Liverpool FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

The DocTOR!!
Kontakt:

Re: Liverpool FC

Post Postao/la The DocTOR!! » 25 sep 2011, 14:52

Ehh,evo i mene poslije 100 godina :D

Mislim da mi nemamo igru nezavisno od formacije... problem je što očajno reagujemo na pritisak i nismo sposobni da zadržimo loptu na svojoj polovini, a kamoli da je smisljeno prenesemo na protivničku. Ako se sjećate sličan problem smo imali u Rafinoj posljednjoj i Hodgsonovoj jedinoj sezoni, jer su obojica pokušavali da primjene neku kontrolisanu, organizovanu igru a nisu imali kadar za to (Alonso, Aquilani, itd.)

Dalglish taj problem rješava tako što forsira brzu igru bez neke organizacije na centru, sve se rješava brzim i agresivnim napadima... samo što to nije tako lako. Kad se protivnik stoprocentno zatvori (Stoke), ili kad ume da nam pritisne zadnju liniju i Adama (Tottenham), mi te kontre jednostavno ne možemo da otvorimo. Zato bih ja voleo da se najzad uspostavi neka organizovana igra na sredini, makar kao plan B, kad jurnjava ne prolazi.

Rešenje bi možda (ali to je veliko možda) bila ta formacija 4-3-3 sa sredinom Lucas (DM), Adam (CM), Gerrard (CM). Ovu dvojicu bi protivnik teže uspio da pritisne u začetku napada, bar jedan bi bio slobodan da nešto smisli i odigra. A Lucas bi kompenzovao za to što njih dvojica nisu baš sjajni u odbrani.

Problem je u tome što ako igramo 4-4-2 sa tom postavom, to bi značilo da Gerrard igra ili desno krilo ili drugog napadača, a to nisu pozicije iz kojih može da pomogne u organizaciji. Znači, oslanjali bi se opet isključivo na improvizaciju i Suarez-ludilo.

Odbrana je posebna priča, donekle ih opravdava to što nam stalno fali poneki igrač pa ne mogu da se ustale, ali nema opravdanja za onoliko povlačenje Reini u krilo, ma ko ih napadao. Ako Carragher više nije fizički sposoban da postavi ofsajd zamku (a mislim da jeste bar prvih sat vremena), onda ne zaslužuje da počinje utakmice, ****. Lijevo je Enrique sasvim dobar, a desno ostaje da se nadamo da će Kelly ili GJ uhvatiti kakvu-takvu formu kad se oporave od povreda.
Moram da pohvalim Carrolla koji izgleda da se vraca u formu...sjajno kretanje,samo ovako da nastavi..valjda ce i golovi da ga krenu ! :)

U kupu protiv opet Stouka,*ebiga nemamo srece :roll: Sve je moguce,nadam se prolazu ....Toliko od mene :D

YNWA !!
YOU'LL NEVER WALK ALONE!!

Stivi_Dzi
Kontakt:

Post Postao/la Stivi_Dzi » 25 sep 2011, 19:33

Evo i mene poslije 7 dana :lol:

Pošto sam već napisao svoje mišljenje o utakmici Carrollu, Hendi i ostalim temama koje su uvijek aktuelne ovdje poslije utakmice sad bi volio da napišem nešto o svim tim kritikama koje se jako rano i neosnovano upućuju Kennyu i ekipi.

1. Man Utd 16
2. Man. City 16
3. Chelsea 13
4. Newcastle 12
5. Liverpool 10

Hajmo sad jedno po jedno i veoma objektivno govoreći. Ispred nas (izuzev Svraka) su timovi koji su znatno jači od nas. Ne zavaravajte se to je tako. Budimo Realni, naš sadašnji roster nije ni blizu kvalitetom jednog Chelseaja kojem smo eto najbliži na tabeli od ovih jačih ekipa.
Odigrali smo 6 utakmica, uzeli 10 bodova, izgubili 8, mada niko od nas nije ni očekivao da uzmemo svih 18. To bi već bila bajka. MOžemo biti zadovoljni i sa ovim što imamo kada pogledamo da smo samo dva boda od mjesta koje vodi u LP a do kraja ima još 30 kola. Jeste da se po jutru dan poznaje, (mada jutro nije još ni svanulo kako treba) ako je tako onda ćemo biti tu na tom 4-5 mjestu koje vodi u LP i možemo se nadati dobrom plasmanu na kraju sezone. Jeste da nam igra juče nije bila savršena, da neshvatljivo padamo kada je najpotrebnije da se igra da se neki igrači ne trude, da ne daju sve od sebe ALI sjetite se ko su isti ti igrači bili protiv Boltona, Arsenala svi smo mislili da ćemo se prošetat ligom, završit na trećem ili drugom mjestu. I ponovo biti onaj stari Liverpool. To u ovom trenutku sa ovakvom ekipom nije moguće, kolko god mi mislili da će ovo biti neki oslonac ova ekipa ja mislim da to nije istina i da će se već sljedeće sezone početi dovoditi Top Quality pojačanja, (ukoliko se izbori LP naravno) Šta mi možemo ja jednim Downingom, Hendom, Enriqueom ?? ljudi to su sve neke zakrpe, igrači koji su dovoljno dobri da popune mjesto u ekipi a na neke duže staze njima nema mjesta u Liverpoolu, sa takvim igračima se ne osvajaju trofeji, ne igra se završnica LP, možete li zamisliti da naš sadašnji tim nešto osvoji, možda FA Cup ili Carling Cup, svako "ozbiljnije takmičenje" bi izvisili.

Samo budite strpljivi, ja sam već davno prestao da se nerviram zato što se od ove ekipe traži nešto nemoguće. Svi misle da je Kenny tobejarabi bog, svaka njemu čast, ja znam šta je sve uradio za Liverpool, onaj njegov osmijeh mi je neprocjenjiv, ali ni taj čovjek ne može izvoditi čuda.

Vidjet ćemo na zimu gdje smo i šta smo i na čemu smo. Vjerovatno ćemo se po tome moći orijentisat i na kraj sezone. Sad protiv gradskog rivala očekujem pa bolju utakmicu, previše smo bili loši protiv vukova da se nešto onako ponovi. Krenuti ispočetka, Andy ne smije igrat protiv Evertona, Bellamy, Suarez i Kuyt od prve minute i imamo šansu za bodove. One padove u igri regulisat, onakve greške i onako često ne smiju postojat u ozbiljnoj ekipi kao što smo mi.

Sve u svemu, imajte nade, vjerujte, sve dok to postoji postoji i šansa za uspjeh ! YNWA
“The world is a dangerous place to live, not because of the people who are evil, but because of the people who don't do anything about it.”

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 25 sep 2011, 20:14

@Stivi_Dzi slažem se sa svim,ama baš sa svim što si napis'o.Svaka čast ! 8-)
FK Pjetlovi

Shanks
Kontakt:

Post Postao/la Shanks » 25 sep 2011, 20:21

Sad svi po Downingu pljuju, a momak igra sasvim dobro.Da je usla ona Carollova stativa, Downing bi imao asistenciju i niko ga ovdje ne bi kritikovao :?

Na kraju krajeva, ne treba ni Hendersona napadati.Meni se cini kao da je njegov problem sto se ne snalazi na krilu bas najbolje, pa bi tu trebao igrat Kuyt ili Bellamy.Hendo ce razvaljivati za par godina,ali dotad nek sjedi malo na klupi.Jos ako Caroll proradi i Stevie G bude u formi (uz nevjerovatnog Suareza :D ) to ce biti jedna strasna ekipa.Mozda ne dovoljno zrela za naslov prvaka, ali za 3-4 mjesto sigurno.
Divovi 1946

You'll Never Walk Alone

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 25 sep 2011, 20:22

Nisam dugo tipko na ovoj temi, pa da opet probam iznijeti svoje vidjenje. :)

Znate da mi je Liverpool drag, to ne moram da naglašavam (gled'o sam 3 tekme ove sezone, ne brojim prijateljske).

Liverpoo-ov problem (po meni) nije neiksustvo,imaju ga, nije problem ni trenutna loša forma, jer se ona da popraviti, po meni je problem u samom sastavu rostera.

Zamjene za mnoge igrače ovde nema, Spearinga i Shelveya sam gled'o mnogo puta do sada, al' ih ne smatram kvalitetom. Oni su sirovine igrači. Nisu neko za koga možeš reći da imaju 20 ili manje godina. Kao da su se kalili u Sibiru ( :mrgreen: ).

Rodrigez je staro gvoždje i ja osim njegovog šuta ne primjećujem ništa kvalitetno na njemu.Ima taj šut, ima i brzinu, mnogi će reći, al' nije mi ta brzina neka odlika, jer igra na poziciji na kojoj igra, na krilu.

I automatski Liverpool (i KK) su osudjeni na improvzaciju, jer jednostavno ne može Rodrigez odigrati kao Kuyt.

Kuyt je za mene top kvalitet i mislim da bi imao mjesta i u Arsenalu ( Arsenalu, jer se ta ekipa isključivo zasniva na brzini i tehnici,za razliku od drugih).

Koliko god ga kudili i izbacivali iz prvih jedanest on je vrhunski igrač. Pomalo ,možda, osjećaj da nije dovoljno dobar i brz stvara to što on nije klasično linijsko krilo (moja riječ), već igra racionalno i igra na tehniku. Istina da on ne može nikog pretrčat, al' može itekako podvaliti loptu ili je zadržati, iskombinovati sa suigračem neki ubačaj ili akciju.

Henderson je mlad igrač i njegovo vrijeme će sasvim sigurno tek doći. Biće od njeg nešto, ne treba ga kriviti, jer još uči, al' moramo shvatiti da ovu sezonu neće odigrati na visokoj razini. Nije tip igrača koji ima "mnogo kvaliteta", već je njegov kvalitet osredotočen tek na jednu-dvije karakteristike i ako to uvježba može postati veliki.Takodje mi se čini kao pametan igrač.

Eh, tu na mjestu Hendersona fali jedan igrač, već izgradjen, sa iskustvom, od koga će Henderson učiti.

Što se tiče sredine, ono prostora oko centra, po meni je to najslabija karika Liverpoola i moram priznati da i ja smatram greškom prodaju Mirelesa.

Koliko god je Adam dobar, a Stiven WC igrač, ipak po mom mišljenju tu fali neki stranac koji nema englesku sirovost, al' ima jak osjećaj za prostor i podvaljivanje lopti. Adam to ne može, on može dugom loptom odigrati dosta toga, al' ne tako kvalitetno i niskom.

Napad je najbolji dio Liverpoola i sasvim sigurno medju najboljim u EPL. Caroll je podcjenjivan i omalovažavan, al' njegovo dovodjenje ima svrhe, prije svega kako rekoh, biće koristan protiv ravnopravnih protivnika, gdje njegova glava može donositi prevagu.

Suareza ne treba puno komentarisati, jer je odličan tehničar i sasvim sigurno ruku pod ruku sa Tevez-om,Aguero-m,Rooney-em ,RvP-om i Torres-om.

Gled'o sam i ovog Coatesa i čini mi se da će biti pojačanje. Momak igra jako dojmljiv nogomet za štopera, pored toga je mlad. Mislim da su šanse da se njegov talenat ne ispolji minimalne.

Carragher-a nikad nisam gotivio, radi toga što igra samo sa srcem i sirovom snagom. Ne svidjaju mi se takvi igrači i smatram da takvi igrači za moderni fudbal nisu, al' po mom mišljenju je sasvim dobra zamjena.

Od Kellya i Flanagana isto tako očekujem da budu dobri igrači, hm...WC igrači. Posebno od Flanagana.

Enriqea neću posebno komentarisati, s obzirom da je premalo kvalitetnih lijevih bekova na svijetu (tržištu) on je sasvim dobar (kad pogledaš ostale ekipe jeste).

Eto, to je moje neko vidjenje, da bi Liverpool mogao napasti sam vrh, treba kvalitetnog štopera (pored Coatesa), jednog majstora igre po zemlji na sredini i pojačati konkurenciju na krilima, lijevom beku, u vrhu napada.

Ps. Još jednom da naglasim, ne govorim o ganjanju 4. mjesta, već titule. :D
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Stivi_Dzi
Kontakt:

Post Postao/la Stivi_Dzi » 25 sep 2011, 20:26

@reds Hvala brate ;)

@Shanks ja ga ne napadam, ima mjesta za napredak to je očigledno, i nek nešto uradi po tom pitanju, naša dva najveća ljetna pojačanja u zadnje dvije utakmice promaše sto postotne šanse, jest da se može svakome desiti, al što baš njima dvojici. :roll:
“The world is a dangerous place to live, not because of the people who are evil, but because of the people who don't do anything about it.”

Rizah
Kontakt:

Post Postao/la Rizah » 25 sep 2011, 20:45

Razlika između Kuyta i Hendersonu na krilu jeste samo u godinama i u borbenosti. Henderson je 10 godina mlađi i fizički slabiji, a obadvojica nemaju brzinu, centaršut i kvalitet da bi bili na krilu.
Henderson može igrati u paru sa Kellyijem jer je ovaj drugi nesposoban za napad, dok Kuyt može igrati jedino sa Glenom jer je opet ovaj drugi nesposoban za odbranu. Mislim da na tu kartu i sam King igra. Kada se vrati Glen, Henderson će na klupu.

Što se tiče Downinga, dižete previše frku o njemu, kao i Carrolu. I jedan i drugi navlače po dva igrača na sebe, samo što mi nemamo igrača koji to uvijek mogu iskoristiti. Pa nije li Carrol jedan od glavnih krivaca za prvi gol? Također, obadvojica su imali izgledne prilike, jedna prećka i jedna stativa.

Još je rano, tim je mlad i novi igrači su tu. Faza adaptacije i uigravanja treba da prođe tek oko 10 kola. Važno je samo da se za prvim mjestom ne zaostaje puno, a četvrto mjesto će samo po sebi doći.
There got to be something for Liverpool big number nine ...

Jimmy from the hood
Kontakt:

Post Postao/la Jimmy from the hood » 25 sep 2011, 20:51

Carroll je zvijer!
Jimmy from the hood je lud.
Statictics show that 1 in 20 of us live next door to a convicted paedophile, not me though, I live next door to two stunning 12 year olds... buahaha...

What do you call 2 men getting married? Man United!

VELA
Kontakt:

Post Postao/la VELA » 25 sep 2011, 21:59

Zasluzena pobjeda, imali smo tonu prilika, precki, stativa.
Vecina raje na ovoj temi ima ruznu naviku da polemise ko treba, ko ne treba igrati. Brate mili King je na klupi ako on vjeruje u igrace koje bira i mi bi se trebali sloziti.
Brazilski lav drama dobar, i Carrol se popravio samo se beze izofira radi one sanse na kraju.
IN WEED WE TRUST!!!

Justice has never been done But their memory will carry on There'll be glory round the Fields of Anfield Road.

Kum sa stalnim ugovorom.

Jimmy from the hood
Kontakt:

Post Postao/la Jimmy from the hood » 25 sep 2011, 22:21

Carrolla jednostavno neće, ali momak je zaista prava opasnost za golmana. Svaku dugu loptu kupi, spušta za Suareza, Adama i ostale iza. Još kada bude Gerrard na terenu on će još više da dođe do izražaja.
Statictics show that 1 in 20 of us live next door to a convicted paedophile, not me though, I live next door to two stunning 12 year olds... buahaha...

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 25 sep 2011, 22:24

Ja mislim da je samo pitanje vremena kad će Carroll ući u formu. 8-)
FK Pjetlovi

Stivi_Dzi
Kontakt:

Post Postao/la Stivi_Dzi » 25 sep 2011, 22:27

Upravu je Jimmy, koliko je samo dugih lopti spustio Suarezu ili Downingu, polako ulazi u formu, ja se za njega ne brinem, davat će on golove, samo polako 8-)

Jimmy from the hood
Kontakt:

Post Postao/la Jimmy from the hood » 25 sep 2011, 22:45

Nije sve u davanju golova. :D

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 26 sep 2011, 00:01

Jimmy from the hood je napisao/la:Nije sve u davanju golova. :D
nije sve ali jeste puno toga posebno ako si napadac :D ali ja sam jako zadovoljan carrollovom partijom po meni igrac utakmice :)
You are someone else I am still right here

TheScouser
Kontakt:

Post Postao/la TheScouser » 26 sep 2011, 00:17

Mogu se sloziti sa dosta vasih prethodnih komentara, pogotovo sto se tice Arnelinho-a. Otprilike smo tu sto se tice misljenja, donekle se ista i poklapaju ali bih isto tako rekao da mi ove godine ipak imamo novi tim koji jos treba da se uigra i pocne funkcionisati. Svjesni smo samo koliko jedan igrac donese promjene na terenu a kamoli 4-5 ili vise novih igraca.

Jucer nismo lose odigrali, mada nam odbrana jos uvijek malo skripi. Najveci problem je taj sto nismo uspjeli realizirati stvorene prilike nakon sto smo primili gol, za razliku npr. od utakmice sa Boltonon, gdje je sve ulazilo. Kada se te iste prilike pretvore u golove, psihologija igraca je odmah drugacija. To mozemo vidjeti na Suarezu koji je nakon postignutog gola jednostavno "poletio" kao i svi oko njega. Onda je doslo drugo poluvrijeme kada smo primili gol i u periodu od 2 min nismo iskoristili 2 ciste gol-sanse. Mislim da se svaki igrac istinski trudi, i kao sto je Kenny rekao u intervjuu dan prije utakmice, svi moramo biti jedni iza drugih, podrzavati jedni druge i samo tako cemo uspjeti. Cinjenica da svaki put ne moze biti sve idealno. Osvojili smo 3 boda i to je najvaznije, sto se mene tice mozemo ovako odigrati preostale utakmice do maja ako to znaci da smo postigli ono sto smo ocekivali.
This is where they stop! This is where they fall! Give them nothing but take from them everything!

Pridružite se LFC Balkan Supporters Union na Facebook-u!

Jimmy from the hood
Kontakt:

Post Postao/la Jimmy from the hood » 26 sep 2011, 00:24

Ali najjači su ovi što su napali Downinga i govorili da ništa nije uradio. :lol:

Downing Vs WWFC
Pass Accuracy: 88%
Cross Accuracy: 33%
Chances Created: 6
Shots: 1
Tackles: 1 (won)
Ground Duels: 3 (all won)

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 26 sep 2011, 10:19

KD: Don't compare him to me

Liverpool legend: Suarez has already established himself as an Anfield great

slika

Komotno je mog'o već sad biti među top 3 ali zato je upisao dosta asistencija. 8-)
FK Pjetlovi

bimbrlica
Kontakt:

Post Postao/la bimbrlica » 26 sep 2011, 10:24

Kako bi strasni bili da je Torres ostao.On i Suarez bi definitivno cinili najjaci napad u Engleskoj,a mozda i u Evropi.Bas igrac kakav nam je potreban u ovakvom stilu igre.
necu se prestati kladiti dok milione ne dobijem xD

the scouser
Kontakt:

Post Postao/la the scouser » 26 sep 2011, 10:44

bimbrlica je napisao/la:Kako bi strasni bili da je Torres ostao.On i Suarez bi definitivno cinili najjaci napad u Engleskoj,a mozda i u Evropi.Bas igrac kakav nam je potreban u ovakvom stilu igre.
I ja to danima kontam. Treba neko Luisu da igra sa njim, Carroll je centarfor,on samo čeka loptu, Torres je taj sa kojim bi on mogao odigrati dupli pas,lijepu akciju...ali čkapi je otišla.
Do your research, I'm not a hero, I'm a high functioning sociopath !

We're ruled by effete assholes...It's a shite state of affairs to be in Tommy, and all the fresh air in the world won't make any fucking difference !

bimbrlica
Kontakt:

Post Postao/la bimbrlica » 26 sep 2011, 10:46

the scouser je napisao/la:
bimbrlica je napisao/la:Kako bi strasni bili da je Torres ostao.On i Suarez bi definitivno cinili najjaci napad u Engleskoj,a mozda i u Evropi.Bas igrac kakav nam je potreban u ovakvom stilu igre.
I ja to danima kontam. Treba neko Luisu da igra sa njim, Carroll je centarfor,on samo čeka loptu, Torres je taj sa kojim bi on mogao odigrati dupli pas,lijepu akciju...ali čkapi je otišla.
Torres se budi u Chelseau ubrzo ce ponovo biti najbolji napadac u Engleskoj,a u tandemu sa Suarezom bili bi nezaustavljivi.To bi bila milina gledati.Al steta sto je picka otisla.
necu se prestati kladiti dok milione ne dobijem xD

Zaključano

Natrag na “Liverpool FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.