http://www.sarajevo-x.com/sport/nogomet ... /110414010Put ka ukidanju suspenzije
Imenovani članovi komiteta za normalizaciju NS BiH
Poznata su imena koja su ušla u Komitet za normalizaciju koji bi trebao riješiti problem u kojem se nalazi NS BiH, a koji su suspendovali i FIFA i UEFA.
Kako je javila BHT, FIFA je u Komitet imenovala sljedeće ljude: Ivica Osim, Darko Ljubojević, Elvedin Begić, Dragan Kulina, Ivan Beus i Sead Kajtaz.
O Ivici Osimu, jednom od najvećih stručnjaka s ovih prostora sve se već zna. Darko Ljubojević je sportski direktor banjalučkog Borca, a Elvedin Begić oficir za bezbjednost NS BiH.
Dragan Kulina je predsjednik FK Slavija. Zanimljivo je da je Kulinu krajem 2009. Disciplinska komisija Nogometnog saveza BiH kaznila zabranom vršenja funkcije godinu zbog fizičkog napada na kontrolora suđenja Marka Mrkića nakon utakmice 11. kola Premijer lige Slavija - Olimpik.
Ivan Beus je direktor Zrinjskog, a Sead Kajtaz proslavljeni nogometaš mostarskog Veleža.
Komitet, između ostalog, ima zadatak pripremiti i sazvati Generalnu skupštinu Saveza, na kojoj delegati trebaju usvojiti Statut NS BiH i odlučivati o svim njegovim stavkama, najdalje do 26. maja 2011. Ukoliko se ispoštuju zadaci koje je naložila FIFA, suspenzija bi mogla biti ukinuta odmah po donošenju novog Statuta, što znači da bi reprezentacija BiH nesmetano mogla nastaviti s kvalifikacijama za EURO 2012, 3. juna protiv Rumunije.
Nogometni savez BiH
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
- bordo_Sarajevo
- Kontakt:
Re: Nogometni savez BiH
Sjever pamti te, PULJICU VEDRANE !!
Bosna I Hercegovina repka svetinja, FK Sarajevo svetinja, KK Bosna, RK Bosna !!!!!!!
nisi sa topom, sto mislis da ces moc sad ?!..
Srebrenica-11-07-1995-never forget, never forgive !!
Bosna I Hercegovina repka svetinja, FK Sarajevo svetinja, KK Bosna, RK Bosna !!!!!!!
Ovaj Kulina mi se nikako ne sviđa. Čim je to kažnjavano...bordo_Sarajevo je napisao/la:http://www.sarajevo-x.com/sport/nogomet ... /110414010Put ka ukidanju suspenzije
Poznata su imena koja su ušla u Komitet za normalizaciju koji bi trebao riješiti problem u kojem se nalazi NS BiH, a koji su suspendovali i FIFA i UEFA.
Kako je javila BHT, FIFA je u Komitet imenovala sljedeće ljude: Ivica Osim, Darko Ljubojević, Elvedin Begić, Dragan Kulina, Ivan Beus i Sead Kajtaz.
O Ivici Osimu, jednom od najvećih stručnjaka s ovih prostora sve se već zna. Darko Ljubojević je sportski direktor banjalučkog Borca, a Elvedin Begić oficir za bezbjednost NS BiH.
Dragan Kulina je predsjednik FK Slavija. Zanimljivo je da je Kulinu krajem 2009. Disciplinska komisija Nogometnog saveza BiH kaznila zabranom vršenja funkcije godinu zbog fizičkog napada na kontrolora suđenja Marka Mrkića nakon utakmice 11. kola Premijer lige Slavija - Olimpik.
Ivan Beus je direktor Zrinjskog, a Sead Kajtaz proslavljeni nogometaš mostarskog Veleža.
Komitet, između ostalog, ima zadatak pripremiti i sazvati Generalnu skupštinu Saveza, na kojoj delegati trebaju usvojiti Statut NS BiH i odlučivati o svim njegovim stavkama, najdalje do 26. maja 2011. Ukoliko se ispoštuju zadaci koje je naložila FIFA, suspenzija bi mogla biti ukinuta odmah po donošenju novog Statuta, što znači da bi reprezentacija BiH nesmetano mogla nastaviti s kvalifikacijama za EURO 2012, 3. juna protiv Rumunije.
Čelik Zenica 1945
- bordo_Sarajevo
- Kontakt:
al smo dobili Ivicu OsimaNimla_RZ je napisao/la:
Ovaj Kulina mi se nikako ne sviđa. Čim je to kažnjavano...

pa kažnjavan je zbog napada na sudiju kako piše u tekstu ... 2+2Nimla_RZ je napisao/la:Ovaj Kulina mi se nikako ne sviđa. Čim je to kažnjavano...bordo_Sarajevo je napisao/la:http://www.sarajevo-x.com/sport/nogomet ... /110414010Put ka ukidanju suspenzije
gruezi je napisao/la:nije nasa krivica sto vecina hrvata nece da igra za bih... ko god je citao izjavu bunoze gordana
može link za izjavu bunoze ?
-
- Kontakt:
Znam za sve ove osim za ovog Elvedina Begića. Šta je on? Security u zgradi NFSBiH???
Sve nas veže plava boja i bratstvo klubova naših - LONDON CHELSEA FC - INTERNAZIONALE MILANO FC - SS LAZIO ROMA - GLASGOW RANGERS FC - HAMBURGER SV - GNK DINAMO ZAGREB - FK ŽELJEZNIČAR SARAJEVO - KKS LECH POZNAN
- bordo_Sarajevo
- Kontakt:
http://www.sportsport.ba/ino_fudbal/bun ... resa/55059thulkazal je napisao/la:gruezi je napisao/la:nije nasa krivica sto vecina hrvata nece da igra za bih... ko god je citao izjavu bunoze gordana
može link za izjavu bunoze ?
nek mu je sretno u daljnoj karijeri..
Bravo!!! Koji glupanthulkazal je napisao/la:pa kažnjavan je zbog napada na sudiju kako piše u tekstu ... 2+2Nimla_RZ je napisao/la:

Čelik Zenica 1945
- Megamon
- Kontakt:
Ko zna mozda ponovo zapjevamo za vrijeme Kulina bana i lijepih dana

Kada dodje sudnji dan, kad' dusa napusti tijelo Bog ce da nam kaze da je krep'o Zeljo, na taj dan sve plave boje se gase, a ostat ce BORDO da lijepi Dzenet krase!
Teško, pa ovaj Elvedin direktor aerodroma u Sarajevu.Megamon je napisao/la:Ko zna mozda ponovo zapjevamo za vrijeme Kulina bana i lijepih dana![]()

Čelik Zenica 1945
-
- Kontakt:
ovaj komitet ce uraditi sigurno ono sto im uefa kaze i naredi , tako da je to dobro ali opet ce na kraju sve zavisiti od skupstine saveza koja ce opet morati glasati da usvoji statut,tako da na neki nacin sve opet zavisi od samih nas,tj njih u savezu.
mah nije glupan ... iznerviranost zbog sudije nema granica još kada znas da je potplaćen ...Nimla_RZ je napisao/la:Bravo!!! Koji glupanthulkazal je napisao/la:pa kažnjavan je zbog napada na sudiju kako piše u tekstu ... 2+2Nimla_RZ je napisao/la:
- Probisvjet
- Kontakt:
Dobar komitet! Mozda ima supaka, al' nema terorista!
Ivica Osim najjace ime!

Ivica Osim najjace ime!
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.
- Denis Ispušlić
- Kontakt:
Zamolio bih nekog Muslimana (Bosnjaka,Bosanca,ili kako vec,da se ne uvrijedi...),da mi objasni koji bi to Srbin iz BiH trebao igrati za BiH a da je izabrao Srbiju?
Naravno,mislim na aktuelni trenutak, a ne ratni period i neposredno poslije rata kad su Fekija i Palju htjeli tuci u Banjaluci jer su igrali za BiH?
Naravno,mislim na aktuelni trenutak, a ne ratni period i neposredno poslije rata kad su Fekija i Palju htjeli tuci u Banjaluci jer su igrali za BiH?
ŽEPČE 2005.
NIKAD ZABORAVITI,NIKAD OPROSTITI!!!
I ko mu brani da igra za BiH? Nikobordo_Sarajevo je napisao/la: http://www.sportsport.ba/ino_fudbal/bun ... resa/55059
nek mu je sretno u daljnoj karijeri..
Je li pozivan? Jeste
je li se odazvao? Nije
Je li zato i on od onih ugrozenih? Nije
Je li mu neko kriv zbog toga? Nije
Hoce covjek da igra za drugu drzavu. Nek igra sta nas briga, samo neka ne se*** kasnije o nekoj ugrozenosti kao ovi iz listice, citluka, sokoca...
@Denis?? ne kontam tvoje pitanje
Banjalucanin Neven SuboticDenis Ispušlić je napisao/la:Zamolio bih nekog Muslimana (Bosnjaka,Bosanca,ili kako vec,da se ne uvrijedi...),da mi objasni koji bi to Srbin iz BiH trebao igrati za BiH a da je izabrao Srbiju?
Ivica Osim: Izvinite, ali ko ste vi Elvedine, ja vas ne poznajem?
Elvedin Begić: Kako me ne znaš Ivice, ja sam oficir za bezbjednost u savezu, čuvao sam dosadašnje šefove u savezu. Isto tako ja sam i direktor aerodroma Sarajevo pa mi je ovaj komitet u koji su me pozvali sada treći posao. Jako sam zaposlen čovjek! Ako ništa, imat ćeš besplatne letove od mene Ivice!
Da se naježiš!
Elvedin Begić: Kako me ne znaš Ivice, ja sam oficir za bezbjednost u savezu, čuvao sam dosadašnje šefove u savezu. Isto tako ja sam i direktor aerodroma Sarajevo pa mi je ovaj komitet u koji su me pozvali sada treći posao. Jako sam zaposlen čovjek! Ako ništa, imat ćeš besplatne letove od mene Ivice!
Da se naježiš!

- Denis Ispušlić
- Kontakt:
On je kao dijete,sa 2-3 godine otisao iz Kulasa (nema veze sa Banjalukom,samo je tu rodjen jer tamo nemaju porodiliste),tako da nije prosao nijednu mladu selekciju BiH i logicnije bi bilo da je izabrao USA ili Njemacku nego BiH!Banjalucanin Neven Subotic
ŽEPČE 2005.
Zato je imao veze sa srbijomDenis Ispušlić je napisao/la:On je kao dijete,sa 2-3 godine otisao iz Kulasa (nema veze sa Banjalukom,samo je tu rodjen jer tamo nemaju porodiliste),tako da nije prosao nijednu mladu selekciju BiH i logicnije bi bilo da je izabrao USA ili Njemacku nego BiH!Banjalucanin Neven Subotic

Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...
¸Nije poenta sad nabrajat pojedinacne slucajeve onih koji su odabrali dresove susjednih zemalja,to jednostavno odlucuje srce (ili mozda novac),ne moze se neko jednostavno natjerati da voli Bosnu i nasu reprzentaciju,ko hoce,hoce,ko nece nece,ali nemoze se kasnije govoriti o "majorizaciji",sami su odabrali.Denis Ispušlić je napisao/la:Zamolio bih nekog Muslimana (Bosnjaka,Bosanca,ili kako vec,da se ne uvrijedi...),da mi objasni koji bi to Srbin iz BiH trebao igrati za BiH a da je izabrao Srbiju?
PS. Prije ovog nesretnog rata sam navijao za Borac,i sad ga nekako simpatisem,samo mi ga pojedinci sa vase strane malo pomalo udaljavaju od srca.

Bosanac u srcu,dusi i u gacama!!!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 15 gostiju.