Neka hvala,uzmi tiVirtu4l je napisao/la:Dolgopolov je unakazio Karlovića. Rezultat to možda i ne pokazuje, ali igra koju je prikazao Ukrajinac je bila fenomenalna, na momente se igrao sa Karlovićem.
TENIS-ATP-US OPEN - POBJEDNIK
139 Đoković N. (P) 17:00 @1,80
140 Nadal R. (P) 17:00 @5,00
141 Murray A. (P) 17:00 @6,00
142 Federer R. (P) 17:00 @6,50
143 Del Potro J.M. (P) 17:00 @15,00
Uzmite, dok još nije kasno.
Grand Slam
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: Grand Slam
"Indija,Pakistan..."
- crvenocrni
- Kontakt:
Prije bih uzeo Delpa jer on bar zna kako izgleda uzet 1 GS a i kvota puno bolja, Murray-u uvijek kvota 5-6 da ce uzet GS sto znaci da bi trebao uzet 1 u 5-6 pokusaja a znamo svi kako je to do sada zavrsavalo. Realno dok ne bude oko 15-20 kvota na njega ne isplati se igrat uopste 
Strašan meč između Nadala i Nalbandiana.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
To je ono kad sam Magici i drustvu pisao da su Nalbandian & co. obicni kompleksasi koji su Federeru 'predavali' svaku GS titulu. Imaju igru, al' nemaju karakter da bi bili veliki igraci.Virtu4l je napisao/la:Strašan meč između Nadala i Nalbandiana.
Zbog toga tvrdim da je svaka Nadalova GS titula vrijednija od tri Federerove.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.
Nije bas svaka al one na travi i tvrdim, jesu. Nego sta imate protiv Dolgopolova? Ja ga bas gotivim!
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
Dolgopolov je silan. Svaku loptu udara maksimalno. To ga sada i kosta ponekad, ali kad skupi malo vise iskustva, bice jos strasniji. Forhend mu je strahovit, servis takodje. Jednostavno kompletan teniser. Fizicki je jako spreman i brz je. Sve ostalo je u glavi.
Covjek je nevin, dok se na sudu ne dokaze drugacije.
Valencia je napisao/la:To je ono kad sam Magici i drustvu pisao da su Nalbandian & co. obicni kompleksasi koji su Federeru 'predavali' svaku GS titulu. Imaju igru, al' nemaju karakter da bi bili veliki igraci.
Zbog toga tvrdim da je svaka Nadalova GS titula vrijednija od tri Federerove.
Ako ćemo ga zvati takvim ili sličnim imenima, onda ga jedino možemo nazvati hajvanom koji nikada nije iskoristio svoj raskošni talenat, a 3x je talentovaniji od Nadala kojeg je der'o kad je bio zdrav.
A Federer je zajedno sa Nadalom u konkurenciji osvojio 7 GS titula, tako da batalite tu priču majke vam !
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin
Profesionalnitenis.com
Profesionalnitenis.com
Obzirom da ima samo 22. godine, sigurno će se vrlo brzo naći među deset najboljih.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Jeste, osvojio je 7 titula jer je Nadalu i Djokovicu trebalo vremena da dodju na vrhunski nivo. Ovaj Djokovic je znatno bolji igrac nego u godini kada je osvojio prvu GS titulu. Momak posjeduje 'x faktor', mentalitet velikog sampiona i zbog toga je i tada osvojio GS titulu iako nije imao senzacionalnu igru kakvu ima sada. Nalbandian i ostali to nemaju. Evo u prvom setu Nalbandian igra duplo bolje od Nadala i opet izgubi taj setformance je napisao/la:Valencia je napisao/la:To je ono kad sam Magici i drustvu pisao da su Nalbandian & co. obicni kompleksasi koji su Federeru 'predavali' svaku GS titulu. Imaju igru, al' nemaju karakter da bi bili veliki igraci.
Zbog toga tvrdim da je svaka Nadalova GS titula vrijednija od tri Federerove.![]()
Jašta, Od 5 susreta između Rogera i Nalbandiana na GS-ovima 3 puta dobio Roger a 2 puta Nalbandian ! Pravi kompleksaš, nema šta.
Ako ćemo ga zvati takvim ili sličnim imenima, onda ga jedino možemo nazvati hajvanom koji nikada nije iskoristio svoj raskošni talenat, a 3x je talentovaniji od Nadala kojeg je der'o kad je bio zdrav.
A Federer je zajedno sa Nadalom u konkurenciji osvojio 7 GS titula, tako da batalite tu priču majke vam !
I nije on nikakav hajvan,.. Njemu jednostavno fali NESTO.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.
Pa ako je Nadal u godinama kada je Federer harao dobijao istog, onda se zapitam na kakav bi to nivo trebao još da dođe. I eto primjer Đokovića, ne moramo ulaziti u to da li je bio bolji kada je osvojio prvu GS titulu ili sada, naravno da je bolji sada, ali svoj prvi GS je osvojio 2008 ! O kakvim nivoima mi pričamo. Jesu mu bili konkurencija ? Jesu ! Je li osvajao GS titule sa njima kao konkurentima ? Jeste ! I tu sva priča oko konkurencije pada u vodu !Valencia je napisao/la:Jeste, osvojio je 7 titula jer je Nadalu i Djokovicu trebalo vremena da dodju na vrhunski nivo. Ovaj Djokovic je znatno bolji igrac nego u godini kada je osvojio prvu GS titulu. Momak posjeduje 'x faktor', mentalitet velikog sampiona i zbog toga je i tada osvojio GS titulu iako nije imao senzacionalnu igru kakvu ima sada. Nalbandian i ostali to nemaju. Evo u prvom setu Nalbandian igra duplo bolje od Nadala i opet izgubi taj set . Momak se ne moze nositi sa pritiskom, a to je jedan od presudnijih faktora u tenisu. Nadalu se ne moze desiti da izgubi kada je bolji igrac na terenu, To je ta razlika.
I nije on nikakav hajvan,.. Njemu jednostavno fali NESTO.
Eto pobijedio je na RG-u Novaka koji je dotad bio nepobjediv i koji u ovoj sezoni dere Nadala kad i gdje hoće !
Nalbandian sa ovakvom fizičkom spremom teško da može nešto uraditi i to se znalo i prije ovog meča. Da je ovdje Nalbandian iz 2007 vidjeli bi ko kosi a ko vodu nosi
Nalbandian jeste hajvan zato što ga je uvijek interesovalo sve sem tenisa. Od nekakvih Rally trka, do raznih drugih stvari koje veze sa tenisom nemaju. Da se posvetio tenisu kao recimo Roger ili Nadal, on bi bio višestruki GS šampion ! To se isto može reči i za Safina, no eto on je ipak osvojio 2 GS titule !
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin
Profesionalnitenis.com
Profesionalnitenis.com
Federer je cini mi se 1981, Nadal 1986, a Djokovic 1987 godiste. To je velika razlika. Federer je poceo briljirati sa 23-24 godine, a kada su poceli Djokovic ili Nadalformance je napisao/la:Pa ako je Nadal u godinama kada je Federer harao dobijao istog, onda se zapitam na kakav bi to nivo trebao još da dođe. I eto primjer Đokovića, ne moramo ulaziti u to da li je bio bolji kada je osvojio prvu GS titulu ili sada, naravno da je bolji sada, ali svoj prvi GS je osvojio 2008 ! O kakvim nivoima mi pričamo. Jesu mu bili konkurencija ? Jesu ! Je li osvajao GS titule sa njima kao konkurentima ? Jeste ! I tu sva priča oko konkurencije pada u vodu !
Eto pobijedio je na RG-u Novaka koji je dotad bio nepobjediv i koji u ovoj sezoni dere Nadala kad i gdje hoće !
Nalbandian sa ovakvom fizičkom spremom teško da može nešto uraditi i to se znalo i prije ovog meča. Da je ovdje Nalbandian iz 2007 vidjeli bi ko kosi a ko vodu nosiNo to je sve šta bi bilo kad bi bilo !
Nalbandian jeste hajvan zato što ga je uvijek interesovalo sve sem tenisa. Od nekakvih Rally trka, do raznih drugih stvari koje veze sa tenisom nemaju. Da se posvetio tenisu kao recimo Roger ili Nadal, on bi bio višestruki GS šampion ! To se isto može reči i za Safina, no eto on je ipak osvojio 2 GS titule !
Sto se tice Nalbandiana,.. Pa njemu mozak zablokira i ruka zadrhti u kljucnim trenutcima. Ne moze se tako protiv sampiona. Mora se imati damu
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Ma Nalbandian je lud. Šteta što nije 100% skoncentrisan na tenis, te što voli tu i tamo posjediti sa svojom rajom i bataliti treninge, a i pogledati koji fudbalski meč.
Da je predaniji sportu kojim se bavi, ubijeđen sam da bi im'o koji GS u svojim vitrinama. Čovjek je dobijao i Fedexa i Nadala, kada je njih bilo skoro pa nemoguće dobiti. Jednostavno, svojom borbenošću, trkom i sjajnom backhand paralelom ih je uništavao. Sada? Pa, mišljenja sam da ih on neće više nikad dobiti. Godine su uzele danak, povrede su sve učestalije, a samim tim i želja za tenisom. Meni lično jedan od dražih tenisera.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Neki igrači sazriju prije, a neki poslije. Đoković je svoj prvi GS uzeo kad je imao 21 godinu. Nadal sa 19 godina ! Uzimajući to u obzir, zaključujemo da konstatacija da nisu bili dovoljno zreli u vrijeme Rogerovom prime time-uValencia je napisao/la:Federer je cini mi se 1981, Nadal 1986, a Djokovic 1987 godiste. To je velika razlika. Federer je poceo briljirati sa 23-24 godine, a kada su poceli Djokovic ili Nadal !? Nadalu je trebalo vremena da sazrije, a kada je dosao na potrebni nivo, uzimao je Federera na svim podlogama. Sve cinjenice 'nam' ( ) govore da bi Federer imao znatno manje uspjeha da je ista generacija kao Nadal i Djokovic. On je jednostavno iskoristio tu supljinu odlaskom Samprasa i Agasija, te stasavanjem novih sampiona Nadala i Djokovica. Imao je srece .
Sto se tice Nalbandiana,.. Pa njemu mozak zablokira i ruka zadrhti u kljucnim trenutcima. Ne moze se tako protiv sampiona. Mora se imati damu .
ne pije vode. Igrač koji osvoji GS je sazrio, a to je Nadal uradio sa 19, Đoković sa 21, Federer sa 23, a Murray sa 24-5 još nije. Znači bili su dovoljno zreli i sa takvim je Roger osvojio 7 GS titula. Ako postavljaš pitanje šta bi bilo da Roger Nadalovo godište može se odgovoriti protu-pitanjem. Šta bi bilo da su podloge brze kao u 90-tim i početkom 21 vijeka ? Da li bi Nadalov spin obavljao posao kao što obavlja sada ?
Naravno, ne možemo znati, možemo pretpostavljati, ali pretpostavka je majka svih zajeba
Sve te podloge su morali usporiti da bi Nadal mogao dobiti Rogera. Jedini argument kojim se može reči da je Nadal bolji teniser od Rogera jeste međusobni omjer i ništa više. A ako znamo da su večinu mečeva igrali na sporim podlogama onda i shvatimo zašto je to tako !
Da ne govorimo o osvojenim GS titulama, i raznovrsnosti u istim.
Federer: 1 RG, 4 AO, 5 USO, 6 W
Nadal: 1 AO,1 USO, 2 W, 6 RG
Možete mlatiti o konkurenciji do sutra, ali rezultati su tu i govore sami za sebe ! Živio !
Profesionalnitenis.com
Profesionalnitenis.com
Naredne nedjelje, ovo će već biti netačan podatak.formance je napisao/la:Igrač koji osvoji GS je sazrio, a to je Nadal uradio sa 19, Đoković sa 21, Federer sa 23, a Murray sa 24-5 još nije.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Mogao bi Murray još sutra mahati ušima ! 
Profesionalnitenis.com
Profesionalnitenis.com
Ne kvari mi doživljajformance je napisao/la:Mogao bi Murray još sutra mahati ušima !
http://www.guardian.co.uk/sport/2011/ju ... grand-slam" onclick="window.open(this.href);return false;
http://simeyc.hubpages.com/hub/Can-Andy ... -in-tennis" onclick="window.open(this.href);return false;
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Bogami Virtu, ako nade polažeš u tome što bi Rafa volio da Murray osvoji USO, onda slijedi još jedna sušna godina i tebi i njemu
Promijeni ti igrača dok nije kasno !
Promijeni ti igrača dok nije kasno !
Profesionalnitenis.com
Profesionalnitenis.com
Nisu to nade, nego da ti objasnim da nas ima još što bi voljeli da pehar ode u Dunblane 
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Fino je to, ali jedno su želje a drugo mogućnosti ! 
Profesionalnitenis.com
Profesionalnitenis.com
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.