RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

rodjenisa
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la rodjenisa » 15 jan 2015, 10:49

Kao sto se moze vidjeti ispravljena je greska administracije foruma i FK Velez je dobio svoj pdf.
Prije svega bih se zahvalio administraciji ali takodje i forumasima koji su nam dali podrsku prilikom nasih zahtjeva za ravnopravan status sa drugim temama koje ispunjavaju glavni kriterij tj. broj postova .
Iako je od juce nastala prava pometnja na temi Veleza i mnogi forumasi su se izjasnili da ne zele pisati dok nam se ne vrati ravnopravan status,s obzirom na novonastale okolnosti pozivam nasu RAju da se ponovo ukljuce u diskusije i da se reaktiviraju.
Volim te mama al ne kao Velez :bih: :bih:
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..

AlemC85
Kontakt:

FK Velež: Igrački kadar i transferi

Post Postao/la AlemC85 » 15 jan 2015, 11:01

Ovdje ćemo ubuduće pisati o igračkom kadru našeg kluba i svim transferima koji se dešavaju i koji će se dešavati.

zizu1991
Kontakt:

FK Velež : Omladinski pogon

Post Postao/la zizu1991 » 15 jan 2015, 11:29

Kako samo ime kaze, ovdje cemo pisati o bolnoj tacki nase svakodnevnice. O klupskoj politici u ovom identitetski bitnom dijelu kluba, rezultatima, uslovima, organizaciji.

Osjetite se pozvanim, i moralno i tehnicki.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

rodjenisa
Kontakt:

Re: FK Velež : Omladinski pogon

Post Postao/la rodjenisa » 15 jan 2015, 11:45

Gigant nas crveni @zizu 1991,momak koji sa toliko zara i ljubavi spominje nasu skolu fudbala.
Skola koja je bila prepoznatljiva sirom bivse drzave,nazalost trenutno na niskim granama.Pisacemo ovdje o tome i naravno zahtjevati da omladinski pogon bude visoko na listi prioriteta naseg kluba.

mobih
Kontakt:

Post Postao/la mobih » 15 jan 2015, 12:14

A sta su nam moderatora navalili na ledja... cak devet u odnosu na tri za zelju i sarajevo i dva za celika i slobodu... da nas stalno neko na oku drzi... ili vrijedimo 3-4 puta vise? :-)

VM22

zizu1991
Kontakt:

Re: Fk Velež: Igrački kadar i transferi

Post Postao/la zizu1991 » 15 jan 2015, 12:31

Kada se vec pominjao na nasoj, sada vec, osnovnoj temi za diskusije slucaj Skaljic i ekipa koja nas je napustila, red je da se malo dotaknem tog slucaja sa bitnim akcentom na Skaljica i njegovo ponasanje.

Moje misljenje je da se ekipa starosjedioca i Lassie-ja, ili ti trio fantastico sa megalomanom na celu aka Vladavicem, ponasala previse komforno u ovoj polusezoni koja je iza nas. Smatravsi FK Velež svojom cacevinom, znacajno su urusili atmosferu unutar ekipe koju je krasila kohezija i neopisivo zajednistvo u proljecnom dijelu proslogodisnjeg sampionata.

Bazicno razmisljanje mene, kao individue koja sebi daje za pravo da iznese odredjeni vid ove situacije koja je iza nas jeste Hebibovic i njegova reakcija koje nije bilo na akciju Uprave, i reakcija ovih ljudi koji su na osnovu starih zasluga i poznanstva dali sebi za pravo da se na takav nacin odnose prema dresu. Zvijezda u usponu, momak koji je sportista od glave do pete, prelazi preko toga, a ovi fb aktivisti prave dramu. Takve igrace ne zelim u ekip

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 15 jan 2015, 12:37

* Ekipi. Skaljic se ponio jako nezrelo, te pokazao i dokazao svoj nacin razmisljanja, i po ko zna koji put otisao bez adekvatnih racuna za svoje ponasanje. Feji se trebaju dati siroka ovlastenja za obracunavanje sa ovakvim intelektualnim i moralnim kapacitetima.

Jedina zamjerka koju imam je ostavljanje idiota Haurdica u rosteru, koji svojim odnosom prema dresu ne zasluzuje da ga se pusti 200km blizu Mostara.

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 15 jan 2015, 13:10

zizu1991 je napisao/la:* Ekipi. Skaljic se ponio jako nezrelo, te pokazao i dokazao svoj nacin razmisljanja, i po ko zna koji put otisao bez adekvatnih racuna za svoje ponasanje. Feji se trebaju dati siroka ovlastenja za obracunavanje sa ovakvim intelektualnim i moralnim kapacitetima.

Jedina zamjerka koju imam je ostavljanje idiota Haurdica u rosteru, koji svojim odnosom prema dresu ne zasluzuje da ga se pusti 200km blizu Mostara.
Dotakao si se nekih stvari u ova dva posta sa kojima se potpuno slazem.
Ako su imali dobre namjere,nasi domicilni Velezovci su morali drugacije reagovati.Morali su biti predvodnici pozitivne atmosfere i nosioci najtezeg bremena obaveza u Velezu za ovu takmicarsku sezonu.Ako smo imali za cilj Evropu,a jesmo, ako ni zbog cega drugog onda zbog RAje su morali dati svoj igracki i ljudski maximum.To je bila njihova moralna obaveza,a oni predvodnici javasluka i bancenja.
Mislim da je ovo prilika da se restartuje ekipa,podmladi i pojaca ciljano kako je Feja izjavio sa tri igraca.Napadac,lijevi bek i stoper.Kako kaze @zizu dati Feji siroka ovlastenja i polahko graditi ekipu za iduce godine.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 15 jan 2015, 13:15

3-4 puta ste opasniji ;)

biće i to raspoređeno, dok se stvari poslože.

mobih
Kontakt:

Post Postao/la mobih » 15 jan 2015, 13:26

admin je napisao/la:3-4 puta ste opasniji ;)

biće i to raspoređeno, dok se stvari poslože.

:kafa:

AlemC85
Kontakt:

FK Velež: Stadion i infrastruktura

Post Postao/la AlemC85 » 15 jan 2015, 13:26

Ovdje ćemo pisati o našem stadionu u Vrapčićima koji se nezvanično zove stadion Fk Velež, o trenutnom stanju na istom, i najavljenim planovima za njegovu daljnju izgradnju.

Također ćemo pisati i o abd budućem stadionu u Sjevernom Logoru, koji bi se trebao graditi u budućnosti.

Za početak bi zamolio nekoga da postavi makete oba stadiona. ;)

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 15 jan 2015, 13:30

Evo spominje se dolazak Dedića iz Čelika, veznjak po vokaciji. Čini mi se da je jedan od najboljih igrača Zeničana. Šta mislite da li bi nam bio od koristi?

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 15 jan 2015, 13:37

AlemC85 je napisao/la:Evo spominje se dolazak Dedića iz Čelika, veznjak po vokaciji. Čini mi se da je jedan od najboljih igrača Zeničana. Šta mislite da li bi nam bio od koristi?
Bit će sigurno veliko pojačanje. Treba malo i Blagojevića rasteretit na sredini, a i ne vjerujem da će uprava dovodit neka velika pojačanja jer se ulaže u stadion. Nek dovedu ovoga Dedića, 2-3 mlada igrača i još kojeg našeg juniora forsirat.

AlemC85
Kontakt:

Re: Fk Velež: Stadion "Fk Velež"

Post Postao/la AlemC85 » 15 jan 2015, 13:48

Novi projekti u Vrapčićima
Stadion Veleža dobija krov i reflektore

Kraj kalendarske godine pogodan je trenutak za sumiranje protekle godine, a čelnici mostarskog Veleža odlučili su svoje financijsko poslovanje podijeliti s javnošću.

"Prije tri godine budžet kluba je iznosio oko 800.000 KM, a ove sezone iznosi oko 1.200.000 KM. On je rastao iz sezone u sezonu i došao do ovog iznosa. Opredjeljenje kluba je da se bori za izlazak u Evropu, što podrazumjeva da se mora povećati budžet. Na godišnjem nivou izdvajanja grada Mostara iznose 15.000 KM, dok su izdvajanja iz budžeta HNK prosječno 80.000 KM na godišnjem nivou. Sva preostala sredstva pronalazimo putem prijatelja kluba i sponzora. To nije nimalo jednostavan zadatak. Ovom prilikom moram istaći zaista nesebičnu i požrtvovanu pomoć prijatelja kluba na obezbjeđivanju ovih sredstava", istakao je za klupsku stranicu predsjednik kluba, Adis Čevra.

Velež će u narednom periodu dio novca usmjeriti i na završetak izgradnje pomoćnog terena s vještačkom travom, a u planu je i postavljanje reflektora, te natkrivanje tribine.

"U sezoni 2016/2017 svaki član Premijer lige BiH morat će imati natkrivene tribine i reflektore. Nažalost propisi nemaju razumijevanja da je Velež svoj stadion praktično podigao sa nule. Zato u narednih godinu dana, pošto se licenca za sezonu 2016/2017 izdaje do marta 2016. godine, moramo napraviti reflektore i postaviti krov na tribinama", dodaje Čevra.

Rođene će ovi radovi koštati skoro milion konvertibilnih maraka.

"Definitivno grad Mostar mora stati iza Veleža i financijski pomoći ove aktivnosti, a pogotovo što je svojim maćehinskim odlukama u prošlosti grad doveo Velež u nepovoljnu situaciju i ostavio ga da se sam snalazi za teren i sve ostale prateće sadržaje koji su neophodni za regularno natjecanje. Ipak, vjerujem da je Velež, obzirom na svoju tradiciju i ugled, klub od interesa za grad, za regiju i da je važan i njima, a ne samo svojim navijačima i ljudima koji pomažu klub, bilo kao članovi Uprave ili su prijatelji kluba", zaključio je Čevra u razgovoru za Veležovu službenu stranicu.

ss.ba

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 15 jan 2015, 14:14

Vezano za ugovore koji su potpisani s juniorima, i njihovo prikljucivanje pripremama prvog tima, od strane Feje ocekujem maksimalnu ozbiljnost u odnosu i ophodjenju prema talentovanim djecacima uslovno receno. Nadam se da ce strucni stab na celu s trenerom pokazati materinski, a ne macehinski odnos, te da ce takav nacin postati pravilo u svim strukturama i nivoima kluba vezanim za nasu djecu.

OVI MOMCI SU NASA NAJVECA POJACANJA. DOBRODOSLI SINOVI MOSTARA!

mikki21
Kontakt:

Post Postao/la mikki21 » 15 jan 2015, 14:16

vm22 je napisao/la:
AlemC85 je napisao/la:Evo spominje se dolazak Dedića iz Čelika, veznjak po vokaciji. Čini mi se da je jedan od najboljih igrača Zeničana. Šta mislite da li bi nam bio od koristi?
Bit će sigurno veliko pojačanje. Treba malo i Blagojevića rasteretit na sredini, a i ne vjerujem da će uprava dovodit neka velika pojačanja jer se ulaže u stadion. Nek dovedu ovoga Dedića, 2-3 mlada igrača i još kojeg našeg juniora forsirat.
zavisi sta nam je cilj, ako je cilj da druga polusezona prodje kao prva, to jest neki prosjek, onda su ove ja bi rekao prinove a ne pojacanja to sto nam treba! moze se sa ovom ekipom ostati na nekoj 6-7 poziciji na tabeli do kraja prvenstva jer kvaliteta za to sigurno i ovaj danasnji kadar ima.. ali ako je to cilj i normalno uz to radovi na stadionu onda se mora obratit velika paznja na afirmaciju mladi igraca koji su pod cetverogodisnjem ugovoru! znaci davat prostora isicu, pezi, cemalovicu i tolicu da steknu sto vise premierligaskog iskustva da bi vec od sljedece sezone imali mlade ali konkurentne igrace od kojih bi se moglo zaradit prodajom za 3-4 godine.. iz uprave i dalje tvrde da je evropa cilj a za to nemamo dovoljno jak igracki kadar, zato bi iz uprave trebali korigovat ciljeve za ovu sezonu sto prije i javno ih objavit ili nekim cudom dovest 2-3 ekstra pojacanja u ovom prelaznom roku da bi i dalje bilo nade da se do te evrope moze doc.. medju ostalim se evo spominje bekic, za mene bi on bio odlicno pojacanje i bas taj tip centarfora koji nasoj ekipi fali! na stranu sto je momak igrao za kone, meni licno stvarno i nesmeta i nije problem sto je oblacio njihov dres dok god bude davao zadnji atom snage u nasem! momak je brz i pokretan a ima i fine visine, znaci opisom bas onaj tip centarfora koji nama fali vec nekoliko sezona...

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 15 jan 2015, 14:21

apsolutno sam za afirmaciju ove četvorke koja je priključena prvom timu. :thumbup:

pa yebem mu miša toliko pričamo o našoj djeci a ne daje im se prilika da igraju. :x

mikki21
Kontakt:

Post Postao/la mikki21 » 15 jan 2015, 14:38

AlemC85 je napisao/la:Novi projekti u Vrapčićima

Kraj kalendarske godine pogodan je trenutak za sumiranje protekle godine, a čelnici mostarskog Veleža odlučili su svoje financijsko poslovanje podijeliti s javnošću.

"Prije tri godine budžet kluba je iznosio oko 800.000 KM, a ove sezone iznosi oko 1.200.000 KM. On je rastao iz sezone u sezonu i došao do ovog iznosa. Opredjeljenje kluba je da se bori za izlazak u Evropu, što podrazumjeva da se mora povećati budžet. Na godišnjem nivou izdvajanja grada Mostara iznose 15.000 KM, dok su izdvajanja iz budžeta HNK prosječno 80.000 KM na godišnjem nivou. Sva preostala sredstva pronalazimo putem prijatelja kluba i sponzora. To nije nimalo jednostavan zadatak. Ovom prilikom moram istaći zaista nesebičnu i požrtvovanu pomoć prijatelja kluba na obezbjeđivanju ovih sredstava", istakao je za klupsku stranicu predsjednik kluba, Adis Čevra.

Velež će u narednom periodu dio novca usmjeriti i na završetak izgradnje pomoćnog terena s vještačkom travom, a u planu je i postavljanje reflektora, te natkrivanje tribine.

"U sezoni 2016/2017 svaki član Premijer lige BiH morat će imati natkrivene tribine i reflektore. Nažalost propisi nemaju razumijevanja da je Velež svoj stadion praktično podigao sa nule. Zato u narednih godinu dana, pošto se licenca za sezonu 2016/2017 izdaje do marta 2016. godine, moramo napraviti reflektore i postaviti krov na tribinama", dodaje Čevra.

"Definitivno grad Mostar mora stati iza Veleža i financijski pomoći ove aktivnosti, a pogotovo što je svojim maćehinskim odlukama u prošlosti grad doveo Velež u nepovoljnu situaciju i ostavio ga da se sam snalazi za teren i sve ostale prateće sadržaje koji su neophodni za regularno natjecanje. Ipak, vjerujem da je Velež, obzirom na svoju tradiciju i ugled, klub od interesa za grad, za regiju i da je važan i njima, a ne samo svojim navijačima i ljudima koji pomažu klub, bilo kao članovi Uprave ili su prijatelji kluba", zaključio je Čevra u razgovoru za Veležovu službenu stranicu.

ss.ba
ovo je najbolji nacin skracivanja lige, ko moze napravit infrastrukturu bujrum nek igra, ko nemoze druga liga i gotovo... sad su vazni navijaci i domaci i u dijaspori, prijatelji kluba i sponzori! da svak odradi svoj dio da ovo prodje sto bezbolnije sa skupljanjem para da bi se napravili krov i reflektori! a onda kao nagrada za sve nas na tribinama kad se sve to zavrsi nikad vise tekma na 50 stepeni u augustu gdje navijaci prokuhaju gledajuci a kamoli igraci igrajuci.. niti pokisnut ko misevi u oktobru-novembru i martu-aprilu.. samo se nadam da ce se planski to sve radit i da ce se napravit planski crtez gdje ce se i buduce prosirivanje i rekonstrukcija tribina uzimat u obzir a ne samo da se to nekako nabaci jer uskoro ce sigurno i vip loze i ostali zahtjevi uefe morat bit ispunjeni da bi nastupali u ligi..

SipakUlicar1922
Kontakt:

Post Postao/la SipakUlicar1922 » 15 jan 2015, 15:11

mikki21 je napisao/la:

ss.ba
ovo je najbolji nacin skracivanja lige, ko moze napravit infrastrukturu bujrum nek igra, ko nemoze druga liga i gotovo... sad su vazni navijaci i domaci i u dijaspori, prijatelji kluba i sponzori! da svak odradi svoj dio da ovo prodje sto bezbolnije sa skupljanjem para da bi se napravili krov i reflektori! a onda kao nagrada za sve nas na tribinama kad se sve to zavrsi nikad vise tekma na 50 stepeni u augustu gdje navijaci prokuhaju gledajuci a kamoli igraci igrajuci.. niti pokisnut ko misevi u oktobru-novembru i martu-aprilu.. samo se nadam da ce se planski to sve radit i da ce se napravit planski crtez gdje ce se i buduce prosirivanje i rekonstrukcija tribina uzimat u obzir a ne samo da se to nekako nabaci jer uskoro ce sigurno i vip loze i ostali zahtjevi uefe morat bit ispunjeni da bi nastupali u ligi..
Slazem se ali da vazi za sve klubove osim FK Velez!!!
Zasto?....jednostavno, jedini smo klub koji je krenuo od nule. Nas nemogu svrstati u isti kos kao i druge ekipe. Neka gospoda iz FSBIH fino UEFA:i pa neka nas malo "poguraju" ako ce to i za nas vaziti. Dok smo mi ulagali u infrastrukturu druge ekipe su ulagale u igrace i izlazili na evropsku scenu i klepali lovu. Najlakse je ukrasti stadion i uloziti pare u igrace. Onda nemoze vaziti isto za sve ekipe.
Prkosni i Ponosni od 1922

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 15 jan 2015, 15:14

SipakUlicar1922 je napisao/la:
mikki21 je napisao/la:

ss.ba
Slazem se ali da vazi za sve klubove osim FK Velez!!!
Zasto?....jednostavno, jedini smo klub koji je krenuo od nule. Nas nemogu svrstati u isti kos kao i druge ekipe. Neka gospoda iz FSBIH fino UEFA:i pa neka nas malo "poguraju" ako ce to i za nas vaziti. Dok smo mi ulagali u infrastrukturu druge ekipe su ulagale u igrace i izlazili na evropsku scenu i klepali lovu. Najlakse je ukrasti stadion i uloziti pare u igrace. Onda nemoze vaziti isto za sve ekipe.
Vjeruj mi da bi to mnogi htjeli ali mogu samo sanjati. Ovo što UEFA traži će se 100% ispuniti, a za druge boli me briga. :kafa:

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.