FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Nas najveci problem je sto klub od kraja rata, pa do danas, funkcionise na amaterski i mahalski nacin, mijenjali su se samo ljudi koji su prosli kroz klub. Sto je jos gore niko nikad nije snosio bilo kakvu odgovornost za ono sto je uradio dok je bio u klubu. ..
To je osnovni, glavni i kljucni problem svih nasih problema.
Nama je(uz novac, logicno) potreban plan i vizija razvoja svakog segmenta kluba. Potrebna je sistematizacija radnih mjesta, sposobni i kvalitetni ljudi u administraciji, kvalitetni operativci, totalna reorganizacija omladinskog pogona, kvalitetan sportski direktor koji ima realan i ostvariv plan i viziju kontinuiranog napredovanja seniorske ekipe itd itd. U biti jedan kvalitetan sistem(ne neki privid "sistema" kao sto je bio slucaj kod Misimovica), gdje je sve lijepo poslozeno. Samo tako ce klub na duze staze imati dobru perspektivu..
Evo neko spomenu naseg Genjca(Alihodzica). Mijenjaju se treneri, uprave, ma sve se mijenja ali on ostaje. Ide lik sa pozicije na poziciju a nikad nista konkretno nije uradio i tako godinama. Nek mu je plata minimalno 1000 KM a vjerovatno je i veca, na godisnjem nivou klub baca, bukvalno baca 12 hiljada i nije jedini takav. Kao igrac je bio odlican ali samo na osnovu toga pustati da neko godinama parazitira je neshvatljivo. Potpuno isto se radi i sa nekim drugim bivsim igracima. Kad zavrsi karijeru daj ga u omladinski pogon, nek tamo prosipa amaterizam i nek parazitira. I onda ocekujemo nesto i necemu se kao nadamo..
Sadasnja seniorska ekipa je samo odraz nivoa na kojem se klub nalazi u svim segmentima..
To je osnovni, glavni i kljucni problem svih nasih problema.
Nama je(uz novac, logicno) potreban plan i vizija razvoja svakog segmenta kluba. Potrebna je sistematizacija radnih mjesta, sposobni i kvalitetni ljudi u administraciji, kvalitetni operativci, totalna reorganizacija omladinskog pogona, kvalitetan sportski direktor koji ima realan i ostvariv plan i viziju kontinuiranog napredovanja seniorske ekipe itd itd. U biti jedan kvalitetan sistem(ne neki privid "sistema" kao sto je bio slucaj kod Misimovica), gdje je sve lijepo poslozeno. Samo tako ce klub na duze staze imati dobru perspektivu..
Evo neko spomenu naseg Genjca(Alihodzica). Mijenjaju se treneri, uprave, ma sve se mijenja ali on ostaje. Ide lik sa pozicije na poziciju a nikad nista konkretno nije uradio i tako godinama. Nek mu je plata minimalno 1000 KM a vjerovatno je i veca, na godisnjem nivou klub baca, bukvalno baca 12 hiljada i nije jedini takav. Kao igrac je bio odlican ali samo na osnovu toga pustati da neko godinama parazitira je neshvatljivo. Potpuno isto se radi i sa nekim drugim bivsim igracima. Kad zavrsi karijeru daj ga u omladinski pogon, nek tamo prosipa amaterizam i nek parazitira. I onda ocekujemo nesto i necemu se kao nadamo..
Sadasnja seniorska ekipa je samo odraz nivoa na kojem se klub nalazi u svim segmentima..
E Cuj Genjac 

Cuo sam od kolega da ce Fejzic, Eric, Muftic (posudba), Miletic, Kosoric, Ikic, Milicevic (kraja posudbe), Veselinovic, Mujezinovic, Lendric, Sabanadzovic (kraja posudbe) i Bekric (karieru završit) otic... Vjerovatno i Eldar Sehic, ali neznam da li su informacije tacne. Jer neko zna kada je sjedeca skupština?
Ima li neko da nam dolazi? I ko je zaduzen za transfer politiku?Harise je napisao/la: ↑05 maj 2021, 02:55Cuo sam od kolega da ce Fejzic, Eric, Muftic (posudba), Miletic, Kosoric, Ikic, Milicevic (kraja posudbe), Veselinovic, Mujezinovic, Lendric, Sabanadzovic (kraja posudbe) i Bekric (karieru završit) otic... Vjerovatno i Eldar Sehic, ali neznam da li su informacije tacne. Jer neko zna kada je sjedeca skupština?
Pozdrav za Brku.Ja kao obicni navijac nekad sa juga pa sjevera a sad sam se presalto na istok mogu samo rec da smo mi izgleda sve ove godine prezivljavali od Dzekinih para i kad je naletila generacija Bajic Ara I ostali.Osim je uzimo titule sa najacim timom Zelje i najboljim finansijama.Presjek se desio nakon Njukastla.Umjesto tad da se uzdignemi uvazeni Osimcic nas napusta i ode frajer svojim poslom.Bolje vjerujte i 7 nego vjecno vicesampioni.**** ti 2 mjesto vise.
Vjerovatno Adnan Golubovic ako ga Pitari ne prija dovedu. Amer Hiroš ce biti glavno pojacanje osim ako ne ide vani. Kerim Palic iz Krupe, Nedim Mekic iz Bijeljine. Jovan Pavlovic ili Amir Velic i Enes Sipovic ce ove ljeto biti pojacanje. Luka Malic ce doc nakon posudbe i moram rec da ce biti dobro pojacanje. Zna dobro igrati ofensivno. To su za sad jeftini pojacanje koji mozemo dovesti, a sto tice Ramovic nisam siguran sta ce snjim biti. Došao je i odma se povredio... Ja nisam siguran ko ce transfer politiku voditi, ali kako znam ce vjerovatno ovi igraci dovesti jer su kvalitetni i jeftini. Stilic, Zec i Alispahic ostanu. Bekric ce završit karieru ili nastavit u Gradniku Srebreniku gdje je poceo karieru. Ove godine ulazi u Prvu Federaciju ligu...Tristan10 je napisao/la: ↑05 maj 2021, 03:47Ima li neko da nam dolazi? I ko je zaduzen za transfer politiku?Harise je napisao/la: ↑05 maj 2021, 02:55Cuo sam od kolega da ce Fejzic, Eric, Muftic (posudba), Miletic, Kosoric, Ikic, Milicevic (kraja posudbe), Veselinovic, Mujezinovic, Lendric, Sabanadzovic (kraja posudbe) i Bekric (karieru završit) otic... Vjerovatno i Eldar Sehic, ali neznam da li su informacije tacne. Jer neko zna kada je sjedeca skupština?
Teško je bilo šta planirati kad još ne znamo ni ko će nam biti u upravi kluba, ko će biti trener, hoćemo li možda dobiti sportskog direktora. Većini igrača ističu ugovori, a svakako ko god želi da ode može to učiniti bez obzira na ugovornu obavezu.
Bekric ostaje poslije karijere da radi u omladinskom pogonu kod nas.Harise je napisao/la: ↑05 maj 2021, 06:44Vjerovatno Adnan Golubovic ako ga Pitari ne prija dovedu. Amer Hiroš ce biti glavno pojacanje osim ako ne ide vani. Kerim Palic iz Krupe, Nedim Mekic iz Bijeljine. Jovan Pavlovic ili Amir Velic i Enes Sipovic ce ove ljeto biti pojacanje. Luka Malic ce doc nakon posudbe i moram rec da ce biti dobro pojacanje. Zna dobro igrati ofensivno. To su za sad jeftini pojacanje koji mozemo dovesti, a sto tice Ramovic nisam siguran sta ce snjim biti. Došao je i odma se povredio... Ja nisam siguran ko ce transfer politiku voditi, ali kako znam ce vjerovatno ovi igraci dovesti jer su kvalitetni i jeftini. Stilic, Zec i Alispahic ostanu. Bekric ce završit karieru ili nastavit u Gradniku Srebreniku gdje je poceo karieru. Ove godine ulazi u Prvu Federaciju ligu...Tristan10 je napisao/la: ↑05 maj 2021, 03:47Ima li neko da nam dolazi? I ko je zaduzen za transfer politiku?Harise je napisao/la: ↑05 maj 2021, 02:55Cuo sam od kolega da ce Fejzic, Eric, Muftic (posudba), Miletic, Kosoric, Ikic, Milicevic (kraja posudbe), Veselinovic, Mujezinovic, Lendric, Sabanadzovic (kraja posudbe) i Bekric (karieru završit) otic... Vjerovatno i Eldar Sehic, ali neznam da li su informacije tacne. Jer neko zna kada je sjedeca skupština?
Mekic ako Radnik ispadne 100% dolazi kod nas, a ako ostanu 90%.
-
- Kontakt:
Znaci i dalje cemo skupljati igrace ekipa koje ispadaju iz jedne od najgorih liga na dunjaluku..
Pročepit će negdje.
Nažalost nemaš para da dovodiš Filipovića,Zakarića,Ziljkića itd.. direktno iz njihovih klubovaMojaMalenkost je napisao/la: ↑05 maj 2021, 11:21Znaci i dalje cemo skupljati igrace ekipa koje ispadaju iz jedne od najgorih liga na dunjaluku..
SAMO JE JEDAN GRIJEHA JE VRIJEDAN!
Nisam siguran da ćemo i to moći. Prije da ćemo se okrenuti prvoj federalnoj ligi, prvoj ligi rsa, možda i nekim nižim ligama i tu tražiti neke opcije. Recimo Malić, Hrelja, pa ovaj iz Ljubuškog što je tu sa nama, to je otprilike ono što možemo očekivati na ljeto.MojaMalenkost je napisao/la: ↑05 maj 2021, 11:21Znaci i dalje cemo skupljati igrace ekipa koje ispadaju iz jedne od najgorih liga na dunjaluku..
Ovaj Cerić bi mogao jedino vodit u Želji jesu finansije i tu ga smjestit na funkciju.Tražit neke ljude mlade i obrazovane da nam budu predsjednici A statut obavezno PROMJENIT!!!!
Da prvo zavrsi ova sezona pa da vidimo promjene u upravi i strukturama kluba a onda o igracima i novoj sezoni.
Mjau !
Promasio si Brko.Brkooo je napisao/la: ↑04 maj 2021, 23:59Na osnovu 3 utakmice si donio takav zakljucak?
Ako se zbog mene poceo Gasal forsirati, nadam se da ce se poceti forsirati i Nikola Milicevic, Amar Drina, Faruk Durakovic, Enver Kulasin i kadet Neriman Kocevic(27 utakmica za kadete, 24 gola i 10 asistencija)
Prva utakmica Gasala, asistencija za Mujezinovica za nas prvi gol(utakmica sa Radnikom u Bijeljini). Druga utakmica(protiv Olimpika na Grbavici) namjestio zicer(na kraju akcije Veselinovic nabio loptu daleko preko gola). U trecoj utakmici(utakmica sa Sarajevom) je igrao sa Blazevicem amaterom na istoj strani..
Malom je 18 godina, igra u ekipi gdje je totalno nezdrava i toksicna atmosfera. Ako zabije samo 1 gol ove sezone imace istu statistiku kao Veseli koji je odigrao 25 utakmica i koji za takav ucinak prima platu od 5 milja mjesecno..
Jači od ratova, režima i partija !!!!
U sezonu novu skupa cemo jaci, bicemo prvi, a i kupa osvajaci !!!!!!
Jači od ratova, režima i partija !!!!
Mislim da ne treba raju hajcat da se zna kako neki igrači dolaze kad mi ne znamo uopće ko ce biti trener, i sta ce se dešavati do početka sezona.
Moze se pretpostavljati ko ce otici, al da se zna ko će doci to nije realno.
Prvo se treba pronaći trener za sljedecu sezonu.
Moze se pretpostavljati ko ce otici, al da se zna ko će doci to nije realno.
Prvo se treba pronaći trener za sljedecu sezonu.
Na ovom intervju kad ga pitaju za Zelju vidis emociju ,vidis da je njemu cudno da uopste pomisli da vodi neki drugi klub :tokralju: samo Zeljo i da mu je to neki normalan slijed dodgadjaja AMAR AMAR OSIM OSIM .
by KANA
by KANA
Baka će ostati, i neka ostane.
-
- Kontakt:
Aha, sad su problem viši nivoi kluba...zeljodogroba je napisao/la: ↑05 maj 2021, 15:28Apsolutna podrška. Ne možemo samo tjerati i mjenjati svako par mjeseci i trenere i sve. Trener nije problem, sada su problem visi nivoi kluba.
Da i to znamo
Trenutno korisnika/ca: Hrammm1921, Levin, Lokomotifa, Mana i 193 gosta.