Programer, tako da i nisam neki frajer

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Programer, tako da i nisam neki frajer
Upravo to i kazem ,nije obicni radnik..ne moze ni u Njemackoj obicni radnik zaraditi 3000,ne moze ni 2500 Mora imati neku jacu skolu..U svojoj Avliji imati 3000 km je nesto sto ja nikada ne bi ostavio ni za jednu drzavu.
Koji farmaceut ima toliko?
Ako si imalo avanturističkog duha idi u Minhen, ako nisi ostani ovdje. Po meni šta god odlučiš, to je win-win.
Kad bih imao 1500 ne bih niđe, kamoli duplo.
Zada, Bosnalijek...Federer17 je napisao/la: ↑04 mar 2020, 16:42Koji farmaceut ima toliko?
Inzinjeri (ne racunajuci ove s etf-a) rijetko gdje imaju tolike pare. Ko radi u telecomu, elektru i tim jacim firmama? Privatnici i nisu bas toliko siroke ruke.
@dijabola, s obzirom da (pretpostavljam) uopste ne zavisis od ove drzave, pobrisi drustvene mreze, informativne kanale i ne otvaraj nikakve portale, a pare trosi na putovanja, planinarenje, sport, itd. i bez sumnje ces uzivati u zivotu.![]()
Vjerujem da ne postoji ni 1% nasih ljudi vani koji bi tamo otisli s primanjima od 3000 KM u BiH.
Ne mislim sad na ovog forumasa sto je u dilemi, ali cisto sumnjam da nekoga sa primanjima 3 milje i dobrim poslom brine afera Sarajlic.Federer17 je napisao/la: ↑04 mar 2020, 17:09@Heller, koliko znam, u Zadi nije bas tako bajno stanje. Za Bosnalijek ne znam, iako mislim da se tu bas tesko ugurati.
A dobro, u Sarajevu je standard sigurno veci.
Ovaj lopovluk od drzave koji covjeku psihicki unistava zivot je sigurno glavni razlog za odlazak kod ljudi koji i ovdje odlicno zive. Kad vidis ove afere Sarajlici i co., a pri tome znas da su takvi gotovo svi u politici, pakovat kofere i bjezat sto dalje.
Je li 3000KM regularno na papire ili dobijas dio na ruke?
Nije 3000, kao sto rekoh blizu je, oko 2700. Sve regularno, nema nista na ruke pa i prekovremeni rad ide na banku.green29 je napisao/la: ↑04 mar 2020, 17:40Je li 3000KM regularno na papire ili dobijas dio na ruke?
Ja sam zamijenio nesto manju cifru, oko 2800, posao u Stutgartu. Nisam se pokajao. U Bosni sam dio plate na ruke dobijao. U gradu u kom sam radio, malo koja IT firma je sve regularno isplacivala, ako ih je uopste i bilo. Sad upasti u neku firmu gdje je sve regulara i nadati se da ce tako i ostati u buducnosti mi nije sigurno. Otisao sam djelimicno radi toga, ali djelimicno i radi svoje buducnosti i potencijalno buducnosti svoje djece. Zdravstvo, skolstvo, mogucnosti... Ko zna, mozda me i slomi pa se vratim, ali vec sam godinu dana tu i odlicno mi je.
Stan je u Minhenu 1000 eura Pa ti gledaj Pasa moj solidni a u Sa
Pa stan u Sarajevu , porodicni, nije ispod 500 maraka.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 23 gosta.