BARAŽ: Bosna i Hercegovina vs Portugal

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Možemo li se osvetiti Portugalu i plasirati se na EP?

Anketa je završila: 16 nov 2011, 16:29.

1. Naravno da možemo
322
63%
2. Ne, ipak su prejaki za nas
83
16%
3. Možemo, al' UEFA nam to neće dozvoliti. Ronaldo je Ronaldo!
103
20%

Ukupno glasova: 508

AÐ_Official
Kontakt:

Re: BARAŽ: Bosna i Hercegovina vs Portugal

Post Postao/la AÐ_Official » 05 nov 2011, 23:16

Cartman je napisao/la:
Dylan Dog je napisao/la:Lulic je nas najprodorniji igrac,a vjerovatno cemo ga morati zrtvovati da igra u odbrani :(
Susic ima nekoliko dilema. Hoce li zrtvovat Salihovica i(li) Lulica da igraju u odbrani, i hoce li krenut sa dva napadaca zbog dobre forme Ibisevica. Neka dobro razmisli, jer mora pogodit sa taktikom da bi imali ikakve sanse.
Ja bi radije zrtvovao Salihovica. Bolje nek Salihovic ceka u nasoj polovini i stedi pluca(nije igrao zadnjih bog zna koliko), dok Lulic je pitbull zesci i ima pluca da cijeli dan leti tamo, 'amo. Sto se tice Ibisevica....ee jbg, to nek Sajo skonta, ja nemam pojma :mrgreen:

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 05 nov 2011, 23:29

I da se odma zna: Nema smisla krivit Susica ili igrace ako ne prodjemo. Odradili su ono sto je se ocekivalo, znaci osigurali baraz. Da smo izvukli Hrvatsku, Cesku ili Irsku, imali bi pravo zahtjevat EP, ali dobili smo yebeni Portugal. Imamo sanse, ali niko ne moze ocekivat prolaz.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 05 nov 2011, 23:42

Cartman je napisao/la:I da se odma zna: Nema smisla krivit Susica ili igrace ako ne prodjemo. Odradili su ono sto je se ocekivalo, znaci osigurali baraz. Da smo izvukli Hrvatsku, Cesku ili Irsku, imali bi pravo zahtjevat EP, ali dobili smo yebeni Portugal. Imamo sanse, ali niko ne moze ocekivat prolaz.
Potpis
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 05 nov 2011, 23:46

Cartman je napisao/la:I da se odma zna: Nema smisla krivit Susica ili igrace ako ne prodjemo. Odradili su ono sto je se ocekivalo, znaci osigurali baraz. Da smo izvukli Hrvatsku, Cesku ili Irsku, imali bi pravo zahtjevat EP, ali dobili smo yebeni Portugal. Imamo sanse, ali niko ne moze ocekivat prolaz.
Ovisi kako se gleda,na kraju kad se budu racuni ravnali,u slucaju neuspjeha ostat ce cinjenica da on ipak nije uspio sa vrlo respektabilnim igrackim kadrom izboriti nastup na euru..
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

Hawking
Kontakt:

Post Postao/la Hawking » 05 nov 2011, 23:57

Dylan Dog je napisao/la:
Ovisi kako se gleda,na kraju kad se budu racuni ravnali,u slucaju neuspjeha ostat ce cinjenica da on ipak nije uspio sa vrlo respektabilnim igrackim kadrom izboriti nastup na euru..
Ali nije ni imao sreće sa Francuskom i Portugalom, to je to... Ipak, ako ne uspije u grupi za SP, onda će biti druga priča...
Boju dao si nebu i boju dao si moru, ja Želji darujem sebe, sav život i pjesmu ovu!

Glory glory Man United!

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 06 nov 2011, 00:01

Hawking je napisao/la:
Dylan Dog je napisao/la:
Ali nije ni imao sreće sa Francuskom i Portugalom, to je to... Ipak, ako ne uspije u grupi za SP, onda će biti druga priča...
Pa gle,ja cu prvi reci da radi odlican posao,ali necu zatvoriti oci na stvari tipa da je dozvolio da nije imao ni jednog desnog beka na raspolaganju pa kada se Mujdza povrijedio morao je uvesti Maletica da igra desnog beka,ljudi su nas onda izmasakrirali sa te strane..Nemoj sad reci "koga da pozove",jer cak bi i desni bek nekog tima iz nase lige bio bolji od Maletica na toj poziciji..
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:

Juve-TZ
Kontakt:

Post Postao/la Juve-TZ » 06 nov 2011, 00:08

imal kakvih novosti za reprezentaciju sarajeva :D

cujem igraci raspolozeni :D

adisice
Kontakt:

Post Postao/la adisice » 06 nov 2011, 00:23

kad se okupljaju ahbabi naši?? :D
http://www.youtube.com/watch?v=Pk9A-6_O6QA

karameldar
Kontakt:

Post Postao/la karameldar » 06 nov 2011, 00:24

adisice je napisao/la:kad se okupljaju ahbabi naši?? :D
Valjda u ponedjeljak,u utorak ih ocekuje teska utakmica protiv Zelje. :D
YNWA!

Old Milwaukee
Kontakt:

Post Postao/la Old Milwaukee » 06 nov 2011, 01:07

Dylan Dog je napisao/la: Pa gle,ja cu prvi reci da radi odlican posao,ali necu zatvoriti oci na stvari tipa da je dozvolio da nije imao ni jednog desnog beka na raspolaganju pa kada se Mujdza povrijedio morao je uvesti Maletica da igra desnog beka,ljudi su nas onda izmasakrirali sa te strane..Nemoj sad reci "koga da pozove",jer cak bi i desni bek nekog tima iz nase lige bio bolji od Maletica na toj poziciji..
Jahic je nemali broj igrao na poziciji desnog beka,a kao sto se zna on je pozvan.Tako da ta prica pada u vodu.
Da stvar bude jos zamrsenija Maletic je sasvim solidno odigrao protiv Poljske i Albanije na poziciji pa skoro desnog beka.I tada nije bilo toliko prasine jer su rezultati manje vise bili pozitivni.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 06 nov 2011, 01:11

Napisao sam kad je prvi put dobio poziv od Susica: Maletic nema sta trazit u reprezentaciji. Malo nam je zamazalo oci to sto je dao gol albancima, ali on jednostavno nije kvalitet za repku i samo zauzima mjesto mladjim i perspektivnijim igracima. Isto tako nikad nije bio bek, nego krilo. Pa ne daj Boze da on igra protiv Ronalda, kakav bi to masakr bio majko draga.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 06 nov 2011, 02:07

Dokad ce nam baraz biti cilj???Nikako da predjemo preko toga!!!Pa, valjda je cilj plasirati se, a ne da nam premija bude odlazak u dodatne kvalifikacije..i treba reci da je Susic napravio dobar rezultat, ali ukoliko ne odemo u Ukrajinu i Poljsku,isto je kao da smo zavrsili peti na tabeli.

Hawking
Kontakt:

Post Postao/la Hawking » 06 nov 2011, 02:26

velez_mostar je napisao/la:Dokad ce nam baraz biti cilj???Nikako da predjemo preko toga!!!Pa, valjda je cilj plasirati se, a ne da nam premija bude odlazak u dodatne kvalifikacije..i treba reci da je Susic napravio dobar rezultat, ali ukoliko ne odemo u Ukrajinu i Poljsku,isto je kao da smo zavrsili peti na tabeli.
Baraž nikad nije bio cilj, ali jednostavno ga prvi put nismo prošli. Postoje ekipe koje su jednostavno jače od nas, nema ih puno ali smo u ovom ciklusu naletili na dvije takve, nismo imali sreće. Razlika je velika između plasmana u baraža i petog mjesta, dobrim igrama u dva zadnja ciklusa došli smo u situaciju da dobijemu grupu iz snova u narednom ciklusu. Uz to naši igrači su cijenjeni širom Evrope, a i reprezentacija takođe, ljudi žive za utakmice repke, cijela pozitivna atmosfera se kreirala radi toga. A sjeti se šta je bilo prije samo tri godine...
Boju dao si nebu i boju dao si moru, ja Želji darujem sebe, sav život i pjesmu ovu!

Glory glory Man United!

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 06 nov 2011, 02:33

Hawking je napisao/la:
velez_mostar je napisao/la:Dokad ce nam baraz biti cilj???Nikako da predjemo preko toga!!!Pa, valjda je cilj plasirati se, a ne da nam premija bude odlazak u dodatne kvalifikacije..i treba reci da je Susic napravio dobar rezultat, ali ukoliko ne odemo u Ukrajinu i Poljsku,isto je kao da smo zavrsili peti na tabeli.
Baraž nikad nije bio cilj, ali jednostavno ga prvi put nismo prošli. Postoje ekipe koje su jednostavno jače od nas, nema ih puno ali smo u ovom ciklusu naletili na dvije takve, nismo imali sreće. Razlika je velika između plasmana u baraža i petog mjesta, dobrim igrama u dva zadnja ciklusa došli smo u situaciju da dobijemu grupu iz snova u narednom ciklusu. Uz to naši igrači su cijenjeni širom Evrope, a i reprezentacija takođe, ljudi žive za utakmice repke, cijela pozitivna atmosfera se kreirala radi toga. A sjeti se šta je bilo prije samo tri godine...

Sve to razumijem, ali ako cemo sjediti kuci, i gledai neke druge repke na takmicenju kao i dosad, onda se nista nije napravilo (u tom smislu), i uvijek nesto pricamo kako smo dobri, kako imamo drama ekipu, igrace, a nista, apsolutno nista..uvijek gledamo neku Grcku, Hrvatsku, Skotsku, Dansku, Svedsku, po takmicenjima..realno mislim da smo od ovih ekipa puno bolji, ali da nesto ne stima, i fali, kao da sami o sebi mislimo da ne vrijedimo, i da je uvijek "neko tamo" bolji..

Baraz je za mene neuspjeh ako ga ne prodjemo, vjerujem da ces se sloziti s tim.

Hawking
Kontakt:

Post Postao/la Hawking » 06 nov 2011, 02:36

Da smo Englezi i da se nismo plasirali vjerovatno bismo srušili sve, a oni su "samo" pljuvali po novinama... a Englezi... ja nemam šta zamjeriti ekipi ako da sve od sebe i ispadne od jačeg protivnika, da smo dobili bilo koga drugog drukčije bih govorio... ali se nadam najboljem, naravno...

Glory glory Man United!

AÐ_Official
Kontakt:

Post Postao/la AÐ_Official » 06 nov 2011, 03:06

velez_mostar je napisao/la:
Hawking je napisao/la:

Sve to razumijem, ali ako cemo sjediti kuci, i gledai neke druge repke na takmicenju kao i dosad, onda se nista nije napravilo (u tom smislu), i uvijek nesto pricamo kako smo dobri, kako imamo drama ekipu, igrace, a nista, apsolutno nista..uvijek gledamo neku Grcku, Hrvatsku, Skotsku, Dansku, Svedsku, po takmicenjima..realno mislim da smo od ovih ekipa puno bolji, ali da nesto ne stima, i fali, kao da sami o sebi mislimo da ne vrijedimo, i da je uvijek "neko tamo" bolji..

Baraz je za mene neuspjeh ako ga ne prodjemo, vjerujem da ces se sloziti s tim.
Nas mentalitet cesto nas kosta i pravi tu prevagu izmedju plasmana i gledanja na tv-u velika takmicenja. Jos uz to, te drzave sto si naveo daleko razvijenije mladje kategorije u klubovima i u reprezentaciji imaju od nas. U to ide kvalitet terena, kvalitet trenera u klubovima(kod nas daj mu par marki i u ekipi si), koliko se ulaze u omladinske pogone. Kod nas je to sve na vrlo losem nivou, nazalost.

Slozio bih se da je svaki poraz neuspjeh, ali isto tako dobra prilika da se izvuce pouka i da se nauci na greskama. Nekad i poraz dobro dodje. ;)

delija
Kontakt:

Post Postao/la delija » 06 nov 2011, 10:09

Ne kontam sad nesto. Jesmol mi Estoniju il Portugal izvukli? Ovi me zadnji postovi sa nekakvim neuspjesima i ostalim sranjima zbunise :?

Juve-TZ
Kontakt:

Post Postao/la Juve-TZ » 06 nov 2011, 10:15

ovo ako kojim slucajem prodjemo...onda nam nece biti problem ni to cetvrtfinale :D

realno portugal je veliki zalogaj, imam osjecaj da bi nam laksi raspored bio na euru al da vidimo kako cemo se provest pa sta bude bude...sto skuplje prodati kozu, kada vidim trud i borbu bice mi drago pa makar ispali

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 06 nov 2011, 10:15

delija je napisao/la:Ne kontam sad nesto. Jesmol mi Estoniju il Portugal izvukli? Ovi me zadnji postovi sa nekakvim neuspjesima i ostalim sranjima zbunise :?
Ma ne radi se samo o Portugalu,ako se gleda ukupno ovaj kvalifikacijski ciklus na kraju ce biti vazno samo dali smo se plasirali na euro ili nismo.
Ne znam za tebe,ali za mene neodlazak na euro nije uspjeh :?
"Gubitnici traže isprike, a pobjednici ostvaruju ciljeve!"

Uopce ne kazem da bi Susic bio glavni i odgovorni krivac u slucaju neuspjeha,ali kada vec imas reprezentaciju sacinjenu od igraca Seville,Man.Citya,Lazia,Rome,Hoffenhaim,Stokea..valjda se neces zadovoljiti time da si bio samo ravnopravan konkurent za plasman na euro :roll:

delija
Kontakt:

Post Postao/la delija » 06 nov 2011, 10:29

Dylan Dog je napisao/la: Ma ne radi se samo o Portugalu,ako se gleda ukupno ovaj kvalifikacijski ciklus na kraju ce biti vazno samo dali smo se plasirali na euro ili nismo.
Ne znam za tebe,ali za mene neodlazak na euro nije uspjeh :?
"Gubitnici traže isprike, a pobjednici ostvaruju ciljeve!"

Uopce ne kazem da bi Susic bio glavni i odgovorni krivac u slucaju neuspjeha,ali kada vec imas reprezentaciju sacinjenu od igraca Seville,Man.Citya,Lazia,Rome,Hoffenhaim,Stokea..valjda se neces zadovoljiti time da si bio samo ravnopravan konkurent za plasman na euro :roll:
Te izreke se uzimaju u obzir kada su realne situacije. Smatrati neuspjehom gubljenje utakmice u Portugalu je za mene smijesno..
De ba ljudi malo se spustite na zemlju. Pogledaj samo nasu smijesnu zadnju liniju koja ce istrcati protiv Portugala.
Kakva imamo razmisljanja, neko sa strane bi rekao redovni ucesnici svih takmicenja, samo nam se eto sad zalomilo pa da odemo u baraz..
Jel ti shvatas da je ovo drugi put u nasoj historiji da odemo u baraz. De bolan korak po korak.

Ti klubovi koje si naveo su tek aktuelni od prije mjesec dana.. Do tad je bilo "joj debilnih trenera nase igrace koriste samo za zagrijavanje klupe". Ovaj argument moze uzeti samo neki teski ublehas.. Kad bi Medunjanin presao u januaru u Wigan bil i njegov klub ovdje naveo :roll:

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.