Koga nakon Sušića?

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Jeste li zadovoljni izborom novog selektora?

Da
60
73%
Ne
22
27%

Ukupno glasova: 82

SjeverniVjetar

Re: Koga nakon Sušića?

Post Postao/la SjeverniVjetar » 02 dec 2014, 20:02

mirzatele je napisao/la:
SjeverniVjetar je napisao/la:
mirzatele je napisao/la:Kad shvatite da trenutno reprezentaciji treba selektor koji ce oziviti ono sto je ubleha prije njega unistila, unijeti pozitivu, a ne Mourinho, jer 11 najboljih moze izdiktirati i dijete od 10 godina, lakse ce vam biti shvatiti ko su najbolja rjesenja.
Hoces reci da je potreban motivator ?
Ko bi to bio , od ovih sto se nude ?
Nazalost nude se obicne qrcine i vec sam rekao da se sada bira najmanje los, a ne najbolji selektor. Od ovih, ajde da ih nazovem kandidatima, za Bazdarevica sam
I ja, cak ima i najbolje reference , dovoljno je mlad da na ovo ne gleda kao posljednju gazu na kojoj ce se opariti...a i djeluje mi, ma sta neki ovdje pricali, kao da moze izgraditi autoritet i da ima energiju .

saransak
Kontakt:

Post Postao/la saransak » 02 dec 2014, 20:03

Harrison je napisao/la:Ja bih najradije vidio na klupi Ancelottija, ali...

Nas najbolji strucnjak je Ivica Osim, ali zbog godina i zdravlja ne moze voditi repku, ali kome ce on najlakse dati savjet nego svom sinu, ono navecer uz veceru ili kafu... Koliko sam primjetio na Ivici zadnjih mjeseci imao je stosta toga reci Safetu, ali ne moze zbog javnosti, a ni licno njemu, jer bi se ovaj nasao mozda uvrijedjen...

Vjerujte mi, Amar je najbolje rjesenje...treba mu pruziti priliku bar do kraja ovi kvalif., svakako smo zaglibili do guse, a ako se pokaze nastaviti saradnju. Nista ne gubimo, a puno dobivamo.
to je to... sigurno bi švabo imao šta da kaže sinu, bilo bi zanimljivo, mnogo zanimljivije jer bih se uvijek nadao nekoj magiji od ivice - za amara sam zbog njega, ni zbog čega drugog

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 02 dec 2014, 20:03

tuzlak1987 je napisao/la:Bgm da ne znam ko je Amar Osim po vasim pricama bih pomislio neki novi Jose Mourinho..A ustvari covjek koji je vodio ekipu po kukuruz ligi i otjeran iz Japana. Mislim predstavljate nam se nesto kao realni, a niste ni blizu realni. Gurate samo svoje, gurali ste tako i Saju Sarajliju pa eto gdje smo zavrsili. Samo nas ukopavate jos vise..
Postavim onda pitanje jel Sarajlije uopste zele dobro reprezentaciji ili su izgubili dodir sa realnoscu? Jel bitno samo da pogurate svoje? Eto ako jest, nek vam bude. Hajd gurajte, dabogda vam bilo

Najbolji kandidat je Rajevac, ne znam jel Magath jos uvijek kandidat.

Ekipa Bazdarevic, Hadzibegic, Osim, Barbarez i Stimac. Tu se ne treba pricati ko je bolji, vec ko je gori..Ako bude neko od njih postavlja se pitanje sto smo onda otjerali Susica
Sto se tice nase lige, jest vala Mourinho. 11 trofeja za 8 godina, to se ne smije omalovazavati. Ostaje da vidimo kakav je u internacionalnom fudbalu, vjerujem da bi sa boljim kadrom (kakav imamo u reprezentaciji) pokazao da se moze nositi i na tom nivou.

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 02 dec 2014, 20:05

Probisvjet je napisao/la:Meni kao tuzlaku je iskreno zao sto se nigdje i nikada nije spomenuo Predrag Pasic. Istinska gromada od covjeka, velemajstor, tih i skroman covjek, legenda...
Kako da bar nekada da nije bio u igri, bar za pomocnika? Nevjerovatno!

Sve je to u redu, ali jel' taj covjek ikad ikoga trenirao, naravno osim pjetlice ?
Koliko znam on uopste nije trener.
15.10 - 15.06 ...

gost
Kontakt:

Post Postao/la gost » 02 dec 2014, 20:06

Goalgetter je napisao/la:
SjeverniVjetar je napisao/la:Sergej mora steci iskustvo, makar vodeci amatersku ekipu nekog kluba, makar asistirajuci ... Vec nekoliko godina nije u fudbalu, neozbiljno je ocekivati da dobije ozbiljan trenerski posao.
Licno mislim da bi bio dobar selektor ali je rizik prevlik,a i ljudi koji ga ne vole, a ima ih puno u NFSBiH, imaju realan argument da ga drze podalje od reprezentacije.
Slazem se potpuno. Vjerujem da bi Barba hrpu toga pozitivnog unio, ali on prvo mora steci iskustvo. Velika je odgovornost na ovima iz saveza, jer su pojeli **** ovim produzenjem ugovora Susicu, sumnjam da bi opet sad npr. sa Sergejom rizikovali, koji nema trenerskog iskustva.
Pa ni Bekenbauer nije imao iskustvo kada je preuzeo Njemačku i odve o je do titule u Italiji. Klinsam nije ima iskustvo kada je preuzeo Njemačku i odveo je do trećeg mjesta na svjetskom 2006. Ljudi nikako da shvate da postoji razlika između trenera u Klubu i selektora.

Al rekoh neku veče, Barba nema šansi, RS-ovski dio će uvijek blokirati izbor Barbe, ali eto, meni je drago što se javio.

P:S Ma sad je najmanji rizik, pape je toliko uprskao da praktički svatko ko dođe, dolazi bez opterećenja. Uvijek se može izvući na pape je zajebao stvar :mrgreen:

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 02 dec 2014, 20:08

calcio je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:Bgm da ne znam ko je Amar Osim po vasim pricama bih pomislio neki novi Jose Mourinho..A ustvari covjek koji je vodio ekipu po kukuruz ligi i otjeran iz Japana. Mislim predstavljate nam se nesto kao realni, a niste ni blizu realni. Gurate samo svoje, gurali ste tako i Saju Sarajliju pa eto gdje smo zavrsili. Samo nas ukopavate jos vise..
Postavim onda pitanje jel Sarajlije uopste zele dobro reprezentaciji ili su izgubili dodir sa realnoscu? Jel bitno samo da pogurate svoje? Eto ako jest, nek vam bude. Hajd gurajte, dabogda vam bilo

Ekipa Bazdarevic, Hadzibegic, Osim, Barbarez i Stimac. Tu se ne treba pricati ko je bolji, vec ko je gori..Ako bude neko od njih postavlja se pitanje sto smo onda otjerali Susica
Sto se tice nase lige, jest vala Mourinho. 11 trofeja za 8 godina, to se ne smije omalovazavati. Ostaje da vidimo kakav je u internacionalnom fudbalu, vjerujem da bi sa boljim kadrom (kakav imamo u reprezentaciji) pokazao da se moze nositi i na tom nivou.
Kako nasa liga uopste moze biti neko mjerilo u odlucivanju oko posla. Kada je ta liga po koeficijentu iza npr Moldavske, Azerbejdzanske, Gruzijske lige?

Ovaj Adzem ne radi nista losije od njega s obzirom kakvu Adzem ekipu ima i kakvu konkurenciju, a kakvu je Osim ekipu imao i konkurenciju..

saransak
Kontakt:

Post Postao/la saransak » 02 dec 2014, 20:09

gost je napisao/la:
Goalgetter je napisao/la:
SjeverniVjetar je napisao/la:Sergej mora steci iskustvo, makar vodeci amatersku ekipu nekog kluba, makar asistirajuci ... Vec nekoliko godina nije u fudbalu, neozbiljno je ocekivati da dobije ozbiljan trenerski posao.
Licno mislim da bi bio dobar selektor ali je rizik prevlik,a i ljudi koji ga ne vole, a ima ih puno u NFSBiH, imaju realan argument da ga drze podalje od reprezentacije.
Slazem se potpuno. Vjerujem da bi Barba hrpu toga pozitivnog unio, ali on prvo mora steci iskustvo. Velika je odgovornost na ovima iz saveza, jer su pojeli **** ovim produzenjem ugovora Susicu, sumnjam da bi opet sad npr. sa Sergejom rizikovali, koji nema trenerskog iskustva.
Pa ni Bekenbauer nije imao iskustvo kada je preuzeo Njemačku i odve o je do titule u Italiji. Klinsam nije ima iskustvo kada je preuzeo Njemačku i odveo je do trećeg mjesta na svjetskom 2006. Ljudi nikako da shvate da postoji razlika između trenera u Klubu i selektora.

Al rekoh neku veče, Barba nema šansi, RS-ovski dio će uvijek blokirati izbor Barbe, ali eto, meni je drago što se javio.

P:S Ma sad je najmanji rizik, pape je toliko uprskao da praktički svatko ko dođe, dolazi bez opterećenja. Uvijek se može izvući na pape je zajebao stvar :mrgreen:
da se barba nije oglasio onako izasna za komp i udario po nekom jačem poker turniru pa spominje i stručni štab neki, samo koje struke i kojeg sporta, malo toga mi je jasno, doduše to je to, ozbiljnost na nivou oglašavanja na facebook-u

propuh
Kontakt:

Post Postao/la propuh » 02 dec 2014, 20:09

Citajuci ove komentare i pljuvanje Osima, mozda najbolje rijesenje Mirsad Dedic , Tuzlak a pitar :mrgreen:
Sreca pa se navijaci a narocito forumasi nista ne pitaju inace bi odavno oruzije zveckalo zbog problema zvani selektor.
Kako li Njemci izabrase Löwa pored silnih strucnjaka koje imaju :hmmmmm:
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 02 dec 2014, 20:11

propuh je napisao/la:Citajuci ove komentare i pljuvanje Osima, mozda najbolje rijesenje Mirsad Dedic , Tuzlak a pitar :mrgreen:
Sreca pa se navijaci a narocito forumasi nista ne pitaju inace bi odavno oruzije zveckalo zbog problema zvani selektor.
kako bi mirso udaro :lol: :lol: :lol: alihodzica slozi nogom u guzicu a onog barbarica iz sirokog sakom u glavu :rol: :rol: :rol:

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 02 dec 2014, 20:11

gost je napisao/la: Pa ni Bekenbauer nije imao iskustvo kada je preuzeo Njemačku i odve o je do titule u Italiji. Klinsam nije ima iskustvo kada je preuzeo Njemačku i odveo je do trećeg mjesta na svjetskom 2006. Ljudi nikako da shvate da postoji razlika između trenera u Klubu i selektora.

Klinsmann i Backenbauer su na klupu sjeli odmah po zavrsetku igracke karijere, Barbarez vec 3-4 godine igra pokera, nije to isto.
Ja bih volio, isto koliko i ti , da Barba bude selektor ali i on nesto mora uciniti u tom pravcu, ne samo cekati da ga izaberu.

Harrison
Kontakt:

Post Postao/la Harrison » 02 dec 2014, 20:14

E cuj Pasic, pa u pravu si... veliki trenerski mag...ostavio je traga u svim ekipama koje je vodio :clap:

Ko misli da je Amar glup i da nasjeda na kojekakve smicalice grdno se vara. Namazan je on svim bojama ( u pozitivnom smislu), a to da bi pozivao igrace iz PL je pozitivna stvar u svakom slucaju, sigurno ne bi zvao 7 igraca, vec 2-3 maksimalno kao rezerve pa ih ubacivati u slucaju visokog vodstva sto bi bilo odlicno.
I ne bi njemu bilo mrsko otici i u Novi Zeland po nekog igraca, a kamoli tu negdje u Evropu. Amar je predan poslu i nastoji biti najbolji tako da njegovim odabirom ne bi nista izgubili.
Nek crknu dusmani, mi smo najjaci.

Zeljeznicar za zivot cijeli.

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 02 dec 2014, 20:14

tuzlak1987 je napisao/la:
calcio je napisao/la:

Kako nasa liga uopste moze biti neko mjerilo u odlucivanju oko posla. Kada je ta liga po koeficijentu iza npr Moldavske, Azerbejdzanske, Gruzijske lige?

Ovaj Adzem ne radi nista losije od njega s obzirom kakvu Adzem ekipu ima i kakvu konkurenciju, a kakvu je Osim ekipu imao i konkurenciju..
Mora se negdje poceti, nije ni Mourinhov prvi posao bio manager Chelsea. Amar je pokazao da je prekucao nasu ligu. I vi koji mislite da je lako osvojiti nasu ligu, varate se. A uzeti u njoj toliko trofeja, pokazuje kvalitet i pozitivan sistematski rad.
Zadnja izmjena: calcio, dana/u 02 dec 2014, 20:16, ukupno mijenjano 1 put.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 02 dec 2014, 20:15

bordobijeli je napisao/la:
propuh je napisao/la:Citajuci ove komentare i pljuvanje Osima, mozda najbolje rijesenje Mirsad Dedic , Tuzlak a pitar :mrgreen:
kako bi mirso udaro :lol: :lol: :lol: alihodzica slozi nogom u guzicu a onog barbarica iz sirokog sakom u glavu :rol: :rol: :rol:
Ko je uopste njega spominjao? Ja kako sam mogao da skontam Tuzlaci su za najbolje rjesenje i najstrucnije, dok su Sarajlije za Sarajlija rjesenje..

Inace ako Pitare zanima sta sada radi, pomocnik je za golmane u Slobodi i nakon sto odradi trening ode pit, dere bambuce stalno :thumbup:
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 02 dec 2014, 20:17, ukupno mijenjano 4 puta.

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 02 dec 2014, 20:15

Rajevac: BiH mogu da odvedem u Francusku, jer ta reprezentacija ima kvalitetne igrace. Ovoj selekciji je potrebno vratiti samopouzdanje, a onaj ko u tome uspije doci ce i do prave igre. Reprezentacija BiH ima kvalitet i uz odredjene korekcije u igri siguran sam da ce doci i rezultati. U razgovorima sa ljudima iz Saveza iznijecu svoje vidjenje cijele situacije i konkretne planove, ali i nacin na koji mislim da vodim reprezentaciju ako dobijem povjerenje. Ovdje se ne smije cekati i kalkulisati, vec treba odmah poceti sa radom, jer svaka naredna utakmica je vazna i od presudnog znacaja. Zelim da reprezentaciju BiH odvedem prvo na prventsvo Evrope u Francuskoj, a onda i na Mundijal u Rusiji 2018.

Posteno.. :salut: Dati mu ugovor do kraja kvalifikacija uz mogucnost produzenja ako nas odvede na Euro.
15.10 - 15.06 ...

gost
Kontakt:

Post Postao/la gost » 02 dec 2014, 20:16

gost je napisao/la: Pa ni Bekenbauer nije imao iskustvo kada je preuzeo Njemačku i odve o je do titule u Italiji. Klinsam nije ima iskustvo kada je preuzeo Njemačku i odveo je do trećeg mjesta na svjetskom 2006. Ljudi nikako da shvate da postoji razlika između trenera u Klubu i selektora.

Klinsmann i Backenbauer su na klupu sjeli odmah po zavrsetku igracke karijere, Barbarez vec 3-4 godine igra pokera, nije to isto.
Ja bih volio, isto koliko i ti , da Barba bude selektor ali i on nesto mora uciniti u tom pravcu, ne samo cekati da ga izaberu.
Hajde :mrgreen: , jes jes Bekenbauer je 89 završio karijeru, a Klinsman 2005 :mrgreen: .

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 02 dec 2014, 20:17

Amar je takav motivator da mu ker jedva hoda. Primjer je kako je motivisao sampionsku ekipu protiv strasnog Leotara.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

saransak
Kontakt:

Post Postao/la saransak » 02 dec 2014, 20:18

calcio je napisao/la:
Mora se negdje poceti, nije ni Mourinhov prvi posao bio manager Chelsea. Amar je pokazao da je prekucao nasu ligu.
da se složi neko sa tobom... slažem se, uz to ima solidnu pozadinu i mudroliju u svome ocu, prekucao je ovaj čemer od lige - što je manje-više bitno, bitno je što je otresit i rezolutan, pa makar i kad šuti - ponekad je i šutnja govor, dok je sa teletom drugačije, ne možeš da iščitaš ništa iz njegove face.

Harrison
Kontakt:

Post Postao/la Harrison » 02 dec 2014, 20:20

saransak je napisao/la:
calcio je napisao/la:
Mora se negdje poceti, nije ni Mourinhov prvi posao bio manager Chelsea. Amar je pokazao da je prekucao nasu ligu.
da se složi neko sa tobom... slažem se, uz to ima solidnu pozadinu i mudroliju u svome ocu, prekucao je ovaj čemer od lige - što je manje-više bitno, bitno je što je otresit i rezolutan, pa makar i kad šuti - ponekad je i šutnja govor, dok je sa teletom drugačije, ne možeš da iščitaš ništa iz njegove face.
I ima tu svoju neku filozofiju koju nema svako. Realista je do yaya. Ne leti u oblacima i zna iz ekipe izvuci maksimum.
Nek crknu dusmani, mi smo najjaci.

Zeljeznicar za zivot cijeli.

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 02 dec 2014, 20:21

gost je napisao/la:

Hajde :mrgreen: , jes jes Bekenbauer je 89 završio karijeru, a Klinsman 2005 :mrgreen: .
Ma dobro , nisu, nema veze..Nego ti si nasao porediti tu dvojicu i Njemacki mentalitet, studioznost i preciznost u izboru selektora, sa nasim bekrijama u savezu. Uz to sam siguran da ova dvojica nisu pucala pokera sa sesirom i naocalama i cekali da dobiju mjesto selektora.
Ponovicu, ja sam fan Barbe i volio bih da bude selektr ali na ovaj nacin nece ici.
PS. Klinsmann je 2003 igrao u Americi, Beckenbauer je, takodjer, godinu prije preuzimanja Njemacke igrao u Cosmosu NY.
Zadnja izmjena: SjeverniVjetar, dana/u 02 dec 2014, 20:24, ukupno mijenjano 1 put.

propuh
Kontakt:

Post Postao/la propuh » 02 dec 2014, 20:23

Probisvjet je napisao/la:
Amar je takav motivator da mu ker jedva hoda. Primjer je kako je motivisao sampionsku ekipu protiv strasnog Leotara.
Vidim kakav je motivator po vama na forumu niko jos nije dobio toliko komentara kao on, opasno vas motivise da ga pljujete i to biranim rijecima.
Najveci uzitak bi bio kada bi ga izabrali i ako bi izborio plasman u Francusku... spremiti kokica i na forum hebes slavlje koji bi to bio dernek citati :urnebes:
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Blackwargreymon, Brazzzoo123, HariTz, hurem, riki46, s4mke, Serha, zikerrz21 i 70 gostiju.