FK Budućnost Banovići

Moderator/ica: GracanicaAA

LjumanM95
Kontakt:

Re: FK Budućnost Banovići

Post Postao/la LjumanM95 » 17 apr 2013, 21:00

Bosna-Budućnost 1

Objektivno gledajući Budućnost ima minimalne šanse da se neporažena vrati iz Visokog. Dosta je faktora koji utiču na to. Prije svega, ove sezone dosta nesigurna, troma, bezidejna, grčevita igra koju pružamo u gostima bez rezultata za sada. Zna se naći tu poneki bod, međutim i to što uzmemo još lakše prokockamo kod kuće. Igra protiv Bratstva je pokazala određeni napredak u igri glede realizacije i dolaženja u izgledne situacije za gol. Pored toga na momente jako sigurna i dominantna igra, međutim također isto tako sa dosta oscilacija što nam je i uzelo pobjedu. Vidi se napredak u pogledu igranja Suljića od prve minute, za koga sam uvijek smatrao da je odličan napadač koji vrlo lako dolazi u priliku za gol. Jako lako se oslobađa protivnika i što je najvažnije najefikasniji i najproduktivniji je. Kada je u pitanju igra glavom tu je također na visokoj razini što nam je jako bitno sa obzirom da i kada uspijemo napraviti neki centaršut to uglavnom završi bez opasnosti po protivnika. Još bih volio vidjeti Sarajlića umjesto Zoletića, jer je ovaj dosta agilniji u igri prema naprijed i ne libi se krenuti naprijed, nerijetko zna i napraviti razliku što za Zoletića pak ne važi jer je igrač koji jako teško kreće naprijed i igra na rizik. Mada ako bi željeli bod mogli bi oba početi od prve minute i na sredini stvoriti taj bedem koji bi Visočani jako teško probili. Kada je u pitanju Bosna, jedna od ekipa koja je ostavila jedan jako pozitivan dojam na mene. U Banovićima su pokazali jako tečnu i hrabru igru i samo zbog trunke neprisebnosti nisu uzeli bod, ali su ga itekako zaslužili. Ne znam kakva je situacija sa njima sada, ali sumnjam da se drastično promijenila tako da uz odnos snaga kao u Banovićima jesenas mi nemamo šta da tražimo u Visokom. Svakako da bi bod bio uspjeh, o pobjedi da ne govorim jer je ona jako nerealna, ali eto nadam se kao i uvijek da zeleno-crni mogu ostati neporaženi. Možda sada i pokažu taj karakter, jer svakako da u ovoj ekipi ima kvaliteta i da njen domet mora biti veći, mnogo veći, ali za sada stvari idu jako loše.
Moje viđenje i prognoza za Visoko.

Nego ne bi bilo loše da se malo skupimo i pružimo podršku momcima koja je sada potrebnija nego ikada, od rata pa na ovamo samo smo jednom bili u ovakvoj situaciji. Trebalo bi, ko će stati iza njih ako nećemo mi, neće doći Lukavčani ili Tuzlaci navijati za Budućnost. :) Valjda bude raje koja će sada podržati klub, kada bi bilo kao prethodne sezone na onih par utakmica (Vitez, Famos, Gradina...) bilo bi odlično.
Ja pogođen nisam, ni umro ni pao, samo sam morao skočiti dole, nastaviću tačno tamo gdje sam stao, izroniće stari za one što ga vole... FKBB 1947

CuMuRaS
Kontakt:

Post Postao/la CuMuRaS » 18 apr 2013, 10:43

LjumanM95 je napisao/la:
Bosna-Budućnost 1

Objektivno gledajući Budućnost ima minimalne šanse da se neporažena vrati iz Visokog. Dosta je faktora koji utiču na to. Prije svega, ove sezone dosta nesigurna, troma, bezidejna, grčevita igra koju pružamo u gostima bez rezultata za sada. Zna se naći tu poneki bod, međutim i to što uzmemo još lakše prokockamo kod kuće. Igra protiv Bratstva je pokazala određeni napredak u igri glede realizacije i dolaženja u izgledne situacije za gol. Pored toga na momente jako sigurna i dominantna igra, međutim također isto tako sa dosta oscilacija što nam je i uzelo pobjedu. Vidi se napredak u pogledu igranja Suljića od prve minute, za koga sam uvijek smatrao da je odličan napadač koji vrlo lako dolazi u priliku za gol. Jako lako se oslobađa protivnika i što je najvažnije najefikasniji i najproduktivniji je. Kada je u pitanju igra glavom tu je također na visokoj razini što nam je jako bitno sa obzirom da i kada uspijemo napraviti neki centaršut to uglavnom završi bez opasnosti po protivnika. Još bih volio vidjeti Sarajlića umjesto Zoletića, jer je ovaj dosta agilniji u igri prema naprijed i ne libi se krenuti naprijed, nerijetko zna i napraviti razliku što za Zoletića pak ne važi jer je igrač koji jako teško kreće naprijed i igra na rizik. Mada ako bi željeli bod mogli bi oba početi od prve minute i na sredini stvoriti taj bedem koji bi Visočani jako teško probili. Kada je u pitanju Bosna, jedna od ekipa koja je ostavila jedan jako pozitivan dojam na mene. U Banovićima su pokazali jako tečnu i hrabru igru i samo zbog trunke neprisebnosti nisu uzeli bod, ali su ga itekako zaslužili. Ne znam kakva je situacija sa njima sada, ali sumnjam da se drastično promijenila tako da uz odnos snaga kao u Banovićima jesenas mi nemamo šta da tražimo u Visokom. Svakako da bi bod bio uspjeh, o pobjedi da ne govorim jer je ona jako nerealna, ali eto nadam se kao i uvijek da zeleno-crni mogu ostati neporaženi. Možda sada i pokažu taj karakter, jer svakako da u ovoj ekipi ima kvaliteta i da njen domet mora biti veći, mnogo veći, ali za sada stvari idu jako loše.
Moje viđenje i prognoza za Visoko.

Nego ne bi bilo loše da se malo skupimo i pružimo podršku momcima koja je sada potrebnija nego ikada, od rata pa na ovamo samo smo jednom bili u ovakvoj situaciji. Trebalo bi, ko će stati iza njih ako nećemo mi, neće doći Lukavčani ili Tuzlaci navijati za Budućnost. :) Valjda bude raje koja će sada podržati klub, kada bi bilo kao prethodne sezone na onih par utakmica (Vitez, Famos, Gradina...) bilo bi odlično.
Cast igracima,ali dok je ova uprava ja ni ne pomisljam na stadion da odem više...
Tako i većina čaršije razmišlja...
Dilamo CRNI UGALJ !

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 18 apr 2013, 11:09

Vi ste Bosni uvijek bili nezgodan protivnik u Visokom,uvijek ste dobro napatili Bosnu da vas pobijedi.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

Ljumani_Banovici
Kontakt:

Post Postao/la Ljumani_Banovici » 18 apr 2013, 13:50

samo_lijevo je napisao/la:Vi ste Bosni uvijek bili nezgodan protivnik u Visokom,uvijek ste dobro napatili Bosnu da vas pobijedi.
sta nas je pobjedila, 2 puta ? :geek:
1947!

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 18 apr 2013, 13:55

Ljumani_Banovici je napisao/la:
samo_lijevo je napisao/la:Vi ste Bosni uvijek bili nezgodan protivnik u Visokom,uvijek ste dobro napatili Bosnu da vas pobijedi.
sta nas je pobjedila, 2 puta ? :geek:
Pa o tome i govorim veoma tesko je dobijala u Visokom ako je uopce i dobila.Hocu reci pravi ste metilj Bosni u Visokom.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

LjumanM95
Kontakt:

Post Postao/la LjumanM95 » 18 apr 2013, 23:35

Logičan odgovor, ja neću zbog ovog, neću zbog onog, ali treba da idemo zbog BUDUĆNOSTI, nikoga drugog. K***c me boli i za upravu, sve će to proći, doći će i njihov kraj, ali će Budućnost ostati i dalje. Ako ispadnemo u Drugu ligu, sve ono što se gradilo od rata pa na ovamo pada u vodu, ne smijemo dozvoliti da klub sada ostane sam, to nikako, pa makar ga vodili ljudi koji nemaju pojma o fudbalu. Valjda kad ispadnemo u Drugu ligu, mnogima budu jasnije neke stvari.

Što se ovog iz Visokog tiče, bili smo mi tvrd orah i za one najveće pa šta nam to sada vrijedi...
Ja pogođen nisam, ni umro ni pao, samo sam morao skočiti dole, nastaviću tačno tamo gdje sam stao, izroniće stari za one što ga vole... FKBB 1947

CuMuRaS
Kontakt:

Post Postao/la CuMuRaS » 20 apr 2013, 02:29

Nece niko jarane za levate navijat,niko nije ovca ba ;)
Dilamo CRNI UGALJ !

Hodza_manLju
Kontakt:

Post Postao/la Hodza_manLju » 20 apr 2013, 08:35

Next stop: Visoko

Makar bod:)

Hodza_manLju
Kontakt:

Post Postao/la Hodza_manLju » 20 apr 2013, 08:44

Next stop: Visoko

Makar bod:)

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 20 apr 2013, 11:33

Utakmica Buducnosti je ove sedmice u sjeni opstinskog derbija izmedju Vrane i Srnice. :D

Ljumani_Banovici
Kontakt:

Post Postao/la Ljumani_Banovici » 20 apr 2013, 22:57

e sad se kesa mora odrijesiti, jbg valja kupit koju utakmicu na strani do kraja...sudije kod kuce vodit na rucak i jos koji penal da nam dosude i ostat cemo :)
1947!

drinjak36
Kontakt:

Post Postao/la drinjak36 » 20 apr 2013, 23:57

Ljumani_Banovici je napisao/la:e sad se kesa mora odrijesiti, jbg valja kupit koju utakmicu na strani do kraja...sudije kod kuce vodit na rucak i jos koji penal da nam dosude i ostat cemo :)
Ma nemate vi više dovoljno uglja u rezervama da kupite spas u ovoj ligi... počnite sjeći šumu po Konjuhu možda vas to jedino spasi :lol: :D
Mora da smo imali 99% utakmice. Onaj drugi 3% nas je koštao utakmice. - Ruud Gullit

LjumanM95
Kontakt:

Post Postao/la LjumanM95 » 21 apr 2013, 00:09

Ljumani_Banovici je napisao/la:e sad se kesa mora odrijesiti, jbg valja kupit koju utakmicu na strani do kraja...sudije kod kuce vodit na rucak i jos koji penal da nam dosude i ostat cemo :)

+1

I sve to nakon što nam naplate penal protiv Jedinstva. :mrgreen:

Fin je i ovaj osjećaj kada je tako gusto i teško, ali znaš da ti klub ostaje u ligi, što recimo odgovarajući seljačko-amaterski klubovi sebi nikada neće moći priuštiti. :) Odavno neko nije "nastradao" u Banovićima, mislim da je red da Podgrmeč prekine taj post. :D

sef_mafije
Kontakt:

Post Postao/la sef_mafije » 22 apr 2013, 12:04

ccc dokle smo dosli :D :D :D
FK Buducnost - Ljumani - Banovici.net
Eno dole u kuglani, moji drugovi, vino piju i pjevaju mene cekaju...

sodagrad
Kontakt:

Post Postao/la sodagrad » 22 apr 2013, 12:16

sef_mafije je napisao/la:ccc dokle smo dosli :D :D :D
Bogami u opasnoj se situaciji, kući Podgrmeča morate dobiti nema vam druge, a teška gostovanja imate dole u Hercegovini, idete i Čapljini, pa i Branitelju, zadnja tri kola preteška za vas, idete Vitezu, dolazi vam Radnički, idete Slobodi...SRETNO VAM :)

Ljumani_Banovici
Kontakt:

Post Postao/la Ljumani_Banovici » 22 apr 2013, 13:19

sodagrad je napisao/la:
sef_mafije je napisao/la:ccc dokle smo dosli :D :D :D
Bogami u opasnoj se situaciji, kući Podgrmeča morate dobiti nema vam druge, a teška gostovanja imate dole u Hercegovini, idete i Čapljini, pa i Branitelju, zadnja tri kola preteška za vas, idete Vitezu, dolazi vam Radnički, idete Slobodi...SRETNO VAM :)

ovaj klub sluzi samo za pranje para..a kad ih vec ima kolko hoces(para) sad nek kupuju kad su glupi...
1947!

LjumanM95
Kontakt:

Post Postao/la LjumanM95 » 26 apr 2013, 22:17

http://fkbuducnostbanovici" onclick="window.open(this.href);return false;. blog spot .com/2013/04/buducnost-hvata-posljednji-voz.html

(sastaviti ovo blog spot)

Napisao sam ovo onako iz srca ne bi li što više ljudi došlo sada kada je najteže. Samo 3 boda ili smo jednom nogom u Drugoj ligi.

Vidjećemo da li ćemo pokazati karakter i inat banovićki, ili ćemo dokazati da smo najgluplji i najpoganiji narod. Volio bih svakako da se barem koliko-toliko napuni stadion i da pružimo podršku momcima, ali čisto sumnjam. Neka nas bude i 50 nema veze, neka i izgubimo i ispadnemo, ali vratiti ćemo se jači, a kada ponovo u naš grad dođu Željo, Sarajevo, Čelik, Sloboda, Velež neka ovi što su sada okrenuli leđa klubu ne dolaze.

Ljumani_Banovici
Kontakt:

Post Postao/la Ljumani_Banovici » 26 apr 2013, 22:48

sutra idem dole da se istresem sto skupljam citavu sedmicu :mrgreen:

bice ludo ;)
1947!

LjumanM95
Kontakt:

Post Postao/la LjumanM95 » 27 apr 2013, 18:51

[youtube][/youtube]

Hvala igračima, a naročito treneru Rizviću što nam prirediše ispadanje. Od srca im hvala, zapamtiće Banovićani to :!: Također hvala Bratstvu i Gračanlijama što pošteno odigraše prvenstvo, od srca hvala - pamtimo.

A sad adio, a sad adio i ko zna gdje i ko zna kad...

Nemam više komentara, sjeban sam do bola, ovo nam nije trebalo. Odoh se pošteno razvaliti pa se pišemo kad se otrijeznim, al' sumnjam jer mi je dosta svega.

I da se zna, nećemo ovdje stati, ovdje se priča neće završiti, ovdje ona tek počinje. Vraćamo se jači i bolji. VOLIM TE BUDUĆNOST!
Zadnja izmjena: LjumanM95, dana/u 27 apr 2013, 22:08, ukupno mijenjano 1 put.

Sn96
Kontakt:

Post Postao/la Sn96 » 27 apr 2013, 18:59

://///////////////

NEMOJTE SE JOŠ PREDATI. IMATE VI JOŠ ŠANSE. NADAM SE BAR. SRETNO VAM!!

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 1 gost.