Moje viđenje i prognoza za Visoko.Bosna-Budućnost 1
Objektivno gledajući Budućnost ima minimalne šanse da se neporažena vrati iz Visokog. Dosta je faktora koji utiču na to. Prije svega, ove sezone dosta nesigurna, troma, bezidejna, grčevita igra koju pružamo u gostima bez rezultata za sada. Zna se naći tu poneki bod, međutim i to što uzmemo još lakše prokockamo kod kuće. Igra protiv Bratstva je pokazala određeni napredak u igri glede realizacije i dolaženja u izgledne situacije za gol. Pored toga na momente jako sigurna i dominantna igra, međutim također isto tako sa dosta oscilacija što nam je i uzelo pobjedu. Vidi se napredak u pogledu igranja Suljića od prve minute, za koga sam uvijek smatrao da je odličan napadač koji vrlo lako dolazi u priliku za gol. Jako lako se oslobađa protivnika i što je najvažnije najefikasniji i najproduktivniji je. Kada je u pitanju igra glavom tu je također na visokoj razini što nam je jako bitno sa obzirom da i kada uspijemo napraviti neki centaršut to uglavnom završi bez opasnosti po protivnika. Još bih volio vidjeti Sarajlića umjesto Zoletića, jer je ovaj dosta agilniji u igri prema naprijed i ne libi se krenuti naprijed, nerijetko zna i napraviti razliku što za Zoletića pak ne važi jer je igrač koji jako teško kreće naprijed i igra na rizik. Mada ako bi željeli bod mogli bi oba početi od prve minute i na sredini stvoriti taj bedem koji bi Visočani jako teško probili. Kada je u pitanju Bosna, jedna od ekipa koja je ostavila jedan jako pozitivan dojam na mene. U Banovićima su pokazali jako tečnu i hrabru igru i samo zbog trunke neprisebnosti nisu uzeli bod, ali su ga itekako zaslužili. Ne znam kakva je situacija sa njima sada, ali sumnjam da se drastično promijenila tako da uz odnos snaga kao u Banovićima jesenas mi nemamo šta da tražimo u Visokom. Svakako da bi bod bio uspjeh, o pobjedi da ne govorim jer je ona jako nerealna, ali eto nadam se kao i uvijek da zeleno-crni mogu ostati neporaženi. Možda sada i pokažu taj karakter, jer svakako da u ovoj ekipi ima kvaliteta i da njen domet mora biti veći, mnogo veći, ali za sada stvari idu jako loše.
Nego ne bi bilo loše da se malo skupimo i pružimo podršku momcima koja je sada potrebnija nego ikada, od rata pa na ovamo samo smo jednom bili u ovakvoj situaciji. Trebalo bi, ko će stati iza njih ako nećemo mi, neće doći Lukavčani ili Tuzlaci navijati za Budućnost.