FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
49
19%
2. Borbu za Evropu
115
46%
3. Sredinu tabele
48
19%
4. Borbu za opstanak
40
16%

Ukupno glasova: 252

Konzerva
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Konzerva » 17 jun 2023, 23:27

Ne sumnjam u Bekrica da ce dovuci dobrih igraca, dokazao se vec na dovodjenju.
"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine

Predatod
Kontakt:

Post Postao/la Predatod » 18 jun 2023, 00:47

Kako nsma krvi u ovom Beci. Sta je sa likom? Sve mi je jasno ali da se ne boris to niksd nece biti.
Mnoge godine sam proveo s tobom, gdje god igro bio tuuuu, znaj da nikad necu prestati s borbom TEBI VJERAN OSTAT CU!!!

HeliosIzDomzala
Kontakt:

Post Postao/la HeliosIzDomzala » 18 jun 2023, 01:57

irfo je napisao/la:
17 jun 2023, 19:17
Amidzatvojnajdrazi je napisao/la:
17 jun 2023, 19:03
irfo je napisao/la:
17 jun 2023, 18:38
Allyson odličan
Vidim i ss pise o njemu, jel fakat toliko dobar?
Ostaje sigurno, sudeći po ovome danas. Ko što @jointunija reče ovaj mali iz budućnosti je solidan s obzirom da mu je tek 18. Ostali su onako vala. Malo je iznenadjenje onaj Bilal s obzirom da je čovjek u slogi igri ofanzivnog veznog, tj više je na klupi sjedio, a danas je izgledao kao solidan premijerligaški stoper.
Moze i stopera igrati. I u Doboju je nerijetko igrao na toj poziciji.

istokzeljo
Kontakt:

Post Postao/la istokzeljo » 18 jun 2023, 04:24

Pririsak je napisao/la:
17 jun 2023, 21:21
Kakvi smo mi klosari ako dovodimo u pitanje rad Bekrica kao sportskog direktora. Covjek je proslu sezonu napravio jedan od najjacih transfer rokova ikad u nikad tezim vremenima. I sad radi odlicsn posao samo nisu zvucna imena pa neko misli da znog toga moze pljuvati.

Neki se ponasaju kao da smo mi premija i da svi cekaju da rade i igraju kod nas. Ne budite zatucani. Hvala Bekricu. Hvala i Santosu i adio, nama ostaje da se dalje borimo a sta ce biti sa njim me stvarno toliko i ne zanima ali zelim mu svu srecu jer je bio razlog nase srece dok je bio nas clan.
Bravo.

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 18 jun 2023, 09:58

Nece biti video izvjestaja sa trening utakmice?

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 18 jun 2023, 11:47

MocMahale444 je napisao/la:
15 jun 2023, 20:38
Raonffa je napisao/la:
15 jun 2023, 19:34
@Muha

Znalo se da će Santos biti pojačanje. Preleti postove od prije godinu dana kada je došao, vidjet ćeš da je 70% forumaša pisalo da ćemo sa njim dobiti na brzini i prodornosti sa krila, odnosno ono što nam je falilo godinama.

PS: Lijepe vijesti za otplatu duga.

Tebi cu odg, ti si rega lik.
Sta ba forumasi znaju zemberek te **** (cast pojedincima kao Braco i tako to).
Cuj znalo se pa pricali smo za dosta igraca isto, evo ga gotovo je sad uzimamo sve a mi uzmemo nulu 0. Zadnji trofej nam bio kad je vecina forumasa imala od 10-15 godina. Pusti šuplje, sad je uprava kriva za sve od terena do Santosa i ostalih yebada.
Fino su rekli ispostovali smo sve sto je trazio, sta treba igranku da mu organizujemo teferic.
Uglavnom uvijek klub ispred igraca.
Pričalo se za dosta igrača slažem se, ali za Santosa se baš poentiralo za tu brzinu i eksplozivnost. Niko od nas nije mogao pretpostaviti kakvu će statistiku imati na kraju sezone, ali moglo se naslutiti da će samo na osnovu brzine često stvarati višak i okomito napadati sa krila što je i radio u svakoj tekmi.

Momak je odigrao skoro svaku utakmicu (osim onih par zbog crvenog kartona protiv Borca), devedeset minuta je špartao gore-dole, uvijek je pomagao beku nazad a Boga mi rijetko kad je od beka dobijao podršku gore, pa makar i da mu napravi prostor odvlačenjem jednog igrača na sebe.

Udarali su ga svaku utakmicu, iznudio je pa makar jedno 10 žutih kartona, nekoliko penala i 1-2 crvena kartona. Nije se qurčio na terenu, nije mahao rukama, nije glumio nekakvu zvijezdu iako je bio nahajpovan što zbog realnog uticaja na igru što zbog nas navijača koji smo ga gotivili.

Po meni je dečko bio i više nego korektan, koliko je njemu dao Željo za godinu dana toliko je i on nama vratio (ako ne i više).

Upravu ne krivim što će otići džaba, oni su uradili koliko su mogli, mi ni u mnogo boljim (finansijski i rezultatski) vremenima nismo tako lako mogli zadržati najbolje igrače, a pogotovo ne sada.

Sa druge strane, ne krivim ni njega što želi ići, eto hajde možda je mogao šarnuti ugovor i otići nakon Evrope da i mi uzmemo neku lovu ali kako sam shvatio Bekrića i ostale, nama je prvenstveno problem bilo plaćanje tih naknada i niko nije spomenuo da on pravi probleme oko potpisivanja novog ugovora.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

estufi98
Kontakt:

Post Postao/la estufi98 » 18 jun 2023, 12:07

Bog sami zna kakve su tu muljaze bile u igri dok je bilo i 1% šanse da Santos ostane. Sta kaze predsjednik nas mi smo ispunili sve sto su Santosovi menadzeri trazili al nemamo para da platimo naknadu za treniranje, i kao Santos im kriv sto ne moze ostati. Jel treba frajer uzeti 200k iz svog dzepa pa platiti naknadu da bi ostao

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 18 jun 2023, 12:13

estufi98 je napisao/la:
18 jun 2023, 12:07
Bog sami zna kakve su tu muljaze bile u igri dok je bilo i 1% šanse da Santos ostane. Sta kaze predsjednik nas mi smo ispunili sve sto su Santosovi menadzeri trazili al nemamo para da platimo naknadu za treniranje, i kao Santos im kriv sto ne moze ostati. Jel treba frajer uzeti 200k iz svog dzepa pa platiti naknadu da bi ostao
Santos je trebao produžiti ponovo na godinu dana amaterski ugovor (ne bi se plaćala odšteta), odigrao bi evropske utakmice i prodali bi ga za 250k eura. A on bi još od toga trebao dobiti 50k. Mi smo i više nego pošteni bili i ispunili sve što su htjeli, njegovi zastupnici nisu ispostovali. Obećali su i na polusezoni produžiti ugovor. Nisam preveliki fan uprave ali nisu ništa krivi.
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

estufi98
Kontakt:

Post Postao/la estufi98 » 18 jun 2023, 12:31

irfo je napisao/la:
18 jun 2023, 12:13
estufi98 je napisao/la:
18 jun 2023, 12:07
Santos je trebao produžiti ponovo na godinu dana amaterski ugovor (ne bi se plaćala odšteta), odigrao bi evropske utakmice i prodali bi ga za 250k eura. A on bi još od toga trebao dobiti 50k. Mi smo i više nego pošteni bili i ispunili sve što su htjeli, njegovi zastupnici nisu ispostovali. Obećali su i na polusezoni produžiti ugovor. Nisam preveliki fan uprave ali nisu ništa krivi.
Hajd okej je i to izgubili smo ga hvala mu i cao, al zasto mi ni sa kim ne mozemo potpisati ugovor duzi od dvije godine. Eno Gasal produzi ugovor jos na godinu pa ako kojim slucajem odigra vrhunsku sezonu i ode besplatno vani bice opet pljuvanje po momku sto nije htio ostat

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 18 jun 2023, 12:58

Kolike su naknade za potpis profi ugovora Allysona, čisto da se mentalno pripremim

1921ljoze
Kontakt:

Post Postao/la 1921ljoze » 18 jun 2023, 13:02

Sutra ce Uefa skratiti listu protivnika na 5 6 timova mislim a utorak cemo znati ko je protivnik.nadam se i malo srece sa protivnikom jos ako bi uzvrat bio na Grbavici :opaopa:

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 18 jun 2023, 13:20

Bersaga je napisao/la:
16 jun 2023, 20:21
braco je napisao/la:
14 jun 2023, 20:10
Dakle ovo je trenutna situacija. Stavio sam upitnike pored igrača za koje ne znam hoćel' ostat. Znam da je Haračić tu i da trenira sa nama što znači da vjerovatno ostaje ali niko ništa još ne spominje u vezi njega.Znam i da Gasalu ističe ugovor ali vjerujem da će ostati.

Tu su i ova mlađa raja tipa Efendić, Kobašević, Križevac, Musić, Pašić, Pirić itd. ali ih nisam stavljao na sliku.

Kako vam se čini trenutna situacija, gdje po vama trebaju pojačanja?

slika
Sa današnja dva potpisa, dvije pozicije su kompletirane. Za očekivati je da Mulalić bude prvi golman, djeluje dosta samouvjereno i neko ko će imati autoritet u svlačionici. Mulalić prvi golman, Muftić zamjena (dosta je napredovao i sigurnije djeluje, nek se bori sa Mulalićem) i 3. golman Karić/Milićević. Ovaj Dražen isti Rodin. Cocalić/Drina/Kosorić/Dubačkić, bit će zanimljivo vidjeti ko će biti štoperski par. Spoj mladosti, spoj iskustva ili ipak spoj mladosti i iskustva, vidjet ćemo. Što se tiče bekova, najbolja opcija bi bila da zamjene budu mlađi momci ako se već ne može naći igrač za prvih 11 (recimo kad bi mladi Demirović potpisao, zamjena za Galića) ili naći univerzalca koji može pokriti obje pozicije (Ovčina). Dovesti jednog ili dva veznjaka, bez obzira hoće li Hodžić mlađi ostati. Hajdarević i Beća ne ulijevaju nikakvu sigurnost. Hodžiću starijem se zahvaliti, neozbiljno s njegove strane. Očito je da nema ozbiljnih namjera da oživi karijeru. Pozicija lijevog krila je prioritet. Štilić nam nema zamjene, možda Bašić pronađe zamjenu u našim redovima. Napad pristojan, ako Haračić ode onda dovesti napadača. Očekujem bar još tri pojačanja: desni bek, veznjak i lijevo krilo. Bekrija zasuči rukave, ne može se tek tako stići do 3. pretkola konferencijske lige :D
To za veznog je najveća istina, pogotovo što nam pored Mekića treba još jedan vezni tog profila jer kad Mekića nema, onda nemamo veznog koji može uskočiti u njegovu ulogu kreatora iz dubine. Hajdar i Beća to nisu.

Za Aru starijeg mi djeluje da neće ostati, tako da sad tu na lijevo krilu imamo jedino Allysona koji može igrati i desetku, vidjet ćemo koja pozicija mu bolje odgovara.

Al-Jaber je isto desetka ili može i centralnog veznog?

estufi98
Kontakt:

Post Postao/la estufi98 » 18 jun 2023, 13:28

braco je napisao/la:
18 jun 2023, 13:20
Bersaga je napisao/la:
16 jun 2023, 20:21
braco je napisao/la:
14 jun 2023, 20:10
Dakle ovo je trenutna situacija. Stavio sam upitnike pored igrača za koje ne znam hoćel' ostat. Znam da je Haračić tu i da trenira sa nama što znači da vjerovatno ostaje ali niko ništa još ne spominje u vezi njega.Znam i da Gasalu ističe ugovor ali vjerujem da će ostati.

Tu su i ova mlađa raja tipa Efendić, Kobašević, Križevac, Musić, Pašić, Pirić itd. ali ih nisam stavljao na sliku.

Kako vam se čini trenutna situacija, gdje po vama trebaju pojačanja?

slika
Sa današnja dva potpisa, dvije pozicije su kompletirane. Za očekivati je da Mulalić bude prvi golman, djeluje dosta samouvjereno i neko ko će imati autoritet u svlačionici. Mulalić prvi golman, Muftić zamjena (dosta je napredovao i sigurnije djeluje, nek se bori sa Mulalićem) i 3. golman Karić/Milićević. Ovaj Dražen isti Rodin. Cocalić/Drina/Kosorić/Dubačkić, bit će zanimljivo vidjeti ko će biti štoperski par. Spoj mladosti, spoj iskustva ili ipak spoj mladosti i iskustva, vidjet ćemo. Što se tiče bekova, najbolja opcija bi bila da zamjene budu mlađi momci ako se već ne može naći igrač za prvih 11 (recimo kad bi mladi Demirović potpisao, zamjena za Galića) ili naći univerzalca koji može pokriti obje pozicije (Ovčina). Dovesti jednog ili dva veznjaka, bez obzira hoće li Hodžić mlađi ostati. Hajdarević i Beća ne ulijevaju nikakvu sigurnost. Hodžiću starijem se zahvaliti, neozbiljno s njegove strane. Očito je da nema ozbiljnih namjera da oživi karijeru. Pozicija lijevog krila je prioritet. Štilić nam nema zamjene, možda Bašić pronađe zamjenu u našim redovima. Napad pristojan, ako Haračić ode onda dovesti napadača. Očekujem bar još tri pojačanja: desni bek, veznjak i lijevo krilo. Bekrija zasuči rukave, ne može se tek tako stići do 3. pretkola konferencijske lige :D
To za veznog je najveća istina, pogotovo što nam pored Mekića treba još jedan vezni tog profila jer kad Mekića nema, onda nemamo veznog koji može uskočiti u njegovu ulogu kreatora iz dubine. Hajdar i Beća to nisu.

Za Aru starijeg mi djeluje da neće ostati, tako da sad tu na lijevo krilu imamo jedino Allysona koji može igrati i desetku, vidjet ćemo koja pozicija mu bolje odgovara.

Al-Jaber je isto desetka ili može i centralnog veznog?
Eno Ordagic ipak nece u Velež, samo kazem :D, ne znam jel on vise igra kao ofanzivni vezni ili defanzivni al mislim da mu Mekic moze bit zamjena hahaha

NerminFatic
Kontakt:

Post Postao/la NerminFatic » 18 jun 2023, 14:18

Je li neko izracunao kolika je naknada za Santosa Zelji kad ga neko kupi? Kazu i nama neka sica pripada.

Simi
Kontakt:

Post Postao/la Simi » 18 jun 2023, 14:24

1921ljoze je napisao/la:
18 jun 2023, 13:02
Sutra ce Uefa skratiti listu protivnika na 5 6 timova mislim a utorak cemo znati ko je protivnik.nadam se i malo srece sa protivnikom jos ako bi uzvrat bio na Grbavici :opaopa:
Samo da ne bude ex SSSR i ovi janezi
Jednom kraj pruge, uvijek kraj pruge!

Hilmo123
Kontakt:

Post Postao/la Hilmo123 » 18 jun 2023, 14:51

Ma daj nam neke konobare :kafa: :kafa: :kafa:
SAMO JE JEDAN GRIJEHA JE VRIJEDAN!

BarbareZeljin
Kontakt:

Post Postao/la BarbareZeljin » 18 jun 2023, 15:15

braco je napisao/la:
18 jun 2023, 12:58
Kolike su naknade za potpis profi ugovora Allysona, čisto da se mentalno pripremim
Ja razumijem da para nemamo,ali zar samo mi placamo te naknade ako potpisemo nekog.
Ne razumijem se oko ovih naknada,ali da je i 100 000 KM. Ako igrac vrijedi u nagorem slucaju ces zaraditi 3 puta vise.
Kako se te naknade placaju, koja su pravila,za 1 profi ugovor ili svaki ugovor. Da li do neke dobne granice.
Onda niko u nasoj ligi nikoga ne bi potpisao.

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 18 jun 2023, 15:19

Moje zelje za izvlacenje su sljedece ekipe s kojima uz maksimalno ozbiljan pristup bi imali velike sanse za prolazak a bili bi nosioci u drugom pretkolu:

Linfield Belfast
Nakon dominacije par godine u Sjevernoj Irskoj, proslu sezonu zavrsili drugi, svaka cast toj zemlji, ali tamo se ne igra ozbiljan fudbal.

FC Vaduz
Predstavnik Lihtenstajna. Oni su vec trecu godinu u slobodnom padu, prvo su ispali iz prve svicarske lige, a prosle godine zamalo i iz druge. Pola prvotimaca vec diglo sidro na kraju sezone.

Dundalk
Kod njih je sezona u toku. Ove sezone su losiji nego prosle kad su izborili evropu. Nalaze se na 5. mjestu. Irska liga jedna od rijetkih koja je gora od nase.

Sutjeska Niksic
Dobra sezona, ali daleko najbolji igrac ih napustio, blizu nasim navijacima, mozda i najbolja opcija.
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 18 jun 2023, 16:21

BarbareZeljin je napisao/la:
18 jun 2023, 15:15
braco je napisao/la:
18 jun 2023, 12:58
Ja razumijem da para nemamo,ali zar samo mi placamo te naknade ako potpisemo nekog.
Ne razumijem se oko ovih naknada,ali da je i 100 000 KM. Ako igrac vrijedi u nagorem slucaju ces zaraditi 3 puta vise.
Kako se te naknade placaju, koja su pravila,za 1 profi ugovor ili svaki ugovor. Da li do neke dobne granice.
Onda niko u nasoj ligi nikoga ne bi potpisao.
Evo ovdje imaš objašnjeno u vezi naknada za treniranje kad dovodiš domaće fudbalere i kako se one računaju:

slika

slika

slika

Što se tiče dovođenja stranih fudbalera, to je dosta komplikovanije jer te cifre se određuju na osnovu FIFA-ine kategorizacije klubova i konfederacija iz kojih dolaze (npr. UEFA, CONCACAF, CONMEBOL itd.), a ne kao u slučaju dovođenja naših domaćih fudbalera gdje naš savez određuje kolike su naknade.

jointunija
Kontakt:

Post Postao/la jointunija » 18 jun 2023, 16:51

@braco,mislim da je šuplja da stranac ne može potpisati amaterski ugovor.
Što ta finansijski dobro stojeća Rijeka ne potpiše Kočevića,svugdje je to normala,samo kod nas “navodno” nije.
Tako da mi je ovo oko Hodžića nejasno,i da ti Španci traže neku naknadu,što je meni ne pojmljivo,prodaćes ga za izvjesnu sumu.
Nikome ne moraš ništa odmah uplaćivati,primjer procenat od Amira i naknada za Jaganjca.
Izgubiš ogroman novac za dvije zlatne koke,neshvatljivo.
Nemojte mi samo demamogije,ponudili smo što su tražili,ove stvari su se trebali riješiti u decembru kao što su obećali čelnici kluba.
Koliko god su ove stvari oko poreza vrhunski odradili,ovdje ostaje žal jer smo izgubili itekako velik novac za naše usluve.
Željovci uvijek treba da znate,da navijači prate klub a ne rezultate!

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 25 gostiju.