kulinban je napisao/la:Unicaja M. - Brose Baskets
Unicaja pobjedom prolazi u Top 16, s obzirom da su juče Zagreb i Zalgiris izgubili.
Faliće joj Valters (11,7 poena po utakmici), Tremmell Darden (8,6) , a EJ Rowland (7,6) je upitan isto. Najveći problem je veliki nedostatak na mjestu play-a (Valters i Rowland) i to će se teško nadomjestiti. Brose Baskets je bez povreda.
Unicaja jeste bolja ekipa, ali uz ove povrede, ova kvota od 1,3 mi se čini vrlo nesigurna. Zato ovu utakmicu preskačem u tom segmentu.
Probaću da odigram u sistemu iznenađenje, bar hendikep na Brose (+7,5).
Žorić ili Freeland, jedan će otići preko overa, ja ću se odlučiti za Žorića (5 puta sam igrao over na njega, 4 puta je prošao).
Galatasaray - Siena
Galati treba pobjeda za Top16 fazu, Siena je već prošla.
Galata: Furkan Aldemir se vraća na parket. Zaza Pachulia otišao,
Siena: Ne igraju Kaukenas i Lavrinovic.I to je dovoljan problem za Sienu. Još gore je to što je upitan i McCalebb, koji se povrijedio na zadnjoj tekmi.
Izgleda da McCalebb nije ni otputovao u Tursku. Vidjećemo da li je tačno.
Potpisali su do kraja sezone Bootsy Thorntona, koji je par godina igrao u Sieni.
Sa Sienom se nikad ne zna, ali mislim da će ovo biti jedan lijep kec. Kvota na Galatu je pala sa 1,80 prije dva dana na današnjih 1,60. A do početka će smanjiti još bar na 1,55.
Dakle, igram na Galatasaray 1.
Charleroi - Partizan
Domaćin s porazom gubi sve šanse za prolazak dalje, Partizan s pobjedom je siguran u Top16, s obzirom da je Efes uzeo Milano juce.
Charleroi fali Broyles i dalje, u Partizanu fale dvije bitne karike na kojim je počivala igra, Peković (otišao nazad u NBA) i Acie Law, koji je povrijeđen i neće igrati.
Baš na poziciji playa je Mallet kod domaćih.
Mislim da će Partizan teško do pobjede, od trojke koja je nosila igru ostao je samo Mačvan, Raduljica nije baš u formi.
Domaći parket je težak za igrati, navijači prave dobru atmosferu, blizu su terena i ako Charleroi krene šut....
Probaću da odigram na Charleroi 1 (1,80)
Pretpostavljam mali broj koševa, neće tu biti puno ispucavanja, e sad, da li će biti ispod 146,5... Odigraću i taj under, na jednom listiću.
Mačvan broj koševa? Hmmm, radije bih pokušao ići ispod 15,5. Dosta će se fokusirati na njega, mislim.
Barcelona - UNICS
Mislim da je ovdje čista situacija, jedino od ove utakmice ću probati odigrati hendikep +14,5 na Unics. Nemojte to pratiti, to ja čisto volim odigrati,na slabije. Ne volim favorite.
Real M. - Maccabi
Prošli su i matematički u Top 16. Iz Reala su otišli Ibaka i Rudy F. , Farmar iz Maccabija. Real je Maccabi pobijedio kući 14 od 15 puta, s tim da je Maccabi od zadnjih 5 tekmi uopšte, uzeo 3.
(Ne volim statistiku, ali neki vole!).
Real će imati problema po košem, sa Baby Shaqom, Sofoklis Schortsanitisom, teško da ga mogu čuvati Tomić i ostali. Maccabiju će jako faliti Farmar, jedan od Amera koji se najbolje uklopio u Euroligi i
vodio ekipu faktički.
Realno je da Real uzme ovo!:-) Ali, zbog toga što je Maccabi među 4 najbolje ekipe u Euroligi, ja ću da pokušam odigrati iznenađenje. Maccabi 2. Ne preporučujem nikome!
Ne volim predviđati broj koševa, možda odavde probati Tomića preko 8,5.
Olympiakos - Caja Laboral
Sa Cajom se nikad ne zna i ne želim predviđati ništa. Goran Dragic i Kevin Seraphin su otišli iz Caje, a potpisali su Vladimira Golubovića, u Olympiakosu će vjerovatno faliti Papadopoulos.
Domaćin jeste favorit ovdje, i mislim da će ovo riješiti u svoju korist ali Caja Laboral je veoma čudna ekipa, nema neke konstante za koju bi se čovjek uhvatio, broj koševa, zbroj koševa, kako kad. Mirza nije Superman.
Pokušati overe: Andrić, Tomić, Teletović, Domercant, Mallet.
Pokušati under: Eliyahu (kad god igram over na njega, on ode ispod)
.
Greška: Rudy F. je igrao. Valters je isto igrao.
P.S. Rekoh ja za Mačvana!