2. i 3. u EL i osvajac kupa
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 25 mar 2012, 14:11

Sarajlijc@ je napisao/la:
voltron30 je napisao/la:
Jest al je igrao EL, a ne Ligu prvaka.Jel i ove sezone 4 kluba idu u evropu?
Da, kao i prošle. Samo što će neki u ranija pretkola. Npr. prošle godine je Borac išao kao prvak u drugo pretkolo LP, Željo kao pobjednik KUP-a takođe u drugo pretkolo EL, Sarajevo kao drugoplasirano u drugo pretkolo EL i Široki kao četvrtoplasirani u prvo pretkolo EL. Nigdje Čelika, o tome govorim.

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 25 mar 2012, 14:20

Poseban je slučaj kada imaš Prvaka u finalnoj utakmici kupa!
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 25 mar 2012, 14:28

Prošle godine je Stouk završio na 13 mjestu prvenstvene tabele, ali je nastupom u finalu kupa i porazom od citya izborio Evropu.
Mislim da vrijede isti zakoni..

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 25 mar 2012, 14:29

ako zeljo osvoji duplu krunu a sve su izgledi da hoce onda finalist kupa ude u EL prvo predkolo ;)
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 25 mar 2012, 14:31

mozak je napisao/la:Prošle godine je Stouk završio na 13 mjestu prvenstvene tabele, ali je nastupom u finalu kupa i porazom od citya izborio Evropu.
Mislim da vrijede isti zakoni..
A iskreno ne znam ni sam više. Pokušavam da nađem na UEFA stranici precizna pravila, da ne idemo više off topic ovdje, ako saznam, pišem ti na Veležovoj temi. ;)

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 25 mar 2012, 14:34

Ako Zeljo uzme doplu krunu,automatski finalista ide u EL.Lani celik nije iso u EL zato sto nije Zeljo uzo duplu krunu.Ja se nesto ne mogu da sjetim je li iko od klubova uzo duplu krunu od kad postoji PL(mislim da nije)Dakle ako bude dupla kruna automatski finalista ide u evropu(nadam se da ce to biti Velez 8-) )

Danas cisti kec u Vrapcicima :D zaboravite trokutove,linijare,stele,bivse igrace ovo ono,zalizani ce vas dobiti da ste Barcelona :D
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

dino lj
Kontakt:

Post Postao/la dino lj » 25 mar 2012, 14:35

@voltron

Upravo tako ako pobjednik kupa ide u vece Evropsko takmicenje porazeni ide u EL,komsije izvinite zbog zauzimanja prostora na temi.
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil
življenja i ponašanja.

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 25 mar 2012, 14:37

rodjak je napisao/la:Ja se nesto ne mogu da sjetim je li iko od klubova uzo duplu krunu od kad postoji PL(mislim da nije)
uzeo je Željo prije 8-9 godina, čini mi se...
sretno vama da pobijedite ove komšije moje
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 25 mar 2012, 14:37

kako je lijepo vidjeti da se na vasoj temi raspravlja o zelji kao osvajacu duple krune :mrgreen:

ko da ce vam poci da iskorjenite primitivizam iz svojih redova,tipa onih sto amaru spominju uzi krug familije i ivicino zdravstveno stanje...

England
Kontakt:

Post Postao/la England » 25 mar 2012, 14:38

Da, kao i prošle. Samo što će neki u ranija pretkola. Npr. prošle godine je Borac išao kao prvak u drugo pretkolo LP, Željo kao pobjednik KUP-a takođe u drugo pretkolo EL, Sarajevo kao drugoplasirano u drugo pretkolo EL i Široki kao četvrtoplasirani u prvo pretkolo EL. Nigdje Čelika, o tome govorim.[/quote]

Da, pobjednik kupa ide, a ide finalist ako pobjednik kupa osvoji i prvenstvo.Željo je išao preko kupa prošle godine.Nije bio prvak da ide finalist kupa, samo pobjednik, a pošto je Željo bio drugi, isao je i 4 u prvenstvu.
Tom Hanks je bio vatrogasac i **** nam je svima mater.

Evolution87
Kontakt:

Post Postao/la Evolution87 » 25 mar 2012, 14:38

http://www.sportp2p.tv/channel1/" onclick="window.open(this.href);return false;
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Dave i 28 gostiju.