FK Rudar Prijedor

djoleprijedor
Kontakt:

Re: FK Rudar Prijedor

Post Postao/la djoleprijedor » 18 nov 2012, 15:21

Svaki bod sa gostovanja je dobar,pa i ovaj ;) Ostaje žal,zbog toga što je RP vodio..ali šta je tu je..Ova sezone je specifična po tome,što RP zaista dobro igra na gostovanjima(Olimpik 1-1,Velež 0-1,Zrinjski 0-0,GOŠK 1-1), te minimalni porazi od Želje(0-1,89 min),pa "sumnjiva utakmica" u Zenici (1-2),poraz od ŠB (1-2),jedino nas je Borac nadigrao na gostovanjima (0-4).Još kad se doda ona ukradena pobjeda protiv Zrinjskog,onda bi utisak bio još bolji,al ajde...činjenica je da nismo "topovsko meso" kad odemo van Prijedora i to je lijepo za čuti.......Iduće kolo bi trebali zaokružiti polusezonu pobjedom protiv Gradine,i RP bi trebao imat 21 bod iz 15 utakmica(7 domaćih) što je sasvim pristojan učinak,a da je bilo malo sreće i više PRAVDE,taj bodovni konto bi se kretao oko 27-30 bodova,ali otom potom,vrati se sve.. ;) Jedini KIKS je domaći poraz protiv Slavije.

Ako ostane ovaj tim i na proljeće,uz 2-3 pojačanja,RP sigurno može među 7-8 ekipa u završnici...8 utakmica na Gradskom(Olimpik,Velež,Široki Brijeg,Borac,Željezničar,Zrinjski,Čelik,GOŠK)...biće,nadam se ,dobrog fudbala na proljeće jer nam dolaze sve poprilično jake ekipe u Prijedor,skoro većina što dolaze su plasirani među 9 ekipa na tabeli,tačnije 6/8,samo Velež i GOŠK su lošije plasirani....Tako da će domaće utakmice na proljeće biti izuzetno teške,ali i magnet za publiku..Gostovanja će biti manje,7 kod "lakših" protivnika...

Sve u svemu,ako ostane okosnica ove ekipe+2,3 pojačanja,može se možda i među prvih 5-6 na kraju.Baja je dobar trener.
Mens sana in corpore sano.

topa99
Kontakt:

Post Postao/la topa99 » 18 nov 2012, 19:30

Dobroo,dobroo ,vidi se po igrama da se radi i sve ,igra je sasvim solidna i da je pravde bio bi mnogo visi plasman ,ali vratice se ,sve u svemu mi prijedorcani ljubitelji fudbala mozemo biti zadovoljni :)

Benjo_AFC86
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Benjo_AFC86 » 23 nov 2012, 13:03

Hoće li neko sutra na utakmicu, nek se javi u inbox :D
OFK Gradina Srebrenik
Silver Town Boys

djoleprijedor
Kontakt:

Post Postao/la djoleprijedor » 24 nov 2012, 15:37

4-0 Laganini... ;) Gledao sam utakmicu tek od 70.min,a po šansama i dominaciji je moglo biti i ubjedljivije..Što i ne čudi s obzirom da je RP daleko kvalitetniji tim,a i dosta mlađarije je igralo u Gradini.....

Popravila se gol razlika...plasman na polusezoni će na biti 8. ili 9.mjesto što je sasvim pristojan plasman...Da je bilo malo više sreće ali i pravde,moglo se i među 5-6 ekipa na tabeli,ali ima vremena i za to.. 8-)
Čujem da je Kruz dobio poziv od reprezentacije za narednio meč :D

Ako neko zna kakvo je stanje oko sastava ,da li neko sigurno odlazi sad na polusezoni ili ostaje ovaj kostur tima?

topa99
Kontakt:

Post Postao/la topa99 » 24 nov 2012, 16:26

Ja mislim da ne bi trebao niko otici,Burdus je trebao ali cisto sumnjam nije igrao nesto ekstra a i povredjen je vec neko vrijeme :D I da Alcosi izbaceni sa tribine na danasnjoj utakmici zbog transparenta "Oluja je zločin koji traje,KRAJINA se ne predaje!!! " i dosta ih je dobilo kazne od policije,a klub ce takodje dobiti kaznu,da alkosi nisu otisli sa tribine utakmica bi bila prekinuta ,tako sam bar cuo :)

Iskren
Kontakt:

Post Postao/la Iskren » 26 nov 2012, 22:11

Gledam sad pregled,svaka cast vas igrac Handzic Haris igrac i potez kola a i proslo kolo je bio nesto cini mi se gol kola. Bravo Rudar Prijedor !

Hypnose
Kontakt:

Post Postao/la Hypnose » 27 nov 2012, 09:29

Iskren je napisao/la:Gledam sad pregled,svaka cast vas igrac Handzic Haris igrac i potez kola a i proslo kolo je bio nesto cini mi se gol kola. Bravo Rudar Prijedor !
:lol: :lol: :lol:
Najludji si svega mi... ' Ajd iskreno sta ti dodje Hare.... :lol:
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

djoleprijedor
Kontakt:

Post Postao/la djoleprijedor » 27 nov 2012, 10:34

Bilo je nešto priče o reflektorima na Gradskom? Zna li neko nešto više o tome?

topa99
Kontakt:

Post Postao/la topa99 » 27 nov 2012, 14:06

Pa i ja sam tako cuo da su reflektori bili stigli vec tamo u septembru a da ce biti postavljeni na zimu e sad koliko je to tacno neznam :)

neroazzuro
Kontakt:

Post Postao/la neroazzuro » 27 nov 2012, 17:25

De me obradujte,imate gajbu od mene ako bude tacna info :)
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić

djoleprijedor
Kontakt:

Post Postao/la djoleprijedor » 28 nov 2012, 16:29

topa99 je napisao/la:Pa i ja sam tako cuo da su reflektori bili stigli vec tamo u septembru a da ce biti postavljeni na zimu e sad koliko je to tacno neznam :)
Iz tvojih usta u božije uši...legli bi reflektori ko budali šamar ;) ...U onda u bliskoj budućnosti,uraditi travnjak,atlestsku stazu i ako bude mogućnosti natkriti tribine,i stadion bi bio ko bombona..

djoleprijedor
Kontakt:

Post Postao/la djoleprijedor » 28 nov 2012, 23:09

Fudbaleri Rudar Prijedora ispunili su očekivanja u jesenjem dijelu prvenstva Premijer lige BiH, osvajanjem devetog mjesta sa 21 bodom, pošto su u 15 utakmica imali po šest pobjeda i poraza, a, uz tri remija, postigli 18 i primili 16 golova.

Kao domaćini, na prijedorskom Gradskom stadionu, trijumfovali su pet puta, a dva puta napuštali teren pognutih glava (gol razlika 13:5), a u gostima jednom slavili, tri puta remizirali i uz ukupno pet datih i 11 primljenih pogodaka, poklekli četiri puta.

Najubjedljivu pobjedu ostvarili su u posljednjem 15. kolu kod kuće, nad posljednjeplasiranom Gradinom iz Srebrenika, savladavši je sa 4:0, a doživjeli najteži poraz (0:4) u glavnom gradu Republike Srpske, od banjalučkog Borca u 7. kolu.

’’Zeleno-crni’’ dres nosila su 24 igrača, ali nijedan nije odigrao sve susrete. Najstandardniji su bili Boris Savić i Miodrag Gigović sa po 14 mečeva, a slijede ih: kapiten Borislav Mikić, Anel Ramić i Faris Handžić po 13, Asevedo Kruz, Emilko Janković, Marinko Rastoka i Denis Bajalica po 12, golman Boriša Bodiroga, Nemanja Kokanović i Apolon Lemondžava po 10, Miloš Srndović i Veljko Vuković po 9, Damir Rovčanin i Duško Sakan po 8, Goran Kotaran i Borislav Popić po 6, čuvar mreže Danijel Milanović 5, Tomislav Puljić i Vladimir Karalić po 4, Nebojša Šodić 2, Goran Kecman i Zoran Miodragović po jedan susret.

Samo šestorica je na terenu provela preko 1.000 minuta, Savić i Gigović po 1.260, Mikić 1.170, Asevedo Kruz 1.060, Bajalica 1.051 i Janković 1.015, a u krugu kandidata za startnu postavu bili su još golman Aleksandar Nikolić i napadač Duško Vranešević, međutim, ostajali su na klupi za rezerve, jer im šef stručnog štaba Velimir Stojnić nijednom nije ukazao povjerenje.

Epitet prvog strijelca ’’rudara’’ sa Sane podijelili su Mikić i Handžić, sa po četiri postignuta gola, Kokanović je dva puta zatresao mrežu, Ramić, Lemondžava, Savić, Asevedo Kruz, Rastoka, Vuković i Srndović po jednom, a Jasminu Moranjkiću (Zvijezda, Gradaćac) pripisan je auto-gol. Rudar Prijedor je tokom prvog dijela takmičenja u svojoj četvrtoj sezoni u premijerligaškoj bh.konkurenciji imao 46 žutih kartona, a najčešće su opomenuti Mikić (pet puta), te Rastoka i Handžić po četiri puta.

Zanimljivo je da su Prijedorčani do sada u društvu najboljih klubova BiH sa ukupnim bilansom (105 38 20 47 112 : 135 134) na 20-mjestu ’’vječne tabele’’, a, sasvim je sigurno, na proljeće će se pomjeriti stepenicu više, pošto Budućnost iz Banovića, koja je na 19.-oj poziciji ima samo četiri boda više.

Prijedor
Kontakt:

Post Postao/la Prijedor » 29 nov 2012, 10:20

2,000 KM kazne klubu, 600 KM kazne navijacima zbog zadnjeg kola i parole: "Oluja" zlocin koji traje, Krajina se ne predaje!!!
? &

ŠTA JE TO KAVIJAR MOŽE U LEPINJIIIII

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 29 nov 2012, 11:03

Prijedor je napisao/la:2,000 KM kazne klubu, 600 KM kazne navijacima zbog zadnjeg kola i parole: "Oluja" zlocin koji traje, Krajina se ne predaje!!!
„Spomen na genocid zabranjena je tema, a za veličanje ratnih zločinaca kazne nema, dok drugi rade sve što žele kriminalci iz Nyona nama pravdu dijele, neka kazne postanu veće – Manijaci, Srebrenicu zaboraviti neće“.

Zbog ove parole, te isticanja datuma nad nastradalim nedužnim civilima na Markalama i paljenja zastave, tamo neke desete države, Željo je kažnjen sa 8000 KM i dvije utakmice bez gledatelja. Pa ti sad prosudi jeste li dobro ili loše prošli?

Da se razumijemo. Ja sam za to da nikakve političke parole ne bi trebalo isticati na našim stadionima, bez obzira jesu li te parole pravedne ili ne. Ovo je sport, a ne politička scena.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

Kuruz
Kontakt:

Post Postao/la Kuruz » 29 nov 2012, 11:13

A koliko je Željo dobio za skandiranje ubij Srbina,za prošlogodišnje bacanje baklji na teren u Banja Luci :?:
Da ne govorim za zastavu sa ljiljanima koja nije zvanična zastava države Bosne i Hercegovine..

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 29 nov 2012, 11:23

Kuruz je napisao/la:A koliko je Željo dobio za skandiranje ubij Srbina,za prošlogodišnje bacanje baklji na teren u Banja Luci :?:
Da ne govorim za zastavu sa ljiljanima koja nije zvanična zastava države Bosne i Hercegovine..
http://bs.wikipedia.org/wiki/Zastava_Bo ... ercegovine" onclick="window.open(this.href);return false;
Ne bi ti škodilo malo udukacije ;)
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

djoleprijedor
Kontakt:

Post Postao/la djoleprijedor » 29 nov 2012, 11:40

avlami97 je napisao/la:
Kuruz je napisao/la:A koliko je Željo dobio za skandiranje ubij Srbina,za prošlogodišnje bacanje baklji na teren u Banja Luci :?:
http://bs.wikipedia.org/wiki/Zastava_Bo ... ercegovine" onclick="window.open(this.href);return false;
Ne bi ti škodilo malo udukacije ;)
Ovo nije forum za te stvari,ali ovo ne mogu da prećutim...Lik je gore napisao "zvanična zastava države BiH",zastava o kojoj ti govoriš nije zvanična zastava BiH,već je zastava s kojom se identifikuju Bošnjaci,i što se mene lično tiče,ne smeta mi uopšte,ali mi smeta nametanje i neka vrsta "asimiliacije"...Zvanična zastava BiH je onaj trokut(koliiko god loša bila) i to je to,to jeste zastava koju "priznaju" sve tri naroda i ostali,te je i u Ustavu,tako da o tome nema potrebe diskutovati.

Kuruz
Kontakt:

Post Postao/la Kuruz » 29 nov 2012, 13:02

Morao sam napisati,znači ako se sve kažnjava onda bi trebalo i to postavljanje ljiljana na tribinama..

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 29 nov 2012, 13:25

Pa rekao je momak, sa 8000 KM i dvije utakmice suspenzije stadiona, zajedno sa parolom o Srebrenici, sjecanja na Markale te paljene zastave. Sto se tice Banja Luke prosle godine, to stoji da smo dobro prosli, posto je Borac tu izvukao deblji kraj zbog kamenovanja.

Kuruz
Kontakt:

Post Postao/la Kuruz » 29 nov 2012, 13:41

Ajmo sad ovako,Borac je dobio 10 000 KM zbog bacanja pirotehnike(istina ušla su dva momka ali samo na atletsku stazu) a Zrinjski samo 3 000 KM zbog istog scenaria,gdje tu ima realnosti i pravde :!: :?:

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”