FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
50
20%
2. Borbu za Evropu
117
46%
3. Sredinu tabele
48
19%
4. Borbu za opstanak
40
16%

Ukupno glasova: 255

braco
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la braco » 18 jun 2023, 18:21

jointunija je napisao/la:
18 jun 2023, 16:51
@braco,mislim da je šuplja da stranac ne može potpisati amaterski ugovor.
Što ta finansijski dobro stojeća Rijeka ne potpiše Kočevića,svugdje je to normala,samo kod nas “navodno” nije.
Tako da mi je ovo oko Hodžića nejasno,i da ti Španci traže neku naknadu,što je meni ne pojmljivo,prodaćes ga za izvjesnu sumu.
Nikome ne moraš ništa odmah uplaćivati,primjer procenat od Amira i naknada za Jaganjca.
Izgubiš ogroman novac za dvije zlatne koke,neshvatljivo.
Nemojte mi samo demamogije,ponudili smo što su tražili,ove stvari su se trebali riješiti u decembru kao što su obećali čelnici kluba.
Koliko god su ove stvari oko poreza vrhunski odradili,ovdje ostaje žal jer smo izgubili itekako velik novac za naše usluve.
Nisam ni aludirao na amaterski ugovor, ciljao sam na to ukoliko bi fakat htjeli Allysona potpisat sad na profi ugovor, da li je opet visoka cifra naknade za treniranje mada vjerovatno jeste.

jointunija
Kontakt:

Post Postao/la jointunija » 18 jun 2023, 19:26

braco je napisao/la:
18 jun 2023, 18:21
Što ta finansijski dobro stojeća Rijeka ne potpiše Kočevića,svugdje je to normala,samo kod nas “navodno” nije.
Tako da mi je ovo oko Hodžića nejasno,i da ti Španci traže neku naknadu,što je meni ne pojmljivo,prodaćes ga za izvjesnu sumu.
Nikome ne moraš ništa odmah uplaćivati,primjer procenat od Amira i naknada za Jaganjca.
Nemojte mi samo demamogije,ponudili smo što su tražili,ove stvari su se trebali riješiti u decembru kao što su obećali čelnici kluba.
Koliko god su ove stvari oko poreza vrhunski odradili,ovdje ostaje žal jer smo izgubili itekako velik novac za naše usluve.
Nisam ni aludirao na amaterski ugovor, ciljao sam na to ukoliko bi fakat htjeli Allysona potpisat sad na profi ugovor, da li je opet visoka cifra naknade za treniranje mada vjerovatno jeste.
Vjerovatno jest,izuzev da sa njegovom agencijom,kao Amoahom napravimo deal da od prodaje ide njima određen procenat,da se zakrpe te naknade i da hajrujemo i oni i mi!
Željovci uvijek treba da znate,da navijači prate klub a ne rezultate!

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 18 jun 2023, 19:49

18 jun 2023, 19:26
braco je napisao/la:
Vjerovatno jest,izuzev da sa njegovom agencijom,kao Amoahom napravimo deal da od prodaje ide njima određen procenat,da se zakrpe te naknade i da hajrujemo i oni i mi!
Ali ja pretpostavljam onda da u Amoahovom slučaju naknada nije bila velika jer koliko ja shvatam iz pravila, mi smo bili dužni samo Rudaru platiti naknadu? Govorim to jer je Amoah prije Rudara igrao u Slovačkoj gdje je imao trogodišnji ugovor sa Trenčinom, znači morao je biti profesionalan i to mu je bio prvi profesionalni ugovor. Mi smo Amoahu dali drugi profesionalni ugovor u karijeri. U pravilniku našeg saveza stoji sljedeće:

slika

Po ovome mi marke naknade nismo morali dati Trenčinu i Accri iz Gane gdje je ponikao za razliku od Santosovog slučaja gdje on nikad nije imao profi ugovor u karijeri i mi bi morali isplatii sve klubove u kojim je igrao (cca 100.000 eura koliko reče Bašić).

jointunija
Kontakt:

Post Postao/la jointunija » 18 jun 2023, 19:59

braco je napisao/la:
18 jun 2023, 19:49
braco je napisao/la:

Ali ja pretpostavljam onda da u Amoahovom slučaju naknada nije bila velika jer koliko ja shvatam iz pravila, mi smo bili dužni samo Rudaru platiti naknadu? Govorim to jer je Amoah prije Rudara igrao u Slovačkoj gdje je imao trogodišnji ugovor sa Trenčinom, znači morao je biti profesionalan i to mu je bio prvi profesionalni ugovor. Mi smo Amoahu dali drugi profesionalni ugovor u karijeri. U pravilniku našeg saveza stoji sljedeće:

slika

Po ovome mi marke naknade nismo morali dati Trenčinu i Accri iz Gane gdje je ponikao za razliku od Santosovog slučaja gdje on nikad nije imao profi ugovor u karijeri i mi bi morali isplatii sve klubove u kojim je igrao (cca 100.000 eura koliko reče Bašić).
Može biti,ali žalosno je da na Hodži ne uzmemo ništa.Da radi 40.000€ popušimo 300-400.000 €
Željovci uvijek treba da znate,da navijači prate klub a ne rezultate!

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 18 jun 2023, 21:05

Halalite na upadu, dolazi vam
https://www.transfermarkt.com/tom-alen- ... ler/376446.

Pozz
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 18 jun 2023, 21:07

18 jun 2023, 19:59
braco je napisao/la:
18 jun 2023, 19:49

slika

Može biti,ali žalosno je da na Hodži ne uzmemo ništa.Da radi 40.000€ popušimo 300-400.000 €
S obzirom da naši odlaze prekosutra na Zlatibor, reče Bekrić da ćemo znati sve početkom ove hefte. Tačnije ona varijanta koju je Bekrić jučer u onom intervjuu spominjao da produži ugovor pa da se odmah poslije europskih utakmica proda.

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 18 jun 2023, 21:24

Gasal Alison Hamo Stila i Krpa će biti ubitacan napadacki tandem.Odbrana će biti bolja nego prosle sezone tako da i iduce sezone nema problema za Evropu.

ManIng
Kontakt:

Post Postao/la ManIng » 19 jun 2023, 13:58

Jedva sam cekao ponedeljak i nove produzetke. Evo ga i Haracic i Cocalic produzili, a Amoah nam danas dolazi iz Gane 💙💪🏼

Mana
Kontakt:

Post Postao/la Mana » 19 jun 2023, 14:16

Kakva je situacija sa novajlijama i onima sto su na probi, ima li kakvih naznaka da bi neko mogao potpisati za nas. Ako ko ima informaciju samo nemoj da je zenska carapa…Pozzzz braci

StrikeWarzone
Kontakt:

Post Postao/la StrikeWarzone » 19 jun 2023, 14:53

Mana je napisao/la:
19 jun 2023, 14:16
Kakva je situacija sa novajlijama i onima sto su na probi, ima li kakvih naznaka da bi neko mogao potpisati za nas. Ako ko ima informaciju samo nemoj da je zenska carapa…Pozzzz braci
Allyson i Abdulmalik Al Jaber ostaju vjerovatno.
Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 19 jun 2023, 14:55

Abdulmalik ce nam dobro doci zbog Mukabele. Abdulmalik predvodi a Fejzic ga prati :mrgreen:

mavi
Kontakt:

Post Postao/la mavi » 19 jun 2023, 15:19

Zna li neko kakva je situacija s juniorima? Misle li potpisati s nekim od njih?
Recimo, realno, prema prikazanom, naš junior napadač Alagić mi je bolji i od Haračića i od Križevca. Sudeći prema treninzima i prema pripremnoj utakmici.
Mali Pirić bi takođe mogao biti itekako koristan u rosteru. U najmanju ruku....
Ne znam, ne razumijem zaista.

TigerWoods
Kontakt:

Post Postao/la TigerWoods » 19 jun 2023, 15:42

StrikeWarzone je napisao/la:
19 jun 2023, 14:53
Mana je napisao/la:
19 jun 2023, 14:16
Allyson i Abdulmalik Al Jaber ostaju vjerovatno.
dva stranca molera, super

grbavicka1921
Kontakt:

Post Postao/la grbavicka1921 » 19 jun 2023, 16:41

mavi je napisao/la:
19 jun 2023, 15:19
Zna li neko kakva je situacija s juniorima? Misle li potpisati s nekim od njih?
Recimo, realno, prema prikazanom, naš junior napadač Alagić mi je bolji i od Haračića i od Križevca. Sudeći prema treninzima i prema pripremnoj utakmici.
Mali Pirić bi takođe mogao biti itekako koristan u rosteru. U najmanju ruku....
Ne znam, ne razumijem zaista.
Junior bi me mnogo vise obradovao od bivseg omladinskog Hrvatske ili od ovih čoka al valjda stuka zna ko ima a ko nema kvalitet za profi ugovor za seniorsku selekciju.
*"Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata, al' ja sam prvo rek'o ŽELJO pa sam poslije rek'o tata."

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 19 jun 2023, 19:27

Don't believe the hype.

Simi
Kontakt:

Post Postao/la Simi » 19 jun 2023, 20:43

akisarajevo92 je napisao/la:
19 jun 2023, 19:27
Dok prva masina ne odlomi dio tribine ja o ovom ne zelim razmisljati 😂
Jednom kraj pruge, uvijek kraj pruge!

Azzuri
Kontakt:

Post Postao/la Azzuri » 19 jun 2023, 22:47

Pa Ara brate, jesi li normalan, sta radis to..

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 19 jun 2023, 22:53

Azzuri je napisao/la:
19 jun 2023, 22:47
Sta radi?
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 19 jun 2023, 23:16

LjoZee je napisao/la:
19 jun 2023, 22:53
Azzuri je napisao/la:
19 jun 2023, 22:47
Sta radi?
Ma opet pjan :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Argentina, BeHighirly i 46 gostiju.