Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

lucky13
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la lucky13 » 12 okt 2020, 17:58

JoeBleck je napisao/la:
12 okt 2020, 17:27
Nadal i Djokovic su odigrali 56 mecheva i Nole ima 2 pobjede vise.Podatak koji je manje bitan od podatka kada je ko dobijao.Jasno kao dan da je to u par deka ali je isto tako jasno da je Nadal igrac koji dobija 2/3 njihovih GS susreta i finala na istima.

Broj titula jeste najveci parametar i kao takav legitiman.
Koliko je neko hefti bio broj jedan irelevantan podatak posebno za Nadala koji nije sklopio 2 sezone bez povrede.
Sta znaci u ovom momentu broj 1 Novaku kada nije osvojio ono sto je zelio ? Apsolutno nista.

Nadal ima tenisa u nogama jos , mislim da je tek sad skinuo breme i da ce raspaljivati jace nego ikad.

Nadal sa opustenom rukom je velika prijetnja na svim podlogama.Njegov skillset je ogroman i u stanju je deklasirati rivale na bilo kojoj podlozi kada se osjeca komforno i bez stresa.

Novak ce doci do 20 siguran sam.
pa kako nije osvojio a rafa jeste? svako je osvojio svoje dvoriste u ovoj sezoni. nole AO a rafa RG. ili eto samo je nole htjeo da osvoji RG a rafa nije AO? nole je ove sezone osvojio 1 slem + F, 2 mastersa (kompletirao 2. zlatni masters!!!) i atp500 + ATP kup a rafa "samo" slem + QF i atp500. i naravno da ce nole biti br1. ako vec analiziras njihov slem h2h onda ukalkulisi i da su se sastali 16 puta od cega tacno pola na RGu. od 16 slemova je za ocekivati da se sretnu po 4 puta na svakom a to nije slucaj. i 62,5% nije 2/3 a pogotovo 5 od 9 finala nije 2/3 nego 56%.

slemovi 6-10, finala 4-5:

AO (noletova kuca): 2 meca (12,5%) upola manje od ocekivanog:
2-0 (100% nole) - Finala 2-0 (100% nole)

RG (rafina kuca): 8 meceva (50%), duplo vise od ocekivanog:
1-7 (88% rafa) - finala 0-3 (100% rafa)

W: 3 meca (<19%), za cetvrtinu manje od ocekivanog:
2-1 (67% nole) - finala 1-0 (100% nole)

USO: 3 meca (<19%), za cetvrtinu manje od ocekivanog:
1-2 (67 % rafa) - finala 1-2 (67% rafa)

i nole je dobio rafu na svim slemovima a rafa njega nije na AO. isto ga je dobio i u finalima na 3 od 4 slema (svim sem RGa) a rafa njega "samo" na RG i USO. posljednji put je rafa dobio noleta na slemu koji nije RG jos 2013.

nadalu nije problem sto nije spojio da je zdrav. problem je sto nije konstantan na svim podlogama. rijetko je propustio ista na sljaci. ali bi cesto pomeo sljaku. ipak da budes br1 moras biti dominantan cijele sezone i cijele godine, sto rafa nije. u ostalom i neforsiranje i sprijecavanje povreda je sastavni dio igre i nije opravdanje. nije mu se desio napad ko na seles nego je sve do njega, njegovih prioriteta, nacina igre i planiranja i naravno predispozicija. samo br1 znaci da si najbolji i najdominatniji a slem znaci da si bio najbolji na tom turniru ili da su ti se poklopile neke stvari u tih 7 do 14 dana. u ostalom u intervjuu koji sam postavio gore iz 2013. godine i rafa sam to kaze. otprilike je ovo rekao: dzaba ako osvojis slem ako poslije toga izgubis sve meceve, sta ti to vrijedi. ako ja imam ne znam recimo 5 mastersa a neko drugi osvoji slem reci cete mi da je on kao imao bolju sezonu, ja ne mislim tako.
Zadnja izmjena: lucky13, dana/u 12 okt 2020, 21:41, ukupno mijenjano 1 put.

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 12 okt 2020, 18:26

Jedva cekam da slusam Govedaricu. Najavili su dan prije finala, da ce sljedeci podcast bit veceras. :kafa:

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 12 okt 2020, 19:02

Pa sedmice na broju jedan po meni jesu malo precijenjene, a precijenjene su iz tog razloga jer je Federer tu neprikosnoven pa se od toga pravila fama, naravno da jesu veoma bitne ali po meni a i nekoj zdravorazumskoj logici puno je bitniji godisnji br.1 ali tu Federer nije nikad imao rekord pa su stalno u priv plan isle sedmice umjesto godina kao br.1

Sto se tice goat rasprava ja sam ranije govorio a to i dalje govorim da sams iguran jedino u to da Federer nije i ne moze biti goat, hoce li to biti Nadal ili Novak to niko ne moze znati, okolnosti se stalno mijenjaju iz turnira u turnir, pa jos ove godine imamo ovu koronu, pa imamo onda onaj dogadjaj na USO, to su sve stvari koje mnogo uticu a ne mogu se predividiti jer dogode se spletom okolnosti tako da sad pametovati i prognozirati je glupo. Ja se samo nadam da ce se naredna sezona normalno odigrait, da ce biti i publike i da svi turniri se odigraju kao i Olimpijske igre koje ce takodjer biti vrlo bitne, rekao bi bitnije nego ikad. Cinjenica je da je Rafa u toj nekoj pole poziciji, GS titule jesu najbitnije ali Novak je u svim drugim kategorijama ispred (u nekim cak ubjedljivo) tako da je tu 50-50 izmedju njih dva. Ali opet kazem jedan turnir sve drasticno mijenja, da je Novak juce pobjedio rekao bi 80-20 za njega a eto brzo Australije, Nadal je osvoji i onda bi bilo obrnuto.

lucky13
Kontakt:

Post Postao/la lucky13 » 12 okt 2020, 19:42

nole kaze da su mu ciljevi isti. 1. istorijski br1 i 2. slemovi. trenutno je fokus da se osigura ono prvo a poslije ce kaze jos veci fokus baciti na drugo. sto ce znaciti veci fokus na slemove sto ce imati uticaja i na njegov kalendar.

“My desire is still huge, I love and enjoy this game. My professional goals stay the same – historic number one ranking and grand slam titles. If I achieve the former, which I hope to do next year, my focus will turn even more to grand slam tournaments in terms of approach, energy and schedule.”

nasao sam potvrdu vijesti da ATP ispravlja gresku prema noletu prvenstveno i da ce umjesto 22 mjeseca biti zasticeni period od 2 godine. tako da ce i noletov perfektan start ove godine trajati godinu i po a ne samo pola godine. i dalje je po meni glupo mijesati poene iz 2 razlicite godine ali je ovako barem pravedno prema svima. nikakve logike nije bilo da se zastiti 10 mjeseci prije ove godine pa ne zastite 2 koja su jos bliza pandemiji. i da oni koji su odigrali dobro tada imaju korist samo pola godine od tih poena. prije svega je nole bio ostecen time. nadam se da ce uskoro ovo biti i zvanicno objavljeno. to bi uveliko olaksalo noletu posao a ako rafa odustane od tenisa za ovu godinu to bi prakticki i osiguralo noletu 1 od najvaznijih teniskih rekorda.

https://www.en24.news/2020/10/this-will ... -2021.html

edit za japu:
da sampionska sezona jeste bitnija ako gledas godinu kao br1 i par sedmica vise manje, sa pola godine ili godinu dana razlike je to vec druga stvar. a rekord u sedmicama ipak znaci da niko u istoriji nije duze bio na vrhu. a to je ogromna stvar. a nole ima odlicne sanse da do marta iduce godine bude vodeci po obje kategorije koje govore bas o tome ko je najbolji teniser. to slemovi ne govore. oni govore o tome ko je najtrofejniji na pojedinom slemu ili ukupno. lista slem osvajaca je velika a lista br1 (26) a pogotovo YE#1 (17) je veoma probrano drustvo. najbolja slika se dobija kombinacijom ta 2 parametra, sedmica i YE#1, ili jos bolje 3 ako dodamo i slemove naravno. mada ima tu jos puno toga vaznog za dodati ako se trazi neka kompletna slika.

igrac sedmice YE#1

1 USA Pete Sampras 286 6
2 SUI Roger Federer 310 5
3 SRB Novak Djokovic 290 5
4 USA Jimmy Connors 268 5
5 ESP Rafael Nadal 209 5
6 USA Ivan Lendl 270 4
7 USA John McEnroe 170 4
8 SWE Bjorn Borg 109 2
9 AUS Lleyton Hewitt 80 2
10 SWE Stefan Edberg 72 2
11 USA Andre Agassi 101 1
12 USA Jim Courier 58 1
13 BRA Gustavo Kuerten 43 1
14 GBR Andy Murray 41 1
15 ROU Ilie Nastase 40 1
16 SWE Mats Wilander 20 1
17 USA Andy Roddick 13 1

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 12 okt 2020, 22:21

japa je napisao/la:
12 okt 2020, 19:02
Pa sedmice na broju jedan po meni jesu malo precijenjene, a precijenjene su iz tog razloga jer je Federer tu neprikosnoven pa se od toga pravila fama, naravno da jesu veoma bitne ali po meni a i nekoj zdravorazumskoj logici puno je bitniji godisnji br.1 ali tu Federer nije nikad imao rekord pa su stalno u priv plan isle sedmice umjesto godina kao br.1

Sto se tice goat rasprava ja sam ranije govorio a to i dalje govorim da sams iguran jedino u to da Federer nije i ne moze biti goat, hoce li to biti Nadal ili Novak to niko ne moze znati, okolnosti se stalno mijenjaju iz turnira u turnir, pa jos ove godine imamo ovu koronu, pa imamo onda onaj dogadjaj na USO, to su sve stvari koje mnogo uticu a ne mogu se predividiti jer dogode se spletom okolnosti tako da sad pametovati i prognozirati je glupo. Ja se samo nadam da ce se naredna sezona normalno odigrait, da ce biti i publike i da svi turniri se odigraju kao i Olimpijske igre koje ce takodjer biti vrlo bitne, rekao bi bitnije nego ikad. Cinjenica je da je Rafa u toj nekoj pole poziciji, GS titule jesu najbitnije ali Novak je u svim drugim kategorijama ispred (u nekim cak ubjedljivo) tako da je tu 50-50 izmedju njih dva. Ali opet kazem jedan turnir sve drasticno mijenja, da je Novak juce pobjedio rekao bi 80-20 za njega a eto brzo Australije, Nadal je osvoji i onda bi bilo obrnuto.
Jao što ne mogu tvoje šuplje majke mi , budi ba jednom iskren čuj ti se nadaš da će se sezona normalno odigrati, da će biti publike ...

Ti se samo nadaš da će Federer igrati i gubiti i da će mu Nadal i Nole skidati rekorde , boli tebe ona stvar za tenis kao sport , pratiš samo jer mrziš Federera i jedva čekaš da ga pljuješ ...
Slično kao i NBA , pratiš samo jer mrziš LeBrona i samo pišeš postove kad treba ga pljuješ isto kao i Federera, i sad kad je LeBron osvojio prsten nema te niđe , eto kakav si ti ...

Zapitaj se za sebe kada pratiš dva različita sporta kroz mržnju prema velikanima te igre ...
Budi svoj do kraja , eto tebi bitna publika i regularna sezona :rol: :rol: :rol:

E pazi sedmice su po tebi precjenjene jer naravno Federer tu drži rekord , pa šta drugo očekivati od tebe ...
Mogu misliti da je obrnuto , da Nadal ima te sedmice koliki bi to plus bio po tebi , možda i najveći ;)
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 12 okt 2020, 23:56

hhahahhahah a sta ce lupa covjek :D

Mislim da su za najveceg svih vremena bitne i ukupne titule a tu je neko nenadjebiv ,dakle izvolite srusiti i taj rekord ...:D
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 12 okt 2020, 23:58

bombaysaphire je napisao/la:
12 okt 2020, 22:21
japa je napisao/la:
12 okt 2020, 19:02

Jao što ne mogu tvoje šuplje majke mi , budi ba jednom iskren čuj ti se nadaš da će se sezona normalno odigrati, da će biti publike ...

Ti se samo nadaš da će Federer igrati i gubiti i da će mu Nadal i Nole skidati rekorde , boli tebe ona stvar za tenis kao sport , pratiš samo jer mrziš Federera i jedva čekaš da ga pljuješ ...
Slično kao i NBA , pratiš samo jer mrziš LeBrona i samo pišeš postove kad treba ga pljuješ isto kao i Federera, i sad kad je LeBron osvojio prsten nema te niđe , eto kakav si ti ...

Zapitaj se za sebe kada pratiš dva različita sporta kroz mržnju prema velikanima te igre ...
Budi svoj do kraja , eto tebi bitna publika i regularna sezona :rol: :rol: :rol:

E pazi sedmice su po tebi precjenjene jer naravno Federer tu drži rekord , pa šta drugo očekivati od tebe ...
Mogu misliti da je obrnuto , da Nadal ima te sedmice koliki bi to plus bio po tebi , možda i najveći ;)
Naravno da se nadam jer za razliku od vas fanboya ja odgledam poneki mec i turnir kad god mogu cak i kad ne igraju najbolji. Ja pratim tenis kao fan i imam svoje misljenje, nikoga ne mrzim a naravno ne volim Federera ne svidja mi se ko sportista i ne navijam za nejga sta je tu lose? Naravno da se nadam ili bolje receno vjerujem da ce Nadal ili Nole srusiti te rekorde jer je moja teza oduvijek bila da su bolji, kvalitetniji i kompletniji teniseri i kao takvi su to i zasluziili da obore, opet pitam sta je tu lose? Mrzim njegove fancice i uvijek reagujem na njihove lazi i nebuloze bas kao i u slucaju kosarke i Jamesa. Kad vec spominjes kosarku ne znam zasto govoris nidje te pa ja na toj temi nikada i nisam bio nesto aktivan osim u par rasprava sa fancicima poput tebe ja sam najcesce na pdf Arsenala i Engleske lige i tu i tamo tenis sto se vrlo lako moze provjeriti, uostalom u zadnje vrijeme sam cak i cesce pisao tamo nego inace tako da ne znam o cemu pricas.

Sedmice su precjenjene ili bolje reci Year No.1 je potcijenjen nazovi to kako hoces, ali to je iz razloga jer je Federer jedan rekord imao a drugi nije pa se taj sto je imao non stop potencirao i potencira se i dalje iako godina na broju 1 je vrijedniji rekord. No ne bojim se ja da cete se vi vec u Martu sloziti samnom i da sedmice tada inece biti takov rijedne kao danas :mrgreen:
Zadnja izmjena: japa, dana/u 13 okt 2020, 00:02, ukupno mijenjano 1 put.

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 13 okt 2020, 00:01

Najbolji teniser svijeta, Novak Đoković, vratio se u Bosnu i Hercegovinu i ponovo je posjetio Visoko.

Samo dan nakon što je izgubio u finalu Roland Garrosa od Rafela Nadala, Novak Đoković je nenajavljeno došao u Bosnu i Hercegovinu.

Ponovo su oni koji su ga sreli iskoristili priliku da se fotografišu sa njim, a jedan je i nekadašnji rukometaš visočke Bosne, Nedim Karamehić.

Razlog posjete nije objavljen, ali jasno je da se Novaku i prošli put izuzetno dopalo u Visokom, te je i tada najavio da će se uskoro vratiti.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 13 okt 2020, 06:16

Dosao malo suhovine da kupi,vidio ne ide na pogon algi i mikrobilja.

lucky13
Kontakt:

Post Postao/la lucky13 » 13 okt 2020, 08:03

YE#1 jeste jako potcjenjen i mislim da je to iz gore navedenog razloga. cesto se kao razlog navodi da je tenis cirkularan 52 sedmice i eto nije vazno kada si br1. ali ako imas sluzbenog sampiona sezone kao u svakom drugom sportu naravno da to ima posebnu tezinu. sa druge strane se recimo noletov slem (sve 4 titule u isto vrijeme) debelo potcjenjuje a lejverov precjenjuje. ako negdje onda tu ne bi trebalo imati veze da li imas 4 u sezoni ili ne a bas zbog cirkularnog sistema. ili imas sve 4 u isto vrijeme ili ne. lejver je svoj osvojio na prelazu dvije ere kada sve jos nije bilo uhodano i svi najbolji nisu igrali. dovoljno je pogledati samo roster za AO gdje su mahom bili samo australijanci a 3 od 4 slema su bila na travi. toliko o tome. kao razlog se navodi i jer nole eto nije napravio tzv cenel slem (RG-W kombinacija) jer je eto to kao jako tesko (fed i rafa imaju a nole nema) iako je po meni lakse odrzati formu u tom periodu nego u nekom duzem a istorija je pokazala da je kombinacija AO-RG daleko najmanje ostvarivana. mogu samo da zamislim kako bi mediji reagovali da je fed osvojio sva 4 u nizu. a ne zvidja mi se ni kako je fed omalovazavao noletov uspjeh kada je rekao otprilike nije to to kao kada je to napravio recimo lejver. sada su podloge mnogo izjednacenije i ja i rafa smo bili na korak od istoga. vidjet cemo hoce li fed cestitati noletu kada ga stigne po sedmicama kao rafi sada.

Zundo
Kontakt:

Post Postao/la Zundo » 13 okt 2020, 08:50

AshburtonG je napisao/la:
12 okt 2020, 18:26
Jedva cekam da slusam Govedaricu. Najavili su dan prije finala, da ce sljedeci podcast bit veceras. :kafa:
Gledao sam, kasnio Govedarica oko 45 minuta :mrgreen:
,,Volim svoga šampiona kao oči svoje".
SAMO SARAJ'VO

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 13 okt 2020, 09:49

lucky13 je napisao/la:
13 okt 2020, 08:03
YE#1 jeste jako potcjenjen i mislim da je to iz gore navedenog razloga. cesto se kao razlog navodi da je tenis cirkularan 52 sedmice i eto nije vazno kada si br1. ali ako imas sluzbenog sampiona sezone kao u svakom drugom sportu naravno da to ima posebnu tezinu. sa druge strane se recimo noletov slem (sve 4 titule u isto vrijeme) debelo potcjenjuje a lejverov precjenjuje. ako negdje onda tu ne bi trebalo imati veze da li imas 4 u sezoni ili ne a bas zbog cirkularnog sistema. ili imas sve 4 u isto vrijeme ili ne. lejver je svoj osvojio na prelazu dvije ere kada sve jos nije bilo uhodano i svi najbolji nisu igrali. dovoljno je pogledati samo roster za AO gdje su mahom bili samo australijanci a 3 od 4 slema su bila na travi. toliko o tome. kao razlog se navodi i jer nole eto nije napravio tzv cenel slem (RG-W kombinacija) jer je eto to kao jako tesko (fed i rafa imaju a nole nema) iako je po meni lakse odrzati formu u tom periodu nego u nekom duzem a istorija je pokazala da je kombinacija AO-RG daleko najmanje ostvarivana. mogu samo da zamislim kako bi mediji reagovali da je fed osvojio sva 4 u nizu. a ne zvidja mi se ni kako je fed omalovazavao noletov uspjeh kada je rekao otprilike nije to to kao kada je to napravio recimo lejver. sada su podloge mnogo izjednacenije i ja i rafa smo bili na korak od istoga. vidjet cemo hoce li fed cestitati noletu kada ga stigne po sedmicama kao rafi sada.
Sta i da Federer cestita Noli ako se to desi,vi cete opet rec da je to uradio preko ku*ca i da to zaista ne misli :rol:

lucky13
Kontakt:

Post Postao/la lucky13 » 13 okt 2020, 10:17

kazem samo da ce biti zanimljivo da li i ako da kako ce to uraditi. kada je nole spojio 4 slema (objektivno ogromno postignuce i niko to u ATP eri otkako imamo organizovan profi tur to nije uradio osim njega) je bilo zestokog omalovazavanja sa fedove strane. jeste rekao, veliko postignuce ALI nije to vise to kao sto je bilo kada je to uradio lejver. sto je notorna glupost. podloge su sada izjednacene i u ostalom i ja i rafa smo u vise navrata bili blizu. gledano i sa aspekta konkurencije i sa aspekta podloga i to ALI mu uopste nije trebalo.
Zadnja izmjena: lucky13, dana/u 13 okt 2020, 10:26, ukupno mijenjano 1 put.

LlullSergio
Kontakt:

Post Postao/la LlullSergio » 13 okt 2020, 10:23

delinjo je napisao/la:
12 okt 2020, 23:56

Mislim da su za najveceg svih vremena bitne i ukupne titule a tu je neko nenadjebiv ,dakle izvolite srusiti i taj rekord ...:D
Jes jes 250 su jako bitne :D

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 13 okt 2020, 10:28

lucky13 je napisao/la:
13 okt 2020, 10:17
kazem samo da ce biti zanimljivo da li i ako da kako ce to uraditi. kada je nole spojio 4 slema (objektivno ogromno postignuce i niko to u ATP eri otkako imamo organizovan profi tur to nije uradio osim njega) je bilo zestokog omalovazavanja sa fedove strane. jeste rekao, veliko postignuce ALI nije to vise to kao sto je bilo kada je to uradio lejver. sto je notorna glupost. gledano i sa aspekta konkurencije i sa aspekta podloga.
Laver je uzeo kalendarski GS i to objektivno govoreci jest vece dostignuce.Nema tu nikakvog "zestokog omalovazavanja".

lucky13
Kontakt:

Post Postao/la lucky13 » 13 okt 2020, 10:31

da, opsti koncenzus je da je konors GOAT. kazu nole juri sedmice(na silu) a fed igra neke lijeve turnire da obori konorsa a taj rekord je kud i kamo manje znacajan od rekorda u sedmicama.

lucky13
Kontakt:

Post Postao/la lucky13 » 13 okt 2020, 10:33

darker10 je napisao/la:
13 okt 2020, 10:28

Laver je uzeo kalendarski GS i to objektivno govoreci jest vece dostignuce.Nema tu nikakvog "zestokog omalovazavanja".
lejver je uzeo slem na prelazu 2 ere. kada je jos sve bilo u zacecu i najbolji nisu igrali. npr u australiji su skoro samo australijanci nastupali a 3 od 4 podloge su bile na travi. ali ako ti tako kazes.

4 u nizu je 4 u nizu i poenta je da imas sva 4 u istom trenutku. niko nije to napravio otkako imamo 3 podloge.

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 13 okt 2020, 10:40

lucky13 je napisao/la:
13 okt 2020, 10:33
darker10 je napisao/la:
13 okt 2020, 10:28

lejver je uzeo slem na prelazu 2 ere. kada je jos sve bilo u zacecu i najbolji nisu igrali. npr u australiji su skoro samo australijanci nastupali a 3 od 4 podloge su bile na travi. ali ako ti tako kazes.

4 u nizu je 4 u nizu i poenta je da imas sva 4 u istom trenutku. niko nije to napravio otkako imamo 3 podloge.
Jasno je da je Rod Laver trebao pobijedit Novaka Djokovica pa da mu uvazimo nesto od ovog sto je uradio za karijere ciju je polovinu haman zrtvovao da tenis postane ovo sto je danas.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 13 okt 2020, 11:42

LlullSergio je napisao/la:
13 okt 2020, 10:23
delinjo je napisao/la:
12 okt 2020, 23:56

Jes jes 250 su jako bitne :D
sve je bitno :kafa: :kafa: :kafa:
VOLIM ZELJEZNICAR!!

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 13 okt 2020, 11:45

lucky13 je napisao/la:
13 okt 2020, 10:31
da, opsti koncenzus je da je konors GOAT. kazu nole juri sedmice(na silu) a fed igra neke lijeve turnire da obori konorsa a taj rekord je kud i kamo manje znacajan od rekorda u sedmicama.
Po meni veci znacaj imaju te titule ukupno nego sedmice :thumbup: :kafa:
VOLIM ZELJEZNICAR!!

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.