RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

emil02in
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la emil02in » 31 jan 2015, 19:36

anel81m je napisao/la:
emil02in je napisao/la:
anel81m je napisao/la: Knjižara Mutevelić u Cernici ja mislim, preko puta suda, to ti je ulica Adema Buće.Sumnjam da ti sutra rade buraz, nedelja je.Evo ja ću provjerit, svakako ću sebi kupovati pa ti javim.
Kako prije ne javiše za ovu tekmu sa Leotarom, moglo se otić. :damn:
Hvala drug u svakom slučaju :salut:
Evo bio sam oko 16:00 i bilo je već zatvoreno, a nedeljom ne rade nikako.Ako hoćeš buraz mogu ti i ja kupit pa poslat, samo javi ako se ne snađeš.
Nema problema cujemo se ako se ne snadjem.Hvala

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

BMV22
Kontakt:

Post Postao/la BMV22 » 31 jan 2015, 19:36

rodjenisa je napisao/la:Na tebe ,na tebe @BMV ali i na ostale nase veterane -cernicu,rodjaka itd znam ja da vam se brci smiju :lol: kad lezVe gazi.Znas ti da ovde kod nas ima jedan dedo ,70 mu kuka i kad je Velez neke godine otvorio prvenstvo sa dvije pobjede i gol razlika msm 9-1,nije dedo dao nikome u kuci da mu prebaci sa ttx na federalnoj dvije hefte :lol: .Nista mu ukucani nisu mogli gledati samo tabelu premijer lige :lol: ovo ti je ziva istina
Eto nek raja malo cita poneku anegdotu ali salu na stranu ovo fakat dobro izgleda sad -zasad.
Buraz znam ja za to vrlo dobro umiro sam od smijeha tih dana znam i covjeka kako se zove to moze samo neko kao mi originalno. Opet kazem tacno je da su ovo samo ptijateljske ali nije bas za odbacit uostalom ja licno mrzim i klikera kad igram izgubit. A da bas i nije bez veze gubit vidi samoproglasene divove kako se sad vade da je to bez veze te los teren, ko u nas ostalih engleski tereni aha, te igrali opusteno aha, te to su njihovo prijatelji pa da im dignu moral aha, vjerovatno nije bilo ni vode da se okupaju aha, kad se gubi pa i ove nevazne nađe se milion razloga. Procitajte njihov sastav pa to je jeza koliko zvucnih igraca imaju a na vugla. Zvucne smo mi imali igrace jesenas ali do boli pokvarene u karakteru pa zato to ne mora nista znacit. Ma **** druge dosta nama samo nas momci gas do daske svi zajedno i juris. Nego neko nam je plaho tih :kafa: :shh: :zzz: Jaaaaaaaaaaaaavvvvvviiiiiiiiii se.
PS Sad je sve ok vidim javio se tu je sve ok mozemo dalje
Samo je jedna riba- Pastrmka!!!

shaman7
Kontakt:

Re: FK Velež: Stadion i infrastruktura

Post Postao/la shaman7 » 31 jan 2015, 19:43

Bile su ove kiše i sve to, ali dokle se sa pomoćnim, hoće li u ovoj godini to osvanuti ? :)

salmy

Post Postao/la salmy » 31 jan 2015, 21:19

zizu1991 je napisao/la:Mali Peco je igračina @rodjeni, upamti to, pa me citiraj za pola godine. :bow:
Zizu brate, ja sam danas prognozirao da ce Demic i Milos proraditi, ali mi je sada jos draze sto je dijete Veleza mladi Peco dao prvijenac :clap: :clap: :clap: , kao i Dino Ćemalovic neki dan protiv Zelje.

Svaka cast i Dini Hajdarovicu /od kojeg ocekujem da sa Anijem proradi jos jace/ kao i ostalim samo tako. Milos se ceka u narednim i mislim da ce sa Blagojem i Jankom biti udarni tandem. Pa yebemu misa nece se valjda ponoviti novi Pop ili...............

Idemo Rodjeni, sad lagano u Montenegro pa redom derite s kim god igrali :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju:

Forzaaaaaaaaaaaaaaaa Rodjeniiiiiiiiiiiiiiiiiii.
FK..VELEZ - Semir Tuce :)

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 31 jan 2015, 21:40

Peci samo mase fali, ima nogomet u malom prstu. Ponavljam, u trku mu je skoro pa nemoguće uzeti loptu. :bow:
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 31 jan 2015, 22:00

centafor nam treba brat bratu. inače će opet biti živa patnja. :crazy:

1922VFC1981
Kontakt:

Post Postao/la 1922VFC1981 » 31 jan 2015, 22:04

AlemC85 je napisao/la:centafor nam treba brat bratu. inače će opet biti živa patnja. :crazy:
Ocito nemaju u planu dovodit nikoga na tu poziciju,nema novih imena a odose u CG :hmmmmm:
#musvdg

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 31 jan 2015, 22:08

1922VFC1981 je napisao/la:
AlemC85 je napisao/la:centafor nam treba brat bratu. inače će opet biti živa patnja. :crazy:
Ocito nemaju u planu dovodit nikoga na tu poziciju,nema novih imena a odose u CG :hmmmmm:
mozda ga pronađu dolje? šta misliš na to- :kafa:

1922VFC1981
Kontakt:

Post Postao/la 1922VFC1981 » 31 jan 2015, 22:13

AlemC85 je napisao/la:
1922VFC1981 je napisao/la:
mozda ga pronađu dolje? šta misliš na to- :kafa:
Da hoce iskopat neku stijenu crnogorsku da dere mreze :D :D
#musvdg

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 31 jan 2015, 22:14

moraju inače nas neće biti nigdje... :roll:

SipakUlicar1922
Kontakt:

Post Postao/la SipakUlicar1922 » 31 jan 2015, 22:32

Bola Aleme nismo ga imali ni u proljetnom dijelu prosle sezone pa smo opet nanizali pobjeda i pobjeda. Slazem se da nam je potreban centarfor ali ako nemogu dovesti onoga kojeg zele onda je bolje cekati do ljeta kad dosta igraca ima ciste papire. Bice ovo dobro;)
Prkosni i Ponosni od 1922

1922VFC1981
Kontakt:

Post Postao/la 1922VFC1981 » 31 jan 2015, 22:49

U hotelu Bristol u Mostaru je upriličena promocija knjige o FK Velež "Rođeni za vječnost" u izdanju i organizaciji Centra za kritičko mišljenje i portala "Tacno.net".

Promocija ove knjige izazvala je ogromno zanimanje jer je dvorana bila dupke puna, ali to i ne čudi kada su o knjizi govorile Veležove legende Vaha Halihodžić, Blaž Baka Slišković i Enver Marić, te brojni novinari i intelektualci poput Dragana Markovine, Jurice Pavičića, Amele Rebac, fra Drage Bojića, Predraga Lucića, Envera Kazaza i drugih.

Tribina je protekla najviše u evociranju uspomena i emocija koje mnogi nisu uspjeli svladati, pa se Vahid Halilhodžić dvaput morao vraćati za govornicu jer prvi put nije mogao do riječi.

'Svi mi imamo priče o Veležu. Neke lijepe, a neke ružne. Sada, nakon svega što sam doživio i preživio, zaključujem da su to bili moji najljepši dani', kazao je Vaha pozdravljen ovacijama, a Enver Marić se prisjetio jedne anegdote.

'Milan Miljanić je jednom kazao: Ne znam tko je najbolji nogometaš u Jugoslaviji, ali znam da Velež igra najbolji nogomet'.

Markovina je kazavši kako 'sanja da jednog dana nogometaši Veleža izađu opet iz svlačionice pod Bijelim brijegom kao domaćini' pokrenuo raspravu o povratku Veleža pod Bijeli brijeg, a koju je zaključio Blaž Slišković.

'Svi vi koji ste ovdje, svi vi ste navijači i simpatizeri Veleža i vama ne treba govoriti o tome, jer vi to želite, a Velež zaslužuje opet igrati pod Bijelim brijegom', rekao je Baka, a onda naglasio:

'Međutim, navijači Veleža moraju shvatiti da u Mostaru postoji i drugi klub i na njega trebaju gledati s pozitivnim rivalstvom, sa željom da budu bolji, što, nažalost, dosad nije bio slučaj'.

Inače, u knjizi se nalaze tekstovi Ozrena Kebe, Dragana i Roka Markovine, Predraga Matvejevića, Ahmeda Burića, Miljenka Jergovića, Predraga Lucića, Miše Marića, Jurice Pavičića, Miroslava Momčilovića, Mile Stojića, Envera Kazaza, Sergija Šotrića, Elvedina Nezirovića, Saše Ibrulja, Drage Bojića, Senke Marić-Šarić, Amera Tikveše, Adnana Žetice, Keme Mahića, Nedima Tanovića, Zvonimira Nikolića, Milana Rakovca, Mustafe Zvizdića,Mirka Šagolja i Nedžada Hadžialića.
#musvdg

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 31 jan 2015, 23:03

VI STE NAŠA!!! PRVA LJUBAV!!! ROĐENI OLE OLEEEEEEEEEEEEE!!!
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

salmy

Post Postao/la salmy » 31 jan 2015, 23:20

1922VFC1981 je napisao/la:U hotelu Bristol u Mostaru je upriličena promocija knjige o FK Velež "Rođeni za vječnost" u izdanju i organizaciji Centra za kritičko mišljenje i portala "Tacno.net".

Promocija ove knjige izazvala je ogromno zanimanje jer je dvorana bila dupke puna, ali to i ne čudi kada su o knjizi govorile Veležove legende Vaha Halihodžić, Blaž Baka Slišković i Enver Marić, te brojni novinari i intelektualci poput Dragana Markovine, Jurice Pavičića, Amele Rebac, fra Drage Bojića, Predraga Lucića, Envera Kazaza i drugih.

Tribina je protekla najviše u evociranju uspomena i emocija koje mnogi nisu uspjeli svladati, pa se Vahid Halilhodžić dvaput morao vraćati za govornicu jer prvi put nije mogao do riječi.

'Svi mi imamo priče o Veležu. Neke lijepe, a neke ružne. Sada, nakon svega što sam doživio i preživio, zaključujem da su to bili moji najljepši dani', kazao je Vaha pozdravljen ovacijama, a Enver Marić se prisjetio jedne anegdote.

'Milan Miljanić je jednom kazao: Ne znam tko je najbolji nogometaš u Jugoslaviji, ali znam da Velež igra najbolji nogomet'.

Markovina je kazavši kako 'sanja da jednog dana nogometaši Veleža izađu opet iz svlačionice pod Bijelim brijegom kao domaćini' pokrenuo raspravu o povratku Veleža pod Bijeli brijeg, a koju je zaključio Blaž Slišković.

'Svi vi koji ste ovdje, svi vi ste navijači i simpatizeri Veleža i vama ne treba govoriti o tome, jer vi to želite, a Velež zaslužuje opet igrati pod Bijelim brijegom', rekao je Baka, a onda naglasio:

'Međutim, navijači Veleža moraju shvatiti da u Mostaru postoji i drugi klub i na njega trebaju gledati s pozitivnim rivalstvom, sa željom da budu bolji, što, nažalost, dosad nije bio slučaj'.

Inače, u knjizi se nalaze tekstovi Ozrena Kebe, Dragana i Roka Markovine, Predraga Matvejevića, Ahmeda Burića, Miljenka Jergovića, Predraga Lucića, Miše Marića, Jurice Pavičića, Miroslava Momčilovića, Mile Stojića, Envera Kazaza, Sergija Šotrića, Elvedina Nezirovića, Saše Ibrulja, Drage Bojića, Senke Marić-Šarić, Amera Tikveše, Adnana Žetice, Keme Mahića, Nedima Tanovića, Zvonimira Nikolića, Milana Rakovca, Mustafe Zvizdića,Mirka Šagolja i Nedžada Hadžialića.
Čuj Bake filozofa, sto baca vodu na svoj mlin, pa bivša "legendo" Veleža, neka prvo taj drugi klub pozitivno posmatra rivalstvo , a ne od prije par godina kad Rodjeni dadoše gol i pobjediše taj drugi klub iz Mostara u utakmici Kupa stotinjak njihovih huligana uđoše na teren pod Bijelim brijegom i počeše ganjat Veležove igrače po terenu da ih mlate zapinjući noge itd :mrgreen: :mrgreen: .

E Blaz Sliskovicu, idi ti popi koji viski u kavani i manje labrnjaj o odnosima klubova i sta bi ko trebao raditi :nene: . Znas ti vrlo dobro ko je pozitiva a ko negativa u Mostaru. Pusti se te demagogije i na kraju da vi svi imate damu ko sto nemate, situacija oko stadiona i međuljudskih odnosa u Mostaru bi se sredila iste sekunde, a ne po onoj staroj izreci pricas ku.cu a m.da te slusaju :shhh: :shhh: .
FK..VELEZ - Semir Tuce :)

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 31 jan 2015, 23:53

1922VFC1981 je napisao/la:U hotelu Bristol u Mostaru je upriličena promocija knjige o FK Velež "Rođeni za vječnost" u izdanju i organizaciji Centra za kritičko mišljenje i portala "Tacno.net".

Citajte ,ucite i nastavite cuvati istinu o nasem Velezu Rodjeni moji gdje god da ste,a posebno se obracam mladjoj RAji
Jasno i nedvosmisleno recite svima da niko nikad u ovoj drzavi nije igrao lopte ko nas Velez,i nazalost tesko ce neko ponoviti fudbalsku genijalnost i lucidnost kao sto su to cinili mnogi igraci naseg kluba.
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..

123456
Kontakt:

Re: FK Velež:Legende i Historija

Post Postao/la 123456 » 01 feb 2015, 00:16

Imam u fameliji "Rodjeni" I zele ovu knjigu pa me interesuje ima li se kupiti u Mostaru ili jos bolje u Sarajevu I gfje?Hvala

SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfini

*19.05.1995
*31.08.1996
*02.11.1997
*15.07.2000

pravnik1981
Kontakt:

Re: FK Velež:Legende i Historija

Post Postao/la pravnik1981 » 01 feb 2015, 00:18

123456 je napisao/la:Imam u fameliji "Rodjeni" I zele ovu knjigu pa me interesuje ima li se kupiti u Mostaru ili jos bolje u Sarajevu I gfje?Hvala

Knjiga se već može kupiti u knjižari Mutevelić, a nakon promocije i u svim većim knjižarama u BiH.

Narudžbe za BiH i inostranstvo na mail: [email protected]

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 01 feb 2015, 01:05

rodjenisa je napisao/la:Hajmo starohani moji , :lol: javljajte se hajde ,valjal ovo sta ,ovih 4-0 ,da cujemo malo komentara, iz tekme u tekmu mi jaci i ubojitiji.Ovom malom Peci svaka cast ,prva pa musko ...samo nastavi momcino :clap:

Evo me :D(treba mi jedan smajl kome je fejs sa bijelom bradom i koji u jednoj ruci drzi stap a u drugoj Velezovu zastavu :urnebes: )
Yebote pa zar mi znamo dati 4 gola na jednoj utakmici,brao Rodjeni :clap: .Bola, sto neko rece gore(cini mi se BMV22)ja ne bi dao caci da me pobjedi ni u klikerima a ne u lopti :twisted: .Najbolji nacin za stvaranje pobjednicke atmosfere je i taj da i u prijateljskim utakmicama naucimo da pobjedjujemo u kontuitetu to jest da shvate da poraz ni kom slucaju nije dobar pa makar bila i revijalna utakmica.Istina je da ovo nisu neki rezultati nakon kojih ce porasti neki nasi apetiti ali su ui svakom slucaju dobri za ako nista dobru atmosferu u klubu i za neki dobar pocetak proljecne sezone.Meni je najvaznije da postoji maksimalna disciplina medju igracima i da ih Feja spremi da mogu trcati 3 utakmice.Ostalo su finese ;) .Bez ova prva dva osnovna preduslova nema nikakvog rezultata.Morat ce si i ovi mladji uvoditi postepeno u igru.Pola nam je tima tu negdje oko 20-tak godina i ako ostanu skupa godinu dvije uz koje ciljano pojacanje moglo bi se nesto stvoriti od ove ekipe.Ne treba ni prodavati mlade igrace cim ti neko ponudi par cenera za njega,bolje probati zadrzati igrace i onda tako probati osvojiti neko mjesto koje ide u Evropu jer ce igracima tada odmah skociti cijena.Ako se bude pametno radilo moglo bi biti svasta,ali posto je Velez uvjek bio nepredvidljiv tim ne mogu jos nista reci,vidit ce mo nakon priprema kakvi su,sa kojim igracima raspolazemo i cemu se nadati.Ja ni po koju cijenu ne odustajem od kupa,a prvenstvo treba goniti pa sta bude ;)

FORZA VELEZ LJUBAVI JEDINA

P.S.Sta je ono bola Demic odma povrijedjen,kad se povrijedi a nije odigro ni pola sata za Velez :? Je li Blagoje fit,i on vise povrijedjen nego sto igra :roll: ,inace vazna karika u nasem timu,daj Boze da bude u dure.Reljic izgleda nije los kao i onaj neboder iz Hrvatske Borko :) Borko,Borko ti si nas neboderko :rol:

Dje mi je ona mala,sta je sa izvjestajima iz prve ruke :bow: (nemoj se ti zalokna udati ,pa ostadosmo bez svega :eh: )
slika
Velezove legende (Vaha,Mara i Baka)sa vecerasnje promocije ove knjige Rodjeni za Vijecnost
slika
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

Cernica
Kontakt:

Post Postao/la Cernica » 01 feb 2015, 09:24

Jedini simbol grada i jedini pravi mostarski klub kao i mnogo puta do sada zabiljezen u joj jednoj knjizi. Veliki klubovi imaju materijala za to. Veliki klubovi imaju istoriju jer su njihove kopacke igrale na svakom kontinentu ove planete. Veliki klubovi imaju svoje sijede legende i oni su uvijek veliki a za druge tu su dnevni list,**** i slike u koloru da im svaki put kad ih pogledaju kazu koliko su svjetlosnih milja iza mostarske svetinje. Raja ignorisite ih vidim da ih pjena na ustima ne moze iskontrolisat da se ubacuju na nas pdf. VFC THE RELIGION 93 godine fudbala u Mostaru
From father to son

Cernica
Kontakt:

Post Postao/la Cernica » 01 feb 2015, 11:09

slika
From father to son

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.