Pomoc u vezi PC-a

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

miki_92
Kontakt:

Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la miki_92 » 25 mar 2013, 16:20

neo je napisao/la:Mozda si nasao u pola cijene, ali sporij :)
to sam i ja htio napisat, ako vec uzimas takav racunar grehota je ne ubacit u njega SATA III HD :mrgreen:
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

reeds
Kontakt:

Post Postao/la reeds » 25 mar 2013, 17:10

miki_92 je napisao/la:
neo je napisao/la:Mozda si nasao u pola cijene, ali sporij :)
to sam i ja htio napisat, ako vec uzimas takav racunar grehota je ne ubacit u njega SATA III HD :mrgreen:
evo ovakav je hard disk, msilite da je dobar? nemam vise para za skuplji jbg :( :)

WD caviar green 1tb; WD10EARS, 64 MB SATA 2

slika

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 25 mar 2013, 17:22

ti rece da je HD oko 210 KM, skupo je to za SATA II disk, imas u imel-u SATA III HD od 1TB 150 KM ;)
http://shop.imel.ba/Tvrdi-Disk-WD-Cavia ... 18886.aspx
jeftiniji a i brzi
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

neo
Kontakt:

Post Postao/la neo » 25 mar 2013, 17:26

SSD way to go :D Prije bi njega od 120GB kupio nego bilo koji drugi od 1TB :)
"It's one of premier league's oldest lessons .
NEVER WRITE MANCHESTER UNITED OFF"

Blue_He4rt
Kontakt:

Post Postao/la Blue_He4rt » 27 mar 2013, 22:28

Drugi put cu postaviti pitanje :mrgreen:

Ima li jos tko problema sa "content encoding" errorom ? Moram restartovati kompjuter cim se pojavi.Nije moguce otvoriti ni jedan tab poslije niti reload-irati stranicu. :shock: :?:
Chelsea F.C.

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 28 mar 2013, 07:44

neo je napisao/la:SSD way to go :D Prije bi njega od 120GB kupio nego bilo koji drugi od 1TB :)
zavisi kako kome
meni jedan hdd od 1tb bi sjeo ko budali samar
ssd bi sluzio za sistem i eventualno za neku igru za brzi loading a ostalo za hdd, ali ne bilo kakav hdd, naravno min sa 7200rpm 32mb

Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 28 mar 2013, 20:02

pa jel imas zadnju verziju Mozille, jesi brisao cache, cookies, history? zadnji flash player?

wtf? gdje nestade onaj post?

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 28 mar 2013, 23:57

Poslednja verzija ABB..fine readera ili kako se vec zove mamu mu :mrgreen: ?

Ne treba mi link, samo info
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 29 mar 2013, 01:25

U mene je pc slabiji nego u nekoga smartphone. Imam ga godinama i ne žalim bacati pare na novu centralnu. Tako mi je jak pc da mi ne može emulator od Ds-a :lol:

Kako sam prestao igrati aktivno igre prije par godina pc služi samo za gledanje serija a i to je gadno kada je bolja slika onda štopa. :lol: :lol: :lol:

Prije par godina stroj bio, sada vrijedi manje od one kante za smeće što se ima kupiti u tržnim centrima.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 29 mar 2013, 01:29

Neutral je napisao/la:U mene je pc slabiji nego u nekoga smartphone. Imam ga godinama i ne žalim bacati pare na novu centralnu. Tako mi je jak pc da mi ne može emulator od Ds-a :lol:

Kako sam prestao igrati aktivno igre prije par godina pc služi samo za gledanje serija a i to je gadno kada je bolja slika onda štopa. :lol: :lol: :lol:

Prije par godina stroj bio, sada vrijedi manje od one kante za smeće što se ima kupiti u tržnim centrima.
Frajer rutinski opisa moj racunar.

Meni stopa youtube kad je na 360 namjesteno, moram na 240 smanjit, i molit boga da vidim nesto. Cak nekad i na 240 zna stopat ako je jedina opcija. Ako mi se nekad recimo bas gleda neki video, al ono bas, skinem ga sa IDM, i onda ga ko hadzo pregledam u BS Playeru. :lol:

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 29 mar 2013, 01:41

U mene može nekako na 360, 480 već štopa a dalje misaona imenica. :lol:

Imao svojevremeno commodore 128, pa sigurno među prvima u BiH pentium I :mrgreen: , kasnije ovaj pc. Nakon par godina imam najgori pc u BIH koji ima pristup internetu, no i to je uspijeh. Sjetih se vremena kada je 16, 32mb rama bilo awesome. Ubaciš cd i gledaš klip od par minuta je bilo :o

Najgore je kada se pojavi neka reklama dok gledam youtube, od klipa nema ništa pa lagano refresh dok se pojavi bez reklame. :lol:

[youtube][/youtube]

Ko je ovo igrao, koliko sam samo sati play sensible soccera, sierra soccera itd 8-)
Zadnja izmjena: Neutral, dana/u 29 mar 2013, 01:45, ukupno mijenjano 1 put.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 29 mar 2013, 01:45

adblock majka. mane reklama vec godinu dana :mrgreen:

mene vecinom graficka ****. agp ulaz, ne mogu nac prave drajvere za nju, pa se patim ovako.

al bitno da je usminkan ostatak, ono led monitor, bezicni mis i ti fazoni, za kad gosti dodju :mrgreen: :mrgreen:

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 29 mar 2013, 01:49

:lol: :lol: :lol:

Bila mi je grafička od 128mb, pa kasnije zbavio od 256. Svojevremeno sam imao tv karticu, pa onda kupio jednu sa teletekstom što je u to vrijeme bilo :o
Htio sam neonke ugraditi jer sam to vidio kod frenda. Ljudi napucavali golf II a ja PC. Imao sam 5.1 sounds system i pucao se NFS-a sa muzikom pojačanom do kraja vozeći svoj ljubičast SLR. Lijepa stara vremena.

Inače, pc mi je 1.4gz (može 1.8 ja smanjio radi fore), giga rama, 256 smeće grafička, dva monitora, jedan je više tv pa kada mi dosadi stavim ga jer ima viška par inči. Hard disk 80gb, beat that :mrgreen:

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 29 mar 2013, 01:56

procesor 1.7, 512mb rama, 512mb graficka (sa krivim drajverima u nedostatku pravih), 80gb HDD, neispravan dvdrom.

al mi i ne treba bolji iskreno, msm ne igram igrica maltene, ne nadrkavam se previse sa nekim glupim pizdarijama tipa fensi teme i ta sranja. jedino sto imam itunes instaliran, sto dosta usporava racunar, al jbg.

al **** me svak, dan kad dobijem novi, ima da ovaj polijem benzinom i zapalim. a prethodno cu ga sjekirom prvo pomilovat. :mrgreen:

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 29 mar 2013, 02:01

Dva dvdrom, Lg i Asus. Joj, jesam i ja bacao pare na gluposti. DVD pržilicu sam platio posebno oko 80-100km negdje :lol: Asus-ova poludila, sama se otvara zatvara, lijeno mi je totalno isključiti. Pala mi je centralna i izbio sam usb portove :lol: Ima uvalu od udarca šakom jer sam zgino na igrici. Najjača stvar od svega su bili crt monitori. 3 sam zijanio šakama radi igrica. Jedan miš je nastradao, 1 tastatura hmm i to je to. :mrgreen:

Srećom sada sam smiren čovjek :D

Ako budem već nekad nešto kupovao onda će to biti da valja u rangu i-7 , ništa i-5 smeće.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 29 mar 2013, 02:04

Al sto je najjace, odnosno najtuznije, imam dva ispravna usb porta, oba nazad. Eh fazon, i tastatura i mis mi na usb, pa kad zelim recimo joystick, bluetooth ili usb od telefona ustekat moram vadit ovu tastaturu, i ustekat onu sto sam je prije deset godina koristio. One bijele, stare. Odnosno sad je vise smedja i zuta. :lol: :lol:

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 29 mar 2013, 02:07

I u mene su dobri ti sa zada, ove što sam izvalio su bili sa strane. Da i ja ispričam taj tužni slučaj. Miš i tastatura oba na usb bila. Kada sam želio format pc ono piše odakle želite format (har ddisk, dvd blabla), naravno sa dvd-a. I onda piše kliknite bilo koju tipku za početak i ne može tastatura :lol: Znači samo gore dole i jednom enter i prestane raditi. Tako da sam zbavio old school miš i tastaturu i format sam pc.

Koristio sam avg kao anti-virus, validan je bio do 2017, no uzima mi previše rama i sada sam na ovom smeću od avire što je skoro pa tu negdje.

Da mas vidi Bill dao bi nam svoj i-50 pc :mrgreen:

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 29 mar 2013, 02:09

Valjal šta taj itunes?Evo instalirao sam.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 29 mar 2013, 02:11

LBJ MVP je napisao/la:Valjal šta taj itunes?Evo instalirao sam.
Moze biti vrlo koristan za organizaciju i slusanje muzike.

vopi
Kontakt:

Post Postao/la vopi » 29 mar 2013, 04:15

Donnie Darko je napisao/la:
Neutral je napisao/la:U mene je pc slabiji nego u nekoga smartphone. Imam ga godinama i ne žalim bacati pare na novu centralnu. Tako mi je jak pc da mi ne može emulator od Ds-a :lol:

Frajer rutinski opisa moj racunar.

Meni stopa youtube kad je na 360 namjesteno, moram na 240 smanjit, i molit boga da vidim nesto. Cak nekad i na 240 zna stopat ako je jedina opcija. Ako mi se nekad recimo bas gleda neki video, al ono bas, skinem ga sa IDM, i onda ga ko hadzo pregledam u BS Playeru. :lol:
+1... :lol:

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.