FK Sloboda Tuzla

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

Skver
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Skver » 14 okt 2025, 16:14

Karić: Nije situacija sjajna i bajna, ali sam prihvatio ‘klupu’ radi Slobode!

Treba nam dosta dobrog rada i malo sreće. Nisam još razgovarao s igračima, danas ću. Mislim da su to dobri momci. Nema velike razlike između nas i drugih, sve je to u pet 'deka'. Samo treba promijeniti pristup igri. Vjerujem da ćemo biti bolji u nastavku sezone - zaključio je novi šef Slobodine struke, iskusni Denis Karić

Desk14. 10. 2025.Fudbal, Izdvajamo, Sport

(Denis Karić je bio pomoćnik Miroslavu Ćiri Blaževiću u sezoni 2013/2014. – Foto: Miro Petrović, arhiva)

‘Dijete Slobode’, Denis Karić, vodit će danas od 16 sati prvi trening tuzlanske Slobode. Nakon ostavke Igora Jankovića, nije bilo puno vremena, a ni opcija, za izbor novog ‘kormilara’ tuzlanskog fudbalskog broda.

Vijest je za Tuzlalive.ba potvrdio sam Karić, doskorašnji trener juniora, inače, jedan od igrača kojeg s pravom svrstavaju u legende kluba.

– Upravo sam završio razgovor s predsjednikom Azmirom Husićem. Situacija nije sjajna i bajna, ali ovo je prilika da se Slobodi pomogne. To je moj klub i uvijek ima prioritet. Nisam postavljao nikakve uslove, osim izbora pomoćnika, jer mi trenutno u stručnom štabu imamo jedino Mirsada Dedića i Edina Ribića, analitičara – kaže Karić, koji je nakon igračke karijere mahom vodio omladinske selekcije tuzlanskog kluba, ali je već bio u ‘kriznim situacijama’ na kormilu Slobode.

Uostalom, svojevremeno je bio prvi pomoćnik Miroslava Ćire Blaževića i to je posljednja njegova uloga u Stručnom štabu Slobode (juni 2014. godine – op.a.), osim u Omladinskom pogonu gdje je bio koordinator, rukovodilac, te trener juniora s kojima je osvajao trofeje na nivou biH.

Što se tiče izbora pomoćnika, Karić kaže kako je situacija veoma teška.

– Mi nemamo trenera ni u omladinskim selekcijama. Naši treneri su u radnom odnosu u drugim firmama i poslije posla dolaze da treniraju djecu. Nikad situacija nije bila teža. Moj izbor je bio Ragib Omerović, ali njegovog sina, Maka, u beogradski klub Mega odveo je menadžer Miško Ražnjatović. Mali je košarkaški talenat. Za njim je otišla i supruga (Jadranka – op.a.). Ragib je dobar trener, ali kazao mi je da ne bi bio potpuno skoncentrisan na rad u Slobodi, pošto i on često odlazi sinu u Beograd – objasnio je novi šef Stručnog štaba Slobode.

Dodao je da će pokušati u narednim danima pronaći nekoga ko će mu pomoći, ali i dodaje.

– Trebat će svaka pomoć, ali ja sam trener radnik. Ništa mi nije mrsko, od postavljanja čunjeva, pa do vođenja treninga. To je moj posao i navikao sam na rad. No, posla ima za svakog ko zna raditi – ističe Karić.

Sloboda je u osam kola nanizala tri poraza, nalazi se na 5. mjestu sa 13 bodova, zaostaje za rivalima.

– Sve je još dostižno. Treba nam dosta dobrog rada i malo sreće. Nisam još razgovarao s igračima, danas ću. Mislim da su to dobri momci. Nema velike razlike između nas i drugih, sve je to u pet ‘deka’. Samo treba promijeniti pristup igri. Vjerujem da ćemo biti bolji u nastavku sezone – zaključio je novi šef Slobodine struke, iskusni Denis Karić.

Sloboda u narednom kolu gostuje ekipi Bratstva iz Gračanice, koja je trenutno posljednja na prvenstvenoj tablici, ali se budi. Bit će to zanimljiv duel, a za očekivati je da će ishod biti zadovoljavajući za Klub s Tušnja i novog šefa struke. (mp)

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 14 okt 2025, 16:20

Sa srecom Denisu. U ovakvoj situaciji nismo nesto u mogucnosti da biramo imena.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 14 okt 2025, 17:43

Sretno Dena. Ovo je trenutno jedini način.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 14 okt 2025, 21:43

FKBilder je napisao/la:
13 okt 2025, 20:24
Ali Azmire zar Karic posle svega jbo ga ti u dupe zar nema trenera na ovom svijetu.
Mi smo inace poznati po gubljenju obraza, vazda merhametli i to nas ukopava.
Ali hajde, i Azmir je imao toliko aferima i na kraju opet docekan kao svetac, pa tako da moramo/moraju zazmiriti i na Kariceve gluposti.
Mozda nas iznenadi vodjenjem ekipe, samo da to ne bude prenaglasen drugarski odnos jer mu je to ponajveca mana, dobar sa svima i svaki ce gledati da to iskoristi za vlastitu korist. Mozda Azmir ne dopusti sve to u ogromnoj mjeri, ali opet...
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 14 okt 2025, 23:32

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 14 okt 2025, 23:41

Ako krenu natkrivati i sanirati tribinu, kako su azurni, uradit ce je za jedno 15 godina :mrgreen:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Odgovori

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.