FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Stole iz Bora
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Stole iz Bora » 20 sep 2010, 11:28

Omar500 je napisao/la:
Stole iz Bora je napisao/la:
avlami97 je napisao/la:Osvajanjem boda, odnosno pobjedom, dobili bi veoma mnogo, prvenstveno bi to diglo navijače i otklonilo sve sumnje u kvalitet ekipe i ove garniture ljudi na čelu sa Žujom, Amarom i saradnicima.
Treba mnogo, mnogo, mnogo vise od boda ili tri u Mostaru da bi se sumnje u Zuju & Co otklonile i da bi isti stekli povjerenje navijaca. Barem, sto se mene tice ..
Mah, navijači bi da svaku tekmu dobijemo sa 4,5 golova razlike. Ma i to ne bi bilo dovoljno. Trebao bi i stadion sa svim natkrivenim tribinama, džabe ulaznica i još užina sa kafom/sokom. I još da prije tekme koncert bude. Možda ni tada ne bi bili zadovoljni...
Nemoj Omare ziv bio. Iz jedne recenice u kojoj kazem da NISAM zadovoljan Zujom i da mu nevjerujem i da treba jos dosta toga uraditi da bi mu vjerovao ti izvuce sve to gore sto si napisao. Sta da ti kazem, sve znas pa mozda ne bi trebalo vise nikakvih prepiski sa tobom ali hajde da probam .. ;)

Nadji gdje sam napisao da sam nezadovoljan igracima i Amarom. Gdej trazim natkriven stadion i guzne karte pa da raspravljamo argumentovano. Ovako tvoje piskaranje dodje samo nesto kao da kazes koju i da branis nekoga a ni sam ne znas zasto ...
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 20 sep 2010, 11:44

avlami97 je napisao/la:Sjećaš se i sam da smo titule i kupove osvajali kada su ovi ljudi bili na čelu kluba, a ekipa je u pet deka u odnosu na prošlu sezonu, tako da i njima trebamo vjerovati i dati im punu podršku. Razvaljivanjem bilo kojeg segmenta od već nabrojanog bi nam donijelo samo nevolje. Sjeti se proteklih osam godina. Neki kažu da nam je titula prebrzo došla i ja se sa tim ne bih složio, jer titule nikako ne mogu doći prebrzo, pogotovo za igrače, stručni tim i upravu, jer su je zaslužili. Titula je došla prerano samo za "navijače" koji više nisu na utakmicama na Grbavici. Ti "navijači" treba da se vrate i da podrže Želju, na onaj način kako su to radili i protekle sezone.
Sjecam se svega i to vrlo dobro. Nakon svih onih lijepih godina i Zeljine vladavine fudbalom u BiH sve se upotpunilo dolaskom do Newcastlea a poslije toga i guzno ispadanje od Malage. Zaradio je Zeljo tada, za ovu ligu, ogromne pare. Pare koje su garantovale da, sa pametnim ulaganjem, i u narednih 10 godina Zeljo bude jak kolektiv i da bude stalno u borbi za titulu. Do sada je na kontu moglo biti jos dosta trofeja ali nije. Nakon odlaska tadasnje (i sadasnje) uprave sve sto je ostalo su visemilionski dugovi. Ta uprava je kriva sto smo narednih 6-7 godina kuburili na sredini tabele i sto se svaki klub i poluklub igrao sa nama. Sto nas na raznoraznim livadama niko nije ozbiljno shvatao jer, iskreno, nismo to ni zasluzili i nismo imali ekipu za respekta. A gdje su nestali ljudi iz tadasnje uprave?
I onda dolazi 2009. godina. Prica o Dzekinom transferu je sve glasnija. Spominju se milioni koje bi Zeljo dobio na osnovu pravila UEFE. I odjednom se ljudi iz iste one uprave guraju da se vrate u klub. Dolazi Zujo, obecava evropskog Zelju, jake sponzore, stabilan klub, jaka pojacanja. Izjavljuje kako "3 miliona za ozbiljnog privrednika nije nista", kako njemu nije problem naci pare za stadion ali hoce da i kanton, FBiH, drzava, NSBiH nesto urade za dobrobit sporta. Narodski receno, prodaje m.da za bubrege ..

Eto, da ne bi dalje talasao zavrsit cu sa ovim. Slozili se sa ovim ili ne to i dalje ostaje moje misljenje ..
AMAR OSIM

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 20 sep 2010, 11:46

Ne govorim tebi Stole, ne znam što te citirah, nego vezano za posjetu i derby navijače

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 20 sep 2010, 11:52

avlami97 je napisao/la:Sjećaš se i sam da smo titule i kupove osvajali kada su ovi ljudi bili na čelu kluba, a ekipa je u pet deka u odnosu na prošlu sezonu, tako da i njima trebamo vjerovati i dati im punu podršku. Razvaljivanjem bilo kojeg segmenta od već nabrojanog bi nam donijelo samo nevolje. Sjeti se proteklih osam godina. Neki kažu da nam je titula prebrzo došla i ja se sa tim ne bih složio, jer titule nikako ne mogu doći prebrzo, pogotovo za igrače, stručni tim i upravu, jer su je zaslužili. Titula je došla prerano samo za "navijače" koji više nisu na utakmicama na Grbavici. Ti "navijači" treba da se vrate i da podrže Želju, na onaj način kako su to radili i protekle sezone.
Sjecam se svega i to vrlo dobro. Nakon svih onih lijepih godina i Zeljine vladavine fudbalom u BiH sve se upotpunilo dolaskom do Newcastlea a poslije toga i guzno ispadanje od Malage. Zaradio je Zeljo tada, za ovu ligu, ogromne pare. Pare koje su garantovale da, sa pametnim ulaganjem, i u narednih 10 godina Zeljo bude jak kolektiv i da bude stalno u borbi za titulu. Do sada je na kontu moglo biti jos dosta trofeja ali nije. Nakon odlaska tadasnje (i sadasnje) uprave sve sto je ostalo su visemilionski dugovi. Ta uprava je kriva sto smo narednih 6-7 godina kuburili na sredini tabele i sto se svaki klub i poluklub igrao sa nama. Sto nas na raznoraznim livadama niko nije ozbiljno shvatao jer, iskreno, nismo to ni zasluzili i nismo imali ekipu za respekta. A gdje su nestali ljudi iz tadasnje uprave?
I onda dolazi 2009. godina. Prica o Dzekinom transferu je sve glasnija. Spominju se milioni koje bi Zeljo dobio na osnovu pravila UEFE. I odjednom se ljudi iz iste one uprave guraju da se vrate u klub. Dolazi Zujo, obecava evropskog Zelju, jake sponzore, stabilan klub, jaka pojacanja. Izjavljuje kako "3 miliona za ozbiljnog privrednika nije nista", kako njemu nije problem naci pare za stadion ali hoce da i kanton, FBiH, drzava, NSBiH nesto urade za dobrobit sporta. Narodski receno, prodaje m.da za bubrege ..

Eto, da ne bi dalje talasao zavrsit cu sa ovim. Slozili se sa ovim ili ne to i dalje ostaje moje misljenje ..
Teško će biti dostići ta vremena, tad smo imali oko 7 reprezentativaca, to sigurno govori nešto. Nije nemoguće, ali mora malo više da se uprava angažuje. A rezultatima ove godine sam zadovoljan, osim visokog poraza protiv Širokog.

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 20 sep 2010, 11:53

Omar500 je napisao/la:Ne govorim tebi Stole, ne znam što te citirah, nego vezano za posjetu i derby navijače
Doslo je do zabune .. ;)
AMAR OSIM

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 20 sep 2010, 11:54

Ma nema frke, ali do mene je :)

AnnesTM87
Kontakt:

Post Postao/la AnnesTM87 » 20 sep 2010, 11:55

slika
FKŽ,Kospicari,TM Breza
sretan rodzendan i jos mnogo da ih docekamo !
Jer si jedan jedini ! - www.tm87-breza.com.ba Officijalna stranica TM87-Breza

BABO
Kontakt:

Post Postao/la BABO » 20 sep 2010, 12:24

Ma izaci ce ovo sve na dobro, samo je bitno da u prvom dijelu sezone ostanemo pri vrhu. Realno nemamo neku spektakularnu igru ali ona utakmica protiv Leotara mi je dala malo nade, vidjelo se da su momci trcali, lomili se da bi nam dokazali da nisu toliko loši.

Generalno svi klubovi su se pojačali, i bice gutavo uzeti titulu ove godine ali ja vjerujem u ove momke i Amara!

Samo Žujo i kompanija nisu vise aktivni kao prosle godine, svako malo se moglo pročitati kako pozitivne struje pušu u klubu ali toga nema ove godine. Nema više onih okupljanja privrednika, velikana i ostalih koji mogu pomoci klubu...

Marketing smo imali najjači početkom prošle sezone ali sad... ne znam ni ko prima platu za taj dio jer ocigledno nije pravi covjek za tu funkciju!

jovanbl
Kontakt:

Post Postao/la jovanbl » 20 sep 2010, 12:28

mislim da je ona slika iz ucionice izostavila neke bitne detalje :)

evo originala :)

slika

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 20 sep 2010, 13:02

Seyo_TM je napisao/la:Ma bice ovo sve bolje i bolje...prestat ce novinarske i "druge" hajke protiv nas...mada smo mi sami sebi najveci neprijatelji...
Bitno je da osvajamo bodove i kada lose igramo, a igra ce se popraviti...sigurno!
Pa te hajke nisu slucajne a sad im je dobar momenat da naruse sve sto se moze narusiti a usta se zlobnicima jednostavno zatvore dobijemo veleza i nek onda pisu kako nam ne valja boja dresa
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

ekii
Kontakt:

Post Postao/la ekii » 20 sep 2010, 13:07

pile87 je napisao/la:
Seyo_TM je napisao/la:Ma bice ovo sve bolje i bolje...prestat ce novinarske i "druge" hajke protiv nas...mada smo mi sami sebi najveci neprijatelji...
Bitno je da osvajamo bodove i kada lose igramo, a igra ce se popraviti...sigurno!
Pa te hajke nisu slucajne a sad im je dobar momenat da naruse sve sto se moze narusiti a usta se zlobnicima jednostavno zatvore dobijemo veleza i nek onda pisu kako nam ne valja boja dresa

Problem je ako se zijani kako onada objasniti da nisu kupljeni bodovi u Vrapcicima kad su i navijaci Veleza na poluvremenu izasli i skandirali prodane duse.

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 20 sep 2010, 13:26

pile87 je napisao/la:
Muka im ga gledati pa jedva cekaju priliku da udare po svemu sto je vezano za Zelju. Maloprije citam tekst kvazinovinarima o dresovima. Eto sad dusebriznike interesuje "gdje je nestala prepoznatljiva boja dresovca". Sta li je sljedece .. 8-)
AMAR OSIM

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 20 sep 2010, 13:29

ekii je napisao/la:Problem je ako se zijani kako onada objasniti da nisu kupljeni bodovi u Vrapcicima kad su i navijaci Veleza na poluvremenu izasli i skandirali prodane duse.
Objasniti kome?

ThE_mAnIaCs_1987
Kontakt:

Post Postao/la ThE_mAnIaCs_1987 » 20 sep 2010, 13:30

STATISTIKA: Grbavica sve praznija, navijači okreću leđa
Iako osvaja bodove “po planu” aktuelnog prvaka Željezničara prati sve manje fanova. Drina nije atraktivan rival, ali je brojka od 2.000 navijača ispod svakog nivoa

Mečeve 7. kola Premijer lige BiH pratio je rekordno mali broj gledalaca. Derbi u Banjaluci između Borca i Zrinjskog posmatralo je jedva 3.000, a po 2.000 simpatizera posmatralo je duele u Prijedoru i Banovićima.

nek je on stavio naslov da je Grbavica sve praznija i da su nestali plavi dresovi cccccccc
Za zivot cijeli!

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 20 sep 2010, 13:37

ThE_mAnIaCs_1987 je napisao/la:STATISTIKA: Grbavica sve praznija, navijači okreću leđa
Iako osvaja bodove “po planu” aktuelnog prvaka Željezničara prati sve manje fanova. Drina nije atraktivan rival, ali je brojka od 2.000 navijača ispod svakog nivoa

Mečeve 7. kola Premijer lige BiH pratio je rekordno mali broj gledalaca. Derbi u Banjaluci između Borca i Zrinjskog posmatralo je jedva 3.000, a po 2.000 simpatizera posmatralo je duele u Prijedoru i Banovićima.

nek je on stavio naslov da je Grbavica sve praznija i da su nestali plavi dresovi cccccccc
Pa jesi bio na Grbavici protiv drine, bilo je preko 3500 sigurno, a i zasto bi se neko opterecivao sa tim ima nas koliko nas ima nekad vise nekad manje a kad neko hoce da ti nadje manu nace je makar i u boji dresa, tekst je ziva mahalastina...

ThE_mAnIaCs_1987
Kontakt:

Post Postao/la ThE_mAnIaCs_1987 » 20 sep 2010, 13:39

pile87 je napisao/la:
ThE_mAnIaCs_1987 je napisao/la:STATISTIKA: Grbavica sve praznija, navijači okreću leđa

Pa jesi bio na Grbavici protiv drine, bilo je preko 3500 sigurno, a i zasto bi se neko opterecivao sa tim ima nas koliko nas ima nekad vise nekad manje a kad neko hoce da ti nadje manu nace je makar i u boji dresa, tekst je ziva mahalastina...
bio sam i jucer sam rekao moje misljenje o posjeti, oko 3-3500 je bilo, al ovo me nervira znaci naslov grbavica prazna, a DERBI KOLA bude manje navijaca nego na Grbavici, pa koji mu je vise qrac ccccc
Za zivot cijeli!

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 20 sep 2010, 13:41

pile87 je napisao/la:
ekii je napisao/la:Problem je ako se zijani kako onada objasniti da nisu kupljeni bodovi u Vrapcicima kad su i navijaci Veleza na poluvremenu izasli i skandirali prodane duse.
Objasniti kome?
Upravo tako...kome sta objasniti ? ...zar se ne moze desiti da izgubimo od veleza?...najlakse je vikati prodane duse kada se gubi od strane bilo koje navijacke grupe...nema to veze sa zivotom,i kome sta tu treba objasnjavati...bili smo prvaci,bicemo i ove godine sigurno bar u evropi...tacno je da se desava odredjena "tisina" u klubu i nema marketinskog uzleta,kakvog smo imali prosle godine...igraci igraju bezvoljnije,mada ja mislim da kvalitetom nismo losiji od prosle sezone...ovo je otprilike slicna sezona kao i prosla,samo da doguramo do 5.mjesta u ovoj polusezoni,trebaju se odraditi isto jake pripreme kao prosle zime i bice to dobro..problem je sto smo mozda ove godine trebali imati odredjeni napredak u odnosu na proslu sezonu,a to se bas i ne vidi...mediji su cudo,ko hoce neka im vjeruje,ja necu,niti me zanimaju...mnogi su podlozni i citaju te glupe price...mene vise zanima situacija na terenu,a ona nema napretka i to je ono sto me malo brine trenutno...samo se nadam da cemo biti u stanju ponoviti proslogodisnje proljece...ne vjerujem da ce Amar ispustiti ponovni pokusaj u evropi,on ce u zimskoj pauzi napraviti ono sto treba da bi ekipa izgledala stabilnije...nadam se dobrom gostovanju u mostaru i mislim da je sada dobra prilika da se dobije...ako ne to,imamo jos gostovanja na kojima mozemo pokusati nesto uzeti,mislim da smo kadri...i pored losije igre na grbavici za sada uzimamo sve sto se odigra,a to je mozda jedini napredak u odnosu na proslu godinu...vratice amar i mentalitet za utakmice u gostima,polako,sabur.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 20 sep 2010, 13:49

Zvanično na stadionu Grbavica ima 8988 stolica. Zapad 543, jug 3068 i sjever 5377. Ako neko misli da je sva raja protiv Drine mogla stati na 2/3 juga sa stolicama, taj je blago rečeno zlonamjeran, da ne bih upotrebljavao teže riječi. Jedino sa čime se mogu složiti je činjenica da šampione ove godine gleda relativno malo ljudi. U Kup utakmici Sarajeva protiv Sloge nije bilo ni 1000 ljudi iako je vrijeme bilo fantastično, ali to vrli novinari ne spominju.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

čamac
Kontakt:

Post Postao/la čamac » 20 sep 2010, 13:49

pile87 je napisao/la:
Muka im ga gledati pa jedva cekaju priliku da udare po svemu sto je vezano za Zelju. Maloprije citam tekst kvazinovinarima o dresovima. Eto sad dusebriznike interesuje "gdje je nestala prepoznatljiva boja dresovca". Sta li je sljedece .. 8-)
Ma jasno je to, ali to nije ništa novo. Problem je što dušmani uvijek ulijeću u prazan prostor, a mi smo opet tome krivi jer smo ga očito i previše napravili. Kad se radi kvalitetno onda nema praznog prostora ili ga ima vrlo malo. Kontra-udar jakim marketingom i rezultatom je najbolje oružje, ali mi to nažalost trenutno nemamo. Ako je sav marketing podijeliti pokoji dres Čoli, onom mladom teniseru i sl. onda se nije ćuditi što nam je ovako. Ako Žujo nije sposoban ništa konkretno nabolje uraditi pa može li makar okupiti ljude koji hoće i znaju. Opet se javlja ona standardna pat pozicija. Nema love nema kvalitetnih ljudi, nema njih pa zato nema love i tako u krug. Bojim se da ćemo mi navijači opet morati "presjecati". Bitno je stati uz Amara pa šta god bude. Vjerujem da on ima viziju kako dalje pa čak kad je u pitanju i stanje u Upravi. Dok je Amar tu i ne treba Aman nekakvih velikih stvari već samo da se poklopi par kvalitenih ljudi na kvalitetnim mjestima i išlo bi to. Zaista sam mislio da će titula biti jedan veliki podstrek i da će neke stvari brže ići. Ima i pozitivnih stvari naravno. Npr. odlasci u mala mjesta i igranje prijateljskih utakmica je po meni fina i korisna stvar. Da je samo tih prokletih para da Amar dovede par pravih atraktivnih igraća, da se poboljšaju primanja igraća, da se napravi par jakih prodaja za solidnu lovu, da se odigra par kvalitetnih evropskih utakmica, usput odereš koji put mitologe iliti divove itd. krenulo bi ovo za čas. Plava armija je žedna toga. ****.ga kad skontaš treba nam puno, a i ne treba. Još jedan BINGO (prvi je bio Amar) mijenja sve iz temelja.
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

zlaya_tm87
Kontakt:

Post Postao/la zlaya_tm87 » 20 sep 2010, 13:49

a moze li se znati o kojem tekstu je rijec, to gdje se govori o posjeti i dresovima?
Jer si jedan jedini, jer si nepobjedivi!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Lekqqq1921, Levin, Nebeski i 49 gostiju.