tu i tamo je napisao/la:JohnLennon je napisao/la:tu i tamo@ Da, jesam.
Ima i drugih nacina da se gledaju utakmice osim TV-a i direktnog prijenosa.
onda si mogao vidjeti da je cak i ovaj novi Ronaldo bolji od njih... koliko je fudbal bio sporiji, defanzivni igraci tromi i nemaju veze sa fudbalom, lopta ko od olova, vjerovatno ni jedan tadasnji igrac ne bi izdrzao poluvrijeme u ovakvom fudbalu.
al nek si se ti nasao da nam kazes.
U tom fudbalu Messi ne bi ni uspio jer mu ne bi imao tko placati lijecenje.
I naravno da se ne slazem sa tobom u vezi sa tim oko nogometa kakav se nekada igrao. Prva stvar, ti ako si glup, bit ces glup i prije pedeset godina i sada, ako si pametan bit ces pametan i prije pedeset godina i sada. Talenat ce biti talenat uvijek, bez obzira kada igrac koji ga posjeduje igrao. Vjestine koje odredjeni igrac posjeduje nisu odredjene vremenom, mozes jedino unaprijediti fizicki i takticki aspekt, lopta je bila okrugla i prije 100 godina i sada. I naravno da bi tadasnji igraci bili jednako dobri kao i danas. Uz proces prilagodbe, sigurno. Maradona i Pele da su se rodili 20,30 godina kasnije bili bi jos bolji obzirom da oni nisu imali kopacke od 200 grama, "bilijar" terene i slicno. Niti su imali La Masiju i Canteru. Ryan Giggs koji svoj debi ubiljezio 1990., bez problema se i sa skoro 40 godina prilagodio danas i nerijetko igra cijelu utakmicu.
Obrane? Evo prvi primjer koji ce pobiti tu tvoju tezu. Na Mundijalu 1982. u prosjeku je postignuto 2,1 gol po utakmici. Na Svjetskom prvenstvu 2010 taj prosjek je za 0,1% veci. 2006 jos veci.
Kakva je to "najbolja obrana na svijetu" kad od Deportiva primi cetiri gola (govorim za Milan 2004.)? Ista logika. Mani predrasuda kao ovi ovdje sto na sve moguce nacine pokusavaju osporiti sve trofeje drugih klubova stecene prije 1990.
Pele, Maradona i Di Stefano su jos uvijek za Messija nedostizni.
"Izabrao sam Real Madrid ispred Barcelone zato sto sam ja pobjednik, a ne gubitnik" - Alfredo Di Stefano.