znas kako kazu:pametnom je isaret dosta...a stvari se iz korjena mijenjaju,ne s vrha...ili kako se to voli jos reci...kozmeticke promjene ili ti...narodski receno....bacanje prasine u ocisamosarajvo je napisao/la:Ako mislis na mene, nisam ni potencirao da je namjesteno nedo bog.Mozda u afektu par sati poslje poraza od Goska, ne sjecam se sta sam tad pisaosocrates je napisao/la:da ima "zdravih" umova i sa iskrenim namjerama u klubu bilo bi i zdravog a znacajnog kapitala,status kluba trenutno je takav da je to prakticno D.O.O.,prema tome sve je ovo ovde samo obicno naglabanje,i nemojte se pojedinci provaljivati pojedinim postovima, tako se ovi dole samo nasladjuju..nemojmo i mi ovde svojim nepromisljenim akcijama doprinositi da dodatno srozavamo klub pricama o teoriji zavjere i sl.,mi kao navijaci,koji smo trenutno jedina ili najsvjetlija tacka kluba,a u ime toga reci cu da je u vrapcicima dvica..zivi bili pa vidjeli![]()
Dalje, mozes li pojasnit ovaj bold, prva recenica.
FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
E,moj Hase,da si ovdje sada!!!!!!!
-
- Kontakt:
A kako bi ti iz korjena poce mjenjati FKS ? To iz korjena znaci prvo otplada svih dugova pa onda dalje a to je,osim ako neko ne iskesira 5 miliona a takvi ne postojesocrates je napisao/la:znas kako kazu:pametnom je isaret dosta...a stvari se iz korjena mijenjaju,ne s vrha...ili kako se to voli jos reci...kozmeticke promjene ili ti...narodski receno....bacanje prasine u ocisamosarajvo je napisao/la:Ako mislis na mene, nisam ni potencirao da je namjesteno nedo bog.Mozda u afektu par sati poslje poraza od Goska, ne sjecam se sta sam tad pisaosocrates je napisao/la:da ima "zdravih" umova i sa iskrenim namjerama u klubu bilo bi i zdravog a znacajnog kapitala,status kluba trenutno je takav da je to prakticno D.O.O.,prema tome sve je ovo ovde samo obicno naglabanje,i nemojte se pojedinci provaljivati pojedinim postovima, tako se ovi dole samo nasladjuju..nemojmo i mi ovde svojim nepromisljenim akcijama doprinositi da dodatno srozavamo klub pricama o teoriji zavjere i sl.,mi kao navijaci,koji smo trenutno jedina ili najsvjetlija tacka kluba,a u ime toga reci cu da je u vrapcicima dvica..zivi bili pa vidjeli![]()
Dalje, mozes li pojasnit ovaj bold, prva recenica.

Sta treba, sve prihode na dugove davati, i to je ne moguce.Jedino sto mozes to je lagano svaki mjesec vracati pomalo dugova, izvrsavat trenutne obaveze, pomalo ulagat u OP i nadati se da ces prodati kakvog igraca za vecu cifru i od te cifre vratit jos dugova..i tako par godina dok ih svene isplatis...
Molim sve admine da mi kazu kojem od njih trebam da kopiram i posaljem privatnu poruku koju sam dobio od "Baja_Zvjerka" gdje uvrijedljivo pominje "mamicu",ovdje izgleda ovi forum huligani pravo neki opasni likovi 

NOVI PRVAK JE SA KOŠEVA !!!
- ThE_mAnIaCs_1987
- Kontakt:
zabranjeno kopirati privatne porukesjever je napisao/la:Molim sve admine da mi kazu kojem od njih trebam da kopiram i posaljem privatnu poruku koju sam dobio od "Baja_Zvjerka" gdje uvrijedljivo pominje "mamicu",ovdje izgleda ovi forum huligani pravo neki opasni likovi
Za zivot cijeli!
Ispravio bih gornji tekst, nije u subotu nego u nedelju
. Usput volio bih da nam Limun smjesti jedno dva komada 

U novi boj ...
sjever je napisao/la:Molim sve admine da mi kazu kojem od njih trebam da kopiram i posaljem privatnu poruku koju sam dobio od "Baja_Zvjerka" gdje uvrijedljivo pominje "mamicu",ovdje izgleda ovi forum huligani pravo neki opasni likovi
Imas onaj trokutic (prijavi post) ... kada otvoris pp.sjever je napisao/la:![]()
![]()
![]()
evo ga jos jedan pp hebac mama
admineeeeeeee
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Preko PP ti može reči šta god hoče i to nikoga nije briga. Znači nemaš od toga ništa nego da ga ignorišeš. Jer admin foruma donjeo je to predobro pravilo. I samo mu vrati to sve, al onda češ ispast isti on a nisi, očiglednoThE_mAnIaCs_1987 je napisao/la:zabranjeno kopirati privatne porukesjever je napisao/la:Molim sve admine da mi kazu kojem od njih trebam da kopiram i posaljem privatnu poruku koju sam dobio od "Baja_Zvjerka" gdje uvrijedljivo pominje "mamicu",ovdje izgleda ovi forum huligani pravo neki opasni likovi
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž
BORDO FAN Br 7
Kako su nas krali (1)
Genijalni kriminalci i(li) idioti?
Pojedine uprave FK Sarajevo su osmislile nove metode krađe. Metode kakve još nismo vidjeli na ovim prostorima. Što nas nikako ne može ostaviti hladnokrvnima ako znamo da je Bosna i Hercegovina među najkorumpiranijim državama na svijetu i koliko je žestoka konkurencija
u ovdašnjem kriminalnom miljeu
Nije novost ako kažemo da su pojeidnci u raznim upravama Fudbalskog kluba Sarajevo, od rata naovamo, krale klub, igrače, državu... Ali način kako su to radili prevazilazi svačiju moć imaginacije. Njihove kriminalne metode dovode čovjeka u dilemu: da li se radilo o genijalcima kriminalnog uma ili o idiotima. U oba slučaja čovjek ne može ostati hladnokrvan - ko nam je radio o glavi!?!
Vjerovatno iste dileme ovih dana ima i PRAVNI tim angažiran da ispita okolnosti kako je FK Sarajevo dospio u višemilionsku dubiozu. Nakon uvodnih razgovora sa bivšim i sadašnjim uposlenicima i letimičnim pregledom dokumentacije uvidjelo se da su uprave FK Sarajevo, zajedno sa lažnim dušebrižnicima okupljenim oko njih, svjesno radile na urušavanju kluba. Dovoljno je bilo da začeprka po površini i da vidimo kako se kralo bez imalo stida. Kralo se sve, od novca do sportske opreme i ulaznica za utakmice. Da ima neke koristi, vjerovatno bi PRAVNICIMA bilo mnogo lakše da istraže slučajeve gdje se pošteno radilo. Toga je bilo neuporedivo manje.
Način kako su krali vjerovatno će u budućnosti izučavati krim analitičari.
Tako je, naprimjer, klub dobijao sportsku opremu koja nikada i nigdje nije evidentirana. Oprema vrijednosti nekoliko stotina hiljada maraka djelila se kako je kome padalo napamet. Čak postoje dokazi kako su pojedinci prodavali tu opremu.
Knjigovodstvo je zatrpano fiktivnim računima za usluge i opremu bez ikakvog pokrića. U knjigama postoje računi i obaveze kluba a da niko ne zna o čemu se radi. To i ne bi bio toliki problem da se ne radi o iznosima od po nekoliko desetina hiljada konvertibilnih maraka. Ovo, doduše, i nije neki kuriozitet. Mnoge firme u BiH opustošene su na isti način. Fiktivna potraživanja koriste se kako bi se izvukao novac. No, pojedinci u upravama FK Sarajevo su izmislili još monstruozniji plan. Potraživanja bez ikakvih papira u knjigovodstvu!
Pokušati ćemo objasniti ovaj monstruozni plan za one koji se baš i ne razumiju u knjigovodstva i finansije. Naprimjer, ako uzmete hljeb u granapu, dobiti ćete račun i to ćete platiti. Ako, naprimjer, ne uzmete hljeb a dobijete račun, i to platite, to se zove fiktivno plaćanje. E, sada dolazimo do izuma pojedinaca iz ranijih uprava FK Sarajevo: kod njih nema ni hljeba, ni računa a klub plaća! Vjerovatno se sada pitate kako to. Ovdje dolazimo do onog dijela o genijalnom kriminalnom umu i idiotima. Postojala je odluka po kojoj se niko u klubu nije javljao na sudske pozive i rokove. Tako su sva potraživanja automatski postajala izvršna. Šta to opet praktično znači. Jednostavno, mogao je bilo ko i bez ikakvog papira da tuži FK Sarajevo i nakon nekoliko ročišta gdje se niko nije pojavljivao sudska presuda ide na izvršenje. U Klubu nema papira, nema potraživanja ali nakon sudske presude ostaje obaveza prema tužitelju. Genijalnosti, koliko god kriminalna bila, mora se odati priznanje. Ipak, ostaje dio o idiotizmu pojedinih menadžera koji su pristajali da rade po tim upustvima jer su mislili kako se nikada neće otkriti njihov kriminalni plan.
Stotine hiljada maraka sudskih izvršenja sada čeka da isprazni kasu FK Sarajevo. Vjerovatno će ovi slučajevi opterećivati Klub i u narednim godinama. Navodno, niko ne zna kako su nastala ta potraživanja, ni koliko još takvih presuda ima. Jedino što se zna da oni koji su upetljani u sve ovo i koji su krivi za donošenje ovakvih odluka mogu očekivati krivične prijave.
Prvo će krivično odgovarati oni koji su svojim potpisima i funkcijama omogućili pljačku, a onda na red dolaze oni koji su ih na to nagovorili.
Klupko jeste zamršeno ali se ono počelo odmotavati. Vidjećemo ko je sve bio zakačen na ovoj niti, a Bordofan će vas informisati o tome u narednim brojevima.
Kako su nas krali (1)
Genijalni kriminalci i(li) idioti?
Pojedine uprave FK Sarajevo su osmislile nove metode krađe. Metode kakve još nismo vidjeli na ovim prostorima. Što nas nikako ne može ostaviti hladnokrvnima ako znamo da je Bosna i Hercegovina među najkorumpiranijim državama na svijetu i koliko je žestoka konkurencija
u ovdašnjem kriminalnom miljeu
Nije novost ako kažemo da su pojeidnci u raznim upravama Fudbalskog kluba Sarajevo, od rata naovamo, krale klub, igrače, državu... Ali način kako su to radili prevazilazi svačiju moć imaginacije. Njihove kriminalne metode dovode čovjeka u dilemu: da li se radilo o genijalcima kriminalnog uma ili o idiotima. U oba slučaja čovjek ne može ostati hladnokrvan - ko nam je radio o glavi!?!
Vjerovatno iste dileme ovih dana ima i PRAVNI tim angažiran da ispita okolnosti kako je FK Sarajevo dospio u višemilionsku dubiozu. Nakon uvodnih razgovora sa bivšim i sadašnjim uposlenicima i letimičnim pregledom dokumentacije uvidjelo se da su uprave FK Sarajevo, zajedno sa lažnim dušebrižnicima okupljenim oko njih, svjesno radile na urušavanju kluba. Dovoljno je bilo da začeprka po površini i da vidimo kako se kralo bez imalo stida. Kralo se sve, od novca do sportske opreme i ulaznica za utakmice. Da ima neke koristi, vjerovatno bi PRAVNICIMA bilo mnogo lakše da istraže slučajeve gdje se pošteno radilo. Toga je bilo neuporedivo manje.
Način kako su krali vjerovatno će u budućnosti izučavati krim analitičari.
Tako je, naprimjer, klub dobijao sportsku opremu koja nikada i nigdje nije evidentirana. Oprema vrijednosti nekoliko stotina hiljada maraka djelila se kako je kome padalo napamet. Čak postoje dokazi kako su pojedinci prodavali tu opremu.
Knjigovodstvo je zatrpano fiktivnim računima za usluge i opremu bez ikakvog pokrića. U knjigama postoje računi i obaveze kluba a da niko ne zna o čemu se radi. To i ne bi bio toliki problem da se ne radi o iznosima od po nekoliko desetina hiljada konvertibilnih maraka. Ovo, doduše, i nije neki kuriozitet. Mnoge firme u BiH opustošene su na isti način. Fiktivna potraživanja koriste se kako bi se izvukao novac. No, pojedinci u upravama FK Sarajevo su izmislili još monstruozniji plan. Potraživanja bez ikakvih papira u knjigovodstvu!
Pokušati ćemo objasniti ovaj monstruozni plan za one koji se baš i ne razumiju u knjigovodstva i finansije. Naprimjer, ako uzmete hljeb u granapu, dobiti ćete račun i to ćete platiti. Ako, naprimjer, ne uzmete hljeb a dobijete račun, i to platite, to se zove fiktivno plaćanje. E, sada dolazimo do izuma pojedinaca iz ranijih uprava FK Sarajevo: kod njih nema ni hljeba, ni računa a klub plaća! Vjerovatno se sada pitate kako to. Ovdje dolazimo do onog dijela o genijalnom kriminalnom umu i idiotima. Postojala je odluka po kojoj se niko u klubu nije javljao na sudske pozive i rokove. Tako su sva potraživanja automatski postajala izvršna. Šta to opet praktično znači. Jednostavno, mogao je bilo ko i bez ikakvog papira da tuži FK Sarajevo i nakon nekoliko ročišta gdje se niko nije pojavljivao sudska presuda ide na izvršenje. U Klubu nema papira, nema potraživanja ali nakon sudske presude ostaje obaveza prema tužitelju. Genijalnosti, koliko god kriminalna bila, mora se odati priznanje. Ipak, ostaje dio o idiotizmu pojedinih menadžera koji su pristajali da rade po tim upustvima jer su mislili kako se nikada neće otkriti njihov kriminalni plan.
Stotine hiljada maraka sudskih izvršenja sada čeka da isprazni kasu FK Sarajevo. Vjerovatno će ovi slučajevi opterećivati Klub i u narednim godinama. Navodno, niko ne zna kako su nastala ta potraživanja, ni koliko još takvih presuda ima. Jedino što se zna da oni koji su upetljani u sve ovo i koji su krivi za donošenje ovakvih odluka mogu očekivati krivične prijave.
Prvo će krivično odgovarati oni koji su svojim potpisima i funkcijama omogućili pljačku, a onda na red dolaze oni koji su ih na to nagovorili.
Klupko jeste zamršeno ali se ono počelo odmotavati. Vidjećemo ko je sve bio zakačen na ovoj niti, a Bordofan će vas informisati o tome u narednim brojevima.
glupost za hrabre je sebičan lijek
Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop
Puno više sam očekivao od tog teksta, ali valjda će naredni nastavci biti bolji. Volio bih da se zna i ko je autor, jer očigledno se radi o nepripremljenom amateru za ovako tešku temu. Uglavnom, neka uprava istraje na otkrivanju krađe, ali dajte neka neko ko ima snage i znanja piše ovakve stvari. Neka da koji detalj više, pa zašto ne i neko ime.
Biće i detalja, a imena, i krivičnih. Uvakat. ima red.lakovic je napisao/la:Puno više sam očekivao od tog teksta, ali valjda će naredni nastavci biti bolji. Volio bih da se zna i ko je autor, jer očigledno se radi o nepripremljenom amateru za ovako tešku temu. Uglavnom, neka uprava istraje na otkrivanju krađe, ali dajte neka neko ko ima snage i znanja piše ovakve stvari. Neka da koji detalj više, pa zašto ne i neko ime.
Slabo prijatelju, šuplje, prazno. Žestoka je ovo tema, znaš li ko je autor?VanBasten je napisao/la:Biće i detalja, a imena, i krivičnih. Uvakat. ima red.lakovic je napisao/la:Puno više sam očekivao od tog teksta, ali valjda će naredni nastavci biti bolji. Volio bih da se zna i ko je autor, jer očigledno se radi o nepripremljenom amateru za ovako tešku temu. Uglavnom, neka uprava istraje na otkrivanju krađe, ali dajte neka neko ko ima snage i znanja piše ovakve stvari. Neka da koji detalj više, pa zašto ne i neko ime.
Žestoka, zato i jeste u djelovima. Ovo smatraj uvodom. Nemam pojma, nisam silazio do grada, dobio na mail taj članak. Lakapo..
- sarajlija89
- Kontakt:
Autor je Eldin Karic...
Citao sam danas ovaj novi broj. Lijepo je sto nesto ovakvo postoji. Mislim na sam magazin. Ima tu dosta korisnih informacija, nekih starih stvari koje i nisu toliko poznate. Uglavnom, odlicna prilika da bolje upoznamo klub...
Sto se ovog broja tice, zanimljiv je intervju sa onim doktorom sto se slikao sa Cavanijem
ima prica i o Papetu, ali mi se ne svidja clanak "Slucaj Skoro, Hadzic i drugi", gdje je napisano da su "navijacima stvari potpuno jasne" , a doticni su malo u negativnom kontekstu spomenuti.
Naravno da mi nije jasno sve i ne mislim da je bas tako bilo kako je napisano i kako se pisalo u medijima...
Uglavnom, lijepo je da imamo Bordo fan.
Citao sam danas ovaj novi broj. Lijepo je sto nesto ovakvo postoji. Mislim na sam magazin. Ima tu dosta korisnih informacija, nekih starih stvari koje i nisu toliko poznate. Uglavnom, odlicna prilika da bolje upoznamo klub...
Sto se ovog broja tice, zanimljiv je intervju sa onim doktorom sto se slikao sa Cavanijem

Naravno da mi nije jasno sve i ne mislim da je bas tako bilo kako je napisano i kako se pisalo u medijima...
Uglavnom, lijepo je da imamo Bordo fan.

"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
A reci ti meni, je li ti smatras da je nesto neispravno, pogresno u tom clanku? Da je nesto mozda slagano? ili ti se ne svidja to sto se 'dojucerasnji miljenici' koliko toliko razotkrivaju? Fakat ne kontam
mislim, dok smo mi sr**** po raznoraznim forumima i balili o skori, ljudi iz uprave su se sa njim dogovorili jos proslog ljeta o svemu a samo nekoliko dana nakon dogovora skoro ih obavjestava da ima i vaga ponudu iz Kine?! Pa halo?? jel ti mislis da je to laz? mislim sta su trebali napisati? nudili mu ODLICAN ugovor, posao u klubu i pomoc u usavrsavanju a on, ocito gladan para kao i uvijek, zbrise u 3. austrijsku ligu! Zasto? Jel mu trebalo mozda poemu pisati??
mozda je hadzija zasluzio i vise od 2.500 KM mjesecno za neigranje?!
i onda se pitamo sto imamo milionske dugove
mislim, dok smo mi sr**** po raznoraznim forumima i balili o skori, ljudi iz uprave su se sa njim dogovorili jos proslog ljeta o svemu a samo nekoliko dana nakon dogovora skoro ih obavjestava da ima i vaga ponudu iz Kine?! Pa halo?? jel ti mislis da je to laz? mislim sta su trebali napisati? nudili mu ODLICAN ugovor, posao u klubu i pomoc u usavrsavanju a on, ocito gladan para kao i uvijek, zbrise u 3. austrijsku ligu! Zasto? Jel mu trebalo mozda poemu pisati??
mozda je hadzija zasluzio i vise od 2.500 KM mjesecno za neigranje?!
i onda se pitamo sto imamo milionske dugove
- sarajlija89
- Kontakt:
Covjek koji je na vrhuncu karijere odbio unosnu inostranu ponudu da bi ostao u Sarajevu sto pouzdano znam, ne vjerujem da laze. Govorim o Damiru Hadzicu...
Hadzija je ljudina i covjek koji je mnogo dao Sarajevu...
Prica da je za dvije sezone, odigrao 14 utakmica i dobio 70 000 maraka je cista glupost.
, a Hadzija je igrao bez ugovora...
Sto se Alena tice, ko zna sta je tu bilo... previse je turbulencija bilo i mozda jednostavno nije zelio doci u neku nezdravu sredinu.
Utakmica protiv GOSK-a nam je to pokazala...
Vidjecemo, vrijeme ce pokazat...
Da se razumijemo, ne stavljam se ja ni na ciju stranu ili da sam mozda protiv nekoga, ali nakon svega, svih razocarenja koje smo dozivjeli i dozivljavamo, valjda nam je jasno da u ovoj prici niko nije cist i siguran...
Hadzija je ljudina i covjek koji je mnogo dao Sarajevu...
Prica da je za dvije sezone, odigrao 14 utakmica i dobio 70 000 maraka je cista glupost.

Sto se Alena tice, ko zna sta je tu bilo... previse je turbulencija bilo i mozda jednostavno nije zelio doci u neku nezdravu sredinu.
Utakmica protiv GOSK-a nam je to pokazala...
Vidjecemo, vrijeme ce pokazat...
Da se razumijemo, ne stavljam se ja ni na ciju stranu ili da sam mozda protiv nekoga, ali nakon svega, svih razocarenja koje smo dozivjeli i dozivljavamo, valjda nam je jasno da u ovoj prici niko nije cist i siguran...
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI
HAdžiji je Blekić obećao jednostavno danas neispunjive uvjete. Od toga ej sve krenulo. Nuđeno mu je u okivru mogućnosti koje sada imamo, i to ti je to.
- sarajlija89
- Kontakt:
Eto oglasio se i Hadzija...
Fkt, koji q su sad nasli pisat o tome? Jos lazu...
I sad pred tekmu sa Velezom, opet nemiri i turbulencije...
Nema kraja tome kod nas...
Fkt, koji q su sad nasli pisat o tome? Jos lazu...
I sad pred tekmu sa Velezom, opet nemiri i turbulencije...

Nema kraja tome kod nas...
Vise vjerujem njima nego hadziji, vrlo jednostavno
a koliko je odigrao ima statistika, nikakva matematika

- sarajlija89
- Kontakt:
Nije sporna statistika, ali kakvih 70 000 maraka...covjek bez ugovora igrao...sta lazu 
Do jucer nisu imali da jedu, danas ne mogu ispunit uslove za licencu...a oni nekih 70 000 spominju..ko koga ovdje pravi budalom...

Do jucer nisu imali da jedu, danas ne mogu ispunit uslove za licencu...a oni nekih 70 000 spominju..ko koga ovdje pravi budalom...

Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14, bordobijeli, Evander, Tarapi i 49 gostiju.