Ivaylo Petev

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Treba li Ivaylo Petev ostati selektor reprezentacije BiH?

Anketa je završila: 27 maj 2022, 23:49.

Da
23
22%
Ne
80
78%

Ukupno glasova: 103

DamirT
Kontakt:

Re: Ivaylo Petev

Post Postao/la DamirT » 27 mar 2022, 11:32

Arnelv52 je napisao/la:
27 mar 2022, 11:23
Wanderson je napisao/la:
27 mar 2022, 10:37
Arnelv52 je napisao/la:
27 mar 2022, 10:09
Prepustili smo uspjeh reprezentacije bacanju kocke i to nam se sad vraća. U domaću ligu je trebalo početi ulagat još 1995. ili najkasnije 2002. da bi danas imali neke rezultate.

Ako smo pametni sad ćemo to uraditi. To bi značilo da na kratki rok vjerovatno opet kao i do sada nećemo imati rezultate ali će nam se na dugi rok itekako isplatiti.

Ovo što danas imamo od reprezentacije je "ako se šta pojavi u dijaspori." Igrači koji su odrasli vani trebaju još malo da pojačaju ekipu a ne da nam budu temelj na kojem planiramo.
Na koji nacin da se ulozi u nasu ligu?
Ne treba misliti da pare mogu riješiti sve pa gledati samo da upumpamo pare nego je to trebala da bude cjelovita strategija na nivou nogometnog saveza (sad zvučim k'o Šefik Džaferović ali moram).

Edukacija trenera, obnova terena i tako te stvari su već poznata stvar ali isto tako moralo se ulagati u mladje uzraste - da se dovedu najbolje svjetske prakse iz cijelog svijeta ovde kod nas i to na nivou saveza: pr radi da svaki klub ide u Milan i Barcelonu da razgovara o tome kako njihova djeca treniraju je skupo i neefikasno ali se moglo sa nivoa saveza to napraviti i ovde, u naš fudbal, donijeti sva ta znanja koja imaju europske nogometne akademije.

Ali prije svega treba sjesti sa svim sudionicima iz industrije fudbala u BH i popričati - od trenera, trenera mladjih kategorija, igrača, klubova, menadžera i svih ostalih da se vidi kako se može napraviti dva proizvoda: bh fudbal i bh igrač. Sjesti i pričati a ne raditi kako neko misli da treba da radi ili što je u nas čest slučaj kako je najlakše.
Ma da su otisli do Zagreba da malo prouce kako radi Dinamo,nista vise.Al valja platit put.Otisli bi ako ih neko zovne dzaba da dodju.Stoka
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 27 mar 2022, 11:40

Arnelv52 je napisao/la:
27 mar 2022, 11:23

Ne treba misliti da pare mogu riješiti sve pa gledati samo da upumpamo pare nego je to trebala da bude cjelovita strategija na nivou nogometnog saveza (sad zvučim k'o Šefik Džaferović ali moram).

Edukacija trenera, obnova terena i tako te stvari su već poznata stvar ali isto tako moralo se ulagati u mladje uzraste - da se dovedu najbolje svjetske prakse iz cijelog svijeta ovde kod nas i to na nivou saveza: pr radi da svaki klub ide u Milan i Barcelonu da razgovara o tome kako njihova djeca treniraju je skupo i neefikasno ali se moglo sa nivoa saveza to napraviti i ovde, u naš fudbal, donijeti sva ta znanja koja imaju europske nogometne akademije.

Ali prije svega treba sjesti sa svim sudionicima iz industrije fudbala u BH i popričati - od trenera, trenera mladjih kategorija, igrača, klubova, menadžera i svih ostalih da se vidi kako se može napraviti dva proizvoda: bh fudbal i bh igrač. Sjesti i pričati a ne raditi kako neko misli da treba da radi ili što je u nas čest slučaj kako je najlakše.
Slažem se sa tobom da je edukacija trenera najbitnija.
Naravno da novi i bolji tereni hoce popraviti uslove ali i ne nužno kvalitet lige i igrača.
Edukacija trenera i propisi da ne moze svako ko mu padne na pamet voditi skole fudbala i omladinske pogone.

Uzmimo za primjer Sarajevo(bez da se naljute). Imaju savim pristojan trening kamp za naše uslove, a nisu izbacili svega 2 ili 3 pristojna igraca iz istog. Kovacevic V, Duljević, Cimirot mada ne znam koliko je Duljević proizvod Akademije.
Valjda novi vlasnik poradi na tome, jer covjek je biznismen i zeli i da zarađuje novac. A bez proizvodnje nema velike ekonomije. :D

Hocu rec, dobra infrastruktura nije najvaznija za uspjeh (ne kazem da nije vazna). Vaznije je znanje kojeg nema u dovoljnim kolicinama kod školovanja igrača.

Spahic98

Post Postao/la Spahic98 » 27 mar 2022, 13:26

Pa naši klubovi jedva plaćaju ove amaterske trenere što rade u omladinskim pogonima.
Sve je to lijepo što vi pišete,ali nema od edukacije trenera i bolje infrastrukture ništa.
Para nema.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 27 mar 2022, 14:10

Gojak: Izvući pouku iz utakmice protiv Gruzije i pobijediti Luksemburg

Izvlacimo pouke pokusaj 14534 :rol:

Sto se tice Peteva, sa ovakvim skorom jos biti na klupi je skandalozno samo po sebi. Takticki i dalje mislim da nije los, barem bolji od nekih predhodnika koje smo imali, ali sama cinjenica da apsolutno nista nije promjenio nakon debakla protiv Finske, pokazuje da je i on izgubio kompas u ovome svemu i da mora dobiti nogu nakon Luxemburga, sve i da savladamo tu velesilu.

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 27 mar 2022, 14:21

Spahic98 je napisao/la:
27 mar 2022, 13:26
Pa naši klubovi jedva plaćaju ove amaterske trenere što rade u omladinskim pogonima.
Sve je to lijepo što vi pišete,ali nema od edukacije trenera i bolje infrastrukture ništa.
Para nema.
Pa i ne bih ja baš rekao da nema pare ili da ih nije bilo i do sada.
Kako uspjevaju dati, za nase uslove, velike plate polovnjacima iz komsiluka ili domacim polivnjacima?

Ti polovnjaci nisu nikako isplativi. Odigra jednu sezonu, rijetko kad da igraju vise, i onda raskid ugovora i odu besplatno. Ja taj model nikad nisam razumio, kakvu dobit tu klub ima?

A da te novce, koji nisu mali, prerasporedis i uložiš u trenere u mlađim kategorijama imao bi potencijalno visestruku korsit. Ti bi ljudi napraviili igrače za prvi tim koji bi bili i bolji i jeftiniji od polovnjaka, a i klub može zaraditi prodajom. Ako bi gledali kroz ekonomske modele ti treneri u mlađim uzrastima bi bilo oni koji prave "dodanu vrijednost" na sirovine. Polovnjaci ne donose skoro nikakvu "dodanu vrijednost".
Tako da novca ima samo se glupo troši. Ili možda pogrešno definisano, ne troši se glupo nego se ljudi ugrađuju. Posto nam klubovi jos uvijek nisu privatizovani, pa svak radi šta mu volja.

A sto se tiče Saveza, oni ako već ne mogu graditi kampove kao dio strategije razvijanja BiH nogometa onda mogu dati subvencije cijaljno mlađim kategorijama za klubove koji se odluče zapošljavati trenere kako valja.
Ne moraju te subvencije ići ni svima, nego samo onima koji ispune određene smislene uvjete koje postavi Savez. Nisam expert za tu oblast ali uslovi mogu biti tipa da pored licence treneri godisnje moraju prolaziti niz edukacija i raditi testove koje prave ljudi iz Saveza. (Cujemo od mlađih domacih trenera da je nas centar za edukaciju jako dobar). Ili ovo mozda nije dobar primjer, ali mislim da je ideja jasna. :D

if (uslov==true){
dajSubvencije;
} :mrgreen:

Spahic98

Post Postao/la Spahic98 » 27 mar 2022, 14:38

Te pare što daju igračima su kap vode u moru,koliko para treba da napraviš ozbiljan omladinski pogon.

HarisZe
Kontakt:

Post Postao/la HarisZe » 27 mar 2022, 14:39

Ljudevit je napisao/la:
27 mar 2022, 10:25
:zzz:
HarisZe je napisao/la:
27 mar 2022, 10:24
I on zeli da nastavi biti selektor kroz ligu nacije? 80 % sto medija sto navijaca ga vise ocima ne moze smislit i on bi nastavio?! Zaborvil je on ulete navijaca na presice i skidanje dresova
Dzaba i da ode opet nece Musliman bit selektor dok je Vico predsjednik to se zna opet ce doci cetalj ili neki pravoslavac iz bugarske rumunije ili je ovaj put red na uzpovca slavena musu ili roberta Jarnija
Ma nije mi bitno da li ce biti Musliman daj mi normalnog trenera koji ima neke rezultate iza sebe ili ako ne mozemo to sebe priustit daj nam nekog nase lige garantujem da bi skupio vise bodova od ovog gurbeta.
"Odključan račun NK Čelik Zenica i Fuad Kasumović nije više gradonačelnik je ono o cemu ja sanjam"

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 27 mar 2022, 14:41

Spahic98 je napisao/la:
27 mar 2022, 14:38
Te pare što daju igračima su kap vode u moru,koliko para treba da napraviš ozbiljan omladinski pogon.
Pa ne moras odmah La Masia-u praviti. Za početak ozbiljni ili ozbiljniji treneri ce napraviti razliku. :kafa:

Spahic98

Post Postao/la Spahic98 » 27 mar 2022, 14:49

Najplaćeniji igrači u našoj ligi imaju oko 10 do 15 hiljada maraka mjesečnu platu.
Nijedan ozbiljan trener nebi došao raditi u BIH za te pare.

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 27 mar 2022, 14:58

Ja ne znam na koje ti trenere misliš, ali normalno da nećeš dovoditi Magatha da ti radi u omladinskim pogonima.

Ako jedan polovnjak nije dovoljan da angažuješ valjane trenere za OP, onda žrtvuj dvojicu. Svakako ti polovnjaci ništa korisno za budućnost neće donijeti.

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 27 mar 2022, 15:00

Dok je ovog šljama u i oko repstacije stavrno nam ne treba drugi odgovarač na pitanja kakva je atmosfera ;)
Gospon Tuta se savršeno uklapa u cirkus :zviz:

slika
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

Harise
Kontakt:

Post Postao/la Harise » 27 mar 2022, 15:11

h1a2s3o4 je napisao/la:
27 mar 2022, 14:58
Ja ne znam na koje ti trenere misliš, ali normalno da nećeš dovoditi Magatha da ti radi u omladinskim pogonima.

Ako jedan polovnjak nije dovoljan da angažuješ valjane trenere za OP, onda žrtvuj dvojicu. Svakako ti polovnjaci ništa korisno za budućnost neće donijeti.
Ja kako se sijetim nije ni Sakib Malkocevic rahmetlija bio upocetka dobar trener u omladinski pogon. Moje mišljenje je da treba Nermin Šabic ostati kao u17 trener, izvuko je maksimum i napokon smo opet u elitni rundi gdje smo pobijedili Estoniju iako je minimalna pobijeda. Ivica Barbaric takodje radi dobar poso u u19 i nismo nikada imali bolje rezultate jedini loš faktor je ova neznalica Starcevic koji je preko nacijonalni kljuc dobio mijesto za u21. A Selektor trener mora se pod hitnom mijenati. Petev je dokazo da je neznalica takticki ništa nije promijenio osim formaciju. Vezni red nema nikakve ideje igraš škoro svaku utakmicu bez 10. Gojak je nazalost limitiran igrac od njega nazalost nece ništa ozbilnjo biti u buducnosti. Imamo ne sigurni odbrane za 3-5-2. Kovacevic i Sanicanin su po kvalitetu nazalost loši, jedino Ahmedhodzic i Hadzikadunic. Mogli smo se izboriti za Erhana Mašovica, on je bolji štoper uz razliku prema Kovacevic, Sanicanina i Jovicica. Golmana moramo takodje mjenati, a imamo zaista dvje dobre golmane na klupu. Ako hocemo još Belmina Dizdarevica ili Kenana Pirica dodati ako dobi minutazu imamo soldinog 3 golmana.

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 27 mar 2022, 15:16

Harise je napisao/la:
27 mar 2022, 15:11
h1a2s3o4 je napisao/la:
27 mar 2022, 14:58

Ja kako se sijetim nije ni Sakib Malkocevic rahmetlija bio upocetka dobar trener u omladinski pogon. Moje mišljenje je da treba Nermin Šabic ostati kao u17 trener, izvuko je maksimum i napokon smo opet u elitni rundi gdje smo pobijedili Estoniju iako je minimalna pobijeda. Ivica Barbaric takodje radi dobar poso u u19 i nismo nikada imali bolje rezultate jedini loš faktor je ova neznalica Starcevic koji je preko nacijonalni kljuc dobio mijesto za u21. A Selektor trener mora se pod hitnom mijenati. Petev je dokazo da je neznalica takticki ništa nije promijenio osim formaciju. Vezni red nema nikakve ideje igraš škoro svaku utakmicu bez 10. Gojak je nazalost limitiran igrac od njega nazalost nece ništa ozbilnjo biti u buducnosti. Imamo ne sigurni odbrane za 3-5-2. Kovacevic i Sanicanin su po kvalitetu nazalost loši, jedino Ahmedhodzic i Hadzikadunic. Mogli smo se izboriti za Erhana Mašovica, on je bolji štoper uz razliku prema Kovacevic, Sanicanina i Jovicica. Golmana moramo takodje mjenati, a imamo zaista dvje dobre golmane na klupu. Ako hocemo još Belmina Dizdarevica ili Kenana Pirica dodati ako dobi minutazu imamo soldinog 3 golmana.
Sakib Malkočević je legenda.
Imas pravo za skoro sve napisano, samo što sam ja mislio na trenere u klupskim omladinskim pogonima. Treneri u reprezentaciji ih imaju po nekoliko dana i ne mogu baš puno unaprijediti njihovu igru. Njihov ponajveci zadatak jeste da dobro selektiraju ekipu.

Goalgetter je napisao/la:
27 mar 2022, 14:10

Izvukli smo pouku. Gojaka treba nabit nogom iz reprezentacije.

BenWhite
Kontakt:

Post Postao/la BenWhite » 27 mar 2022, 15:17

Goalgetter je napisao/la:
27 mar 2022, 14:10

Sto se tice Peteva, sa ovakvim skorom jos biti na klupi je skandalozno samo po sebi. Takticki i dalje mislim da nije los, barem bolji od nekih predhodnika koje smo imali, ali sama cinjenica da apsolutno nista nije promjenio nakon debakla protiv Finske, pokazuje da je i on izgubio kompas u ovome svemu i da mora dobiti nogu nakon Luxemburga, sve i da savladamo tu velesilu.
Ma potpuno je nebitno hoćemo li mi dobiti Luksemburg. Koga briga?
Popišam se na Luksemburg, vidim neki su ih već predstavili kao ozbiljniju selekciju. Garant će biti poslije utakmice da su 'tu negdje s nama' te da smo morali zabiti gol više ako želimo pobijediti. Taktika-Sean Dyche, izgovori-Fadil Novalić.
41:34

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 27 mar 2022, 15:45

Ne zaostaje naš sistem rada što se mlađeg trenerskog osoblja tiče u tolikoj mjeri za zapadnim, ima naravno svega, ali ima dosta mladih trenera koji apsolutno razumiju moderni fudbal. Ne vjerujem ja da se na tom polju treba vršiti nekakva dodatna edukacija, veći je problem kako educirati one koji donose odluke.

Da banalizujem, on kad bira između Nikole Nikića i ovog drugog, mladog i obrazovanog, odabrat će Nikolu Nikića. I nažalost nikakve edukacije trenera to neće promijeniti. Što je trener pismeniji, obrazovaniji, u fudbal upućeniji, njemu je veći stranac. Što se manje služi floskulama, to je manje razumljiv.

I tako će nam biti bar još 10-20 godina, možda i duže, ko zna.

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 27 mar 2022, 16:52

Jel Tuta Petrov pripremio taktiku za velesilu Luxemburg? :bih:
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 27 mar 2022, 17:18

Maestro je napisao/la:
27 mar 2022, 16:52
Nemoj protiv našeg rekordera slavnog :bih:
Nova bruka: Ivaylo Petev postavio još jedan negativan rekord

Zmajevi su pod njegovom trenerskom palicom sinoć poraženi od Gruzije na Bilinom polju - 0:1. što mu je bio četvrti uzastopni poraz. Nekada je zenički stadion bio neosvojiva tvrđava, posebno protiv, uvjetno rečeno, "manjih" reprezentacija. A danas? Reprezentacija koju vodi Petev zaredala je tri uzastopna poraza u Zmajevom gnijezdu.

Petev je tako postao prvi selektor koji je upisao tri vezana poraza na Bilinom polju i na taj način degradirao stadion koji je većini navijača zakletva.

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 27 mar 2022, 17:19

Vucevich je napisao/la:
27 mar 2022, 17:18
Maestro je napisao/la:

Zmajevi su pod njegovom trenerskom palicom sinoć poraženi od Gruzije na Bilinom polju - 0:1. što mu je bio četvrti uzastopni poraz. Nekada je zenički stadion bio neosvojiva tvrđava, posebno protiv, uvjetno rečeno, "manjih" reprezentacija. A danas? Reprezentacija koju vodi Petev zaredala je tri uzastopna poraza u Zmajevom gnijezdu.

Petev je tako postao prvi selektor koji je upisao tri vezana poraza na Bilinom polju i na taj način degradirao stadion koji je većini navijača zakletva.
Bugarska prevara :urnebes:
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 27 mar 2022, 17:23

:bih:

Tuta Petrov

Harise
Kontakt:

Post Postao/la Harise » 27 mar 2022, 17:40

Maestro je napisao/la:
27 mar 2022, 17:19
Vucevich je napisao/la:
27 mar 2022, 17:18
Maestro je napisao/la:

Bugarska prevara :urnebes:
Pazi dolazi opet ovaj Bot Spahic98 :shhh:

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14, Hansestadt, Proximic i 26 gostiju.